Luzia Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Basiu a Ty masz fotki tych ratlerków? BO takie psiaki to powinny szybko dom znaleźć jak się im ogłoszeń porobi. Ja je mogę wrzucić na allegro jak coś. Z ogłoszeniami ruszę jak te bazarkowe skończę. Quote
Basia1968 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Niestety nie mam - wtedy z pospiechu i w ogóle z tych wrażeń, to zrobiłam jendo zdjęcie suni i wyszła jak wytrzeszcz. Dla mnie sa sliczne, może kasskadaffik zrobiła zdjęcia. Ale ona ma jednak zepsuty komp i nie może wstawić Quote
Czarodziejka Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Nasz stary grzyb w nocy uderzył w amory do Kaji, która nagle dostała rujkę, a nie jest u mnie nawet miesiąc. Wszystkie psy mam wycięte, tylko Portos i Aron - dwa staruchy tetryki, które ledwo chodzą. Portos co kilka kroków siada, a Aron się po kilku potrafi przewrócić. Obaj niestety są przy jajkach. Żaden nie może, ale przynajmnie można powarczeć na drugiego :D Quote
Luzia Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Czarodziejka napisał(a):Nasz stary grzyb w nocy uderzył w amory do Kaji, która nagle dostała rujkę, a nie jest u mnie nawet miesiąc. Wszystkie psy mam wycięte, tylko Portos i Aron - dwa staruchy tetryki, które ledwo chodzą. Portos co kilka kroków siada, a Aron się po kilku potrafi przewrócić. Obaj niestety są przy jajkach. Żaden nie może, ale przynajmnie można powarczeć na drugiego :D "Stary człowiek i morze"... to pies nie może :evilbat: Quote
Czarodziejka Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Pomarzyć może ;) Leży na przeciwko budy Kai i marzy jak może :D Quote
katarzyna09 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 :lol::lol::lol:...dobre to...:lol::lol::lol: Quote
Czarodziejka Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Dziś panowie się bardzo starli - Portos zaczął, bo tylko on ma prawo leżeć pod drzwiami. Efekt - na nochalu mała ranka, a u Arona nad okiem. Przemyłam i nakrzyczałam. Portos cały się trząsł, kiedy trzymałam jego pysk przed swoją twarzą i setny raz powtarzałam,że ma być spokój. W końcu drżąc podał mi łapę, że chyba na zgodę niby. I znowu z pyskiem zmarszczonym do Arona. A w ogóle, to kochany jest :) Kajka zamknięta w kojcu, więc panowie boczkami chodzą i marzą z dystansem ;) Quote
Luzia Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Czarodziejka napisał(a):Dziś panowie się bardzo starli - Portos zaczął, bo tylko on ma prawo leżeć pod drzwiami. Efekt - na nochalu mała ranka, a u Arona nad okiem. Przemyłam i nakrzyczałam. Portos cały się trząsł, kiedy trzymałam jego pysk przed swoją twarzą i setny raz powtarzałam,że ma być spokój. W końcu drżąc podał mi łapę, że chyba na zgodę niby. I znowu z pyskiem zmarszczonym do Arona. A w ogóle, to kochany jest :) Kajka zamknięta w kojcu, więc panowie boczkami chodzą i marzą z dystansem ;) Coraz ciekawiej Ci się robi, oby się jej cieczka jak najszybciej skończyła. Quote
Czarodziejka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Kaja teraz w kojcu z Gromem, a panowie nadal się nie lubią. Aron ma nad okiem opuchniętą śliwę po walce z Portosem. Portos nie może przeżyć, że taki strucel jest też moim ulubieńcem i tak się rozpaczliwie domaga uwagi, kiedy przytulam Arona. Idzie na tych swoich drętwych łapach, żeby zdążyć wystraszyć przeciwnika i załapać się na mizianie. Jest już przynajmniej spokój z Bejkiem o miejsce przy drzwiach ;) Aron jest głuchy, więc wielu warkliwych uwag Portosa po prostu nie słyszy, ale kiedy go widzi - usuwa się, a ten za nim. Grzyb jeden kochany. Uwielbiam, kiedy ja mówię do niego, a on mi łapę tak ufnie podaje. Quote
katarzyna09 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Ot,jaki to Portosek waleczny...:diabloti::lol: Quote
Basia1968 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 a ja przybiegłam z taka biedą - owczarek niewidomy, bez zębów w dodatku wyrzucony u nas na osidlu Dzików. Szlag mnie trafił i nie wiem gdzie biec po pomoc. Oto on znajoma dała mu jedzenie, a on nie umiał sobie nawet znaleźć. Podstawiła mu pod nos praktycznie. Nie mógł zjeść, więc rozdrobniła mu na kawałeczki. Zjadł, po czym jego brzuszek zrobił się jak balonik. Co robić??? Niewidomy, bez zębów owczarek - śmierć głodowa. Koleżanka dostała opier... od gościa, że takiego dużego psa karmi. Jeb...... skur..... Quote
bela51 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Przerazajace te psie tragedie... I jak tu kochac ludzi ? Nie mam pojecia jak moge pomóc. Najpierw trzeba go gdzies zabrac, ale gdzie? A potem myslec skąd wziąc kase. Quote
