Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
Fajnie, że słoneczko świeci dla Sabki i reszty Ferajny.
Widać, że jest jakiś postęp w " sprawie kociej" :-).
:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a tak postep jest ala tylko pod katrola:eviltong::eviltong::eviltong: sama zostac bez naszej obecnosci na podworku nie moze bo choc kotki maja 9 zyc to moze ich zabraknac:diabloti:

Posted

PACZEK napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a tak postep jest ala tylko pod katrola:eviltong::eviltong::eviltong: sama zostac bez naszej obecnosci na podworku nie moze bo choc kotki maja 9 zyc to moze ich zabraknac:diabloti:

nie byłoby tak źle ;) Saba chce tylko poznać nowych przyjaciół, nie zjeść!

wczorajsze (cudne!) zdjecia są w jakimś innym formacie - nie da sie ich wrzucić .a forum tutaj, bo to nie "jpg" i wyświetla mi się, że jest nieprawidłowy plik
w telefonie pięknie je widać, ale zamiast numeru zdjęcia i "jpg" są jakieś kwadraciki
miałam już taki problem ze zdjęciami z domku naszej Grety - suni z połamanymi obiema przednimi łapkami zabranej z pobliskiej wsi

Posted

Marysiu, a dają sie te zdjęcia zapisać na kompie?
I jakie mają rozszerzenia - pewnie .gift albo mapa bitowa ?

Trzebaby je może, po zapisaniu na kompie otworzyć przez IrfanView ( zmieniając rozdzieldzość, jak trzeba) i wtedy powinny sie zapisać jako .jpg .

Ewentualnie mozna spróbować ściągnąć ze skrzynki MMS-owej po zalogowaniu się na swoje konta na orange.pl.

Posted

:laola:O godzinie 17 BUSIA pobiegła z cała sfora do bramy obszczekac jakiegos człowieka ktory szedł droga:klacz::klacz::klacz:działały zgodnie jak na stado przystało burak zwatpił :eek2: poszedł na druga strone ulicy koty poszły w odstawke;) nowa miłoscia SABCI jest kon :roflt:obszczekany po całosci:diabloti:

Posted

A koń to przynajmniej jest solidnych rozmiarów i nie wstyd sobie poszczekać. Przypomniało mi się, jak niuniek mój osobisty kiedyś strzelił gafę na całego - z daleka szła sobie przez las krowa, która gospodarzowi zerwała się z łańcucha i poszła na obchód, no i niunia zszokowany jej obecnością w innym niż normalnie miejscu, poszedł obszczekać, a krowa schyliła łeb i mówi muuu - znaczy się głupku! od tamtej pory mój pies radośnie biegnie do owej krowy, ale już nie szczeka, tylko idzie się przywitać ze znajomą - a ona mu zawsze muuu :)

Posted

Basia1244 napisał(a):
:D właściwie to....cieszyć się? :D Ale jak gospodarzom sfora u bram w jazgocie nie przeszkadza, to niech hałasuje na zdrowie :D
Przeciez nie bedziemy im zabraniac drobnych przyjemnosci sa u siebie maja prawo szczekac.A kon tez musi wiedziec ze jego jest stajnia i łaka a na podworku rzadza suczki.

Posted

już jestem ze zdjęciami - wczoraj dodałam tylko Azora i padłam wycieńczona....
dzisiaj prawdopodobnie zamiast jednej planowanej suni na miejsce Misi przybędzie dwoje..... za miejscowością ludzie zgłosili koczującego małego psiaka..... ja już nie mam siły :(

oto cudne wczorajsze fotki Sabuni i jej nowych przyjaciół:

pod tym zdjęciem był podpis: ponawiam pytanie, kto domu pilnuje.... ale myślę, że po powyższych relacjach możemy uznać, że jest to zasłużony odpoczynek po pilnowaniu domu i podwórka (oraz konia!;))

wczoraj pogoda cudna była, więc pani Ewa pościel wywiesiła.... Mieczysław natychmiast uznał, że to dla niego posłanko na słoneczku ;)

Andzia

kocie zdjęcia na psim forum czyli nowi przyjaciele Saby :)
są tam jeszcze cudne szczurki - chcecie fotki? ;)

Posted

:lol:Ukłony za foto nie wiemy jak sie odwdzieczymy :oops: Prosimy tez ciocie Marysie zeby troszke odpoczeła bo zdrowie ma jedno i musi je oszczedzac dla psiaczkow:loveu:niech władze ktore nie tylko sa odpowiedzialne za bezdomne zwierzeta ale i dysponuja przeznaczonymi na ten cel srodkami rowniez unijnymi wezma sie do pracy bo zadnej łaski nie robia:angryy: to jest ich obowiazek.

