obraczus87 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 (edited) [quote name='bela51']Zwróccie sie do Skarpety Owczarkowej, moze jednorazowo wspomoze Skiniego finansowo, albo zakupi karme. Tutaj link: http://www.dogomania.pl/forum/threads/230056-SKARPETA-OWCZARKOWA-Dla-bezdomnych-Cywilów-Szarików-Rexów-i-Alexów Dobrze byloby miec jakiekolwiek dodatkowe wsparcie. Ja niestety nie zgłosze Skinniego, bo nie mam z czego oddać tych 15%. Edited January 4, 2013 by obraczus87 Quote
migama Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 spoko, skarpeta w pamieci ale grunt to znalesc stale deklaracje....zapewnic bezpieczenstwo Skinniemu...szukamy nadal stalych wirtualnych opiekunow dla tego pieknego psa. Quote
AGA35 Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 [quote name='migama']stale deklaracje: Vasco - 10 zł. Asiaf1- 50 zł. migama - 30,00, olala 10zł, i cantadorra 20 zł, moj kolega nie zalogowany w tytule poda pająk 10,00zł. Poza tym jednorazowo zwerbowanych ludzi z mojego FB: moja siostra Aga:50,00, Ania: 10,00, Edyta :10,00. Daje to nam razem 200,00 zł w tym miesiacu ( w tym stalych deklaracji 130,00 zł). Czas gnebienia na FB ciag dalszy, bo wciaz za mało. w dniu dzisiejszym wpłyneły pieniązki od Agnieszka O. z GLIWIC - 50 ZŁ. Tomasz P. z Gliwic - 10 zł. ola.la - 10zł. Madzia a. z Gliwic - 10 zł. Łukasz Baran z Gliwic - 10 zł. Oczywiście od razu przelewam cała kwotę na konto yumayi Quote
Cantadorra Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Aga, przygotuj też proszę tekst na FB. Donka obiecała zrobić, a migama dopilnuje dalej wydarzenie. Quote
bric-a-brac Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Czy w sprawie behawiorysty/psychiki Skinniego coś w temacie ruszyło? Quote
Cantadorra Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Właśnie, dobre pytanie. A co się dzieje ze Skinnim, że potrzebny jest behawiorysta? Quote
migama Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 jeszcze powinien byc przelew na 20,00 zl od Jacka.. Super :) ale jak na moich 90 znajomych i tak za malo....za malo... Quote
Bonsai Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Wiem, że jest tu dużo owczarkarzy, mam nadzieję, że wybaczycie błaganie o pomoc... Błagam o pomoc dla owczarki, którą zgarnęliśmy wyczerpaną z ruchliwej trasy: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238195-ONka-pełzała-między-autami-Bardzo-zły-stan-psychiczny-Potrzebna-pomoc-na-CITO%21%21%21?p=20230216#post20230216 Teraz jest w awaryjnym DT, łazi w kółko bez celu ... Jest w BARDZO ZŁYM stanie psychicznym! Quote
migama Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 jakis nr kontaktowy podac, jutro bedziemy robic wydarzenie Skinniemu na FB... ;) Quote
Cantadorra Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Migama, gdzieś musi być nr Yumanij albo w jej profilu, podpisie lub na 1 stronie. Wydaje mi się, że tak pisała wyżej na wątku. Quote
bric-a-brac Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Migama, wysyłam Ci numer do yumy na priv. Quote
AGA35 Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 migama napisał(a):jeszcze powinien byc przelew na 20,00 zl od jacka.. Super :) ale jak na moich 90 znajomych i tak za malo....za malo... i właśnie weszło od p.jacka ;-) Quote
