Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarodziejko najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu i to pewnie w sobotę lub w piątek, bo ja pracuję, na tygodniiu nie mam jak jechać. Nadto Portos już musi dokończyć ta kurację u doktora bo jak zaczęta, to szkoda byłoby. Najważniejsze musze przez tydzień uzbierac na DT u Ciebie czyli ni mniej ni więcej 230 zł /jakby liczyć od 9 października/. Zaraz przepatrzę wpisy na wątku kto pomoże i podsumuje na pierwszej stronie --
nie moge na pierwszej, bo minia zakładała wątek, ale napisze tutaj jak stoimy:

rencia42 - wesprze
p. Aldona - 100 zł
TSPZ - 100 zł
figanadrzewna - podaruje grosik
bela 51 - jesli Kora pojedzie do domku to będzie wspierać Portoska
minia913 - bez dwóch zdań groszem sypnie
z FB - 25 zł jednorazowo
Baltazar Gąbka - 150 zł paliwo

POBYT PORTOSA U WETA:
od 22 września 2010r. koszt 10 zł
koszt leczenia /kuracji/ około 109 zł

ja niestety nie mam na razie grosza żeby wspomóc, ale zrobimy bazarki

Posted

ja pokryję na pewno jego pobyt u weta do momentu wyjazdu do Czarodziejki potem od listopada będę wpłacać stałe ale w tej chwili nie jestem w stanie powiedzieć ile

Posted

pobyt u weta to praktycznie będzie opłacony przez p. Aldone i TSPZ - bo 200 zł przeleja do weta. Troszke tam braknie, ale to ja już wyrównam
teraz zbieramy na pobyt u Czarodziejki czyli 230 zł

Posted

Dziadunio znacznie lepiej po kuracji. Szukam teraz możliwości transportu misia do Czarodziejki. POjawiła się szansa,ale nie wiem czy coś z tego będzie.
Kombinuje także z transportem bokserki Tekili pod Warszawę,
trwają negocjacje także w sprawie domku Zuzi, szczeniaki zasrywają mi dom, szukam pomocy dla dwóch psiaków z działek:madgo::mdleje:
ale kocham te "akcje"
MInia brakuje mi tutaj Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Basia ty mi nie pisz takich rzeczy bo gotowa jestem szybko wracać:evil_lol: a wiesz ,że nie na wakacje tu przyjechałam tylko żebyśmy osiągnęły NASZ CEL:loveu: bardzo się cieszę ,że nasz dziadunio się lepiej czuje :multi: na pewno dojdzie do siebie , a jak będzie u Czarodziejki to już raj na ziemi:lol: dla niego sterroryzuj jakiegoś kierowcę i śmigaj z Portoskiem po lepszą starość. Jeszcze tylko miesiąc i będziesz miała własny transporcik ,
a wtedy już widzę co się będzie działo nie uchowa się żaden bezdomny psiak na ulicy:diabloti:

Posted

no powiem Ci, że jak był na Machowie /baza powodziowych psiaków/ to ja widział atrakcyjną dziewczynę, to ożywał:evil_lol::evil_lol:
na pewno jesli jego zdrówko na to pozwoli trzeba będzie ciachąć klejnotkiii

Posted

Ja tu mam u siebie moje włąsne truchełko wyadoptowane ze schronu - bardzo już wiekowe, głuche i ślepawe, ale w kwestiach chędożenia zawsze zwarty i gotowy. To nic, że się przewraca...Zawsze można zrobić drugie podejście ;)

Posted

Dostałam od Basi zapytanie o transport psa do Czarodziejki.
Ja mam pytanie, jak może się zachowywac Portos w samochodzie? Ja wiem, że odpowiedź może nie byc łatwa, ale dla mnie dośc ważna. Ja będę jechała sama, droga doś długa, bo na bank ok 5h, postaram się zabezpieczyc auto jak tylko będę mogła, no ale nie wsadzę psa do kontenera/klatki, bo zwyczajnie nie zmieściłabym takiego dużego kompletu w bagażniku. Portos bedzie jechał luzem. Ja mam dośc nowe auto i stąd te moje dociekania. Zwyczajnie nie mogę sobie pozwolic na jakieś wpadki w samochodzie.

Posted

Reno kompletnie nie wiem jak zachowuje się Portos w samochodzie. Na krótkiej trasie z bazy do weta nie był absolutnie w jakikolwiek sposób zestresowany. To już dziadunio i jemu po prostu wszystko zwisa. Zapytam jeszcze kasi czy wie cos na jego temat, bo oni uczestniczyli w przewozie z terenów zalanych na bazę.
Po południu odpowiem.