Basia1968 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 jest jedna opcja u doktora,u którego był Portos. Zobaczymy jak to się potoczy. Quote
Luzia Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 [SIZE="3"]SERDECZNIE ZAPRASZAM NA BAZAREK!! http://www.dogomania.pl/threads/195221-Filiżanka-z-psami-Władca-Pierścieni-Pocztówki-z-górami-i-inne-do-10.11.2010r.-22-00 Quote
katarzyna09 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Witaj Portosku,u Ciebie zapewne wszystko ok:lol:...a tu...:-( pojawila sie kolejna bida...Basiu1968,i co z nim??? Quote
bela51 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dziewczyny od Portosa, napiszcie na pierwszej stronie jak wyglada jego sytuacja finansowa? Czy ma jakies deklaracje i stałe wpłaty? Warto byłoby rozsłyłac prosby o pomoc, ale trzeba wiedziec, na czym stoimy. Quote
Basia1968 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 minia musi wrzucić do pierwszego postu to co napisałam na 21 stronie - tam jest rozliczenie. Niestety biedak przepadł:-(:-( porozsyłałam gdzie się dało żeby mieli ludzie baczenie. Wczoraj można było mu pomóc - do kur... nędzy można było tylko jak zwykle najważniejsze sa pieniądze, no cholera najważniejsze!!!! nie będe pisac co i jak, bo musiałabym rzucić nieparlamentarnymi słowami w kierunku kilku osób / nie z dogo/. Jedno wielkie bagno!!!! TAK WYGLĄDAJĄ DEKLARACJE: rencia42 - wesprze p. Aldona - 100 zł TSPZ - 100 zł figanadrzewna - podaruje grosik bela 51 - jesli Kora pojedzie do domku to będzie wspierać Portoska minia913 - bez dwóch zdań groszem sypnie z FB - 25 zł jednorazowo Baltazar Gąbka - 150 zł paliwo a tak stoimy: WPŁATY BEZPOŚREDNIO DO CZARODZIEJKI 100 zł od Maruda666 60 zl od Bela51 NA KONTO MOJE WPŁYNĘŁO: 170 zł Baltazar Gąbka 30 zł Katarzyna09 - 6.10.2010r. 20 zł Katarzyna09 - 11.10.2010r. ŁĄCZNIE WPŁYW 220 ZŁ + 30 zł do paliwa dołożyłam ja WYDATKI: PALIWO 250 ZŁ STAN NA DZIEŃ 20 PAŹDZIERNIKA 2010R. Pozostaje do uregulowania: - 150 zł dług u weta za okres od 1.10.2010r. do 15.10.2010r. - od 16.10.201r. do końca października /16 dni / - wpływ 160 zł na konto Czarodziejki - nie wiem czy w związku z tym jest to już ta kwota, która wystarcza za opłacenie DT u Czarodziejki do końca października? - za okres do końca września uregulowane przez TSPZ i p. Aldonę. Tu rozdział zamknięty. Quote
Basia1968 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 jak na razie deklaracja stała to Katarzyna09 - podana kwota i wpływ. Baltazar Gąbka oferował wpłatę na koniec miesiąca 70 zł Quote
katarzyna09 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Byc moze znajdzie sie jakas dobra duszyczka,ktora go przygarnie...coraz chlodniej:-(... Quote
bela51 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Widze, ze Portos jest w jeszcze wiekszym dole finansowym niz Simba. Mam do rozdysponowania pieniądze z bazarku dla Leo. 50 zł przeznacze dla Portosa. Od listopada deklaruje 10 zł przez pól roku, przykro mi, ale więcej nie dam rady. Niestety dozywotnie deklaracje wykonczyły mnie finansowo. Komu mam przelac te 50 zł. Czy znalazłyscie skarbnika ? Quote
Basia1968 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 nie określiła się jeszcze minia - jaka kwota i zdaje sie tyle czyli tak: Katarzyna09 - 20 zł Bela51 - 10 zł minia - ? stałe 30 zł plus minia913 ale głowa do góry. skarbnika nie mamy - tzn. wiem, że Czarodziejka woli /tak wnioskuję/ płna kwotę na raz / rozumiem doskonale/ dlatego też Bela 51 Ty masz już konto do Czarodziejki to bym miała prośbę gorącą zostaniesz Skarbnikiem Portosa?? Quote
figanadrzewna Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Basia1968 napisał(a):jak na razie deklaracja stała to Katarzyna09 - podana kwota i wpływ. Baltazar Gąbka oferował wpłatę na koniec miesiąca 70 zł figanadrzewna napisał(a):obiecałam 10 zł stałej. Przeleję Czarodziejce przy okazji opłacania Gromisława a konto już tu ktoś proponował, zaraz poszukam o ile mnie pamięć nie myli. Quote
bela51 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Basiu, wolałabym nie brac na siebie finansów nastepnego psa.Wybacz. Mam 4 sztuki, Portos byłby piąty. W praktyce, to wielka odpowiedzialnośc za utrzymanie psa w hotelu, zbieranie funduszy itp. Czy nie mógłby podjac sie ktos inny? Chyba Luiza wyraziła taka gotowość ? Quote
figanadrzewna Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Luzia&Funia napisał(a):Jak coś to ja mogę prowadzić "księgowość". Jak na razie mam do rozliczania tylko "swoje" dwie znajdy. A konta nie używam. Ale decyzja należy do Basi :) proszę i wątek uporządkowany. Podejmijcie decyzję Quote
Recommended Posts