figanadrzewna Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 no przecież serce się człowiekowi kraje na sam widok. Dziękować opatrzności, że to już koniec udręki Quote
minia913 Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 [quote name='Basia1968']Boziuniu te pazury - biedny jesteś dziadeczku, ale wytrzymaj jeszcze kilka dni. Czesanko też potrzebne. NIedźwiadeczku kochaniuśki już niedługo będziesz miał cieplutko.[/QUOTE] dokładnie to pierwsze mi się w oczy rzuciło:angryy: te pazury jak ku..... można na to patrzeć przecież obcięcie ich to 5 minut roboty dobrze ,że już za chwilę Portos się wynosi do Czarodziejki:loveu: Quote
minia913 Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 Jak się chłopaka wyczesze i zrobi porządek z pazurkami to samo to to mu ułatwi chodzenie z tymi dredami to on pewnie kilka kilo cięższy jest :( A jeżeli o czesanie chodzi to ja mam szajbę na tym punkcie:evil_lol: co niektórzy wiedzą co mam na myśli Portos nie przepada za zbyt długotrwałym dotykaniem:diabloti: i szybko daje do zrozumienia ,że już czas się skończył. Na bazie w Machowie chciałam mu obciąć te pazurki i dawał sobie tylko jednego dziennie :mad: nikt nie miał sumienia zapakować mu buźki w kaganiec i zrobić porządek ze wszystkimi na raz Quote
Czarodziejka Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Mój staruszek mix onka z collie uratowany ze schronu w Wieluniu ma sierść długą i wiecznie wyłażącą, a też nie daje się zbyt długoczesać. Na początku prawie pół godziny czesałam jeden bok, po czym uwalił się na drugim i nie było mowy, żeby go przewrócić. Łapał za rękę, płakał, warczał - nie chciał. Chodziło więc pół psa porządnego i pół kocmołucha ;) Do następnego czesania nazajutrz. Quote
minia913 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 z Portosem pewnie będziesz miała podobnie:) tylko on się raczej położy ze względu na łapy no chyba że kuracja rzeczywiście podziała i będzie mu łatwiej. Basia są jakieś nowe wieści od weta ? Portos jeszcze dostaje zastrzyki? Kiedy będzie gotowy do drogi po spokojną starość? Quote
Basia1968 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 z Portosem wszystko ok - jak tak to mozna nazwać, oprócz pazurów i miejsca - ja próbuję dograc transport na dwa psiaki - Zuzie i Portosa - dlatego troszke odwlekam, bo jeszcze trwaja ustalenia z domkiem Zuzi. Pojawiła się jeszcze jedna opcja dla Portosa - a nawet dwie - Niemcy i pod Halinowem /400 zł/ - nie mam niestety kasy. Warunki domowe. Czarodziejko żebyś się nie obraziła prosze - podaje wszystko co mi ktoś zaoferuje. Co do Niemiec - dożywotka w takim przytulisku dla staruszków. Miałam gdzie strone tego i nie wiem gdzie mi się podziała. Minia może Ty masz ten link? Quote
bela51 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Mam do wpłacenia 60 zl dla Portosa, z podziału pieniadzy po Korze, która pojechala do swojego domku. Prosze o nr konta, a po otrzymaniu wpłaty, o potwierdzenie jej na watku Kory. http://www.dogomania.pl/threads/189681-Kora-m%C5%82oda-ONka-z-Wielunia-pojechala-do-DS.-Czekamy-na-wie%C5%9Bci-! Quote
Basia1968 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 bela51 czy mozna juz na konto Czarodziejki? będzie nam już łatwiej. Czarodziejko czy mozna juz na twoje wpłacić? Quote
minia913 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 przeszukałam archiwum gg i niestety nie mam tego linka nie wiem czemu chyba mam ustawione ,że archiwizuje tylko 7 dni i sobie zniknęło:( Quote
Czarodziejka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Basiu, o co się mam obrazić? :) Wybierz najlepszą opcję, żeby Portos był bezpieczny. Quote
bela51 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Kochane to uzgodnijcie komu przelac te kaske? Bo nie rozumiem... Quote
Basia1968 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Czarodziejce przeslij Bela51 - Portos jedzie do Czarodziejki. Quote
minia913 Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Czarodziejka jesteś gotowa :D Portos do Ciebie zawita w sobotę:loveu: jak ja lubię szczęśliwe zakończenia :multi:Ja tak na zapas już proszę o jego nowe foto jak do Ciebie trafi:oops: Quote
Czarodziejka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Dobrze, jestem gotowa na jego przyjęcie :) W drodze jest też nowa duża ciepła buda. Quote
Czarodziejka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Dobrze, jestem gotowa na jego przyjęcie :) W drodze jest też nowa duża ciepła buda. Quote
bela51 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Basia1968 napisał(a):Czarodziejce przeslij Bela51 - Portos jedzie do Czarodziejki. Dzisiaj poszedł przelew 60 zł do Czarodziejki dla Portosa na poczet DT. Quote
Basia1968 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Bela51 dziękujemy bardzo. Portosek pojedzie razem z Zuzią w sobotę. Quote
kaskadaffik Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 No to się cieszę, że Dziadzio bezpieczny, a z Zuzka to poszaleją jeszcze po drodze, ona mu pokaże jak ;) Quote
Basia1968 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 noo tak. Ale dziadeczek ożywia się przy kobietach:evil_lol::evil_lol: Quote
minia913 Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 i mamy dwa szczęśliwe zakończenia:D Quote
kaskadaffik Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Cantadorra napisał(a):A Zuzka to czlowiek czy pies? Prawie jak człowiek ;) mądra, młoda, piękna, szczupła ;) prawie jak ja !!!!!!! ha ha ha ha ha ale się uśmiałam idę sie chyba piwa napić, bo po całym tygodniu z psami w hotelu i scheonie, nie odróżniam psów od innych stworzeń, nawet ludzi :) nawet jak biegaja to zawsze pytam "kto" teraz biega ;) Quote
Czarodziejka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Ja też czasami Gromiś chodź do mamusi, Julcia podaj pani miskę :D Quote
Recommended Posts