Isiak Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='agngaw']Zaraz wyślę na maila [email protected] EDIT: Wysłane z opisem Spóźniłam się :) Quote
BUDRYSEK Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 i juz po akcji jakich malo ;) udalo sie wykupic Harrisa, Jamniczka i Maniusia sa u Teresy Borcz...bardzo dziekuje :) oraz wystraszonego psiaka jest u ihabe...wielkie dzieki :) chorego staruszka nie ma (*) nowy Onek wrocil podobno do domu astki tez nie ma :( jest nowy psiak do czw jest czas na zabranie reszty psiakow i skombinowanie dla nich czegokolwiek jezeli sie nie uda to myslowice w czw Paroweczki trafia do Pani Basi L. Beniu i Rufus do zuzlikowej Fifi do ihabe Brutus nie ma m-ca :( nowy psak nie ma m-ca ale obejmuje go jeszcze kwarantanna w pt moge zawiezc Paroweczki, Rufusa i Fifi do wrocka, ale musi sie uzbierac na transport czy osoby ktore deklarowaly pieniadze na wykup psakow ktorych juz nie ma moga przeznaczyc pieniadze na transport? Bardzo dziekuje Pani Teresie Borcz, Jej Znajomej, Danusi i Pani Basi L. za ogromna pomoc :) Quote
Lili8522 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 A astka pojechała do mysłowic? A ze staruszkiem co się stało? Quote
Tofikowa Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Lili8522 napisał(a):A astka pojechała do mysłowic? A ze staruszkiem co się stało? staruszek chyba nie przeżył, a Astkę ktos adoptował? Tak zrozumiałam. Quote
BUDRYSEK Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 do czwartku nikt nie pojedzie do myslowic moze ktos ulozyc teksty do ogloszen Benia i Brutusa oni sa zagrozeni :( takie lapiace za serucho...prosze edit: oczywisce chodzi mi o Brytana...ale zawsze mi sie pieprzy z Brutusem Quote
BUDRYSEK Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 nieustannie przypominam o masakrycznych dlugach...ja juz sie boje pokazac w obu lecznicach :( kazdy bazarek na wage zlota! Quote
BUDRYSEK Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 pieniadze na wykup zapewnione maja wszystkie psiaki...bardzo dziekuję Fifi - asia-s Manius -paulinken - zaplacone Paroweczki - bazarek Harris - Isiak - zaplacone, przelew doszedl :) Brytan -kasa z konta Ramba Jamniczek -Jamnicza skarpeta nowy Onek -paulinken....? Rufusek - beta ata wystraszony psiak - haliza chory psiak - Malgorzata G. na transport Brytana Beniu - Malgorzata G. astka - Malgorzata G. na transport Brytana propozycje dt: Teresa Borcz - Harris, Jamniczek i Manius na bdt ihabe - wystraszony psiak- tylko do 20.6 na bdt Bambino - Paroweczki - transport do wrocka10.6...potem? beta ata - Rufusek i Fifi - 10.6 transport do Wrocka....potem? Benio - na kilka dni do zuzlikowej Brytan - moze jechac do Leszna - tylko transport potrzebny = 250 zl...potrzebny dt od 9.6 do 13.6!!!! Rufus - na kilka dni do zuzlikowej Fifi - na kilka dni do ihabe Brytan moze jecacza 250 zl dp Leszna na poczaku przyszlego tyg. 110 zl od Malgorzay G., 20 z od AnnaA = 130 zl...brakuje 120 zl paulinken mozesz swoje 40 zl za nowego Onka przeznaczyc na transport? Wielkie dzieki dla Maci i Laci za wykup Bezy i Kory oraz dt :) Quote
beka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 co to znaczy? "Brytan moze jecacza 250 zl dp Leszna na poczaku przyszlego tyg." wcześniej było napisane że Brytan ma dt w Lesznie? czy cos pokręciłam? Quote
Tofikowa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 beka napisał(a):co to znaczy? "Brytan moze jecacza 250 zl dp Leszna na poczaku przyszlego tyg." wcześniej było napisane że Brytan ma dt w Lesznie? czy cos pokręciłam? jest dt w Lesznie, potrzebna kasa na transport, brakuje ok 120 Quote
beka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 na jakie kontawysyłka kasy? bede jechała do banku, zobacze ile moge wysłać :oops: Quote
