koosiek Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 [quote name='Dogo07']Ja się doliczyłam trzech: Paluch , Psi Anioł i Celestynów.[/QUOTE] Celestynów jest kilkadziesiąt kilometrów od Warszawy ;) Oprócz Palucha i Azylu są jakieś dwa małe na Ursynowie, ale mało kto wie, gdzie - podobno współpracują z Paluchem (?) A pod Warszawą są w dwóch Józefowach, Milanówku, Konstancinie (tam są chyba dwa małe?) i gdzieśtam jakieś nowe prywatne należące do hycla. Quote
Onaa Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 A ja chociaż podniosę psiaczki i przypomnę, że staruszki szukają najbardziej kochających domków, ale potrzebują również DT i ogłoszeń. Quote
Marta67 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='koosiek']W samej Warszawie cztery :p[/QUOTE] w warszawie? :crazyeye: gdzie? oprócz Palucha i Psiego Anioła? może cos po mojej stronie Wisły? to bym mogła wolontariuszką zostać :) bo na Paluchu powyżej 18 lat ;) EDIT: się doczytałam... ale nikt nie ma namiarów na te na ursynowie? Quote
Ewanka Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Też odwiedzam staruszki :) ... mam nadzieję, że te domki się sprawdzą i psiaki znajdą się u mądrych wrażliwych ludzi. Quote
koosiek Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='Marta67']w warszawie? :crazyeye: gdzie? oprócz Palucha i Psiego Anioła? może cos po mojej stronie Wisły? to bym mogła wolontariuszką zostać :) bo na Paluchu powyżej 18 lat ;) EDIT: się doczytałam... ale nikt nie ma namiarów na te na ursynowie?[/QUOTE] Chyba przy jakichś lecznicach? Wiele razy o nich słyszałam i czytałam, natomiast raczej bez konkretów. A Psi Anioł nie może być? Co prawda jest na zadupiu, ale dojazd jest prosty, 521 ze Szczęśliwic przez centrum pod prawie samo schronisko. Albo może Milanówek? Chociaż tego schroniska nie znam, nie wiem, czy przyjmują niepełnoletnich. Quote
Marta67 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='koosiek']Chyba przy jakichś lecznicach? Wiele razy o nich słyszałam i czytałam, natomiast raczej bez konkretów. A Psi Anioł nie może być? Co prawda jest na zadupiu, ale dojazd jest prosty, 521 ze Szczęśliwic przez centrum pod prawie samo schronisko. Albo może Milanówek? Chociaż tego schroniska nie znam, nie wiem, czy przyjmują niepełnoletnich.[/QUOTE] chciałam do Psiego Anioła ale dojazd ode mnie około 1,5 godziny w jedną stronę trwa :( Quote
koosiek Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 [quote name='Marta67']chciałam do Psiego Anioła ale dojazd ode mnie około 1,5 godziny w jedną stronę trwa :([/QUOTE] Jak się chce, to to nie problem ;) Ja jadę tam niewiele krócej. Quote
Marta67 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 [quote name='koosiek']Jak się chce, to to nie problem ;) Ja jadę tam niewiele krócej.[/QUOTE] a w której części Warszawy mieszkasz? ;) ja mieszkam na ursynowie, i muszę dojechać do centrum a tam jest autobus już ale jedzie koło 40 min chyba Quote
Atomowka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Marta zawsze możesz jechać ze śródmieścia pociągiem, choć czasowo wychodzi podobnie. Ale w pociągu jakoś szybciej czas jakby mijał Koosiek a TY jesteś w psim aniele? Quote
3 x Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 [quote name='Beat2010']Jedna młoda osoba z Wwy, jedna starsza z Katowic i trzecia starsza, co ma uż 2 psy i koty ( kastrowane), więc nie wiem.. kolekcjonerka... O wizytach nie mówilam, ta z Katowic pytała się o schron w Katowicach. Mogę zadzwonić i uprzedzić o np Twoim telefonie.[/QUOTE] mogę prosic o te tel na pw? Biafra ma pod opieką sunię w typie mopa[URL="http://www.dogomania.pl/threads/189545-2-tys-długu-pięć-znalezionych-kundelków-w-hotelu.-Błagamy-o-wsparcie-finansowe-(?p=15066739#post15066739"] 5 kundelków w tym jeden kudłacz[/URL] może akurat ktos z tych tel by ją chcial no chyba że to o innego kudłacza chodzi Quote
anetek100 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [SIZE=4]Drogie Pani zapraszam na bazarek dla naszych staruszeczkow "paluszkowych" z koszyczka:)[/SIZE] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/193200-Różności-dla-Pań-na-staruszeczki-z-geriatrium-7.10-g.20"][SIZE=4]http://www.dogomania.pl/threads/193200-Różności-dla-Pań-na-staruszeczki-z-geriatrium-7.10-g.20[/SIZE][/URL] Quote
