Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To prawda, strasznie jest warczący i zauważyłam, że niedowidzi. Wczoraj zległ mi na wjeździe do garażu, ja światłami, że wjeżdżam, a on w te światła patrzy i nawet mu powieka nie drgnie nie mówiąc o doopsku ;) Ale cóż. Leży sobie, spaceruje, kuśtyka, warczy i macha na mój widok ogonkiem. Nie jest źle. Boje się tylko o mrozy, czy jego stawy wytrzymają. Dziś nad ranem zastałam go w Budzie wraz z Carmen ;) Sobie razem spali.

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jest chyba do tego głuchawy :) bo jak był na bazie to nieraz szłam po niego do jego apartamentu i wołałam a on siedział na drugim końcu pomieszczenia i nasłuchiwał i wyglądał tak jakby mnie wcale nie widział patrzył na drugie drzwi przed sobą :) dopiero po kilkukrotnym wołaniu wstawał i szedł do wyjścia

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Do 22.10 pobyt jest opłacony z pieniążków Szczylka - 100 zł. Dostałam też 60 zł po Korze. Więc brakuje 140zŁ
Mam nadzieje,ze dziewczyny troche wiecej maja niz 140,- Basiu1968.Czy doszly te moje dwie wplaty ?

Posted

TAK WYGLĄDAJĄ DEKLARACJE:

rencia42 - wesprze
p. Aldona - 100 zł
TSPZ - 100 zł
figanadrzewna - podaruje grosik
bela 51 - jesli Kora pojedzie do domku to będzie wspierać Portoska
minia913 - bez dwóch zdań groszem sypnie
z FB - 25 zł jednorazowo
Baltazar Gąbka - 150 zł paliwo

a tak stoimy:

WPŁATY BEZPOŚREDNIO DO CZARODZIEJKI

100 zł od Maruda666
60 zl od Bela51

NA KONTO MOJE WPŁYNĘŁO:
170 zł Baltazar Gąbka
30 zł Katarzyna09 - 6.10.2010r.
20 zł Katarzyna09 - 11.10.2010r.
ŁĄCZNIE WPŁYW 220 ZŁ + 30 zł do paliwa dołożyłam ja

WYDATKI:
PALIWO 250 ZŁ

STAN NA DZIEŃ 20 PAŹDZIERNIKA 2010R.

Pozostaje do uregulowania:
- 150 zł dług u weta za okres od 1.10.2010r. do 15.10.2010r.
- od 16.10.201r. do końca października /16 dni / - wpływ 160 zł na konto Czarodziejki - nie wiem czy w związku z tym jest to już ta kwota, która wystarcza za opłacenie DT u Czarodziejki do końca października?

- za okres do końca września uregulowane przez TSPZ i p. Aldonę. Tu rozdział zamknięty.

Posted

Basiu - Portos przyjechał do mnie 16.10, czyli miesiąc pobytu jest do 16.11 - zazwyczaj tak liczę. Czyli z podarowanych pieniążków - 100 zostało po Szczylku + 60 zł pozostałe po Korze do opłacenia pełnego miesiąca brakuje 140 zł.
Ale:
Jeżeli chcesz liczyć pobyt Portosa od 1-go do 1-go, to oczywiście nie ma problemu, wówczas wychodzi 10 zł za dzień, czyli nic mi teraz nie wysyłaj, bo październik ma cały opłacony :) Dopiero 1.11. za kolejny miesiąc.

Posted

Pod koniec miesiąca Portos otrzymuje ode mnie 70 zł. 50 zł na utrzymanie a 20 zł.na kiełbasę dla niego i nowych kumpli, coby się wkupił:). Na flaszkę dla towarzystwa nie dostanie, bo sam chory więc pić nie może. A nie ma nic gorszego jak postawić i patrzeć jak inni spijają, samemu nie mogąc:). Oczywiście żartuję, proszę o przesłanie nr konta na które mam wpłacić kaskę. Pozdrawiam

Posted

Obiecałam Portosowi jakś deklaracje, ale niestety wywiąże sie z tej obietnicy dopiero od przyszłego miesiąca. Te psie bidy puszczą mnie z torbami, jak sie nie opamietam.
Póki co, postaram sie go wspomóc jakims bazarkiem.

