Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 408
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć Ilianku, czytam co tu u Ciebie, a tu długa lista zabiegów. Ale na pewno wszystko będzie dobrze! Niestety, ze względu na Kolusię mogę zadeklarować jedynie trzymanie kciuków, finansowo nie pomogę :(

Posted

Ilian to fajne psisko. Na początku baaaardzo nie chciał wracać do boksu. Bidak bał się, że znów nie będzie przez długi czas oglądał trawki...Parę razy zaparł się o drzwi boksu,wywinął się z obroży i chodu. Ale już od wczoraj nie jest tak źle, przyzwyczaja się, że spacerki są regularne. Bardzo lubi przestrzeń, ale nie jest żywiołowy. Podbieguje sobie czasem, ale najczęsciej spokojnie sobie zwiedza, węszy. Dzisiaj podszedł do mnie gdy siedziałam na pniaczku i położył mi łeb na kolanach :loveu: Kiedy poczuł się już wimiziany położył się obok mnie jak sfinks i czujnym okiem lustrował otoczenie.
Jest bardzo uległy, taki jakby zastraszony lub po prostu zdezorientowany, nie wie czego może się spodziewać. Niewiele trzeba, aby go wystraszyć, np. Gajka choć ciut mniejsza od niego jednym warknięciem odpędza go od człowieka :mad:
Bardzo ładnie załatwia się na spacerach i ładnie chodzi na smyczy. Bez smyczy nie oddala się, jak za długo nie widzi człowieka, to wraca i szuka. Jest przyjaźnie nastawiony do innych psów, mniejsze zlewa, a większe gabarytowo wita na wszelki wypadek z podniesionym ogonem. Bardzo polubił się z Jarą, z wzajemnością zresztą. Wygląda na to, że niedługo będą się razem bawić :) Podejrzewam, że z dużym samcem mogłoby dojść do sprzeczki.
Zna komendę "siad", zareagował błyskawicznie, próbowałam jeszcze innych znanych haseł, ale nie wiedział o co mi chodzi. Lubi smakołyki psie ;)
Zdecydowanie lubi kopać :p
Ogonek już coraz częściej macha i oczka też ciur radośniejsze.

Widać, że się chłopak dopiero klimatyzuje i pewnie jeszcze cosik nam pokaże, ale jak na razie fajny pies się zapowiada :)

Posted

Moje kochane psisko,dobrze ,ze na niego postawiłam.Czułam,ze superowy tylko gnębiony przez dominujące suki.Ta jedna wredna,najpierw Ilianke zagoniła na stałe do budy/o nia Tez jeczałam Kierownikowi i ja przeniósł/Ilian tez chwileczke miał lepoiej na prosbe,bo większy boks,ale jak Kiero zachorował,dano go znowu do małego boksu.A niedobra suczka cały czas z nim.Potem była inna,ale tez przyjaznie nie wyglądała.Murko,wiem ,ze w upały psiaki lubia kopać,ale jak Ilian zapatrzony w Ciebie to moze próbuj mu zabraniac,zeby potem ktos tego nie reklamował.Poryczałam sie az na te pochwały Ilianka.Karolciu,poleć Iliana,ale wiesz,zastrzeżenie,ze po zabiegach,a ten cholerny upał ponoć do końca lipca...i nie wiadomo jak potem.

Posted

Kasia, Ty juz kobito wrocilas, czy jakiegos WLAN'a zlapalas i piszesz? Moja Mloda byla na obozie na Slowacji i miala super siec bezprz. WLAN w hotelu, w zwiazku tym matka-Aga spala spokojnie, bo dziecko sie czesto meldowalo.

Posted

Ilianem się wszyscy zachwycają. Jak TZ był z nim w lecznicy to achów i ochów nie było końca, czy to w lecznicy, pod lecznicą czy u moich rodziców. Nawet dzisiaj był u nas wet i nie mógł uwierzyć, że taki piękny pies był tak długo w schronisku.
Oby tylko z tym ogonkiem nic paskudnego nie wyszło, to na pewno znajdzie szybko domek :)
Upały upałami, ale musimy odczekać ok. 3 tygodni od szczepienia (05.07) aby cokolwiek działać pod narkozą.

Takie tam przypadkowe fotki:

A tu widać te wyrośnięte pazury: u przedniej i tylniej łapy po jednym

Posted

Cudny jest, naprawdę :)
Ilianku przepraszam, że na twoim wątku: mój kolega szuka podhalana, chętnie przygarnie psiaka ze schroniska, chciałby w miarę młodego, bo bardzo przeżył śmierć ostatniego psiaka, mile widziana suczka :) Kolega Psiarz ;)

Posted

W Mielcu jest ogrom pieknych ONków i Oneczek.Oby te zachwyty pokryły sie potem z zainteresowaniem i super domkiem..Kochany Ilanku,same pochwały,tak mnie to cieszy!Mureczko zawsze pare minutek dodatkowych głasków ode mnie.Nie miałam jak go głaskac,mogłam tylko wydrzec goscia w lepsze warunki,gdzie rozrusza sie trochę.Czyli 26.07 mija 3 tyg.,moze i upały mina.A Ilian faktyczniezwawszy,a oczka juz inne,"żywsze",co bardzo mnie cieszy!

Posted

Madzia,w galeri jest podhalanopodobny....5-6 lat,czyli na podhalana sredni wiek,ale moze goscia wzruszy....?Ilianku spaceruj i podkładaj łepek do głaskania...za te wszystkie lata...korzystaj psino!