Onaa Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Troszkę zapomniane te staruszki, które przecież cały czas czekają na lepsze życie u boku kochającego człowieka. Quote
tysiek Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Pobrałam banerek staruszków, będę odwiedzać. Quote
migdalena Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 A ja "znalazłam" dziś kolejnego staruszka (ok.10-lat), który w ciągu krótkiego czasu doświadczył już 2 nieudanych adopcji.Ostatnia trwała aż 2 dni:-o Pies jest mały,trochę w typie shih tzu,ale prawie czarny. Idealny dla ludzi i innych zwierząt,ale podobno nie trzyma Kupy. Miał operację( była narośl na odbycie) i chyba wtedy postawiono taką diagnozę. Pani,która go oddała była powiadomiona o ewentualnych problemach,ale mimo wszystko zdecydowała się.Pies zrobił kupę na dywan i wrócił. Czy to definitywnie przekreśla jego szansę ? Może jakiś domek z ogródkiem,zamiast metrowej klatki :-(? Quote
Jaaga Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Shih tzu tez sa czarne, więc można go tak ogłaszać. Bedzie duża ogladalność, to i szansa na adopcję większa. Mam Łatkę z nietrzymaniem moczu. Poszła nawet do adopcji, ale wróciła, bo ludzie stwierdzili, ze mają dość smrodu moczu, a przeciez u mnie tez się będzie miec dobrze. Już jej nawet nie ogłaszam, bo rozreklamowałam nawet na zagraniczne fundacje i zero odzewu. Może z kupą będzie lepiej. Wystarczy zebrać papierem, a zresztą łatwiej przewidzieć, kiedy bedzie zrobiona. Uczulić, zeby wychodzić z nim po jedzeniu. Krecik u mojej mamy dalej cały czas załatwia się, gdzie popadnie. Jemu obojętne, czy to legowisko, podłoga, czy trawnik. Też nie trzyma i to obu potrzeb. Quote
Marta67 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='migdalena']A ja "znalazłam" dziś kolejnego staruszka (ok.10-lat), który w ciągu krótkiego czasu doświadczył już 2 nieudanych adopcji.Ostatnia trwała aż 2 dni:-o Pies jest mały,trochę w typie shih tzu,ale prawie czarny. Idealny dla ludzi i innych zwierząt,ale podobno nie trzyma Kupy. Miał operację( była narośl na odbycie) i chyba wtedy postawiono taką diagnozę. Pani,która go oddała była powiadomiona o ewentualnych problemach,ale mimo wszystko zdecydowała się.[B]Pies zrobił kupę na dywan i wrócił[/B]. Czy to definitywnie przekreśla jego szansę ? Może jakiś domek z ogródkiem,zamiast metrowej klatki :-(?[/QUOTE] boże gdybym ja miała oddać Korę za kupę na dywanie, to już bym ją z 10 razy oddała, na szczęście to przeszłość, ale czy nie ma w rozwiązaniu jakiejś pieluchy czy coś? czy to zły pomysł? :( Quote
Syla Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Moja Majeczka, ratlerka, która odeszła kilka dni temu, 22 września, też załatwiała sie tylko w domku.Miałam babuleńkę tylko kilka miesięcy.Mieszkała u mnie w kuchni, tam mam linoleum, więc łatwiej było sprzątnać.Poza tym Majunia nie lubiła kontaktu z innymi pieskami.W kuchni miała towarzystwo świnki morskiej, w klatce i widziałam, że jak świniakowi robiłam czysto, to Majka i Łatek wąchali się i byli naprawdę blisko.Maja podchodziła do klatki i patrzyła co robi Łateczek.Majunia robiła na podłodze, w swoim domku, na legowisku....wszędzie.Na dworku domagała się brania na ręce, nie lubiła spacerków.Mimo wszystko brakuje mi jej, w kuchni mam jakoś za czysto i pusto.Rano wyciągam 2 śmietanki do kawy, choć już jej miseczki nie ma.Teraz jeszcze odchodzi inny mój cudny dziadzio, Lejek, mix ratlerka.Chyba się nie nadaję do brania starych psów, a innych nie chcę.Bardzo podobał mi się Wasz Grosik, a potem ś.p. Roderyczek, tak bardzo podobny do mojego Lejeczka. Quote
migdalena Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Zrobię małemu zdjęcia za tydzień, bo nie miałam dziś aparatu. Pielucha chyba odpada,bo nie zakryje odbytu... Myślę,że lepsza kupa niż podsikiwanie ,ale ogólnie chyba niefajnie. Psiak jest naprawdę ładny. Quote
