mamanabank Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Sylwiaso oddała komputer do przeglądu i w tym tygodniu zagląda na dogomanię tylko z doskoku. Quote
Romka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Słyszałam,że martwi się tym,ze Debra pomimo dobrego jedzonka nie przybiera na wadze? Quote
Andzike Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 mamanabank napisał(a):Sylwiaso oddała komputer do przeglądu i w tym tygodniu zagląda na dogomanię tylko z doskoku. No właśnie dzwoniła do mnie Sylwia w sprawie Debruni - martwi ją to, że pomimo "tuczenia" Debra w ogóle nie tyje, a wręcz przeciwnie - jej boczki robią się coraz bardziej zapadnięte:( Rozmawiała ze swoją Panią wet. na ten temat i lekarz zasugerowala zrobienie badań krwi, żeby wykluczyć ewentualne problemy z trzustką. Podstawowe badanie kosztuje 60zł, Sylwia ma pieniądze na koncie Debry, ale gdyby któraś z cioteczek chciałaby wspomóc to badanie będziemy bardzo wdzięczne.... mam nadzieję, że nikt nie ma mi za złe, że utwierdziłam Sylwię w decyzji zawiezienia Debry w czwartek na badanie krwi... Debra ma figurę modelki, ale ostatnio modelki chorej na anoreksję, więc trzeba znaleźć przyczynę tego chudnięcia... Quote
Romka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Debra dostanie ode mnie 30 zł na badanie! Quote
nika28 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Rozmawiałam z p. Zosią. Oczywiście zrobię t testy na trzustkę, nie można czekać i patrzeć jak psinka chudnie :( P. Zosia przelała kilka dni temu 185 zł na konto sylwiaso, wcześniej 335 zł czyli razem na koncie Debry było 520 zł (czyli na ponad 2 miesiące hotelikowania), z czego Sylwia kupiła kropelki na kleszcze za 19 zł i teraz będą badania za 30 zł (drugie 30 zł dołoży Romka - dziękuję!), czyli na koncie Debry powinno być 471 zł. Quote
leonarda Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 A ja strasznie przepraszam, ale mi zupełnie wyleciało z głowy, że mam wpłacić 10 zł na Debrę:oops: Maleńko, ale zawsze... Nikt się nie upominał i jakoś tak:oops: Zaraz lecę zrobić przelew na poczcie. Quote
sylwiaso Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 p.Doktor podjeła decyzje, ze najpierw astrzykim (sa silniejsze) sprawdzimy czy nie ma robaków, bo wg niej tak to wygąda!!! a po tygodniu zobaczymy czy cos sie poprawia i dopiero wtedy biochemia. Quote
Romka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 No,właśnie może jest bardzo zarobaczona.Kochany stworek jak przeżył wizytę? Quote
nika28 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 No tak... przecież Puszek z Głowna i moja Frotka mieli tasiemca... Może to od niego ? Ale czy ona nie była odrobaczana w schronisku ? Quote
Romka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 nika28 napisał(a):No tak... przecież Puszek z Głowna i moja Frotka mieli tasiemca... Może to od niego ? Ale czy ona nie była odrobaczana w schronisku ? Rozmawiałam z Sylwiaso ,powiedziała mi,ze w ksiązeczce zdrowia Debra nie miała wpisane,ze została odrobaczona.Jeśli po otrzymaniu tego zastrzyku nic sie nie zmieni(trzeba obserwować koopę Debry)to dopiero wtedy trzeba będzie Debrze zrobić szczegółowe badania.Póki co to wystarczy. Quote
Romka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ja nadal deklaruję swoje 30zł dla Debruni jesli badanie krwi będzie konieczne. Quote
Romka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 W związku z tym ,ze Sylwiaso nie ma jeszcze komputera prosiła,zebym poinformowała wszystkich o tym,ze przytulisko w Głownie przekaże na leczenie Debry 100zł.Sylwia jest po rozmowach z p.Zosią z przytuliska.No to ja w takiej sytuacji przeznaczam moje 30zł na hotelik dla Debry-tak ustaliłyśmy wspólnie. Quote
kameralna Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Romka napisał(a):A powód tych problemów?To takie cudne psiaki. Ja już nic nie rozumiem! Debra jest naprawdę piękna, powinna dawno znaleźć dom. Quote
Aliszcze Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Witam:) jutro bądź pojutrze przeleję swoją deklarację:) u mnie niestety wypłata jest do 10 każdego miesiaca nie 30, no i trzeba sie trochę spiąć;) mizianko dla Debry:) Quote
Bamboo ® Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 nika28 napisał(a): Listę kto co wpłacił już mam, ale przepiszę ją wieczorem. Mogę prosić o sprawdzenie, czy moja wpłata doszła? Nie chciałabym mieć zaległości:p Quote
sylwiaso Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Już mam comp.z czego bardzo się cieszymy i Debrunia pozdrawia wszystkie cioteczki!!!!dostałam wpłate 185zł za hotelik rozmawiałam z p.Zosią to są wszystkie pieniążki z wpłat.100zł tak jak pisała Romka dostaniemy na leczenie Debruni!!!DZIĘKUJEMY!!! Quote
argusiowa Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Sylwiasku czy Debre kąpałaś może już? jeśli nie to zgłaszam się do pomocy obiecanej :D pasuje mi przyszły tydzień :) w tym nie mogę ale po niedzieli...:) Quote
Romka Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Ja służę jako podwoda i pomocnik pani kąpielowej... Quote
sylwiaso Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Cioteczki ja się troszkę boję jej kąpać czy nie za zimno? Quote
Romka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Jak będziemy kapać to będą.Jeśli byłaby kąpiel Sylwiaso to Debra musiałaby zostać w domu na noc... Quote
Andzike Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Dziewczyny, podsyłam Debrę do domków chętnych na Sziszę. Nie za bardzo podobna, ale odzew jest tak wielki, że może któremuś wpadnie w oko nasza smutna siorsciaczka ;) Quote
nika28 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Andzike napisał(a):Dziewczyny, podsyłam Debrę do domków chętnych na Sziszę. Nie za bardzo podobna, ale odzew jest tak wielki, że może któremuś wpadnie w oko nasza smutna siorsciaczka ;) Podsyłaj, podsyłaj !! Może nie jest podobna, ale też piękna ! :) Quote
Romka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Odwiedziłyśmy dziś Debrę i pozostałe psiaki w hoteliku u Sylwiaso: Właśnie oglądała dogomanię: A potem były harce z Hyżkiem Mamanabank: Quote
Recommended Posts