Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oskarku kochany wygrasz tą walkę i będziesz jeszcze dłuuuuugo szczęśliwy.Dostałam PW od ElkiKa na razie przykro mi popłaciłam dekl.stałe na inne pieski,ale postaram się jak najszybciej coś wysupłać.Pozdrawiam!

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oskarek juz wybudzony po operacji, TZ Jaagi właśnie po niego pojechał:). Jak na razie ok, śruba ze złamanej łapy wyjęta, śrut ze stopy również. Wet wygolił też całe biodro , bo miał nadzieję,ze znajdzie gdzies ślad postrzału i uda się wyjąc równiez śrut z biodra, ale śladu nie było i nie da rady rozgrzebywać całego biodra w poszukiwaniu śrutu.
Obejrzał tez dokładnie te rany między palcami, powiedział,że to Oskara niesamowicie boli i on radzi,zeby za jakis czas amputować choc jeden palec, to wtedy Oskar nie straci możliwości opierania się na tej łapie, a jak tam będzie większa przestrzeń, będzie dochodzic powietrze, to jest szansa,ze ten drugi palec sie wygoi, a tak to nie ma szans, rany się ciagle odnawiają.

Chyba rzeczywiście ma rację, myślałam,że ta dzisiejsza operacja to juz ostatnia, ale jak jest szansa ,żeby Oskarowi ulżyć w cierpieniu, to trzeba to bedzie zrobic.

Mam tylko nadzieję,ze jego watroba to zniesie, że teraz szybko dojdzie do siebie. Jaaga poprosiła weta o kroplówkę i będzie jeszcze w domu przepłukiwac Oskara, zeby jak najbardziej zniwelować wpływ narkozy .

[COLOR=green][B]Dziękuję bardzo wszystkim za wsparcie i pomoc finansową dla Oskarka[/B][/COLOR]:loveu::loveu::loveu:.

Posted

Potwierdzam, ze wszystko w porządku. Rana na kolanie wygląda paskudnie i jest spuchnięta, ale jak miał zakładany gwóźdź to wyglądała jeszcze gorzej.
Czuje się dobrze, jest całkiem przytomny, sam wszedł po schodach. teraz zakładamy kołnierz i czekamy na zagojenie.
Tak, jak Erka pisała, chirurg jest za amputacją najgorszego palca, bo wyglada paskudnie i nie zagoi się.
Mamy przepisany silny antybiotyk do wykupienia ze względu na to, że operacja była na kości, a przy stopie tej nogi jest takie zakażenie.

Posted

Cieszę się, że jest nieźle. Myślę, że jeżeli amputacja palca może Oskarowi pomóc to warto spróbować, szczególnie że będzie mógł w dalszym ciągu chodzić normalnie. Jeśli będzie decyzja o operacji to postaram się wspomóc grosikiem.

Posted

Dobrze,że zabiegł przeebiegł pomyślnie,szkoda że nie udało się wyjąć tego cholernego śrutu z biodra.A nie można było dzisiaj przy jednej narkozie amputować palca?

Posted

Nie dało sie tego zrobić na raz, bo byłoby to niebezpieczne, między palcami jest cały czas zakażenie i mogłoby sie przenieśc , a tam przeciez była operacja na kości.

Posted

Oskar dostaje swoje leki i przepisany antybiotyk. Rana goi się ślicznie i bez komplikacji, jednak wątroba znowu gorsza. Zaczął od wczoraj duzo pić. Hepatil zaczęłam podawać już dwa razy dziennie. Biedak tyle wszystkiego dostaje, że jeszcze troche, a pogubię się co i kiedy.

Posted

Erko, rana lepiej, bo Oskar jest na antybiotykach i od wczoraj daję mu malutkie dawki sterydu. Teraz obraz bedzie zafałszowany, bo pić może sporo po sterydzie. Oczywiście już ma większy apetyt.
Wątroba to na pewno efekt narkozy.

Posted

Poszła dziś wpłata dla Oskarka na leczenie. Przyjdzie od andegawenki, bo to są pieniądze w spadku po moim poprzednim podopiecznym.
Mam nadzieje, że Oskarek będzie wreszcie całkiem zdrowy.

Posted

Amica, dziekuję w oskarowym imieniu. Całkiem zdrowy Oskar nigdy nie będzie, ale bardzo chciałabym go tak podleczyc, żeby nie czuł bólu.

Oskar z nowym kolegą:

[URL=http://img641.imageshack.us/i/dsc00048eu.jpg/][IMG]http://img641.imageshack.us/img641/1368/dsc00048eu.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Erko, to własnie jego podopieczny, wychowany za plecami. Tak czasem we dwoje z siostrą szaleja na Oskarze, że on ucieka przed nimi. Za niedługo zaczną małe yorki wychodzić z legowiska, to kolejne dzieciaki bedzie wychowywał.

Posted

[quote name='Jaaga']Erko, to własnie jego podopieczny, wychowany za plecami. Tak czasem we dwoje z siostrą szaleja na Oskarze, że on ucieka przed nimi. Za niedługo zaczną małe yorki wychodzić z legowiska, to kolejne dzieciaki bedzie wychowywał.[/QUOTE]

Z tego Oskara to jest naprawdę złoty pies:loveu:
Żeby tylko te małe szkraby nie dawały Mu za bardzo w kość!;):evil_lol: