brazowa1 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Zgłaszam DT u Arielki z Dogo,miejscowośc Pruszcz koło Gdańska. Nie dawac tam zadnych psow,mimo dobrego wrażenia,jakie Arielka robi w kontakcie i przez telefon. Proponuje wpierw wizyte w miejscu,gdzie pies miałby przebywać i wywiad u ludzi od zaprzęgowców.Najbardziej jest zainteresowana mysliwskimi i zaprzęgowcami. Quote
ulka 1108 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 czekam, kto będzie miał odwagę i zgłosi PDT u Lionees poprzednio Renata5, dla mnie jest to jedna z najbardziej okrutnych spraw na dogo, bo u niej przebywały wyłącznie psie staruszki, a to, że były głodzone zostało ukryte i zamiecione pod dywan, gardzę Wami dogomaniacy, nie jesteście zwierzolubami i nie zależy Wam na psach, dogomania jest bagnem, gdzie logują się najgorsze szumowiny, żeby się dorobić na bezdomnych psach, mam nadzieję, że się kiedyś w tym bagnie utopicie Quote
:: FiGa :: Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='ulka 1108']czekam, kto będzie miał odwagę i zgłosi PDT u Lionees poprzednio Renata5, dla mnie jest to jedna z najbardziej okrutnych spraw na dogo, bo u niej przebywały wyłącznie psie staruszki, a to, że były głodzone zostało ukryte i zamiecione pod dywan, gardzę Wami dogomaniacy, nie jesteście zwierzolubami i nie zależy Wam na psach, dogomania jest bagnem, gdzie logują się najgorsze szumowiny, żeby się dorobić na bezdomnych psach, mam nadzieję, że się kiedyś w tym bagnie utopicie[/QUOTE] Ulka, linki do watkow, cos wiecej na ten temat? Prosze, nie pakuj wszystkich dogomaniakow do jednego worka. Kilka szumowin nie powinno decydowac o calej dogo... Quote
lika1771 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='ulka 1108']czekam, kto będzie miał odwagę i zgłosi PDT u Lionees poprzednio Renata5, dla mnie jest to jedna z najbardziej okrutnych spraw na dogo, bo u niej przebywały wyłącznie psie staruszki, a to, że były głodzone zostało ukryte i zamiecione pod dywan, gardzę Wami dogomaniacy, nie jesteście zwierzolubami i nie zależy Wam na psach, dogomania jest bagnem, gdzie logują się najgorsze szumowiny, żeby się dorobić na bezdomnych psach, mam nadzieję, że się kiedyś w tym bagnie utopicie[/QUOT== = Czy masz na to dowody? Kto z dogomaniakow to ukryl? Quote
wilczy zew Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='ulka 1108']czekam, kto będzie miał odwagę i zgłosi PDT u Lionees poprzednio Renata5, dla mnie jest to jedna z najbardziej okrutnych spraw na dogo, bo u niej przebywały wyłącznie psie staruszki, a to, że były głodzone zostało ukryte i zamiecione pod dywan, gardzę Wami dogomaniacy, nie jesteście zwierzolubami i nie zależy Wam na psach, dogomania jest bagnem, gdzie logują się najgorsze szumowiny, żeby się dorobić na bezdomnych psach, mam nadzieję, że się kiedyś w tym bagnie utopicie[/QUOTE] pierwsze słyszę o tej osobie Quote
ulka 1108 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Ona brała psy z konińskiego schroniska, była na dogo wolontariuszka z Konina martka1982 i ona te biedne staruszki tam posyłała, chyba w jednym czasie renata5 i martka1982 zniknęły z dogo, a później się pojawiła Lionees czyli renata5 w nowym wcieleniu, vectra na wątku hospicjum czarodziejki też pisała, że była taka jedna, miała na PDT psy i je głodziła, a jak to wyszło to uciekła z dogo, a teraz wróciła z innym nickiem i gwiazdorzy, ale ona jej się przygląda, a ja to przeczytałam przypadkiem na wątku, tylko jedna osoba o tym napisała, muszę poszukać dokładny nick bo osób o nicku danka jest kilka Quote
Anula Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Trzeba poszukać osób,które oddawały tam psy i wysłać do nich zapytania na temat Lionees.To jedyne jest rozwiązanie aby rozsupłać tą zagadkę. Quote
