Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

siedzi w miejscowości Skopania to takie niby miasteczko? wet ma tam swój gabinet i kojec w którym ten biedaczek mieszka:( dokładnie napisze jutro Basia bo za mojej kadencji w PL on był jeszcze na bazie powodziowej w Machowie. Wiem , że warunki ma nie specjalne ale uważam ,że lepsze to niż schron tym bardzie , że to psina ze wsi nie przyzwyczajony do luksusów:( on potrzebuje spokoju i pełnej miski . wydaje mi się ,że ze względu na wiek on trochę niedosłyszy ale to nie problem.
Jak przychodziłam do jego boksu na bazie to tak grzecznie siedział i czekał nigdy się nie awanturował jak inne psiaki o nic się nie dopominał anioł dosłownie.
Dla niego ważne było tylko wyjść szybko się załatwić (nie chciał dużo chodzić pewnie przez bolące łapki) i szybciutko wracać do boksu bo miseczka na niego czekała.
Zupełnie bezproblemowy starszy Pan:)

Posted

No to czekamy na aktualizacje i zdjecia dziadunia......

takie staruszki to maja naprawde przechlapane.....

To po powodzi nikt sie po niego nie zglosil? Nie sledzialam watku tamtego, mozna jakies streszczenie o tym dziaduniu?

Posted

dokładnie nie wiem bo owczarkowatych powodzian było trzech Atos Portos i Aramis i jednego z dwóch albo Portosa albo Atosa właściciel nie chciał bo był już stary a on po powodzi sobie nowego sprawił młodego:angryy:.
Ogólnie Portos to spokojny pies ale według mnie nadający się tylko na emeryturę ktoś na wątku powodziowym wypalił że nadaje się do stróżowania:shake: nie jest agresywny do innych psów obecność małych psów wzbudza jego zainteresowanie ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu;) Jest troszkę nieufny na początku do ludzi i zdarzało-mu się przy misce warknąć ale jak pozna człowieka to nabiera zaufania i jest ok ogólnie nie przepada chyba za pieszczotami daje się głaskać i nawet macha ogonem ale tylko chwile zaraz daje znać ze już nie chce i powarkuje .Cichy i spokojny pies idealny do odstraszania ale wyglądem:lol: nic poza tym. Widać że potrzebuje tylko spokoju swoje pewnie już wysłużył i został wymieniony na nowszy model niestety:mad:

Posted

próbuje właśnie załatwic hotelik, bo on tam przeciez nie może tkwić. Tak będe zbierac na hotelik, bo psina nie może tam tkwić tym bardziej, że jest coraz zimniej, a tam naprawde nie ma żadnych warunków dla starszego psiaka.
Tylko, że chciałam, aby wet mu zastosował tą kurację, o której sam mówił. Trwa ona tydzień koszt to około 100 zł. Wet miał rozmawiać z Prezeska TSPZ żeby pokryła koszty leczenia - wątpię, że na to pójdzie, no ale próbować warto.

Posted

niestety mam kur...a złe wieści. TSPZ nie dołozy sie do dziadunia. Psinka bardzo słaby, nie może wstawać. Szlag mnie trafi, nie mogę wszystkiego tak ogarniać, a tłumaczenie, że n ie ma kasy, bo.......... nie przytoczę to jest wręcz podłośc!!

Posted

Ja za tą kurację zapłacę Basiu napisz mi ile trzeba teraz zapłacić za jego pobyt tam do kiedy był opłacany ten wet?
to nie jest wet tylko h... złamany nic sam od siebie nie zrobi jak nie czuje kasy to palcem nie kiwnie:angryy: zero zainteresowani i bezinteresownej pomocy to samo dotyczy Pani prezes TSPZ niech ich szlag jasny trafi:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Czy pisalyscie do Czarodziejki?????

Jedna sunia od niej jest juz prawie w drodze do DS wiec moze byloby miejsce ale napiszcie szybko i zapytajcie.

Co to za ***** MAC wet u ktorego stary pies jest w takim stanie?

Posted

już kiedyś się wypowiadałam na temat naszych miejscowych wetów chyba na wątku Anglia właśnie to co oni robią to jest jakieś nieporozumienie jeden za darmo palcem nie kiwnie a drugi partaczy prawie wszystko dwa psy co najmniej były u niego kastrowane i obydwa miały powtarzane zabiegi:placz: słów brak. Założę się ,że jak ten doktor się dowie ,że jest kasa na leczenie Portosa to mu poda leki i to szybko.
Wydaje mi się też ,że on może mieć problemy ze wstawaniem dlatego że w kojcu nie ma za bardzo miejsca żeby pochodzić to i mięśnie ma słabsze i kości zastane.
Nie zmienia to jednak faktu ,że leczenie jest konieczne.