Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basia1244 napisał(a):
Zdyscyplinować Sabę! Ostro i skutecznie - ale co w nią wlazło, w Obornikach koty nad łbem jej biegały, u nas pod nosem łaziły i wcale nie szalała!
:lol:chyba chce pokazac ze pracuje damy rade po prostu nie mozemy sie nacieszyc ze jest z nami SABA sie przyzwyczai i zrozumie ze koty naleza do stada:lol:

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:lol:Bardzo dziekujemy za zyczenia i na wzajem dla pan i ich psiunkow takze schroniskowych:loveu: a ja ide puscic konia niach pobiega jak bede sprzatał stajnie to BUSIA ze mna bedzie na podworku apozniej mały spacer bo jest duzo cieplej:multi:

Posted

ona jest jeszcze krótko więc spokojnie :) - jedna starsza owczarka ( 10letnia) poszla do domu z kotem i oczywiście goniła kota i Pani byla zmartwiona tym faktem, ale gdzieś po 2-3tyg przysłala fotki jak razem leżą.
Musi minąć trochę czasu , a ja robilam jej fotki z kotami, to siedziala przed kratą i się patrzyła z zainteresowaniem, ale jeść nie chciala :)

Posted

A jak ja z nią łaziłam np. po biurze to kot skakał po biurku, łaził po całym biurze a ona nic - absolutnie nic! a w Obornikach - pytałam - koty łaziły wszędzie przy psach i tez nie goniła.

Posted

oj poszli z sabcia do roboty przy koniu moze sie wyszaleje i glupoty wyjda z glowy a w schronisku to kotow nie ruszala bo byla w kojcu a w domu ma przestrzen swobode i poluje na nie albo jest nad gorliwa juz sama nie wiem miecio odpoczywa w domu i nie rozumie biedny dlaczego pies chce go zjesc przeciez on tak sie ladnie lasi i mruczy tak zachecajaco

Posted

[quote name='PACZEK']:lol:chyba chce pokazac ze pracuje damy rade po prostu nie mozemy sie nacieszyc ze jest z nami SABA sie przyzwyczai i zrozumie ze koty naleza do stada:lol:

wszystko zmierza w tym kierunku - oto "dowody" przesłane prze Państwa:

przecież ona tylko patrzy.... chce BLIŻEJ poznać ślicznego Mietka ;)

owczarki już śpią razem..... jeszcze trochę i koty do nich dołączą ;)

Posted

No tak nie ma to jak mięsko do jedzenia co innego jest be! Sabusiu nie bądź taka wybredna :-)
* ¤
P.S. Bardzo przepraszam ale bardzo potrzebna jest pomoc dla tego psiaka zajrzyjcie na wątek. Ten psiak bardzo potrzebuje pomocy:
http://www.dogomania.pl/threads/202032-Młody-Grafit-miał-być-uśpiony-teraz-przestał-jeść!Błagamy-o-deklaracje!!!/page9?highlight=grafit
Jak nie możesz pomóc finansowo to prześlij informacje do innych. Bardzo proszę i z góry serdecznie dziękuję.

Posted

Pozdrawiamy Sabę i całą Rodzinkę :-).

Z kotami na pewno się ułoży.

Ja też miałam wiele przypadków adopcji do domów z kotami, było różnie, wiele razy pojawiło sie widmo powrotu do schronu, ale zawsze wszystko sie z czasem poukładało- teraz nawet bardzo goniacy koty Onek Burbon mieszka w spokoju w mieszkaniu na Dąbrowie ze ślepą kotką. Śpią- ona na tapczanie, on pod , a jak kotka zeskakuje, to laduje na Burbonie, który tylko otwiera jedno oko i śpi dalej :-).

A pamiętasz Marysiu Czarliego- też w końcu zaakceptował kota :-).

Posted

:lol::lol::lol:Witamy cieplutko dopiero wrocilismy od lekarza Busia była sama w domu oczywiscie nic nie zbroiła nigdy nawet do głowy by nam nie przyszło zeby oddawac gdziekolwiek członka naszej rodziny problem z kotami to zaden problem puki sie BUSIA nie przyzwyczai to nie bedzi bez opieki na podwurku;)

Posted

Basia1244 napisał(a):
I ta postawa bardzo mi się podoba! A może ona :D specjalnie tak goni koty,żeby zawsze pan jej był blisko i ja pilnował :D ot taka cwaniara.

Masz rację mnie też się podoba taka postawa. A co do Sabusi to wszystko możliwe. Zwierzaki potrafią być bardzo pomysłowe.

Posted

SABUNIA juz jest w domku tydzien wreszcie zjadła cały posiłek na dwa razy sama szukała miski klocek tez był OK bylismy na łace bez smyczy głowne zainteresowanie koty bo wszystkie 5 oczywiscie przez płot i juz sa samowolka

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
Pozdrawiamy Sabę i całą Rodzinkę :-).

Z kotami na pewno się ułoży.

