Atomowka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 No to tylko się cieszyć,że Rambuś jednak nie taki chory jak wykazały poprzednie badania Rozumiem,że na stałe nie musi brać żadnych leków? To teraz chyba można poszukać bazarku ogłoszeniowego, co>? Quote
joaaa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Ozzy i Bodzio, ale Rambuś też się załapał. :) [video=youtube;O2RJz6Dm8cQ]http://www.youtube.com/watch?v=O2RJz6Dm8cQ[/video] Quote
Syla Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 To Rambuś ma taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki długi ogon? Czy tylko mi się wydawało?Fajny niskopodłogowiec...dobrze mu u Ciebie joaaa. Quote
Ingrid44 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Fajny filmik. Rambus robi za sedziego w tych zapasach :) Quote
Iza i Avanti Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='Syla']To Rambuś ma taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki długi ogon? Czy tylko mi się wydawało?Fajny niskopodłogowiec...dobrze mu u Ciebie joaaa.[/QUOTE] U Asi wszystkim psiakom dobrze :D Quote
joaaa Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Przepraszam, że tak długo się nie odzywam, ale jakoś było tyle rzeczy do zrobienia, że nie miałam czasu zrobić zdjęć z wypisów od weta. Ale już są, może ktoś chciałby poczytać szczegółowo, szczególnie od kardiologa. Za paliwo wyszło 128zł, czyli plus wizyta 223zł, to razem wydałam 351zł. Czyli mam 350zł. Syla, bardzo Cię proszę sprawdź, czy dobrze policzyłam. Teraz możemy zrobić Rambusiowi ząbki. Porozmawiam w wetem kiedy będzie mógł i ile to będzie kosztowało. No i chyba lepiej, żeby nie było gorąco. A Rambuś czuje się świetnie, łapka mniej boli. A poza tym bywa u nas tak: :) Quote
Mysia_ Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 a cóż to za Boniek? ;) ile Ty ich teraz tam masz? :) Quote
Syla Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Dobrze policzyłaś joaaa...spoko.Jutro wpiszę nowe wpłaty i rozliczę.Okropnie się dzisiaj czuję i już tak od kilku dni.Wczoraj, po burzy też widziałam tęczę, zresztą pierwszy raz, w tym roku.Czy Boniek, to ten beżowy piesek? Czy ten ciemny boksio?Pogubilam się już w tych Twoich pieskach joaaa i tyle. Quote
joaaa Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Boniek to jest ten z czerwona skarpetką, w typie cane corso. :) Quote
Mysia_ Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 joaaa napisał(a):Boniek to jest ten z czerwona skarpetką, w typie cane corso. :) przystojniak ;) Quote
ania > Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 fajnie zobaczyć Dziadula na filmiku (nie miałam okazji poznać go na żywo ;)) pozwoliłam sobie przekleić fotki z tego tematu do jego albumiku :) ma też obserwatora na allegro, choć pewnie to nic nie znaczy. a Dziadziuś vel Rambuś ma tylko 10 lat i 7 m-cy? nie aż taki dziadziuś z niego :razz: Quote
Atomowka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Dziewczyny znalazłam bazarek z ogłoszeniami, zamówiłam 80 ogłoszeń koszt to będzie 20 zł zaraz podam Wam konto do zapłaty Ale potrzebuje kontaktu do ogłoszeń, numer tel i email, oraz zdjęć fajnych i tekstu Proszę niech któraś to zrobi ja siedzę w pracy do 21 na mega zamulonym kompie więc zanim przekopie wątek w poszukiwaniu tych danych to już będę kończyła pracę Bazar kończy się dzis o 20 więc sprawa pilna Tu link do bazarku niech któraś proszę wklei tam dane potrzebne http://www.dogomania.pl/threads/212140-V-Edycja-og%C5%82oszeniowy-20szt-40szt-60sz-Dla-Fugi-i-Beza-do-25sierpnia2011r-godz.20.00 Quote
Atomowka Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Dziewczyny czy któraś może załatwic sprawę z bazarkiem ogłoszeniowym i wstawic tam fotki i tekst do ogłoszęń Rambusia? Quote
