Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Basia1968']Boziuniu te pazury - biedny jesteś dziadeczku, ale wytrzymaj jeszcze kilka dni. Czesanko też potrzebne. NIedźwiadeczku kochaniuśki już niedługo będziesz miał cieplutko.[/QUOTE]
dokładnie to pierwsze mi się w oczy rzuciło:angryy: te pazury jak ku..... można na to patrzeć przecież obcięcie ich to 5 minut roboty dobrze ,że już za chwilę Portos się wynosi do Czarodziejki:loveu:

Posted

Jak się chłopaka wyczesze i zrobi porządek z pazurkami to samo to to mu ułatwi chodzenie z tymi dredami to on pewnie kilka kilo cięższy jest :(
A jeżeli o czesanie chodzi to ja mam szajbę na tym punkcie:evil_lol: co niektórzy wiedzą co mam na myśli Portos nie przepada za zbyt długotrwałym dotykaniem:diabloti: i szybko daje do zrozumienia ,że już czas się skończył. Na bazie w Machowie chciałam mu obciąć te pazurki i dawał sobie tylko jednego dziennie :mad: nikt nie miał sumienia zapakować mu buźki w kaganiec i zrobić porządek ze wszystkimi na raz

Posted

Mój staruszek mix onka z collie uratowany ze schronu w Wieluniu ma sierść długą i wiecznie wyłażącą, a też nie daje się zbyt długoczesać. Na początku prawie pół godziny czesałam jeden bok, po czym uwalił się na drugim i nie było mowy, żeby go przewrócić. Łapał za rękę, płakał, warczał - nie chciał. Chodziło więc pół psa porządnego i pół kocmołucha ;) Do następnego czesania nazajutrz.

Posted

z Portosem pewnie będziesz miała podobnie:) tylko on się raczej położy ze względu na łapy no chyba że kuracja rzeczywiście podziała i będzie mu łatwiej.
Basia są jakieś nowe wieści od weta ? Portos jeszcze dostaje zastrzyki? Kiedy będzie gotowy do drogi po spokojną starość?

Posted

z Portosem wszystko ok - jak tak to mozna nazwać, oprócz pazurów i miejsca - ja próbuję dograc transport na dwa psiaki - Zuzie i Portosa - dlatego troszke odwlekam, bo jeszcze trwaja ustalenia z domkiem Zuzi.
Pojawiła się jeszcze jedna opcja dla Portosa - a nawet dwie - Niemcy i pod Halinowem /400 zł/ - nie mam niestety kasy. Warunki domowe.
Czarodziejko żebyś się nie obraziła prosze - podaje wszystko co mi ktoś zaoferuje.
Co do Niemiec - dożywotka w takim przytulisku dla staruszków. Miałam gdzie strone tego i nie wiem gdzie mi się podziała. Minia może Ty masz ten link?

Posted

Czarodziejka jesteś gotowa :D Portos do Ciebie zawita w sobotę:loveu: jak ja lubię szczęśliwe zakończenia :multi:Ja tak na zapas już proszę o jego nowe foto jak do Ciebie trafi:oops:

Posted

Cantadorra napisał(a):
A Zuzka to czlowiek czy pies?

Prawie jak człowiek ;) mądra, młoda, piękna, szczupła ;) prawie jak ja !!!!!!! ha ha ha ha ha ale się uśmiałam idę sie chyba piwa napić, bo po całym tygodniu z psami w hotelu i scheonie, nie odróżniam psów od innych stworzeń, nawet ludzi :) nawet jak biegaja to zawsze pytam "kto" teraz biega ;)