ulka 1108 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/183435-Staruszek-Fifi-biega-ju%C5%BC-po-T%C4%99czowych-%C5%81%C4%85kach-Do-widzenia-piesku!/page17[/url] to jest link do wątku psa, który był w PDT u Renaty5, przysłała mi go na pw prawdziwa dogomaniaczka kochająca psy Quote
Kocurek Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Kurcze ja tez pierwsze slysze,ze tam bylo zle...Kiedy byl u niej Pryszczyk to mial sie dobrze.......Sunia Sati rowniez....Pamietam watki,byly prowadzone non stop,wstawiane byly zdjecia,psy wygladaly dobrze....kurcze zglupialam i jestem zaskoczona.... Quote
ulka 1108 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 rozumiem, że byłaś u niej w domu osobiście, bo z tego co ja czytałam na wątkach ona zawsze wyjeżdżała po psa i na drodze następowało przekazywanie, nikt z opiekunów psów nigdy u niej nie był, a zdjęcia były owszem tylko dlaczego zawsze pies był w kocyku, odpowiedz sobie sama, chyba, że też wszystkie psy zawijasz w kocyki i potem robisz zdjęcia Quote
Kocurek Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Nie,nie bylam u niej w domu...i jesli mnie pamiec nie myli to byly i zdjecia Pryszczyka bez kocyka.....nie wiem...napisalam tylko to co wywnioskowalam z watku...oczywiscie zdjecia to nie to co "zobaczyc na zywo"...a co to za glupie teksty.."chyba,ze tez zawijasz...."to ma byc do mnie???Prosze podaj linki do tych watkow gdzie psy byly wychudzone...bo przeciez nie wystarczy napisac... Quote
ulvhedinn Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 ulka1108, Po pierwsze- nie obrażaj dogomaniaków jako społeczności, bo jakby nie patrzeć żadni inni forumowicze tyle dla psów nie robią. A że się czasem trafi zgniłe jajo, no prz takiej ilosci userów to nieuniknione. Po drugie- jesli przedstawiasz oskarżenia, to z konkretami. Nie chodzi o to, ze bronimy kogokolwiek, ale nikt nie jest w stanie ogarnąć wszystkich spraw na dogo, więc podanie linków do właściwych wątków ułatwia ocenę sytuacji i ewentualne działanie. Po trzecie- pliss, postaraj się jakoś rodzielać dłuższe zdania, bo Ci się posty robią nieczytelne ;) Quote
Maupa4 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 [quote name='ulka 1108']czekam, kto będzie miał odwagę i zgłosi PDT u Lionees poprzednio Renata5, dla mnie jest to jedna z najbardziej okrutnych spraw na dogo, bo u niej przebywały wyłącznie psie staruszki, a to, że były głodzone zostało ukryte i zamiecione pod dywan, gardzę Wami dogomaniacy, nie jesteście zwierzolubami i nie zależy Wam na psach, dogomania jest bagnem, gdzie logują się najgorsze szumowiny, żeby się dorobić na bezdomnych psach, mam nadzieję, że się kiedyś w tym bagnie utopicie[/QUOTE] [quote name='ulka 1108']Ona brała psy z konińskiego schroniska, była na dogo wolontariuszka z Konina martka1982 i ona te biedne staruszki tam posyłała,[B] chyba w jednym czasie renata5 [/B]i martka1982 [B]zniknęły z dogo, a później się pojawiła Lionees czyli renata5 w nowym wcieleniu,[/B] vectra na wątku hospicjum czarodziejki też pisała, że była taka jedna, miała na PDT psy i je głodziła, a jak to wyszło to uciekła z dogo, a teraz wróciła z innym nickiem i gwiazdorzy, ale ona jej się przygląda, a ja to przeczytałam przypadkiem na wątku, tylko jedna osoba o tym napisała, muszę poszukać dokładny nick bo osób o nicku danka jest kilka[/QUOTE] Tu to się dośc mocno mijasz z prawdą. Żle Ci "wróbelki" poćwierkały. A co do Vectyry piaszącej na wątku hospicjum to albo doczytaj o kim i o czym pisała Vectra albo "skonsultuj" się z Vectrą i dowiedz się konkretnie kogo miała na myśli. [quote name='ulka 1108'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/183435-Staruszek-Fifi-biega-już-po-Tęczowych-Łąkach-Do-widzenia-piesku!