Syla Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Atomowka napisał(a):Dziewczyny czy któraś może załatwic sprawę z bazarkiem ogłoszeniowym i wstawic tam fotki i tekst do ogłoszęń Rambusia? Mogę tylko zapłacić za ogłoszenia.Zdjęcia aktualne ma joaaa, a tekst ktoś musi napisać. Quote
joaaa Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 A może Rambuś mógłby zostać u mnie, bardzo się do mnie przyzwyczaił, przychodzi na mizianie, drepcze za mną po podwórku. Chyba będzie przeżywał kolejna zmianę, jak to starszy pies. Quote
Atomowka Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Joaaa pytanie czy chcesz zatrzymać Rambusia na stałe? Jak ma to wyglądac chciałabyś go adoptowac czy to byłby dożywotni Dom Tymczasowy? Jestem za tym,żeby został u Ciebie, na pewno się przyzwyczaił i polubił Was pytanie tylko jak prawnie ma to wyglądac Quote
Syla Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Atomowka napisał(a):Joaaa pytanie czy chcesz zatrzymać Rambusia na stałe? Jak ma to wyglądac chciałabyś go adoptowac czy to byłby dożywotni Dom Tymczasowy? Jestem za tym,żeby został u Ciebie, na pewno się przyzwyczaił i polubił Was pytanie tylko jak prawnie ma to wyglądac Ja jestem za tym, żeby Rambuś został u Joasi, ale...no właśnie.Nie płacimy nic, bo to BDT, tylko weta płacimy i ewentualne leki.Może by tak poobniżać wpłacanie, do 5, 10 zł wszystkim, albo jakoś uśpić?Polecę do banku, po powrocie z moim zwierzyńcem i zrobię rozliczenie.Jak to widzisz joaaa?Na myśl, że miałabym się rozstać z Żabcią, która jest u mnie na BDT, to....nie wyobrażam sobie tego.Jednak Żabcia, mimo, że starsza od Rambusia i na pewno, chora, to nie było by mnie stać, żeby biegać z nią co miesiąc do weta.Teraz taką możliwość mam.Rambuś też będzie coraz starszy.Niech Mysia_ się wypowie, jeszcze inne osoby i jakoś dojdziemy, do sedna.Tak, żeby było najlepiej dla Rambusia. Quote
joaaa Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Na razie na BDT na dożywocie, ale na razie nie bardzo stać mnie na jakiś grubsze sprawy u weta. Quote
Nutusia Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Zawsze łatwiej uzbierać doraźnie na weta niż na hotel :) Wiadomo, że a) bardzo trudno o dom dla starszego psiaka, b) nawet gdyby zdarzył się cud i taki domek by się znalazł, będzie to kolejny koniec świata dla Ramboliniego... Reasumując, jeśli mogę wyrazić swoje skromne zdanie - jestem za pogodną jesienią życia Rambiego u Joanny! :) Quote
joaaa Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Rambuś daje mi też buziaki od niedawna i wylizuje uszy, jak mu się uda. :) Przedtem był taki na dystans, jakby nie miał potrzeby bliższego kontaktu, a od jakiegoś czasu jest inaczej. Rano zamiast szybko biec na dwór, jak robi to reszta, on przychodzi najpierw się pomiziać na dzień dobry. Quote
Bjuta Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Bardzo mi się podoba pomysł, żeby Dziadziuś został tu gdzie jest szczęśliwy - ja w miarę możliwości na pewno będę się do weta dorzucać. Tylko muszę dostać w tej sprawie PW, bo na wątki rzadko wchodzę. Quote
Atomowka Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 No to może zróbmy tak, że nie ogłaszamy go, Rambuś ma u Ciebie dożywotni BDT a my pomagamy w kosztach weta Nie zwracamy Ci natomiast 100 % za weta ale powiedzmy nie wiem 70-80 % resztę dokładasz Ty ? Quote
_Goldenek2 Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Też uważam, że starych drzew się nie przesadza. Swoją deklarację podtrzymuję do ostatnich dni Rambusia. U Joasi znalazł '' swój kawałek podłogi'' i niech tak zostanie :). Quote
Recommended Posts