Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny musiałam zrezygnowac z administrowania wydarzenia Skinniego.Chcialam uniknąć sytuacji, w kórej pies zniknie na rzecz innych spraw. Oczywiscie pomoge swtorzyć wydarzenie jesli ktoś zechce przejąc administrowanie.

Posted

aha, po świetach wrócimy do tematu wydarzenia. Ja do tego czasu obiecuje skontaktowac się z ludzmi, ktorzy pomoga zrobic dobry PR wydarzeniu :) I pomyslimy nad jakims nowym tekstem dla chopaka bez ogonka..Może jakies wiosenne fotki do tego czasu zrobimy. Moze w ogole zrobic mu jakies mile wydarzenie z albumami, co Wy na to???

Posted (edited)

dziewczyny, a co Wy na to, zeby poszukac fundacji ktora wzielaby pod skrzydła Skinniego?. Z tego co wiem, z tego co tutaj poczytalam, to Agnieszka ma taka fundacje. Ostanio jednak fundacja ta nie moze pomóc Skinniemu. Dobrze rozumiem??? Skinni Powiedzmy sobie - od 2010 roku to pies widmo. Skinni jest najważnieszy!!! . Teraz fundacja nie jest w stanie pomagac Skinniemu i musimy sie zmobilizowac . jesli tak to trzeba sie zmobilizowac i poszukac fundacje, która nam pomoze. Piszcie co myslicie. Dla mnie osobiscie sprawa Skinniego jest o tyle ważane ze jestem z nim / jego historią od początku i nie odpuszcze :)

Edited by migama
Posted

Przykro mi że taka sytuacja zaistniała . Przeliczyłam się mocno a w szczególności możliwości finansowe , zdecydowanie za dużo wziełyśmy na siebie i teraz pokutujemy my i nasze psy. Ale patrząc na zdjęcia Skiniego jak go zabierałyśmy i na zdjęcia obecne postąpiła bym tak samo . Kochany z niego chłopak co by dużo nie gadac. Bardzo się cieszę migama że nie odpuścisz !!!

Posted

Skinni to dzielny i cudny chłopak .

Tak wyglądał na początku :( :

http://s23.postimg.org/p2bv337gr/Skinni1.jpg" class="ipsImage" alt="">

A tak dzisiaj :)

http://s23.postimg.org/8slp06wsr/Skinni2.jpg" class="ipsImage" alt="">

Posted

jak to chce pomóc ?????????????

co to jest za wpis ?Ula, gdyby nie Magda i jej siostra Skinni byłby w schronie. to one w wiekszości finansują hotel i szukają rodziny adopcyjnej.. prześlę na linka o Skinnim z dogo.

Posted (edited)

migama napisał(a):
skinni to dzielny i cudny chłopak .

Tak wyglądał na początku :( :

http://s23.postimg.org/p2bv337gr/skinni1.jpg" class="ipsImage" alt="">

a tak dzisiaj :)

http://s23.postimg.org/8slp06wsr/skinni2.jpg" class="ipsImage" alt="">

ponowie pytanie o co w tym chodzi????????????

To jak wygladał skinni i jak wygląda wiemy doskonale!!!! I raczej nie WYBIERA SIE DO SCHRONISKA !!!!!!!! A na fb jest wpis że i owszem " trafi tam na wiosnę " Migama proszę wyjaśni nam te wpisy !!!! Bo ja sie troszke już pogubiłam

Edited by AGA35
Posted

Aga ten link jest przytoczony zupelnie bez sensownie. Sytuacja dotyczy innego psa a link skinniego przywolana w rozgrywkach , jak miesem. Nie chce, zeby ten trudny watek zmienial tor. Napisz mi swoj nr tele na prv, bedzie latwiej jak Ci opowiem.

Posted

Aga nie połapiesz sie w tym. w skrocie jest pies czesio i Olala zadal trudne pytania na watku Czesia. Poniewaz Olala pomagala mi technicznie pomoc stworzyc wydarzenie Skinniemu na FB, to znależli ją i oskarzaja , ze defrauduje pieniadze na swoje konto. Od niktki do glebka - wmieszali mnie w ta sytuacje i stad Skinni. Teraz zeby było zabawniej jak wczytasz sie w ten link - nie o Skinniego chodzi tylko wciaz o tego Czesia. Nie zrouzumiesz, bo ja tez malo rozumiem. Dlatego tez musialam usunac watek na FB. Nie chodzi tu o Skinniego i nie wiem czy to w ogole da sie ogarnac :)

Posted (edited)

AGA35 napisał(a):
dziś przelałam 70 zł. MUSZĘ SPRWADZIĆ WYCIĄGI BO WG. MNIE PŁACIMY Z GÓRY ALE NIE JESTEM JUZ PEWNA ZA JAKI OKRES
NIE MAM WIĘCEJ A FUNDACJA NIE JEST W STANIE DALEJ MI POMAGAĆ W UTRZYMANIU SKINNIEGO TYM BARDZIEJ ŻĘ NIE DOSTAJEMY ŻADNEGO RACHUNKU !!!!
pomysłu na tą chwile nie mam żadnego co dalej robić

a dzwonienie do mojego meżą nie spowoduje tego że te pieniądze się rozmnożą !!!

AGA35 napisał(a):
Przykro mi że taka sytuacja zaistniała . Przeliczyłam się mocno a w szczególności możliwości finansowe , zdecydowanie za dużo wziełyśmy na siebie i teraz pokutujemy my i nasze psy. Ale patrząc na zdjęcia Skiniego jak go zabierałyśmy i na zdjęcia obecne postąpiła bym tak samo . Kochany z niego chłopak co by dużo nie gadac. Bardzo się cieszę migama że nie odpuścisz !!!

[FONT=Times New Roman]Cytowane posty byłypisane w styczniu br. Tego typu informacje oraz inne liczne posty wskazujące,że brakuje deklaracji na opłacanie hotelu lub wręcz alarmujące posty Yumanji ,która niejednokrotnie sygnalizowała o dość mocnych poślizgach a ostatnio nawet braku pełnych opłat ,były podstawą do tego abym stała się darczyńcą Skinniego i ze swojej strony zachęcała swoich znajomych do przyjścia z pomocą psu.
Z inicjatywy uczestników wątku i na ich wyraźną prośbę podjęłam się administrować event na fb, aby dać Skinniemu szansę na lepsze rozreklamowanie w otrzymaniu wsparcia i szukaniu domu stałego.

[/FONT]

Cantadorra napisał(a):
Migama, trzeba porozsyłać wątek, rozreklamować. A pomysł z FB bardzo dobry. Jutro napiszę do DONki. Zobaczę, czy ma czas. Może ona założy, a Ty będzie tego pilnować na FB?

Cantadorra napisał(a):
Aga, przygotuj też proszę tekst na FB. Donka obiecała zrobić, a migama dopilnuje dalej wydarzenie.

[FONT=Times New Roman]Treść do eventu uzgadnialam tutaj publicznie w poscie nr 754. Tutaj otrzymałam dane do wskazania numeru konta oraz telefonu, czyli kontaktu z Fundacją.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Okazało się jednak,że na FB ktoś (chyba przez kompletny brak prawdziwej wiedzy) obciążył mnie i Olala pomówieniem o kłamstwo i oszustwo związane z eventem Skinniego. Potraktowano nas tam jako bezprawnie zbierające pieniądze (a przecież zgodnie z faktycznym Wam tu znanym jesteśmy darczyńcami dla Skinniego i chciałyśmy pomóc mu znaleźć stały dom.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]W zakończeniu nieporozumienia jakie doszło na FB pomogła nie znana mi przedstawicielka fundacji ZWP, która wyjaśniła uczestnikom,że jesteśmy darczyńcami a nie zbieraczkami.
Jednak padł kolejny zarzut, że skłamałyśmy w treści eventu dla Skinniego przedstawiając jego sytuację zbyt dramatycznie. Według informacji p.K.G. z ZWP okazuje się, że sytuacja Sinniego dramatyczna nie jest ,a w każdym razie nie aż tak jak to opisane było w ogłoszeniu.
Skinniemu właściwie brakuje tylko domu stałego a fundacja trzyma
[/FONT][FONT=Times New Roman] "ręke na pulsie[/FONT]

AGA35 napisał(a):
bardzo dziekuję nam dziewczyny że i tym razem mogę liczyć moge na waszą pomoc. Jest w chwili obecnej dla mnie i Skinniego BEZCENNA . Nie mam nic przeciwko temu żeby składki wpłacać bezpośrednio na konto YUMANJI oczywiście jeżeli ona nie ma nic przeciwko temu .
Przyznam szczerze opadły mi ręće i jestem załamana sytuacją .Osobiście mam problemy i Fundacja także ma problemy finasnowe .