AGA35 Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 (edited) [FONT=century gothic]Skrzywdzony owczarek szuka domu Skinni – młody (2-3 lata ) owczarek niemiecki , bardzo mocno skrzywdzony przez człowieka – pozbawiony ogona, zagłodzony i porzucony na leśnej polanie na pewna śmierć. Cudem jest że sknni przeżył , jego stan był tragiczny .Patrząc w jego oczy wyczytasz całą historię jego życia, poniewierki, bólu, zimna i głodu. Jego rehabilitacja trwała kilka miesięcy . Skinni odzyskał wolę życia, ,nabrał ciałka i zaczyna ufać ludziom jest przyjacielski i kontaktowy .Stał się bardzo mądrym i pięknym psem ,chętnym do nauki i zabaw.Bardzo ładnie chodzi na smyczy i bardzo dobrze dogaduje się suczkami J Teraz szuka domu .Domu na całe życie w którym będzie kochany i pieszczony, będzie czuł się bezpiecznie . Szuka człowieka który go nigdy więcej nie zawiedzie , doceni jego wspaniały charakter , zaakceptuje go takim jakim jest (brak ogona- ozdoba bez której spokojnie można funkcjonowac) . [/FONT] [FONT=century gothic]Skinni jest. gotowy do adopcji, zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.[/FONT] Tel. 509-264-862 505-945-510 Taki tekst " leci" cały czas.Moze macie jakieś sugestie żeby coś zminieć ? Edited January 7, 2013 by AGA35 Quote
Bonsai Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 jeszcze tu są jego zdjęcia: http://www.dogomania.pl/forum/threads/189887-Skinni-powr%C3%B3t-z-adopcji-%21%21%21%21Komplentny-brak-kasy-%21%21?p=17156576#post17156576 Quote
migama Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 to co, dzis wieczorem wydarzenie na FB, tak???? Ja bym jeszcze sie skoncetrowała, ze szukamy stalych deklaracji, wirtualnych opiekunów , ktorzy co miesiac beda wplacac pieniazki :) bo do 15 mamy malo czasu a ztego co rozumiem, to Skinni nieżle jest zadłuzony. Nie mamy jeszcze nawet calej sumy na pokrycie hoteliku :( to mnie najbardziej trapi ...:( Quote
migama Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 i czy faktycznie Skinni jest gotowy do adopcji, skoto w tle pojawila sie informacja ze potrzebna konsultacja psychologiem??? Quote
migama Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 sluchajcie, skinniemu wydarzenie zrobie jutro,Nie chce tego zrobic na szybko a dopiero teraz w domu jestem :) chce zrobic wyraźny komunikat, ze szukamy stalych ciotek i wujkow :) takze pomysle nad tekstem , ktory dolepi sie do powyzszego :) no i jakbysmy faktycznie sie dowiedzieli, czy Skinni nadaje sie do adopcji czy nie, Do domku czy na podworko...ten behawiorysta>??? jutro tez zrobie swoj przelew na Skinniego :) Quote
Cantadorra Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Yumanij, odnieś się proszę do pytania: jak jest z psychiką Skiniego, czemu potrzebuje behawiorysty i czy nadaje się do adopcji? Potrzebujemy tych informacji. Quote
migama Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 jak wyglada hotel u yumanji??? chce napisac o tym gdzie jest piesek, zachecic ludzi do placenie za jego hotelik. Quote
bela51 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 [quote name='migama']jak wyglada hotel u yumanji??? chce napisac o tym gdzie jest piesek, zachecic ludzi do placenie za jego hotelik. Znalazłam watek, na ktorym jest sporo zdjęc http://www.dogomania.pl/forum/threads/187399-gdzie%C5%9B-jest-TAKI-DOM-gdzie-jest-ich-moc-gdzie-dostaj%C4%85-Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-i-odzyskuj%C4%85-Wiare Quote
migama Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 wow, dziękuje. Coz za piekny hotel!!!!!!!!!!!!!! Nie, no trzeba przypilnować , żeby Skinni tam grzał spokojnie swoje dupsko... Quote
