Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja uważam, że dziadzio jak na 18 lat to jest w świetnej kondycji. Wiadomo, że to nie jest młody psiak. Ale że mu się chce jeszcze z piłeczką biegać, to już jest coś :D Mój gamoń 15letni tylko lubi niszczyć plastikowe butelki ;) i pluszaki podgryzać. Piłki go nie interesują i na spacerkach już też nie biega.

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paulinken napisał(a):
Ja uważam, że dziadzio jak na 18 lat to jest w świetnej kondycji. Wiadomo, że to nie jest młody psiak. Ale że mu się chce jeszcze z piłeczką biegać, to już jest coś :D Mój gamoń 15letni tylko lubi niszczyć plastikowe butelki ;) i pluszaki podgryzać. Piłki go nie interesują i na spacerkach już też nie biega.

Dziadzio byl oceniony przez weta na okolo 10 lat jesli sie nie myle.
Paulinken chyba mysli o Zabce, mamie Reksia - Zabcia ma 18 lat chociaz mi sie to nie widzi ,bo jak Reksio nama 8 lat to Zabcia by go urodzila majac 10 lat ?:crazyeye::-o:crazyeye:

Posted

Ingrid dziadzius ma cos kolo 16-18 latek...wiekszosc czasu poleguje lub przesypia....na dworku ledwo czlapie...bede sie powtarzac ale z tymi slimakami ktore nas wyprzedzaja na spacerkach wcale nie sciemnialam...:(
ma owszem lepsze dni-wtedy potrafi sie bawic i gorsze...gdy wiekszosc czasu poleguje sobie...no chyba ze cos interesujacego sie dzieje przy lodowce;) lub kuchence to wtedy dziadzius jest tuz obok;) albo jak przyjedzie nowy tymczasowicz no to dziadek obowiazkowo musi pokazac ze on tu rzadzi...cos w mysl" stary ale jary" ;)
moze odbierzecie to w tym momencie ze sie przechwalam...ale ja poprostu mam dar do rozruszania psiakow;) choc wygladam na stara powazna babe;)....u mnie kazdy psiak szybko sie aklimatyzuje:)

Posted

cholirrrra...ale dalam plame....faktycznie dziadzius jest mlodszy....pomylilam go z zabka i dodalam mu hmm....4 lata...dobrze ze jest gluchy i nie slyszal tego jak mowilam do paulinki o jego wieku:crazyeye:....bo na pewno by sie obrazil!!;)

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Dziadzio byl oceniony przez weta na okolo 10 lat jesli sie nie myle.
Paulinken chyba mysli o Zabce, mamie Reksia - Zabcia ma 18 lat chociaz mi sie to nie widzi ,bo jak Reksio nama 8 lat to Zabcia by go urodzila majac 10 lat ?:crazyeye::-o:crazyeye:

no z tym wiekiem zabci i reksia tez mi cos nie gra...chlopaczek szczerze mowiac nie ma zebow 8 latka....a i zachowanie duzo tez odbiega od tego wieku...mi sie nawet wydaje ze on jest duzo mlodszy....mi on wyglada na maksymalnie 2 lata...zapomnialam sie wetki spytac...ale nadrobie to w poniedzialek przy zdjeciu szwow...bo po obejrzeniu kazala wstrzymac sie do poniedzialku...ale ja to laik jestem jesli chodzi o okreslanie latek psa....jednemu dodam... innemu odejme;):evil_lol:

Posted

Arktyka napisał(a):
no z tym wiekiem zabci i reksia tez mi cos nie gra...chlopaczek szczerze mowiac nie ma zebow 8 latka....a i zachowanie duzo tez odbiega od tego wieku...mi sie nawet wydaje ze on jest duzo mlodszy....mi on wyglada na maksymalnie 2 lata...zapomnialam sie wetki spytac...ale nadrobie to w poniedzialek przy zdjeciu szwow...bo po obejrzeniu kazala wstrzymac sie do poniedzialku...ale ja to laik jestem jesli chodzi o okreslanie latek psa....jednemu dodam... innemu odejme;):evil_lol:

Nigdy nie dałabym Żabci 18 lat.Na spacerku jest bardzo żwawa, dziarsko i szybciutko przebiera łapkami.Idzie do domku, bo i ja idę, ale może chodzić naprawdę długo.Chodzi wprost bosko przy nodze jak żaden mój pies.Jak pójdziemy do weta w środę, to też zapytam o jej wiek.Ciekawa jestem odpowiedzi :-oPytałam Mysi i co do wieku Żabci była pewna.Mojego Lejeczka jeden wet oceniał na 14 lat a inny na ponad 20, no ale on nie miał wcale ząbków.

Posted

Sylcia chlopak odpchlony:) do rozliczenia jest 10zl, wiec w nastepnym miesiacu dolicz do oplaty za dt:)
Na razie nie mam jak wstawic na forum rachunkow ani jak Ci wyslac e-mailem...bo sprzet jeszcze spakowany;)
aha na dniach dojdzie jeszcze za tabletki na serduszko bo sie koncza...wiec w piatek wezne recepte.

Posted

Arktyka napisał(a):
Sylcia chlopak odpchlony:) do rozliczenia jest 10zl, wiec w nastepnym miesiacu dolicz do oplaty za dt:)
Na razie nie mam jak wstawic na forum rachunkow ani jak Ci wyslac e-mailem...bo sprzet jeszcze spakowany;)
aha na dniach dojdzie jeszcze za tabletki na serduszko bo sie koncza...wiec w piatek wezne recepte.

Przyjęłam do wiadomości 10 zł :eviltong:, co jeszcze to napisz :lol:Zajrzyj na wątek Żabci i Reksia to dowiesz się nowosci :crazyeye:Pozdrawiamy Rambusia.

Posted

Ojej...Rambusiu, a co tutaj tak puściutko...Też cię zaniedbałam z wizytami.Za to śpieszę donieść, że masz przelewy od :
TZ Atomówka - 30 zł :loveu:za 3 m-ce
WIGA - 70 zł :loveu: za październik
Ingrid44 - 40 zł :loveu:za 2 m-ce
Syla - 20 zł :lol:

Bardzo dziękujemy za wszystkie wpłaty !!!

Posted

sorki cioteczki...mnostwo roboty to malo powiedziane....:(
dziadzius zadowolony zaznacza wszystko co sie da....i nie chce wracac do domku;)woli sobie poniuchac...na razie szalu nie ma bo teren jeszcze nie ogrodzony...ale dla dziadziusia to bez roznicy bo i tak biega bez smyczki;)

Posted

Arktyka napisał(a):
sorki cioteczki...mnostwo roboty to malo powiedziane....:(
dziadzius zadowolony zaznacza wszystko co sie da....i nie chce wracac do domku;)woli sobie poniuchac...na razie szalu nie ma bo teren jeszcze nie ogrodzony...ale dla dziadziusia to bez roznicy bo i tak biega bez smyczki;)

ale w domu nie zaznacza? tylko na dworze??