[FONT=Times New Roman]Tym sposobem na FB jest grupa osób, które nadal pozostały w przekonaniu, że wprawdzie nie jesteśmy oszustkami ale jesteśmy kłamczuchami.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]O ile dobrze jestem poinformowana, AGA35 jest również przedstawicielką fundacji i w tym samym czasie kiedy ja (i olala) miałam ogromne i niezasłużone przykrości na FB, choć wyraziła swoje niepokoje jakie niosło ze sobą FB,,nie odebrała moich telefonów.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Nieporozumienie, jakie miało miejsce kilka dni temu, można by było wyjaśnić szybciej – jeśli fundacja byłaby na bieżąco informowana o podejmowanych tutaj działaniach na rzecz Skinniego.W efekcie postawiona zostałam w trudnej sytuacji jaką jest tłumaczenie się z eventu - o którego administrowanie zostałam poproszona. [/FONT]

AGA35 napisał(a):
ponowie pytanie o co w tym chodzi????????????

To jak wygladał skinni i jak wygląda wiemy doskonale!!!! I raczej nie WYBIERA SIE DO SCHRONISKA !!!!!!!! A na fb jest wpis że i owszem " trafi tam na wiosnę " Migama proszę wyjaśni nam te wpisy !!!! Bo ja sie troszke już pogubiłam

[FONT=Times New Roman]Odpowiedziałam na postAga35 proszący o wyjaśnienia, których w moim przekonaniu nie ja powinnam w tej sytuacji udzielać .Chce jednak uniknąć jakichkolwiek niedomówień i dwuznacznych sytuacji .Mam nadzieję, że jakiekolwiek pomówienia pod adresem moim czy moich znajomych, których na wątek sprowadziłam aby wspierali Skinniego już niebędzie.

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jednocześnie muszę Was z przykrością powiadomić, że rezygnuję z udziału w wątku, jak również wycofuję się ze swojej stałej deklaracji. Ponieważ Olala, która również z powodów wyżej opisanych bardzo ucierpiała a ufając mi na słowo w przejrzystość wątku i na moje zaproszenie deklarowała wpłaty, także je wycofuję. Tym samym deklaracje pana Tomasza P. także wycofuję, jako ze błędnie poinformowałam mojego kolegę- który nie jest dogomaniankiem- o tym, że Skiniemu brakuje deklaracji i że w każdym momencie może trafić doschroniska. Tym samym nie mogę już zachęcać do jednorazowych wpłat Agnieszki O.( mojej siostry) ani reszty moich znajomych z Gliwic.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Fundacja zapewniała na stronie Fb, że piesek ma się dobrze a jedynie czego mu brakuje -to domu stałego. Wobec powyższego jako uczestnik wydarzenia i jako osoba dopłacająca do hoteliku mam prawo mieć wątpliwości.
Mam nadzieję, ze Fundacja jasno określi na wątku potrzeby psa i jego sytuację oraz wskaże wspominane na fb konkretne działania jakie podejmuje aby Skinni szybko znalazł domek. Życze tego Skinniemu.[/FONT]

Edited by migama
Posted (edited)

oczywiście to ja jestem winna tego bałaganu z FB.super jeszcze trochę to będę winna że mamy szarańczę w Somali .
[FONT=Times New Roman]

O ile dobrze jestem poinformowana, AGA35 jest również przedstawicielką fundacji i w tym samym czasie kiedy ja (i olala) miałam ogromne i niezasłużone przykrości na FB, choć wyraziła swoje niepokoje jakie niosło ze sobą FB,,nie odebrała moich telefonów.[/FONT]

o "przykrosciach" na fb dowiedziałysmy zupełnie przypadkowo! Nie powiedziałaś nikomu na DG co sie dzieje , ja nie odebrałam tel BO ZWYCZAJNIE NIE MOGŁAM , CZASAMI TAK SIE ZDARZA ŻE NIE MOGE ODEBRAĆ , odebrała kaśka i niejasności związane ze SkINNIM wyjaśniła , potwierdziła wpłaty BO GŁÓWNIE O TO BYŁY PYTANIA . Takze i to czego psu brakuje czyli DEKLARACJI W OPŁACANIU HOTELU ALE GŁÓWNIE BRAKUJE MU DS.

