Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na początku października Ilian pojechał do SWOJEGO domu :) Rodzina jest nim zachwycona i czują się razem tak dobrze, jakby Ilian u nich mieszkał od zawsze! Wszystkiego dobrego pieseczku! :)

Ilian w schronisku spędził kilka lat. Był zupełnie niewidoczny- wciśnięty w maleńki ciemny boks. Psy, z którymi Ilian był w boksie, były na tyle niesympatyczne, że podgryzały go,szczególnie po uszach i ogonie, odganiały od miski z jedzeniem, nie pozwalały zbliżać się do krat, gdy w schronisku pojawiali się ludzie.
Obecnie, dzięki halci :loveu:, Ilian jest w hoteliku u Murki. Jeszcze jest oszołomiony całą sytuacją, powoli dojdzie do siebie i będziemy mu szukać domu :)

Ilian z dnia na dzień otwiera się coraz bardziej. Okazuje się wesołym i zrównoważonym psem. Został wykastrowany, chory ogonek jest zoperowany.

TEKST DO OGŁOSZEŃ
Jestem Ilian i trochę mi smutno. Przez kilka lat mieszkałem w schronisku i było mi tam bardzo źle. Wszystkie psy, które ze mną mieszkały, nie chciały się przyjaźnić. Chciałem być ich kolegą, ale one tylko mnie gryzły. Po uszach, po ogonku, po łapkach. Jak sobie o tym przypomnę, to ogon sam mi się podkula ze strachu. Bardzo nie chciałbym tam wrócić… Na całe szczęście dwunożni okazali się sympatyczniejsi od tych psów. Zabrali do hoteliku i teraz czekam tu na prawdziwego przyjaciela. Takiego, który nie pogryzie mnie, jak będę chciał się zakolegować, pomoże, jak będę tego potrzebował i podrapie za uchem. U takiego przyjaciela na pewno byłoby mi wesoło, merdałbym ogonem, podjadał smakołyki. Czy jest na świecie jeszcze jeden sympatyczny człowiek, podobny do tych z hoteliku. Nie chcę się już więcej przyjaźnić z psami, marzę o swoim domu. Zostaniemy przyjaciółmi?

Ilian to 4-letni pies w typie owczarka niemieckiego, bardzo miły i przyjazny. Jest zaszczepiony oraz wykastrowany.
Zastrzegamy prawo do wizyt przed- i poadopcyjnych oraz utrzymywania kontaktu z adoptującym.

W sprawie adopcji prosimy o kontakt mailowy : [email protected] lub [email protected] , tel.+503 68 30 50

Najnowsze zdjęcia na stronach 21-22! :)

Ilian okazał się normalnym, zabawowym, spokojnym i zrównoważonym psem. Na kota zareagował dużym zaciekawieniem :cool3:

tak wygląda ogon

• Replies 408
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze, ze Ilianek juz cieszy sie wolnoscia. Nie spodziewalam sie, ze to taki spokojny pies. Myslalam, ze bedzie brykal, szalał, a on bidula jest w szoku, ze trawa, ze mozna chodzic, byc glaskanym.

Dzieki HALCIA :calus:

Propozycje napisu : ''Ilian onek prosi o domek'' tak po czestochowsku mi sie ulozylo. Mam miejsce po Tigerku, bedzie jak znalazl banerek. Raduniu, moze cos w czerwieniu zrobisz, zeby sie odcinal czarny Ilian :cool3:

Posted

Zapomniałam dodać, że Ilian został wykąpany w schronisku, podobnie jak Gaja.

Mam jeszcze kilka fotek, wkleję potem. Naprawdę z niego ładny, dostojny pies.
Dzisiaj już nawet zamachał ogonkiem do Jarej, którą zobaczył przez płot. Bardzo mu się spodobała. A w boksie też głos daje :cool3: Także na pewno rozkręci się nasz Ilianek.

Jednego pazura u tylniej łapy ma strasznie długiego, chyba palec ma znieszktałcony (złamany np.) i stąd ten pazur nie jest ścierany i taki wyrósł. Podobnie miał Marcel, który był u nas. Zaglądałam do uszek, tam jest czysto. A ten ogonek to nie wiem, wygląda jak martwica :roll:

Posted

A tu jeszcze zbliżenie ogonka:

Jeśli faktycznie może to być coś poważnego to jutro TZ podjedzie do Stalowej Woli z Ilianem (coś tam jeszcze weźmie na pakę, aby zmniejszyć koszty transportu) - zależy mi, aby tam, bo Beatka ma doświadczenie i z reguły ma trafne diagnozy. Od razu rozprawimy się z pazurami.

Posted

Z pierwszego zdjecia wynika ,ze to sama końcóweczka ogona,czy tak?Strasznie sie denerwuje.Byle był zdrowy.Koszty leczenia tez mnie troche przerazaja....Przy duzych bede chyba prosiła o pomoc....

Posted

Tak, to sama końcówka ogona.
Ilian był dzisiaj u Beatki i ona stwierdziła, że na pewno nie jest to gronkowiec, są to zmiany skórne, które prawdopodobnie mają charakter nowotworowy. Aby się upewnić czy to nowotwór trzeba zrobić cytologię, można to zrobić w Lublinie, koszt podobno 50 zł.
W każdym razie jest to do usunięcia, ale jak miną upały, bo teraz narkoza bardzo niebezpieczna. Podobnie jak pazury (ma dwa takie jakby wyłamane i wydłużone palce i wraz z nimi pazury, które się nie ścierają i są wydłużone). Wszystko to będzie można zrobić za jedną narkozą przy kastracji.

Nie mieliśmy co dopakować do wyjazdu, ale Beatka nic nie wzięła za wizytę, więc koszty to tylko paliwo: 30 zł.

Posted

Ach, zapomnialabym :) Ilian się ożywia :) Już macha ogonkiem do nas i bardzo nieśmiało nadstawia się na głaski, czasem nawet podbieguje :) Jest bardzo wszystkiego ciekawy i wszystko bacznie obserwuje. No i zapowiada się świetny stróż, bo od razu staje na baczność i lustruje co się dzieje za płotem.

Posted

Wszystko to będzie można zrobić za jedną narkozą przy kastracji.
Murka napisala, ze 'calosc' Iliana bedzie robiona za jednym razem. Nie bylo informacji o kastracji w schronisku.

Oglaszac Iliana czy czekamy jak bedzie gotowy?

Posted

Dzieki Ra_dunia,bo na razie zamiast 400zł z wynajmu mieszkania, sama go opłacam dodatkowo/a to zawsze przeznaczałam na psiaki lub schronisko/.Doktor któremu pokazałam zdjecia,tak luzno to ocenił,zrozumiałam,ze guz mimo ze now.nie taki grozny.Bardzo sie ciesze,ze psisko sie ozywia.Korzystaj Ilianku.Aga,poczekaj moze chwileczke,niech bedzie po zabiegach i wtedy od razu wiele ogłoszeń z nieoceniona Karolcia włacznie..Albo z tydzien,bo ponoc lipec ma byc taki upalny.Te cholerne upały chwile maja trwac....doczytałam na onecie ,ze co najmniej do czwartku.