halcia Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Karocia,nie "szalej" ja wdzięczna bede za ogłoszenia za jakis czas i tak odwalasz kawał dobrej roboty,zawsze na Ciebie mozna liczyc.:loveu: Quote
karolciasz28 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Halciu ale ja lubię "szaleć":p:evil_lol: Quote
halcia Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Biedny Ilian przez te upały musi czekac na zabiegi,a upały dlugo jeszcze,nastepny tydz. na pewno.... Quote
MagdaNS Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Cześć Ilianku, czytam co tu u Ciebie, a tu długa lista zabiegów. Ale na pewno wszystko będzie dobrze! Niestety, ze względu na Kolusię mogę zadeklarować jedynie trzymanie kciuków, finansowo nie pomogę :( Quote
halcia Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Wiem,Madzia,wiem!Dwa dni ma byc troche luzu w upałach,ale to pewnie za krótko by sie umówic i co zrobic.Zresztą goraco i tak,tyle,ze ponizej 30 stopni. Quote
Murka Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Ilian to fajne psisko. Na początku baaaardzo nie chciał wracać do boksu. Bidak bał się, że znów nie będzie przez długi czas oglądał trawki...Parę razy zaparł się o drzwi boksu,wywinął się z obroży i chodu. Ale już od wczoraj nie jest tak źle, przyzwyczaja się, że spacerki są regularne. Bardzo lubi przestrzeń, ale nie jest żywiołowy. Podbieguje sobie czasem, ale najczęsciej spokojnie sobie zwiedza, węszy. Dzisiaj podszedł do mnie gdy siedziałam na pniaczku i położył mi łeb na kolanach :loveu: Kiedy poczuł się już wimiziany położył się obok mnie jak sfinks i czujnym okiem lustrował otoczenie. Jest bardzo uległy, taki jakby zastraszony lub po prostu zdezorientowany, nie wie czego może się spodziewać. Niewiele trzeba, aby go wystraszyć, np. Gajka choć ciut mniejsza od niego jednym warknięciem odpędza go od człowieka :mad: Bardzo ładnie załatwia się na spacerach i ładnie chodzi na smyczy. Bez smyczy nie oddala się, jak za długo nie widzi człowieka, to wraca i szuka. Jest przyjaźnie nastawiony do innych psów, mniejsze zlewa, a większe gabarytowo wita na wszelki wypadek z podniesionym ogonem. Bardzo polubił się z Jarą, z wzajemnością zresztą. Wygląda na to, że niedługo będą się razem bawić :) Podejrzewam, że z dużym samcem mogłoby dojść do sprzeczki. Zna komendę "siad", zareagował błyskawicznie, próbowałam jeszcze innych znanych haseł, ale nie wiedział o co mi chodzi. Lubi smakołyki psie ;) Zdecydowanie lubi kopać :p Ogonek już coraz częściej macha i oczka też ciur radośniejsze. Widać, że się chłopak dopiero klimatyzuje i pewnie jeszcze cosik nam pokaże, ale jak na razie fajny pies się zapowiada :) Quote
Ulka18 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Halcia bedzie zadowolona jak przeczyta :fadein: Dobrze, ze Ilian jest taki zrownoważony i spokojny i ze nie ma w nim agresji. Quote
agusiazet Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Ilian okazał się super psem! jak Halcia to wyczuła? Quote
Ra_dunia Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Przecież na Halcinym miejscu to zawsze są same super psiaki :) Quote
karolciasz28 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Dostałam maila od Pana który poszukuje owczarka. Podesłać Iliana? Quote
Ulka18 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Pewnie, ze podeslij Iliana. Moze sie spodoba, taki spokojny, grzeczny onek. Quote
halcia Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Moje kochane psisko,dobrze ,ze na niego postawiłam.Czułam,ze superowy tylko gnębiony przez dominujące suki.Ta jedna wredna,najpierw Ilianke zagoniła na stałe do budy/o nia Tez jeczałam Kierownikowi i ja przeniósł/Ilian tez chwileczke miał lepoiej na prosbe,bo większy boks,ale jak Kiero zachorował,dano go znowu do małego boksu.A niedobra suczka cały czas z nim.Potem była inna,ale tez przyjaznie nie wyglądała.Murko,wiem ,ze w upały psiaki lubia kopać,ale jak Ilian zapatrzony w Ciebie to moze próbuj mu zabraniac,zeby potem ktos tego nie reklamował.Poryczałam sie az na te pochwały Ilianka.Karolciu,poleć Iliana,ale wiesz,zastrzeżenie,ze po zabiegach,a ten cholerny upał ponoć do końca lipca...i nie wiadomo jak potem. Quote
kaskadaffik Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 [quote name='Murka'] Ale cudo !!!!!!!!! Cieszę się, że już w hoteliku Ilianku, poczytam dokładnie później jak się ogarnę :) Quote
Ulka18 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Kasia, Ty juz kobito wrocilas, czy jakiegos WLAN'a zlapalas i piszesz? Moja Mloda byla na obozie na Slowacji i miala super siec bezprz. WLAN w hotelu, w zwiazku tym matka-Aga spala spokojnie, bo dziecko sie czesto meldowalo. Quote
Murka Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Ilianem się wszyscy zachwycają. Jak TZ był z nim w lecznicy to achów i ochów nie było końca, czy to w lecznicy, pod lecznicą czy u moich rodziców. Nawet dzisiaj był u nas wet i nie mógł uwierzyć, że taki piękny pies był tak długo w schronisku. Oby tylko z tym ogonkiem nic paskudnego nie wyszło, to na pewno znajdzie szybko domek :) Upały upałami, ale musimy odczekać ok. 3 tygodni od szczepienia (05.07) aby cokolwiek działać pod narkozą. Takie tam przypadkowe fotki: A tu widać te wyrośnięte pazury: u przedniej i tylniej łapy po jednym Quote
MagdaNS Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Cudny jest, naprawdę :) Ilianku przepraszam, że na twoim wątku: mój kolega szuka podhalana, chętnie przygarnie psiaka ze schroniska, chciałby w miarę młodego, bo bardzo przeżył śmierć ostatniego psiaka, mile widziana suczka :) Kolega Psiarz ;) Quote
Ra_dunia Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Ilian jaką ma piękną postawę :) W schroniskach niestety bardzo dużo przepięknych psów siedzi :( Quote
agusiazet Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Ra_dunia napisał(a):Ilian jaką ma piękną postawę :) W schroniskach niestety bardzo dużo przepięknych psów siedzi :( Wszystko prawda! Quote
blacky. Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Może psiakowi przydadzą się banerki ? Jeśli tak to wejdź w poniższy link przeczytaj #1 post i wyślij mi wszystkie potrzebne informacje. http://www.dogomania.pl/threads/1894...5#post15056335 Pozdrawiam - blacky764 Quote
halcia Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 W Mielcu jest ogrom pieknych ONków i Oneczek.Oby te zachwyty pokryły sie potem z zainteresowaniem i super domkiem..Kochany Ilanku,same pochwały,tak mnie to cieszy!Mureczko zawsze pare minutek dodatkowych głasków ode mnie.Nie miałam jak go głaskac,mogłam tylko wydrzec goscia w lepsze warunki,gdzie rozrusza sie trochę.Czyli 26.07 mija 3 tyg.,moze i upały mina.A Ilian faktyczniezwawszy,a oczka juz inne,"żywsze",co bardzo mnie cieszy! Quote
kaskadaffik Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/175106-Uszatek-mix-ON-ju%C5%BC-bezpieczny-w-hotelu.-Dzi%C4%99kujemy-wszystkim.-Szukamy-domku Popatrzcie na Iliankowego sobowtóra :) takiego mamy w hotelu w Brzyściu, a siedzi już tyle że szok :( Quote
halcia Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Madzia,w galeri jest podhalanopodobny....5-6 lat,czyli na podhalana sredni wiek,ale moze goscia wzruszy....?Ilianku spaceruj i podkładaj łepek do głaskania...za te wszystkie lata...korzystaj psino! Quote
Ulka18 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Halcia masz pozdrowienia :hand: Musimy naprawde ruszyc z ogloszeniami onkow, jest ich bardzo duzo :-( Quote
Recommended Posts