mshume Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Bardzo Ci współczuję Syla :( Bardzo podziwiam osoby, które adoptują starsze psiaki.A może przyjrzysz się Lusi, mix cziłka w średnim wieku. Coś narazie brak chętnych na adopcję: [url]http://www.dogomania.pl/threads/192276-moja-pani-chcia%C5%82a-mnie-u%C5%9Bpi%C4%87...2-5kg-male%C5%84stwo-w-typie-chihuahua/page16[/url][quote name='Syla']Moja Majeczka, ratlerka, która odeszła kilka dni temu, 22 września, też załatwiała sie tylko w domku.Miałam babuleńkę tylko kilka miesięcy.Mieszkała u mnie w kuchni, tam mam linoleum, więc łatwiej było sprzątnać.Poza tym Majunia nie lubiła kontaktu z innymi pieskami.W kuchni miała towarzystwo świnki morskiej, w klatce i widziałam, że jak świniakowi robiłam czysto, to Majka i Łatek wąchali się i byli naprawdę blisko.Maja podchodziła do klatki i patrzyła co robi Łateczek.Majunia robiła na podłodze, w swoim domku, na legowisku....wszędzie.Na dworku domagała się brania na ręce, nie lubiła spacerków.Mimo wszystko brakuje mi jej, w kuchni mam jakoś za czysto i pusto.Rano wyciągam 2 śmietanki do kawy, choć już jej miseczki nie ma.Teraz jeszcze odchodzi inny mój cudny dziadzio, Lejek, mix ratlerka.Chyba się nie nadaję do brania starych psów, a innych nie chcę.Bardzo podobał mi się Wasz Grosik, a potem ś.p. Roderyczek, tak bardzo podobny do mojego Lejeczka.[/QUOTE] Quote
Lionees Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='mshume']Bardzo Ci współczuję Syla :( Bardzo podziwiam osoby, które adoptują starsze psiaki.A może przyjrzysz się Lusi, mix cziłka w średnim wieku. Coś narazie brak chętnych na adopcję: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/192276-moja-pani-chcia%C5%82a-mnie-u%C5%9Bpi%C4%87...2-5kg-male%C5%84stwo-w-typie-chihuahua/page16[/URL][/QUOTE] Na takie maleńkie cudo nie ma chętnych?Myslałam,że domki będą ustawiały sie w kolejce po maliznę:roll: Majeczka Syli była u mnie 9 miesięcy na dt...kochany mały szczoch:-( Quote
Syla Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='Renata5']Na takie maleńkie cudo nie ma chętnych?Myslałam,że domki będą ustawiały sie w kolejce po maliznę:roll: Majeczka Syli była u mnie 9 miesięcy na dt...kochany mały szczoch:-([/QUOTE] To prawda.Od Renatki przyjechała do mnie Majeczka i śleputek Edziu.Niestety, Majuni już nie ma, dzisiaj byłam ją odwiedzić i zapalić świecuszkę, akurat padał deszcz i moich łez nie było widać.Edziu to okaz zdrowia na szczęście. Znam wątek Lusi.Madallena zapowiedziała, że nie odda malutkiej poza Warszawę.Poza tym pisałam tam chyba, o ile pamiętam, że padaczka to żaden problem a sunia jest dla mnie za młoda.Jednak wolę malizny od 13 lat wzwyż. Quote
lika1771 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Cioteczki macie taka suczke [url]http://www.dogomania.pl/threads/193437-Obiecujący-dom-dla-małej-starszej-niekoniecznie-urodziwej-suczki[/url]! Quote
migdalena Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 My mamy taką sunię, to Bajeczka,ciepła starsza sunia,zdecydowanie nakolankowa i do noszenia na rączkach. Zgodna do innych psów,zaraz postaram sie dać link do schronu,bo ja nie umiem kopiować zdjęć. Quote
migdalena Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Bajeczka - NUMER EWIDENCJI: nr 708/09 [IMG]http://www.dogomania.pl/images/kacik2/1048_duzabajka.jpg[/IMG] - to malutka, wyjątkowa sunia. W schronisku została wysterylizowana Jest spokojna i na początku troszkę nieśmiała, ale kiedy pozna człowieka staje się ufna. Uwielbia pieszczoty. Z wdziękiem i gracją się o nie dopomina. Drapanie po brzuszku sprawia jej olbrzymią przyjemność - bo Bajeczka to prawdziwy pieszczoch. Bajeczka idealnie nadaje się do mieszkania. To typowy kanapowiec. Sunia czeka na spokojny pełen miłości dom. Odwdzięczy się po stokroć Przebywa w pawilon 1 klatka B Poza personelem opieką wspierana jest przez wolontariuszki -Ewę Boguszewską tel 0 609 491 910 i Annę Tarasiewicz tel. 0 605 569 512---// Zdjęcie psa na stronie: [url]http://www.napaluchu.waw.pl/index.php?do=animals&what=4&selected=1&kacik=1&page=3[/url] pod nazwą: Bajeczka - NUMER EWIDENCJI: nr 708/09 Quote
Recommended Posts