beataczl Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='migama']mowie o tym FB...ciezko dziewczynki nam idzie tam...[/QUOTE] dolaczam rowniez i udostepniam ile mozna...bedzie lepiej Quote
AGA35 Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 [quote name='yumanji']Dostalam 70 zl tj jeszcze za okres do 15 grudnia.Wczoraj minal termin za okres od 15.12 do 15.01.Nie jestem w stanie sama utrzymywac prawie dwudziestu psow.Jutro oddaje do adopcji jednego z nielicznych "oplacanych"psow.ktory de facto utrzymywal reszte. Bardzo dziekuje dziewczynom obecnym na watku za wplaty.Prosze osoby z Fundacji o informacje dotyczace platnosci.Moze musicie zalozyc z wlasnych pieniedzy?[/QUOTE] Do tej pory było zakładane z własnych pieniędzy i fundacja pomagała .Teraz nie mamy z czego dokładać i stąd takie załamanie " kasowe"! Skinni nie jest tam od miesiąca a jak widać do tej pory radziłam sobie . Ja także nie mam tylko skinniego pod opieka dochodzi jeszcze next i deklaracje dla spajka .Więc ja takżę proszę o zrozumienie . Quote
AGA35 Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 [quote name='Bonsai']To i ja się podpiszę pod tym postem, bo widzę, że yumanji od dłuższego czasu na kilku wątkach prosi o wpłaty - i na wszystkich bezskutecznie. To bardzo przykre, żerowanie na czyjejś dobroci... Bo Aśka psa nie wyrzuci, nawet jeśli ktoś za niego nie zapłaci. Ale sama będzie musiała zadbać o los tych psów, bo powietrzem one nie żyją. Tak prawdę mówiąc to ja na miejscu yumanji już dawno bym zrezygnowała z pomocy psom. Aśka nie jest "medialna", bo po prostu - cały swój czas poświęca psom, nie jest też typem osoby błagającej o pomoc, piszącej ckliwe historie... A szkoda, bo przy takiej ilości psów (i to w większości na BDT) pomoc wręcz się jej należy. Nie przejmując się losem psów, które powierzyliście jej opiece, szkodzicie temu psu, wszystkim pozostałym, yumanji i jej dzieciom. Mi byłoby wstyd, ale jak widać nawet monity na wątkach nikogo nie ruszają... Przykre... Wiem, że dziewczyny od ONków działają prężnie. Mam nadzieję, że przejmą ten wątek i los biednego Skinniego, który naprawdę BARDZO potrzebuje domu, co wielokrotnie yumanji pisała - on nie nadaje się do życia w kojcu, staje się nadpobudliwy, kręci się w kółko (nie wiem czy to się zmieniło, ale tak było ok. 1,5 roku temu, gdy go widziałam...)[/QUOTE] przykry jest takzę brak kasy i absolutnie nie cieszy mnie taka sytuacja a nazywanie tego żerowaniem to chyba nie jest na miejscu . Quote
AGA35 Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 doszły wpłaty od kolejnych dobroczyńców za które jestem bardzo wdzięczna p.Katarzyna R. z Gliwic 35 zł. Olala- 10 zł. Tomasz P.- 10 ZŁ. Quote
bela51 Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Aga, jasne ze z pustego sie nie naleje. Ale musisz przyznac, ze nieczesto bywasz na wątku, nie rozsyłasz zaproszen, a to niestety jest niezbedne przy pozyskiwaniu darczyncow. Kazdy z nas ma malo czasu, ale jak sie wzielo na siebie jakiego psa, to trzeba o wątek bardziej zadbac. Wszystkim nam szkoda Skiniego., ale Twoj udział w działaniach powinien byc jednak najwiekszy. Ja zgłosilam Skiniego do Skarpety ONkowej, choc własciwie, powienin to zrobic jego opiekun. Quote
AGA35 Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 Oczywiście w tym przyznam rację ale oprócz Skiniego mamy 25 innych psów pod opieką. Do tej pory nie prosiłam o pomoc bo widzę ile jest psów w potrzebie. Nasza fundacja też pomagała , niestety przez to że yumanji nie posiada zarejestrowanej działalności co za tym idzie nie ma faktur ani rachunków, fundacja nie ma sie jak z tego rozliczać a co za tym idzie wesprzeć Skinniego i mnie. Ja też mam rodzinę na utrzymaniu , kupę bezpłatnych tymczasów i przejściowe problemy finansowe...Do tej pory jakoś dawałam sobie radę , niestety teraz muszę prosić o pomoc dla Skinniego. Quote
bela51 Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Aga, skoro fundacja mogłaby dopłacac do utrzymania Skinniego, to przenies go do zarejestrowanego hotelu. Quote
AGA35 Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 po pierwsze nie mam takiego hoteliku a po za tym fundacja także tonie w długach ;-( Dzisiejsze wpłaty przekazałam już na konto yumanyi. Bardzo serdecznie dziękuje za wsparcie , Quote
AGA35 Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 [quote name='DONnka']W tym wypadku nic nie trzeba zwracać, bo o pomoc dla Skinniego zwrócił się nie opiekun psa tylko członek naszej Rady :)[/QUOTE] bardzo bardzo dziękuję ;-) Quote
bric-a-brac Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Ja widziałam Skinniego już spory czas temu, więc może nie jestem na bieżąco, ale wydaje mi się, że każda kolejna zmiana opiekuna dla niego to niepotrzebne źródło stresu, które nie pomoże jego psychice... Lepiej by mu było znaleźć DS niż nowy tymczas... Quote
DONnka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Tak jak pisałam, SKARPETA OWCZARKOWA jednorazowo dofinansuje hotelowanie Skinniego. Przyznaliśmy na ten cel 200 zł płatne do hotelu Proszę o numer konta do yumanji :) Quote
yumanji Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='AGA35']Oczywiście w tym przyznam rację ale oprócz Skiniego mamy 25 innych psów pod opieką. Do tej pory nie prosiłam o pomoc bo widzę ile jest psów w potrzebie. Nasza fundacja też pomagała , niestety przez to że yumanji nie posiada zarejestrowanej działalności co za tym idzie nie ma faktur ani rachunków, fundacja nie ma sie jak z tego rozliczać a co za tym idzie wesprzeć Skinniego i mnie. Ja też mam rodzinę na utrzymaniu , kupę bezpłatnych tymczasów i przejściowe problemy finansowe...Do tej pory jakoś dawałam sobie radę , niestety teraz muszę prosić o pomoc dla Skinniego.[/QUOTE] Jesli satysfakcjonuje fundacje faktura wystawiona na usluge wet ,to nie ma problemu.Nawet co miesiac . Quote
yumanji Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Musze powiedziec,ze jestem wzruszona tym poruszeniem...Bric,Cantadorra,Bonsai,DONka,Bela51,beatacl,migama...dziewczyny..dziekuje ..w imieniu swoim i Skinniego. Jesli chodzi om przenosiny,mam nadzieje,ze nikt nie pomysli,ze chce dalej go trzymac "dla kasy",ale on nie powinien juz nigdzie wedrowac ode mnie ,tylko isc do swojego docelowego domu.Takie jest moje zdanie.Pamietam,jak durna byla wlascicielka przyjechala do mnie wieczorem,po ciemku , wywalila z samochodu oglupialego Skinniego i odjechala. Quote
olala. Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 hej, robilam teraz przelew, tak jak było deklarowane, z tym, że ten drugi jest już na konto miesiąca luty. Quote
DONnka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='yumanji']Musze powiedziec,ze jestem wzruszona tym poruszeniem...Bric,Cantadorra,Bonsai,DONka,Bela51,beatacl,migama...dziewczyny..dziekuje ..w imieniu swoim i Skinniego. Jesli chodzi om przenosiny,mam nadzieje,ze nikt nie pomysli,ze chce dalej go trzymac "dla kasy",ale on nie powinien juz nigdzie wedrowac ode mnie ,tylko isc do swojego docelowego domu.Takie jest moje zdanie.Pamietam,jak durna byla wlascicielka przyjechala do mnie wieczorem,po ciemku , wywalila z samochodu oglupialego Skinniego i odjechala. Matko, co za babsztyl :angryy: Im dłużej jestem na dogo, tym mniej powinnam się dziwić, ale jakoś nie potrafię ... :shake: Yumanji, pieniążki dla Skinniego od SKARPETY OWCZARKOWEJ w drodze :) Potwierdź proszę na wątku SKARPETY jak dotrą (link mam w podpisie) Quote
