Ania+Milva i Ulver Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Tereso jesteś tak jak napisałas u mnie na 2 miejscu w kolejce:)- napisałam do Moniki z 1 miejsca czy ma w ogóle na oku cos do dania do hotelu-jesli by nie miała to bedziesz pierwsza w kolejce. Miejsce nowe jako nowy dodatkowy kojec bedzie we wrześniu...szybciej to jedynie jak mi coś do adopcji pójdzie to wtedy bedzie, ale wiadomo jak w wakacje z adopcjami...no ale trzeba byc dobrej mysli. Quote
TERESA BORCZ Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 dzięki, to juz jest jakas opcja, tak czy inaczej suni nie damy chyba uspić, trzeba w każdym razie zapewnić juz od teraz jakąś kaskę. , no i na wszelki wypadek szukać miejsca optymalnego. to podopieczna Cajusa JB a wiecie jaki jest CAJUS. nie ma watków niemal bez jego pomocy! Quote
ilon_n Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Sonia miałaby miejsce od 19 lipca w hoteliku w Małej Nieszawce pod Toruniem!! - to prawie Toruń!! (tzw. druga strefa) mielibyśmy do niej dostęp na miejscu, moglibyśmy z nią popracować.. Mogłaby tam zostać do końca sierpnia, później hotelik robi sobie pauzę na odpoczynek. Jest pewien krytyczny WARUNEK:: trzeba do jutra wpłacić zaliczkę o wartości połowy kosztów za cały okres hotelowania oraz zaszczepić sunię na wściekliznę oraz nosówkę. Wynegocjowana opłata za dobę to 15pln z wyżywieniem. Połowa kosztów oznacza więc kwotę około 300pln i to już na jutro!! Prosimy bardzo o pomoc w uzbieraniu pieniędzy na jutro!! Quote
acha44 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Monika z Katowic napisał(a):Dajcie konto. popieram, czekam na namiar Quote
ilon_n Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 mogę jedynie podać prywatny numer konta .. :/ na wpłaty z dopiskiem SONIA mega-duże dzięki za pomoc!! EDIT konto poszło na PW Quote
Cajus JB Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Sprawy nie układają się najlepiej. Hotelik nie chce ryzykować z psem bez kompletu szczepień. Wyszukałem z telefonu wszystko co mogłem w województwie. Część już obdzwoniłem. Sonia to pies o dużym stopniu ryzyka. Brak szczepień, pokazywanie ząbków. Ciężko to idzie. Ale mam inny, z którym rozmawiam. Cena 25 zł i blisko. Zobaczymy. Hoteliki mogłyby przyjmować psy z dogo. Ważne aby miały szczepienia i nie były agresywne. Cena najczęściej 25 zł za dobę z wyżywieniem. Opieka weterynaryjna często na miejscu lub blisko. Będę się starał je posprawdzać. Mogą się kiedyś przydać. Quote
Monika z Katowic Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Jak wygląda sytuacja suni? Jest hotelik? Czy mogą trochę poczekać na zaliczkę? Quote
_Goldenek2 Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Sorry za OT link do wątku Sojki: http://www.dogomania.pl/threads/1890...5#post15024555 Quote
ilon_n Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 [quote name='Aimez_moi']Psiunia pokazujemy sie......:) no to psiunia się pokazuje :) sytuacja Soni klaruje się, poprzedni hotelik odmówił ze względu na brak szczepień a nie dalibysmy rady w tak krótkim czasie zaszczepić jej na wściekliznę i pozostałe choroby druga szczepionką. Ale jest opcja innego hoteliku, również pod Toruniem, niestety droższego 25pln/dobę, ale tutaj nie ma problemu ze szczepieniami i już w niedzielę 18 można by Sonię tam zawieźć. Musimy wykonać test czy Sonia da się zapiąć na smycz itp .. Temat szlifujemy.. Quote
beataczl Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 na kogo Sonia pokazuje zabki - ludzi, psy? w jakich sytuacjach? Quote
ilon_n Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 beataczl napisał(a):na kogo Sonia pokazuje zabki - ludzi, psy? w jakich sytuacjach? niestety nie ma żadnej reguły i trudno nam powiedzieć jak z innymi psiakami, bo ona siedzi solo (choć prosiłam o dokoptowanie jej jakiegoś towarzystwa w miarę możliwości). Pracowników schronu z definicji traktuje zębami, ale jak się jest lanym z węża albo odgarnianym kijem od szczotki, to trudno o milsze reakcje. Na Cajusa też szczerzyła zęby. Nikt do niej już nie wchodzi, bo obrywa się znienacka .. Raz dała dyla z boksu pracownicy schronu przy sprzątaniu i jakaś wolontariuszka musiała uciekać przed ząbkami .. Do mnie przez kraty nie szczerzy się, wstawia nocha między pręty (jak na fotce), ale nie wiem co by było, gdybym do niej weszła. Ona jest zupełnie zagubiona, nasłuchuje szczekania szczeniąt z dalszych boksów .. pewnie próbuje się do nich dostać, myśli, że to jej maluchy .. trudno dziwić się takiej frustracji - słyszy pisk jakichś maluchów i nic nie może zrobić, bo jest odizolowana od całego świata .. Quote
beataczl Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 a nie mozna dokoptowac szczeniaka do niej, zeby sie uspokoila... Quote
ilon_n Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 beataczl napisał(a):a nie mozna dokoptowac szczeniaka do niej, zeby sie uspokoila... jest to jakaś myśl, ale decyzje nie zależą od nas .. my tam wchodzimy niejako z ulicy .. ani pracownik, ani wolontariusz, ani tez gość w sprawie adopcji .. krótko mówiąc robimy w schronie "zamieszanie" .. ale możemy to zasugerować. Tylko co jak ona go chapnie? Quote
beataczl Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 niech sie obwachaja najpierw przez kraty, juz bedzie widac jaka reakcja...mniej wiecej Quote
beataczl Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 moze zacznie go lizac lub skomlec do niego... Quote
beataczl Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 zasugerujcie;) zobaczycie najpierw przez kraty jak sie zachowa, moze bedzie go lizac lub skomlec do niego... Quote
zofia Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 I co tam słychać, posłuchali sugestii.Podajcie mi nr konta coś tam wysupłam. Quote
Cajus JB Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 ilon_n była w schronisku, ale chyba nic nie udało się ustalić. Trzeba poczekać do jutra. Postaram się tam przed południem podejść. Quote
ilon_n Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Sonia nadal samotna. Nikt do Niej nie ma odwagi wejść, nawet duży silny facet ze schronu ;) Nie miałam możliwości podetknąć suni szczeniaczka, ale spróbuję jutro (czyli już dziś). Quote
Recommended Posts