migama Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='AGA35'][FONT=century gothic]Skrzywdzony owczarek szuka domu Skinni – młody (2-3 lata ) owczarek niemiecki , bardzo mocno skrzywdzony przez człowieka – pozbawiony ogona, zagłodzony i porzucony na leśnej polanie na pewna śmierć. Cudem jest że sknni przeżył , jego stan był tragiczny .Patrząc w jego oczy wyczytasz całą historię jego życia, poniewierki, bólu, zimna i głodu. Jego rehabilitacja trwała kilka miesięcy . Skinni odzyskał wolę życia, ,nabrał ciałka i zaczyna ufać ludziom jest przyjacielski i kontaktowy .Stał się bardzo mądrym i pięknym psem ,chętnym do nauki i zabaw.Bardzo ładnie chodzi na smyczy i bardzo dobrze dogaduje się suczkami J Teraz szuka domu .Domu na całe życie w którym będzie kochany i pieszczony, będzie czuł się bezpiecznie . Szuka człowieka który go nigdy więcej nie zawiedzie , doceni jego wspaniały charakter , zaakceptuje go takim jakim jest (brak ogona- ozdoba bez której spokojnie można funkcjonowac) . [/FONT] [FONT=century gothic]Skinni jest. gotowy do adopcji, zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.[/FONT] Tel. 509-264-862 505-945-510 Taki tekst " leci" cały czas.Moze macie jakieś sugestie żeby coś zminieć ? Wydaje mi sie, tzzn tak cos pamietam, ze Skinni biegal za swym ogonem, stad chyba ten behawiorysta. Nie wiem czy o tym napisac na wydarzeniu. Mysle o tym FB wydarzeniu i nie wiem sama co mam napisac. Quote
Cantadorra Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Migama, poczekaj na yumanij, żeby przeczytała tekst. To ona zna najlepiej Skinniego, no i kwestia behawiorysty, o co chodzi? Nie ma potem robić falstartu.... Tak myślę ..... Quote
migama Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]Przygotowałam taki teskt na wydarzenie, jakies zmiany, pomysly???? tylko tekt mi pewnie rozbiegnie sie po wklejeniu, za co przepraszam.Dzis 12 h przed komputerem, nie mam sil walczyc z worde,. oto on : Jadąc zWarszawy, kierujemy się w stronę Garwolina...potem zakręt w lewo...w prawo...wlewo.... mijamy piękne domy....piękne ogrodzenia...wjeżdżamy w pole wąskądrogą....prosto, aż skończy się asfalt...prosto...i po chwili ukazuje się nam OSADA yumanji[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri][FONT="Lucida Sans Unicode"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/187399-gdzieś-jest-TAKI-DOM-gdzie-jest-ich-moc-gdzie-dostają-Miłość-i-odzyskują-Wiare[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri] W takiejosadzie mieszka pies Skinni.[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]Skinni – młody (4/5 lat )owczarek niemiecki , bardzo mocno skrzywdzony przez człowieka – pozbawionyogona, zagłodzony i porzucony na leśnej polanie na pewna śmierć. Cudem jest że Skinni przeżył .Patrząc wjego oczy wyczytasz całą historię jego życia, poniewierki, ból, zimno , głód.Jego rehabilitacja trwała kilka miesięcy . Skinni odzyskał wolę życia, nabrałciałka i zaczyna ufać ludziom. W jego nieszczęściuznalazło się kilka osób, dzięki którym pies w humanitarnych warunkach mógł odzyskaćsiły. Od samego początku było jasne to, ze pies nie może trafić do schroniska.W chwili obecnej owczarek przebywa w hotelu dla zwierząt. Kilka osób wspólniefinansuje mu pobyt w domu tymczasowym. Skinni jednak na dzień dzisiejszy jestmocno zadłużony. Pobyt w hotelu to koszt 380,00 zł. Szukamy ludzi dobrej woli, którzypomogą nam finansować pobyt Skinniego w Garwolinie. Oto forum dogomaniaków,bezpośrednio link: ( tu musze wkleic linka do Skinniego ale cos mi nie wychodzina tym dziwnym Wordzie ..hmn…)za pośrednictwem którego kontaktuja się ludziedobrej woli, których łączy chęć pomocy Skinniemu. Zależy nam aby Skinni niewrócił do schroniska. Jeśli chcesz się przyłączyć i pomóc nam we współfinansowaniuhotelu dla Skinniego zapraszamy na forum. Kontakt w sprawie pieska pod nr tel.509-264-862, 505-945-510 [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri] [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
migama Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 dogomania nie ma sumienia, kompletnie mi przedrukowalo w edycji...ale chodzi o meritum...:) na FB pewnie sie tak to nie poskleja :) Quote
Recommended Posts