AGA35 Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 [quote name='olala.']hej, robilam teraz przelew, tak jak było deklarowane, z tym, że ten drugi jest już na konto miesiąca luty.[/QUOTE] pieniążki doszły i zostały wpisane jako deklaracja na luty ;-) Quote
AGA35 Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 (edited) [quote name='DONnka']Matko, co za babsztyl :angryy: Im dłużej jestem na dogo, tym mniej powinnam się dziwić, ale jakoś nie potrafię ... :shake: Yumanji, pieniążki dla Skinniego od SKARPETY OWCZARKOWEJ w drodze :) Potwierdź proszę na wątku SKARPETY jak dotrą (link mam w podpisie) Pewnie i tak już mnie "zlinczowałyście " ale także bardzo dziekuje ;-) Jednak powtórzę jak do tej pory jakoś sobie radziłam przy dekalracjach w kwocie 70 zł. resztę dokładałam ja i funadacja . Weżcie to proszę pod uwagę i spróbujcie zrozumieć że każdemu może się noga podwinąć . Edited January 22, 2013 by AGA35 Quote
migama Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Dokładnie sie zgadzam, jestemy tutaj dla tego kochanego pieska bez ogonka. Nie ma co szukac winnych . Wlasciwie sytuacja była taka ze Aga zostala sama i Yumanji została sama. Zasługi Agi sa ogromne nie pozwolmy sobie na latwe osądy. Róznie w zyciu bywa. Ja sama nie wiem, czy w przysżłości nie skoncze jak słynna polska piosenkarka z pieknymi włosami i banda pieskow do wykarmienia, w opini świra dla reszty społeczeństwa, ktory łatwo osądza, krytykuje, szykanuje. Roznie to bywa zyciu. Psychofani kudłaczy nie maja łatwego życia. Skoncentrujmy sie teraz jak pomoc Skinniemu oraz Yumanji. Aga bezradnie prosi o pomoc. Jej wkład w Skinniego tez jest niezaprzeczalnie wielki. Oto jestesmy. Czasem tez trudno ogarniac problemy, ja to rozumiem. Teraz trzeba szukac ludzi, szukac i szukac deklaracji w jak najlpeszy sposob jaki mozemy. To jest cel najwazniejszy. Nie ma co juz plakac nad rozlanym mlekiem. Trzeba posprzatac. Watek przezywa teraz renesans, wykorzystajmy to :)[quote name='AGA35']Pewnie i tak już mnie "zlinczowałyście " ale także bardzo dziekuje ;-) Jednak powtórzę jak do tej pory jakoś sobie radziłam przy dekalracjach w kwocie 70 zł. resztę dokładałam ja i funadacja . Weżcie to proszę pod uwagę i spróbujcie zrozumieć że każdemu może się noga podwinąć .[/QUOTE] Quote
DONnka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='yumanji']Musze powiedziec,ze jestem wzruszona tym poruszeniem...Bric,Cantadorra,Bonsai,DONka,Bela51,beatacl,migama...dziewczyny..dziekuje ..w imieniu swoim i Skinniego. Jesli chodzi om przenosiny,mam nadzieje,ze nikt nie pomysli,ze chce dalej go trzymac "dla kasy",ale on nie powinien juz nigdzie wedrowac ode mnie ,tylko isc do swojego docelowego domu.Takie jest moje zdanie.Pamietam,jak durna byla wlascicielka przyjechala do mnie wieczorem,po ciemku , wywalila z samochodu oglupialego Skinniego i odjechala. [quote name='DONnka']Matko, co za babsztyl :angryy: Im dłużej jestem na dogo, tym mniej powinnam się dziwić, ale jakoś nie potrafię ... :shake: Yumanji, pieniążki dla Skinniego od SKARPETY OWCZARKOWEJ w drodze :) Potwierdź proszę na wątku SKARPETY jak dotrą (link mam w podpisie) [quote name='AGA35']Pewnie i tak już mnie "zlinczowałyście " ale także bardzo dziekuje ;-) Jednak powtórzę jak do tej pory jakoś sobie radziłam przy dekalracjach w kwocie 70 zł. resztę dokładałam ja i funadacja . Weżcie to proszę pod uwagę i spróbujcie zrozumieć że każdemu może się noga podwinąć . Aga35, nikt tu nikogo nie ma zamiaru linczować Chyba nie wzięłaś moich słów o babsztylu do siebie ? ;) Ja pisałam o byłej, pożal się Boże, właścicielce Skinniego, której zachowanie opisała yumanji :) Quote
Bonsai Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Nie ma się co kłócić... Teraz najważniejsze jest zapewnić Skinniemu bezpieczną przyszłość, stabilne warunki i dobry dom stały! Moje ostre słowa biorą się z tego, że obserwuję wątki psów, które trafiły do yumanji (kiedyś robiłam im zdjęcia i ostały mi się wątki w subskrybcji) i widzę dramatyczną sytuację Aśki. Nie wiem czy jest jakikolwiek pies, za którego yuma dostaje pieniądze tak, jak było umówione. Np. Fuks ma około 2 tysiące złotych długu! Opiekunka nie przelewa nawet na jedzenie dla tego psa, a to duży pies, więc zapewne sporo też je. Nie można zostawiać tak ani ludzi, ani psów. Może Adze35 oberwało się trochę za mocno. Zajrzyjcie też na wątek Fuksa, którego chyba można już określić psem na BDT... http://www.dogomania.pl/forum/threads/204352-Fuks-ponad-1-tys-złotych-na-minusie%21-Nie-ma-domu-nie-ma-kasy/page12 Quote
Cantadorra Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 DONka, ja myślę, że Aga wzięła słowa o babsztylu do siebie, a to nie było do niej :) Aga, bierzemy się do roboty i stawiamy na nogi wątek Skinniego. Ja też jestem w takiej dziadowskiej sytuacji z Helą. Po pomocnej linii zaglądajcie cioteczki, bądźcie ze mną i samotną Helenką na wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/204785-Psy-z-lasu-Hela-i-Rudy-co-z-nimi-dalej-będzie-!/page62 Quote
AGA35 Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 naprawdę jest wam dziewczyny bardzo wdzięczna za pomoc ;-) Doszła wpłata od p.Ludminły P. z Rydułtów - 60 zł. Quote
yumanji Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='Bonsai']Nie ma się co kłócić... Teraz najważniejsze jest zapewnić Skinniemu bezpieczną przyszłość, stabilne warunki i dobry dom stały! Moje ostre słowa biorą się z tego, że obserwuję wątki psów, które trafiły do yumanji (kiedyś robiłam im zdjęcia i ostały mi się wątki w subskrybcji) i widzę dramatyczną sytuację Aśki. Nie wiem czy jest jakikolwiek pies, za którego yuma dostaje pieniądze tak, jak było umówione. Np. Fuks ma około 2 tysiące złotych długu! Opiekunka nie przelewa nawet na jedzenie dla tego psa, a to duży pies, więc zapewne sporo też je. Nie można zostawiać tak ani ludzi, ani psów. Może Adze35 oberwało się trochę za mocno. Zajrzyjcie też na wątek Fuksa, którego chyba można już określić psem na BDT... http://www.dogomania.pl/forum/threads/204352-Fuks-ponad-1-tys-złotych-na-minusie!-Nie-ma-domu-nie-ma-kasy/page12 Bonsai,tak gwoli scislosci...Fuks ma ponad dwa tysiace dlugu za 2012 rok,w sumie to ma ok 4 tys,nie powiem Ci teraz dokladnie.Zreszta i tak nie widze szans na odzyskanie tych pieniedzy,wiec to juz nieistotne. Problem polega na tym,ze jak bylo kilka platnych psow to "utrzymywaly"reszte,szczepilam,odrobaczalam, co jakis czas kogos sie kastrowalo.a teraz jest kicha. Quote
yumanji Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='DONnka']Matko, co za babsztyl :angryy: Im dłużej jestem na dogo, tym mniej powinnam się dziwić, ale jakoś nie potrafię ... :shake: Yumanji, pieniążki dla Skinniego od SKARPETY OWCZARKOWEJ w drodze :) Potwierdź proszę na wątku SKARPETY jak dotrą (link mam w podpisie) Pieniadze doszly,jeszcze raz dziekuje.Przyszly tez wplaty od Agi,60 zl i 50 zl.Rowniez wielkie dzieki. Quote
Recommended Posts