Edited by AGA35
Posted

AGA35 napisał(a):
Oczywiście w tym przyznam rację ale oprócz Skiniego mamy 25 innych psów pod opieką. Do tej pory nie prosiłam o pomoc bo widzę ile jest psów w potrzebie. Nasza fundacja też pomagała , niestety przez to że yumanji nie posiada zarejestrowanej działalności co za tym idzie nie ma faktur ani rachunków, fundacja nie ma sie jak z tego rozliczać a co za tym idzie wesprzeć Skinniego i mnie. Ja też mam rodzinę na utrzymaniu , kupę bezpłatnych tymczasów i przejściowe problemy finansowe...Do tej pory jakoś dawałam sobie radę , niestety teraz muszę prosić o pomoc dla Skinniego.

z tego co znalazłam było wyjaśniane czemu "fundacja" i sama Aga nie zawsze może opłacić hotel...

Posted

Ale kicha... już nic z tego nie rozumiem. Już było lepiej, a teraz znów pies pozostawiony będzie sam sobie. Raczej mu schronisko nie grozi, bo yumanji nie ma w zwyczaju wyrzucać psy, które są u niej (a zwłaszcza takie, które są już b. długo, jak Skinni), ale jak tak dalej pójdzie, to psy u niej będą przymierać głodem. Bo wszystkich sama nie wyżywi.

Nie wiem o co chodzi w tych wojenkach na fb, na dogo - nigdy nie lubiłam czytać takich postów. Wiem tylko, że zaszkodzi to psu. Migama, jeśli nie chcesz współpracować z fundacją (bo rozumiem, że o to się rozchodzi, a nie o psa czy yumanji), to może rozliczaj się bezpośrednio z yumanji - może to poprawi przejrzystość? Aśka będzie na bieżąco informowała jakie wpłaty wchodzą i nikt nic nie będzie mógł zarzucić.

Posted

no i tym sposobem znowu winna jestem ja , ;-( Gdyby migama powiedziała że jest afera na fb i że ktoś jej zarzuca wyłudzanie pieniędzy na skinniego natychmiast wszytko bym wyjaśniła . A dla jasności to skinni potrzebuje pomocy w opłacaniu hotelu i ds .

Posted (edited)

Nie,ja mysle.ze to moja wina.Tak bedzie ok i wszyscy oprocz mnie i moich dzieci beda szczesliwi.Rzygac mi sie chce od tego wszystkiego...dziekuje dziewczynom,ktore staraja mi sie pomoc,to i tak wiele w dziesiejszych czasach,kiedy czlowiek czlowiekowi skurwysynem.Dobre serce...cieszcie sie z naiwnej,latwowiernej idiotki...gratuluje dobrego samopoczucia!
W Wielka Sobote nie poszlam z dziecmi ze swieconka do kosciola,nie malowalam pisanek,tylko jezdzilam po znajomych ,ktorzy zrobili zrzute na zarcie dla psow.Smiejcie sie ,kolezanki z fundacji!Wesolego Alleluja!

Edited by yumanji
Posted

[quote name='yumanji']Nie,ja mysle.ze to moja wina.Tak bedzie ok i wszyscy oprocz mnie i moich dzieci beda szczesliwi.Rzygac mi sie chce od tego wszystkiego...dziekuje dziewczynom,ktore staraja mi sie pomoc,to i tak wiele w dziesiejszych czasach,kiedy czlowiek czlowiekowi skurwysynem.Dobre serce...cieszcie sie z naiwnej,latwowiernej idiotki...gratuluje dobrego samopoczucia!
W Wielka Sobote nie poszlam z dziecmi ze swieconka do kosciola,nie malowalam pisanek,tylko jezdzilam po znajomych ,ktorzy zrobili zrzute na zarcie dla psow.Smiejcie sie ,kolezanki z fundacji!Wesolego Alleluja![/QUOTE]

koleżanki z fundacji nie mają się z czego smiać ! Wysłałam 55 zł. tym sposobem zamknełyśmy kolejny miesiąc.

Posted

[quote name='memory']Nie wiem, co gorsze w tym wątku.
Sytuacja psa czy teksty.

Szkoda, że najbardziej ucierpi na tym Skinni :([/QUOTE]
Nie,moja droga,nie ucierpi na tym Skinni,bo zadnemu psu u mnie jeszcze nic sie nie stalo.Ja jestem odpowiedzialna osoba ,a poza tym nie moglabym spac ,gdybym wypieprzyla psa .ktory siedzi u mnie dokladnie dwa lata.I ,niestety,niektorzy to wiedza.Jesli ktos tu ucierpi,to na pewno nie pies.