Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiu, co do Pokerka, to ma tylko wysłane ogłoszenie na oficjalna strone, 2 miesięc temu , jeszcze nie weszło. Teraz wysyłamy wszystkie nasze psiaki na strony: Morisowej i Piotrka ( psygarnij.pl albo podobnie.) Ale za to mamy profesjonalne zdjęcia Pokera i paru staruszków z geriatrium. Jak mi się uda znaleźc to je dzisiaj spakowane prześle do Ciebie, albo poproszę Iwonkę, bo ona ma większy porządek w archiwum zdjęciowym.

Posted

[quote name='Kar0la']Czy Perełka jest zupełnie ślepa? Czy tylko niedowidzi?
Zupełnie. Ale radzi sobie bardzo dobrze :)

[quote name='bianka0']Chciałam zapytać o jamniczka Szarpa.
Jakie pojawiły się z nim problemy? Ile ma lat i jak zgadza się z innymi psami ?
Problemy ze stawami, dostaje na nie caprodyl. Do innych psów jest w porządku, teraz dzieli swoje lokum ze sporo większym i młodszym kolegą i nie widać, żeby cokolwiek do siebie miały :)

[quote name='Beat2010']Asiu, co do Pokerka, to ma tylko wysłane ogłoszenie na oficjalna strone, 2 miesięc temu , jeszcze nie weszło. Teraz wysyłamy wszystkie nasze psiaki na strony: Morisowej i Piotrka ( psygarnij.pl albo podobnie.) Ale za to mamy profesjonalne zdjęcia Pokera i paru staruszków z geriatrium. Jak mi się uda znaleźc to je dzisiaj spakowane prześle do Ciebie, albo poproszę Iwonkę, bo ona ma większy porządek w archiwum zdjęciowym.
No to poczekam cierpliwie na te zdjęcia :)
One były robione przez koleżankę Doroty? pamiętam, że kiedyś był ktoś z zewnątrz z aparatem, nawet jeden mój pies się wtedy załapał, ale chociaż podałam maila, to nie dostałam tych zdjęć.

Edit.
Iwona założyła Pokerowi wątek - link

Wspaniały - na pewno niegdyś podziwiany ON - był w bardzo kiepskim stanie, kiedy wypatrzyłyśmy go w jednym ze schroniskowych boksów.
Mieszka tam razem z dwoma psiakami, które zostały z nim po tym, jak jego towarzysz niedoli Barry pojechał po nowe życie.
Poker i Barry przetrwali w schronie razem tegoroczna ciężką zimę. Barry jest już w bezpiecznym miejscu, teraz chciałybyśmy zapewnić ciepły dom na zimę i dalsze lata również POKERKOWI.
Poker ma problemy z tylnymi łapkami i z chodzeniem - typowa dolegliwość starszych owczarków więc docelowo również powinien być leczony.
Cieple lato i nasze cotygodniowe spacery (a także kąpiel psiaka) sprawiły, ze POKER troszkę odżył, czeka na nas na spacer, na chwilkę zainteresowania. Jest spokojny, mądry i pragnie kontaktu z czlowiekiem.

Posted

No to poczekam cierpliwie na te zdjęcia :)
One były robione przez koleżankę Doroty? pamiętam, że kiedyś był ktoś z zewnątrz z aparatem, nawet jeden mój pies się wtedy załapał, ale chociaż podałam maila, to nie dostałam tych zdjęć.

Tak, tak , te zdjęcia robiła znajoma Doroty. Szukamy z Iwonką spakowanych, bo po rozpakowaniu mają po 3 mega i długo będzie trwało wysyłanie a spakować nie potrafię:diabloti:

Posted

Dzisiaj przez przypadek :roll: mini pudelka z geriatrii została przeniesiona do biura. Myslałam,że będzie w gabinecie, ale jest w kliperze.:-( ??
Kliper spory jak na jej gabaryty, ale czy będzie jej tam lepiej? Ma mieć częste spacery, no ale...
Udało się zrobić badania krwi, zobaczymy w jakim jest stanie. Kto POKOCHA pudlisię ???

Posted

Tak źle i tak niedobrze :shake:

Migdalena, wyprowadzałaś jakieś psiaki z geriatrium?
Zostało mi kilka boksów do skatalogowania, w tym boks Romeo, ale nie chciałabym brać na spacery psów, które trzy dni wcześniej już były, kiedy na wszystko brakuje czasu...

Posted

[quote name='APSA']Jurand - link

Jurand to żwawy staruszek z bielmem na jednym oku. Widać po nim wiek, jednak tylko w wyglądzie, w zachowaniu nie ustępuje młodszym psom. Chętnie chodzi na spacery, lubi kontakt z człowiekiem. Pies szuka domu, w którym będzie mógł nadal cieszyć się życiem. W schronisku już 5 lat...

Czy to jest ten czarnuszek z drugiego zdjęcia w pierwszym poście (nie mogę Ci APSA odpisać na odpowiedź w jego sprawie, chyba masz zapchaną skrzynkę)?

Posted

APSA allegro śliczne, tzn wzruszające i smutne, bo prawdziwe. Trochę wstyd ale myślałam, że Wiktor to dziewczynka. Wadera mmm... super dziewczynka - chcem taką! Chcę ale nie mogę.

Posted

[quote name='koosiek']Czy to jest ten czarnuszek z drugiego zdjęcia w pierwszym poście (nie mogę Ci APSA odpisać na odpowiedź w jego sprawie, chyba masz zapchaną skrzynkę)?
Nie, ten jest z innego miejsca, większy i z dłuższym stażem schroniskowym...
PW zaraz sprawdzę, momentami się zapycha, ale zwykle mam miejsce na 3-6 wiadomości.

Zapraszam na jeszcze jeden bazarek dla dziadeczków:
ARTYKUŁY SZKOLNE : kredki i ZESZYTY, kup teraz!