TERESA BORCZ Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 dziewczyny,mam nadzieję że ta akcja rewelacyjna przyniesie rezultaty nie tylko przy tym właśnie akcie ratowania psów, poinformuję BUDRYSEK o podjętych bardzo kategorycznych i merytorycznych kroków na dłużśzą skalę, w przygotowaniu konkretna dokumentacja i wsparcie prawne i moralne ludzi jak my co słyszałam i widziałam daje wszelkie podstawy do bardzo kategorycznych kroków, BARDZO PROSZE O NATYCHMIASTOWE POWIADOMIENIE GDYBY PANOWIE ZMIENILI ZDANIE CO DO WSPÓŁPRACY Z WARTOŚCIOWYMI DZIEWCZYNAMI, wkraczam natychmiast i bardzo boleśnie !!!! Jak trzeba jestem po tel wam znanym przez 24 godziny!!!! KLAUDUS jesteś wielka, musze ci powiedzieć co tam usłyszałam, BUDRYSEK jestem dumna że los pozwolił mi się z spotkać z osobą taką jak TY :loveu::lol:szkoda że nie dał szans na rozmowę dłuższą ale nic straconego, za to pogadałyśmy sobie z szefem szefów dość owocnie, zakładam że szczerze!! uważam że obie możemy wiele zrobić!! BUDRYSKU, BARDZO CIE PROSZE ZABIERZ MOJE POKWITOWANIE ZA TRZY PSIAKI WRAZ Z ZAŚWIADCZENIEM O SZCZEPIENIU, BO NA TO TĘ KASĘ OFICJALNIE PRZY SZEFIE MIANO PRZEZNACZYĆ i MOJE PREZENTY DLA WYADOPTOWANYCH PSIAKÓW KTÓRE KAŻDY PIES DOSTAJE !!WYEGZEKWUJ KONSEKWENTNIE TE PREZENTY MAM NADZIEJE ZE TO JAKIEŚ SMAKOŁYKI, DAJ PSIAKOM ZAMIAST TYCH POMYJ KTÓRE WIDZIAŁAM I SFOTOGRAFOWAŁAM, ALE ZAZNACZ ŻE JEST TO NA MOJĘ WYRAŻNE ZYCZENIE, ABY CIĘ NIE SZYKANOWANO JEŻELI TEGO NIE DOSTANĘ POPROSZE OFICJALNYM PISMEM OD BURMISTRZA, MÓWIĘ GŁOŚNO STOP FIKCJI!!!! PS UWIELBIAM PROTOKOLANTKI!!! KOCHANI, MY NIE MAMY ŻADNEGO JAMNIORA, CZY WIDZIAŁYŚCIE TAM JAMNIORA????:cool3::razz::evil_lol:COŚ SIĘ WAM POKRĘCIŁO?:crazyeye: psiak który poszedł do ihabe jest prawdopodobnie ogłoszony jak zaginiony w waszych okolicach, muszę mieć dokładny opis lub fotkę aby sprawdzić! nawet jest nagroda, boże spraw by to był ten, było by na dług, Mam dobry pomysł by zdobyć nieco kasy na dług, napisze na pw albo Budrysku zadzwoń do mnie w wolnej chwili, Mam bardzo ważne sprawy do przekazania! Harris jest cudownym psiakiem, przepiękny łagodny, kochany taki seterek, pięknie jechał, nie sprawiał kłopotu niczym, może nieco był ruchliwy ale to ze zwyklej ciekawości i szczęścia!!Przypuszaczalnie miał właściciela Pana, Dzięki dziewczyny że któraś zwróciła uwagę na MANIUSIA :loveu::loveu:!!!! teraz to jest już MANUEL!!!to prawdziwy cud natury, przepięknie ubarwiony, (tak cudnej sierści od bardzo dawna nie widziałam)o przecudownym charakterze, cała drogą się ukazywał w całej krasie, przyjazny , przytulaśny, poświęcajacy każdą sekundę na "zaczarowanie" człowieka !! Już ktoś jest w nim zakochany totalnie, ja zresztą też JEŚLI MI SIE UDA GO POTRZYMAĆ DO CZASU POWROTU ZAKOCHANEJ CIOTECZKI Z PODRÓZY SŁUŻBOWEJ, TO BĘDZIE MIAŁ DOMEK, TRZYMAJMY WSZYSCY KCIUKI, Jest tam taka kwarantannowa sunia, duża w boksie graniczącym z tym MANIUSIOWYM , ostatni po lewej poproszę o bardzo szczegółowy opis przy okazji pobytu tam, wygląda na to że jadę jeszcze raz!!! Quote
Jo37 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Poproszę o konto - obiecałam dołożyć na transport dla astki. Bardzo żałuję ,że znikła. Quote
paulinken Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Budrysku, ja Ci jeszcze żadnych pieniędzy nie przelałam, ani za Maniusia, ani za nowego ONka, wyślij mi konto, to oczywiście prześlę. Parówki mają kasą z bazarku, może pójść na transport. Quote
BUDRYSEK Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 paulinken napisał(a):Budrysku, ja Ci jeszcze żadnych pieniędzy nie przelałam, ani za Maniusia, ani za nowego ONka, wyślij mi konto, to oczywiście prześlę. Parówki mają kasą z bazarku, może pójść na transport. zalozylam pieniazki, zaraz przesle konto....dziekuje Quote
BUDRYSEK Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Pani Tereso ja nie wiem o jakim Jamniczku Pani mowi? ;) Quote
BUDRYSEK Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Jo37 napisał(a):Poproszę o konto - obiecałam dołożyć na transport dla astki. Bardzo żałuję ,że znikła. zaraz wysle pw Quote
zuzlikowa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Jo37, paulinken...wysłałam konto Budryesek...dajcie znać gdyby nie doszło... ...a tu już Budrysek przekazała... sorry za zaśmiecanie skrzynek:oops: Quote