Posted

Basiu - Pieniążki prosiłabym na konto osoby, któa będzie opłacać co miesiąc pobyt Portosa. Ja się gubię w drobnych wpłatach i nie jestem w stanie rozliczać dodatkowo finansów psów. Możesz się tego podjąć? Czy ciocia Bela51?....Tak wzorowo prowadzi księgi przychodów i rozchodów? Belu - wybacz, tak tylko podpowiadam, wiem, że masz sporo psó do rozliczania.

Posted

Portos - stary warchoł i zgryźliwiec kocha chyba tylko mnie :D Wczoraj łapnął nawet spokojną Daszeńkę,któa sobie boczkiem kuśtykała. Niegroźnie oczywiście, ale wystosował w jej kierunku zmarszczony pysk.
Wczoraj dostałam od bliskiej osoby (niech żyją goście :-?) torbę śmierdzących wielkich kości. Zapomniałam je podzielić i przeleżały w sieni nockę. Nad ranem śmierdziały jeszcze bardziej. Simba aż torbę rozpruła, żeby się do nich dostać, kiedy szłam coś z nimi zrobić. Portos wyrwał największy gnat i pokuśtykał z nim na ubocze ;) Teraz pół dnia z głowy. Takie gnaty+ resztki uzębienia moich staruchów = spokój na kilka godzin :D

Posted

Oj... chyba juz nie dam rady. Bo za chwile okaze sie, ze jestem przechwalona.:evil_lol::evil_lol:
Na watku Simby za chwile bedzie bałagan. Własnie miałam Cie prosic Czarodziejko o wygospodarowanie jakiegos postu na rozliczenia u Simby.

Posted

Czarodziejko, moim grzechem głownym jest brak asertywnosci.
Wolałabym, aby Cioteczki od Portosa prowadziły jego fundusze. Jesli rzeczywiscie nie beda mogły, to pewnie sie zgodze.:roll: Dajmy im szanse.:lol:

Posted

Jak coś to ja mogę prowadzić "księgowość". Jak na razie mam do rozliczania tylko "swoje" dwie znajdy. A konta nie używam.
Ale decyzja należy do Basi :)

Posted

ja myślę tak:
- minia913 jak będzie wysyłała to od razu do czarodziejki, Baltazar Gąbka także, to może i wszyscy od razu będą słać na konto Czarodziejki - zgodzisz się?? a tylko kwoty będą wpisywać na wątku. Będziemy to sumować i będzie git.

Ja chciałabym jedynie prosić o tym, aby nie zapomnieć, że jest jeszcze 150 zł długu u doktora do spłacenia.
Ja nie dam rady zapłacić:
mam w Brzyściu w hoteliku:
Amelkę, Gucia i Maję i nie wiem czy nie zostaną mi ratlerkowate maluszki z Wisłostrady/ bo cholera wie czy miasto za nie zapłaci/, u AgusiaW jest jeszcze Szarik na DT/, nadto jest Dinuś u Jamora, na którego TSPZ tylko jednorazowo dało 100 zł. Na maluchy tez juz nic nie dostanę od TSPZ. Dali mi 100 zł / na ich utrzymanie, za które kupowałam mleczko dla niemowląt /tzn. dla nich/.

Posted

Ja też bym była za tym żeby wysyłać do Czarodziejki bezpośrednio z dopiskiem dla Portosa .
Basiu długiem u weta się nie martw jak już wcześniej pisałam ja za niego zapłacę. Będę za dwa tygodnie to się z nim rozliczymy:)
Od listopada będę płacić stałe deklaracje na Portosa tak jak obiecałam tylko najpierw się uporam z transportem moich futer do UK.