/page17[/URL] to jest link do wątku psa, który był w PDT u Renaty5, przysłała mi go na pw[B] prawdziwa dogomaniaczka kochająca psy[/B][/QUOTE] Można ... nick ? [quote name='ulka 1108'][B]rozumiem, że byłaś u niej w domu osobiście[/B], bo z tego co ja czytałam na wątkach ona zawsze wyjeżdżała po psa i na drodze następowało przekazywanie, nikt z opiekunów psów nigdy u niej nie był, a zdjęcia były owszem tylko dlaczego zawsze pies był w kocyku, odpowiedz sobie sama, chyba, że też wszystkie psy zawijasz w kocyki i potem robisz zdjęcia[/QUOTE] A Ty byłas ? A co do zawijania w kocyki - to tak jak ze świstakiem: jeden zawija drugi nie. [COLOR=#006400][B]A teraz poproszę o konkrety. I masz czas do jutra do godziny 20.00[/B][/COLOR] Quote
malagos Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 (edited) [quote name='wilczy zew']pierwsze słyszę o tej osobie[/QUOTE] Renata5 rzeczywiscie od dawna była na dogo, dom tymczasowy, taka ostatnia deska ratunku dla stareńkich piesków, zwłaszcza ratlerków. Miała ich kilka, ale nic poza tym nie wiem...... Edited February 8, 2013 by malagos Quote
maja602 Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 Ostatnio mało bywam na dogo, ponieważ mam dużo zajęć. O tych osobach do chwili obecnej nie czytałam. Szkoda, że nie ma zdjęć ani świadków. Gdzie dokładnie jest zlokalizowany ten DT? Czy są jakieś wątki na ten temat? Na dogomanii są różni ludzie. Tak jak w życiu. Z tego powodu trzeba wskazywać tych złych. Po niesłusznym umieszczeniu na czarnej liście hoteliku z Wieliczki, ostrożniej podchodzę do zgłoszeń. Sytuacja była nieprzyjemna a osoba, która zgłosiła hotelik nie pojawiła się na wątku, aby wyjaśnić sytuację. Quote
brazowa1 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Na Dogo łatwo bazowac na opinii - dwa, trzy uratowane pieski, które w DT czy hotelu doszły do siebie i juz ustawiona opinia. A ludzie się zmieniaja - zmieniaja się także warunki,bo psów przybywa; osoba opiekująca może mieć swoje narastające problemy,bo często sa to osoby z problemem zbieractwa. I robi się źle lub bardzo źle. Dlatego ufac można tylko temu, co się na własne oczy zobaczy. Quote
malagos Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Powinny się odezwać osoby, które dawały na dt psy do Renaty5 - tylko że to było naprawdę dobrych kilka lat temu. Renata mieszkała pod Warszawą. Quote
ulvhedinn Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 [quote name='brazowa1']Na Dogo łatwo bazowac na opinii - dwa, trzy uratowane pieski, które w DT czy hotelu doszły do siebie i juz ustawiona opinia. A ludzie się zmieniaja - zmieniaja się także warunki,bo psów przybywa; osoba opiekująca może mieć swoje narastające problemy,bo często sa to osoby z problemem zbieractwa. I robi się źle lub bardzo źle. Dlatego ufac można tylko temu, co się na własne oczy zobaczy.[/QUOTE] Ale bywa też odwrotnie, ktoś kogoś nie lubi, albo ma inne zdanie na jakiś temat, "nie widział ale przecież wie" - i spróbuj wyjaśnić, że nie jesteś wielbłądem..... Quote