Ja też miałam wiele przypadków adopcji do domów z kotami, było różnie, wiele razy pojawiło sie widmo powrotu do schronu, ale zawsze wszystko sie z czasem poukładało- teraz nawet bardzo goniacy koty Onek Burbon mieszka w spokoju w mieszkaniu na Dąbrowie ze ślepą kotką. Śpią- ona na tapczanie, on pod , a jak kotka zeskakuje, to laduje na Burbonie, który tylko otwiera jedno oko i śpi dalej :-).

A pamiętasz Marysiu Czarliego- też w końcu zaakceptował kota :-).

tak, jak mogłabym zapomnieć Czarliego..... a fotki z kotem pani przysyłała (taki śliczny rudzielec, jak Mietek ;))

Saba chyba bardziej z ciekawości się nimi interesuje, niż z agresji, nie wiem dlaczego - w Obornikach tyle kotów na podwórku było..... żaden nie wzbudził jej zainteresowania

Posted

Myslimy ze to stres ten pies duzo przeszedł dopiero dzis zjadła normalnie to i do kotow sie przyzwyczai i zrozumie ze nie ma powodu ich dominowac bo kochamy ja tak jak wszystkie stworzenia ktore z nami mieszkaja a przy okazji jak psiuki pani Marysi

Posted

o 5rano piesek zadbał zeby było co sprzatac mimo ze o 22.45 wczoraj bylismy na podworku ale wazniejsze pyło szukanie gdzie sa koty.Ale w nagrode o 6rano plerwszyraz sam złapał kijka i musiałem zucac a BUSIA go aportowała moze powoli zaczyna sie otwierac:lol:

Posted

Jak co dzień - POZDRAWIAMY :-).

[quote name='mari23']tak, jak mogłabym zapomnieć Czarliego..... a fotki z kotem pani przysyłała (taki śliczny rudzielec, jak Mietek ;))

Marysiu, to jest to zdjęcie-CZARLI i rudy kocur- ładnie się komponują z meblami :-) :

Posted

PACZEK napisał(a):
Myslimy ze to stres ten pies duzo przeszedł dopiero dzis zjadła normalnie to i do kotow sie przyzwyczai i zrozumie ze nie ma powodu ich dominowac bo kochamy ja tak jak wszystkie stworzenia ktore z nami mieszkaja a przy okazji jak psiuki pani Marysi

Dziękuję za pamięć.... pieski nawet dobrze, staruszki to, więc nie brak codziennych trosk, ale jakoś dajemy sobie wspólnie radę :)

wczoraj wieczorem zadzwonili państwo w sprawie Misi.... po godzinie byli u mnie, po kolejnej godzinie..... zabrali Misię...
dom - marzenie.... taki wspaniały, jak dom Saby - cudowni ludzie, wrażliwi na zwierzeta, kochający i szanujący "braci mniejszych"....
a ja znów płaczę..... o takim domku dla Misi marzyłam, ale jednak za nią tęsknię.... i Łatuś też! wczoraj we dwójkę płakaliśmy

Posted

[quote name='Ania i Kajber']Jak co dzień - POZDRAWIAMY :-).

Marysiu, to jest to zdjęcie-CZARLI i rudy kocur- ładnie się komponują z meblami :-) Bardzo dzieki za pozdrowienia i zdjecia te sobotnie i niedzielne sprojemy jutro zadzwonic wieczorem to porozmawiamy E i L

Posted

mari23 napisał(a):
Dziękuję za pamięć.... pieski nawet dobrze, staruszki to, więc nie brak codziennych trosk, ale jakoś dajemy sobie wspólnie radę :)

wczoraj wieczorem zadzwonili państwo w sprawie Misi.... po godzinie byli u mnie, po kolejnej godzinie..... zabrali Misię...
dom - marzenie.... taki wspaniały, jak dom Saby - cudowni ludzie, wrażliwi na zwierzeta, kochający i szanujący "braci mniejszych"....
a ja znów płaczę..... o takim domku dla Misi marzyłam, ale jednak za nią tęsknię.... i Łatuś też! wczoraj we dwójkę płakaliśmy
Cieszymy sie wspolnie szkoda Łatusia ale pancia na pewno go utuli i pocieszy.Ale kontrola po adopcyjna MISI wskazana odwiedzin nigdy za duzo całuski dla psiaczkow

Posted

dzwoniłam - Misia zauroczyła nowy dom - państwo są nią zachwyceni :)

a to przysłane przez panią Ewę dzisiejsze zdjęcia ze słonecznego podwórka:

poranna rozgrzewka - Saba umie sie bawić kijem, piłką i.... kotami ;)

Saba ma focha na Zosię ;)

Mietek najeżony, a Saba go śledzi.... za dużo kotów, gdzie nie spojrzy, tam kot...bezczelnie sobie chodzą ;)

autorka opisów do zdjęć: nowa pani Sabusi czyli pani Ewa :)