Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fakt, cudowny....:loveu:
Dobrze,że tarfił na erke a potem się już potoczyło.
Takiej opieki jak ma, tyle miłości i rąk do głaskania....pozazdrościć.:lol:

Posted

Oskar teraz wygląda identycznie, jak na tym zdjęciu, tylko ma cziłkę uczepioną siebie. To pies z anielską cierpliwością.

Chociaż nie zawsze jest grzeczny, wczoraj dał popis. Jak przyjechaliśmy wieczorem z wystawy, to poszedł do kociej kuwety, wsadził głowę do środka i zjadł kocią kupę. Potem pół nocy kręcił się w łóżku i jak wystrzelił z niego, to zdążył dojść do drzwi sypialni, takiej dostał biegunki.
O trzeciej w nocy zaprowadziłam go do ogrodu i siedzi do teraz. Jesli mu nie przejdzie, to trzeba będzie jechać dac jakiś antybiotyk, żeby bakterie bardziej się nie rozwinęły.

Ewelinka chyba robiła Oskarowi zdjęcia, może też wstawi, jak bedzie miała czas.

Posted

Jaaga, nie dawaj może antybiotyku, bo on sie ich dosyć nabrał, może dać Nifuroksazyd, który jest na biegunke o podłożu bakteryjnym.

Posted

Niestety nie zrobiłam Oskarkowi żadnych zdjęć :oops: byłam tak zachwycona ściskaniem go i głaskaniem, że nie było kiedy :evil_lol:a to teraz tak piękny pies o cudownej mięciutkiej sierści i wielkim sercu :loveu:
Oczywiście zbyt długo z nami się nie nasiedział...musiał wrócić aby pilnować swojego stanowiska łożkowego :eviltong:

Posted

Wpłynęło 60 zł od Kam oraz 20 zł od Lazy:).
Bardzo serdecznie dziekujemy!:iloveyou::modla:

Ale Oskarek dalej na minusie, a skończyła sie karma lecznicza dla niego , jak równiez leki, dlatego bardzo prosimy o dalszą pomoc.

Posted

Radku ,bardzo dziekujemy za pamięć o Oskarku :).

Dzisiaj zamówiłysmy karmę watrobową/ koszt ok. 250 zł/, bo ostatnio Oskar jadł karmę dla seniorów, z dodatkiem mięsa i chyba taka dieta nie służyła mu za bardzo, bo Jaaga dzisiaj złapała go na wyjadaniu piachu z piaskownicy, więc coś jest nie tak.
Musimy jeszcze kupic lek na stawy Conquer, który kosztuje ok. 80 zł.

Bardzo prosimy o dalszą pomoc dla Oskarka:).

Posted

Cisza u Oskara. Zapytałam Izatemka, czy coś udało się zrobić na FB. Czekam na wiadomość.

Najgorzej, jesli pies tak jak Oskar, do końca życia musi miec dietę i leki. Zainteresowanie trwa kilka miesięcy, a potem pojawiają się dziesiątki kolejnych bied i ludzie zajmują się następnymi.

Posted

Pora była najwyższa, bo jednak nie może być na zwykłej karmie. Najpierw zaczął jeść piasek, a wczoraj rany na palcach i wargach spuchły, powiększyły się i zaczęły sączyć. Był na suchej karmie mieszanej z ryżem i udkami. Szkoda, że była przerwa, bo znowu trzeba go stabilizować. Kupiłam mu wczoraj Hepatil, jeszcze musze Essentiale dokupić.

Posted

[quote name='Jaaga']Zapytałam Izatemka, czy coś udało się zrobić na FB.
Ja bardzo wszystkich przepraszam, ale nadmiar spraw zawodowych i choroba mojej Mamy spowodowały, że wiele rzeczy mi z głowy ostatnio wylatuje...
Proszę o poprawki ewentualne, bo mogłam coś przeoczyć, albo dodać za dużo
http://www.facebook.com/event.php?eid=190396221008054
I bardzo prosze wszystkich,którzy mają konto na FB o udostępnianie , wysyłanie zaproszeń i wstawianie gdzie się da :evil_lol: