Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 408
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak tam ustalenia?Tydzien dobry,bez upału,nawet moze być taki senny z deszczami....Na te operacje byłby dobry,bo nie wiadomo,czy nie wróca upały na nastepny....

Posted

Z powodu bardzo poważnej operacji Margo na razie musimy się wstrzymać z innymi zabiegami, bo nie wyrobimy. Chyba, że Margo uda się ulokować w lecznicy na czas rekonwalescencji. Będziemy wiedzieć na dniach. Dobrze by było zrobić cytologię tego ogonka, gdyby wyszło, że to coś (tfu, tfu) złośliwego to wiadomo, że trzeba ciachać jak najszybciej, ale jeśli niegroźne to może poczekać.

Posted

No to musimy czekac cierpliwie...Ilianku,korzystaj z "wolności" psino.Wyczytałam,ze to moze potrwać,to moze by korzystajac z takiej pogody Ilianka zabrac.Jemu powinno sie pogoic szybciej...moze nim Margo bedzie operowana...?Ale da sie go szybko umówic?On by zdrowiał,a ogłoszenia by mogły działac...

Posted

Z racji tego, że z Margo na razie nic nie wiadomo więc Ilian pójdzie na pierwszy ogień pod koniec tygodnia. Prawdopodobnie Gajka też się na ciachanko załapie, tylko nie wiem jak to będzie przy tej jej tuszy :roll:

Mamy teraz trochę zamieszania, bo w końcu łaskawie przyleźli robotnicy do montowania paneli ogrodzeniowych. Fajnie, że teraz codziennie leje... ale przynajmniej nam teraz robią boksy zewnętrzne (pod dachem jest, więc wsio ryba jaka pogoda), już dzisiaj dwa boksy zrobili, jutro mam nadzieję zrobią trzeci i jak pogoda pozwoli może zaczną działanie na rzecz Lorkowego wybiegu.
Tylko jak są to Mariusz nie może nigdzie jechać, bo ich trzeba pilnować na każdym kroku, dzisiaj np. byli tacy mądrzy, że nie zasłonili wejścia do budy i iskry z cięcia metalu poszły na sianko...

Posted

U nas leje równo!Znowu pewnie tereny powodziowe beda miały problem.Psiak tez pewnie niezbyt chetnie opuszczaja boks,nawet nie wiem czy przy pracownikach dajecie rade je wypuszczac?

Posted

U nas też pada/mrzy/leje cały czas. Ale roboty idą. Murarz (do wybiegu Lorka) był dzisiaj rano, obejrzał teren i stwierdził, że musi wziąść dwóch pomocników, przyjdą jutro (oni to akurat solidna firma).
Psiaki biegają tak jak zawsze, tylko czasem z małym opóźnieniem. Nie ma takich psów, które by były agresywne i chciały gryźć pracowników. Zresztą Mariusz pilnuje wszystkiego. Dwa psy niestety muszą chwilowo siedzieć w stodole i poczekać aż ich boks będzie gotowy, tam na szczęście dużo miejsca i sucho. Margo szczęśliwa, bo trafił się jej kocyk w domu ;)

Jesteśmy umówieni na Iliana i Gajkę na sobotę po 13.00 (tak najbardziej pasuje Beatce, bo jest teraz sama, pracownica ma jakieś kłopoty z ciążą i zdrowiem). Załapie się chyba też Filonek na badanie krwi, także koszty transportu się rozłożą.

Posted

Już wróciła do boksu niestety, to było chwilowe na czas montowania krat.
Gdyby tak bardzo nie lubila się :diabloti: z naszymi olbrzymkami i kotem to chętnie wzięlibyśmy ją do domu, ale za duże ryzyko.

Posted

Operacja ma byc w sobote....tylko ...szkoda,ze nie piatek jednak,bo w sobote znowu 30 stopni.To ogłoszenia moze za jakies 2-3 dni po kastacji i amputacji...Dzieki za gotowosc Karolciu!

Posted

już wróciłam to nad tekstem też pomyślę ;)
Ej - chyba z tą pogodą nie będzie aż tak źle. Dadzą psiaki radę :)
Ilianek będzie miał Gajkę do towarzystwa. Mam nadzieję, że z ogonkiem będzie wsio w pariadkie.

Posted

A...Murki,jak Mariusz pytał o cytologie to ja stękałam,bo nie wiedziałam co powiedziec.Pytałam weta,mówił,ze nie ma sensu robic, ,bo nic to nie da,koszty dodatkowe,a nie powinno byc zle.Trzymajmy jutro kciuki za Iliana.

Posted

Ilian właśnie niedawno się wybudził i wszystko ok, jest już zadowolony i macha ogonem (jest jeszcze w lecznicy, ale zaraz powrót do hoteliku). Wszystko udało się zrobić i powinno się ładnie goić, nie było żadnych problemów.