monika083 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 zuzlikowa napisał(a):Jo37, paulinken...wysłałam konto Budryesek...dajcie znać gdyby nie doszło... ...a tu już Budrysek przekazała... sorry za zaśmiecanie skrzynek:oops: wyslij mi prosze tez konto Budryska, bo nie moge znalezc , a chce przelac na transport onka Quote
Isiak Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Pani Tereso,ogromnie się cieszę, że drogi zawiodły Panią do Pszczyny, a Klaudus_ i Budrysek zyskały taką wspaniałą sojuszniczkę! Szkoda, że moje możliwości jakiejkolwiek pomocy są takie marne, ale jeśli mogłabym się na coś przydać... Co do tych prezentów, to jest to dar serca sklepu zoologicznego Mamutek z ulicy Piastowskiej w Pszczynie, i są to obroża, smycz i 1 kg karmy na psa. Tak Urząd Miasta na swojej stronie internetowej zachęca do adopcji psów z Punktu: [FONT=tahoma]Lubisz psy ? Chcesz się którymś zaopiekować ? Szukasz czworonożnego przyjaciela ?[/FONT] [FONT=tahoma]Wszelkich informacji udzielą Ci pracownicy Miejskiego Zakładu Zieleni w Pszczynie ul. Szymanowskiego 4 (wjazd od ul. Francuskiej). Tel. (032) 2103615[/FONT] [FONT=tahoma]W administrowanym przez nas punkcie zatrzymań zwierząt znajduje się zawsze od 15 do 30 psów szukających dobrego domu i miłych ludzi, którzy potrafią się nimi zaopiekować. Koszt adopcji wynosi 40 złotych. W ramach tej opłaty przysługuje szczepienie przeciwko wściekliźnie.[/FONT] [FONT=tahoma]Dodatkowo informujemy, że nasi podopieczni zaraz po adopcji otrzymują dar serca od sklepu z artykułami dla zwierząt Mamutek ul. Piastowska 22 tj. 1 kg karmy, smycz, obrożę.[/FONT] Quote
Isiak Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 I widzę, że słowo "pszczyńskich" zniknęło z tytułu wątku. Celowo? Quote
TERESA BORCZ Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 O muszę koniecznie wejść na stronę internetową tego miejsca, bo moja wizyta z góry telefonicznie umówiona, zaklepana i wyceniona o mały włos nie skończyła się tragicznie, nie zostałyśmy zbyt elegancko przyjęte, mimo że spodziewałyśmy się po miłej uprzedniej rozmowie z dyrektorem,innego przyjęcia, pracownicy potraktowali punkt jako obiekt chyba wojskowy, i żadnych informacji wbrew zapewnieniom strony internetowej nam nie udzielili (rozmowa ograniczała się do nie, nie wiem, bo tak, nie będziemy z wami rozmawiać)mimo wielkiej cierpliwości w salonowym traktowaniu tych ludzi, ani ja ani towarzysząca mi pani doktor nigdy przedtem tam nie byłyśmy, ani nie mamy związku z nikim do kogo mają o coś pretensje, (a mają???)ponieważ nie jest to prywatny folwark a my przyjechałyśmy z dobrymi intencjami , nie dałyśmy za wygraną i natychmiast złożyłyśmy wizytę panu Burmistrzowi, pewne aspekty istotne zostały poruszone z całym zrozumieniem i sympatią ze strony pana BURMISTRZA, i dostałyśmy psiaki oraz obietnice wzorowej współpracy z ofiarnymi wolontariuszkami które dostaną je jutro), widać aby zrobić coś dla miasta i psiaków, trzeba isć wprost do góry!!! Z przyjemnością zrobię to jeszcze w przyszłości/ Cała akcja w końcu pozostanie na długo w pamięci, bo obfitowała także w momenty niesłychanie humorystyczne , szkoda że zniknął chory piesek po którego się tam śpieszyłam, te zabrane są cudowne a o prezentach będę pamiętać, dzis dzwoniłam do p Burmistrza z kurtuazyjnym podziękowaniem za interwencję i poczynione obietnice, których z szaloną przyjemnością dopilnujemy Dobrze że w końcu rozstaliśmy się z Dyrektorem w atmosferze lepszej, dał nam wolna rekę w wyborze psiaków i rozstalismy się w zgodzie!!! Quote
zuzlikowa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 PILNIE potrzebuję nr telefonu do JAMNICZKOWEJ CIOTECZKI... mogącej szybko zadziałać!...jeśli możecie- wyślijcie sms-em do BUDRYSEK. Budrysek 607 488 598... bardzo pilne potrzebuje pomocy dla jamnika([SIZE=3]sprawa życia/śmierci :-(). ps.sorry za nieczytelny przekaz... Quote
Recommended Posts