Posted

mari23 napisał(a):

oto cudne wczorajsze fotki Sabuni i jej nowych przyjaciół:
kocie zdjęcia na psim forum czyli nowi przyjaciele Saby :)
są tam jeszcze cudne szczurki - chcecie fotki? ;)

Śliczne, cudowne :-) dowcipnis z niego ale w sumie co tam będzie kładł się na ziemi czy gdzieś jak tu wywiesili takie mięciutkie przyjemne legowisko ;-)
*
PACZEK napisał(a):
:lol:Ukłony za foto nie wiemy jak sie odwdzieczymy :oops: Prosimy tez ciocie Marysie zeby troszke odpoczeła bo zdrowie ma jedno i musi je oszczedzac dla psiaczkow:loveu:niech władze ktore nie tylko sa odpowiedzialne za bezdomne zwierzeta ale i dysponuja przeznaczonymi na ten cel srodkami rowniez unijnymi wezma sie do pracy bo zadnej łaski nie robia:angryy: to jest ich obowiazek.

Racja popieram w 100%. Bo oni cały czas tylko bazują na tym, że wyręcza ich w tym właśnie tacy ludzie, którzy kochają zwierzęta i nie mogą patrzeć biernie na ich cierpienie.

Posted

Iliowa i pamietaj ze za to ze ktos za nich pracuje:angryy: to te władze łaskawie biora pieniadze:shake: najgorsze jest to ze cierpia na tym niewinne zwierzeta:placz:.Ta swiadomosc ze przez egoizm i pazernosc nie mozna pomuc wszystkim stworzeniom ktore sa w potrzebie.

Posted

Basia1244 napisał(a):
Ale świetny ten kot! Jakby do mikrofonu śpiewał :D , No a rudy wreszcie może odpocząć na tych piernatach, jak Saba poszła dyskutować z koniem :D
Rudy Mietek to odpoczywa po pilnowaniu domu bo sunie w nocy nie pilnuja tylko spia.A z koniem rozmowa dzisiaj tez była SABCIA bez agresji ale stanowczo go oszczekała.

Posted

blokada wejścia do kuchni ;)
albo: Saba pilnuje domu.....znaczy - kuchni!:evil_lol:

a to moja kuchnia i Diana w niej - dzisiaj przyjechała ze schroniska na miejsce Misi (tylko kot głośno wyraził swoje niezadowolenie z nowego domownika, psy - jak zawsze - przyjęły Diankę spokojnie, choć jest tak duża, że chyba jednak z lekkim lękiem)

Diana obeszła cały dom i położyła się grzecznie niedaleko mnie.... jest wyjątkowo spokojna, nawet na pomruki kota nie zwróciła uwagi

Posted

Dianusia sliczna.Mysle ze wszystkie pieski po schroniskowe maja ta obawe w slepkach nasza SABCIA tez ma momenty zadumy jakiejs takiej smutnej.Wielkosc nie ma znaczenia mysle ze to niepewnosc co zrobi człowiek od ktorego zalezy los pieska.Przeciez za kazdym ze schroniskowych pieskow jest przezyty dramat.Cerpienie ktorego doznały jest tym smutniejsze ze niezasłuzone i one o tym wiedza.

Posted

:loveu:To prawda dlatego warzywa beda podawane tarte:evil_lol:a tak wogole to juz nawet sie nie drapie chyba w sobote urzadzimy kapiel bo juz sie do nas przyzwyczaja i moze sie nie obrazi szampon kupiony pcheł nie ma :multi:

Posted

przepraszam, że dopiero teraz.... oto usprawiedliwienie:

maleńki,mniejszy od kota, ślepy, bezzębny staruszek -podobno od rana się błąkał.... znalazlam go pod domem - kto mu powiedział, gdzie iść?