mala_czarna Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 (edited) [quote name='ulka 1108']Ona brała psy z konińskiego schroniska, była na dogo wolontariuszka z Konina martka1982 i ona te biedne staruszki tam posyłała, chyba w jednym czasie renata5 i martka1982 zniknęły z dogo, a później się pojawiła Lionees czyli renata5 w nowym wcieleniu, vectra na wątku hospicjum czarodziejki też pisała, że była taka jedna, miała na PDT psy i je głodziła, a jak to wyszło to uciekła z dogo, a teraz wróciła z innym nickiem i gwiazdorzy, ale ona jej się przygląda, a ja to przeczytałam przypadkiem na wątku, tylko jedna osoba o tym napisała, muszę poszukać dokładny nick bo osób o nicku danka jest kilka[/QUOTE] Jestem w ciężkim i absolutnym szoku!! Osobiście sprawdzałam dom dla staruszka z Konina, był wtedy pod opieką martki, a z domu od Renatki pojechał do domu w Warszawie. Widziałam go na własne oczy, rozmawiałam również póxniej z panią, która go adoptowała, pies był w dobrej kondycji, na zagłodzonego nie wyglądał :( Martka absolutnie nie zniknęła z Dogo, nadal jest aktywna i pomaga psom. Edited February 8, 2013 by mala_czarna Quote
wilczy zew Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 [quote name='mala_czarna']Martka absolutnie nie zniknęła z Dogo, nadal jest aktywna i pomaga psom.[/QUOTE] wczoraj była na dogo Quote
wilczy zew Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 [quote name='ulka 1108']czekam, kto będzie miał odwagę i zgłosi PDT u Lionees poprzednio Renata5, dla mnie jest to jedna z najbardziej okrutnych spraw na dogo, bo u niej przebywały wyłącznie psie staruszki, a to, że były głodzone zostało ukryte i zamiecione pod dywan, gardzę Wami dogomaniacy, nie jesteście zwierzolubami i nie zależy Wam na psach, dogomania jest bagnem, gdzie logują się najgorsze szumowiny, żeby się dorobić na bezdomnych psach, mam nadzieję, że się kiedyś w tym bagnie utopicie[/QUOTE] Lionees pojawiła się 5lat temu,czemu DOPIERO TERAZ tę sprawę poruszasz,pytam bo nie rozumiem. Quote
ulka 1108 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 jestem na dogo 3,5 roku, jak się zalogowałam to ona była Renatą5, ale to nieważne, Maupo4 masz wyraźnie kompleks pana Boga więc daruj sobie ten władczy ton. Nie mam czasu ani ochoty szukać linków, a nicka porządnej dogomaniaczki nigdy się ode mnie nie dowiesz i nie czekaj do 20-tej tylko daj mi bana od razu, nie wyobrażasz sobie jak się cieszę, że nie będę uczestniczyła w tym syfie, a ile pieniędzy zaoszczędzę, miłego taplania się w bagnie Quote
maja602 Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 [quote name='ulka 1108']jestem na dogo 3,5 roku, jak się zalogowałam to ona była Renatą5, ale to nieważne, Maupo4 masz wyraźnie kompleks pana Boga więc daruj sobie ten władczy ton. Nie mam czasu ani ochoty szukać linków, a nicka porządnej dogomaniaczki nigdy się ode mnie nie dowiesz i nie czekaj do 20-tej tylko daj mi bana od razu, nie wyobrażasz sobie jak się cieszę, że nie będę uczestniczyła w tym syfie, a ile pieniędzy zaoszczędzę, miłego taplania się w bagnie[/QUOTE] Myślę, że nikt Ci bana nie da. Masz prawo przekazać swoje zdanie na temat DT czy hoteliku, jeżeli miałaś przykre doświadczenia. Ten wątek po to właśnie powstał. Jednak wpisów na listę w pierwszym poście będę dokonywać bardzo ostrożnie. Nie chciałabym nikogo narazić na przykrości. Może są jeszcze inne osoby, które znają ten DT i osobę, która go prowadzi? Quote
wilczy zew Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 [quote name='ulka 1108']jestem na dogo 3,5 roku, jak się zalogowałam to ona była Renatą5, ale to nieważne, Maupo4 masz wyraźnie kompleks pana Boga więc daruj sobie ten władczy ton. Nie mam czasu ani ochoty szukać linków, a nicka porządnej dogomaniaczki nigdy się ode mnie nie dowiesz i nie czekaj do 20-tej tylko daj mi bana od razu, nie wyobrażasz sobie jak się cieszę,[B] że nie będę uczestniczyła w tym syfie,[/B] a ile pieniędzy zaoszczędzę, miłego taplania się w bagnie[/QUOTE] nie rozumiem czemu obrażasz uczciwych ludzi,którzy pomagają psom-kika osób to nie ogół a obecność tutaj jest dobrowolna,to normalnie że jeśli się komuś coś zarzuca to trzeba mieć dowody Quote
Recommended Posts