Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysia_ napisał(a):
chyba w moim pierwszym PW Ci podałam :) zaraz zerknę...

oki juz dostalam e-mail tego pana i wyslalam mu wiadomosc z moim nr telefonu proszac o kontakt telefoniczny.

Mysiu kiedy otrzymalas tego 'ladnego' maila od pana...bo Fiks jak czytamy wyslala maila do niego 2 dni temu, wiec nie rozumiem czemu on pisze ,ze nikt sie z nim nie kontaktuje...ten facet jest jakis dziwny....

Posted

Już pisałam, że taka "postawa roszczeniowa" tego pana bardzo mi się nie podoba.Obym się myliła i Rambuś znalazł dobry domek.Ludzie potrafią pojechać po pieska, na którym im zależy, nawet na drugi koniec Polski.Na ten miesiąc Rambuś pieniążki jeszcze ma.Arktyce muszę jeszcze zapłacić za leki od weta.Potem będzie już problem.Deklaracje były zebrane na całe 250 zł.Dobrze, że były jednorazowe wpłaty w kwocie 550 zł.Niestety, nie dostałam żadnej wpłaty od czerda, nawet mi nie odpisała na PW i umieściłam kilka dni temu info w profillu, z linkiem, nie da się przeoczyć, tym bardziej, że czerda, na Dogo często bywa.Ladymonia0610, nawet mi odpisała, za to nic nie przesłała.Trzecia osoba wysłała za dwa miesiące i mam nadzieję, że wyśle za kolejne dwa i dlatego jej nika tutaj nie piszę.

Dostałam wpłatę od Ingrid44 - 20 zł :loveu:
od paulinken - 10 zł :loveu:

Bardzo dziękuje Rambuś za kasiurkę !!!

Posted

Dla takiego pieska - staruszka , dom musi być wyjątkowy. Ludzie szczególnie wrażliwi. Żeby nie było tak , że opieka ich przerośnie. Już był taki przypadek , że baby uśpiły starszą sunię po 3 dniach od adopcji. Suczka była z całą pewnością zdrowa , miała kompleksowe badania i wydana była spod skrzydeł jakiejś fundacji.
Myślę , że w takim przypadku szczególnie ważne jest porozumienie się z adoptującym , żeby wiedzieć jakie ma oczekiwania , czy przypadkiem nie jest tak , że chce mieć bezproblemowego pieska i adopcję bez żadnego wysiłku.
Jak coś się ruszy to dajcie znać , ja na takie spotkania umawiam się pod koniec tygodnia.

Posted

Syla napisał(a):
Już pisałam, że taka "postawa roszczeniowa" tego pana bardzo mi się nie podoba.Obym się myliła i Rambuś znalazł dobry domek.Ludzie potrafią pojechać po pieska, na którym im zależy, nawet na drugi koniec Polski.Na ten miesiąc Rambuś pieniążki jeszcze ma.Arktyce muszę jeszcze zapłacić za leki od weta.Potem będzie już problem.Deklaracje były zebrane na całe 250 zł.Dobrze, że były jednorazowe wpłaty w kwocie 550 zł.Niestety, nie dostałam żadnej wpłaty od czerda, nawet mi nie odpisała na PW i umieściłam kilka dni temu info w profillu, z linkiem, nie da się przeoczyć, tym bardziej, że czerda, na Dogo często bywa.Ladymonia0610, nawet mi odpisała, za to nic nie przesłała.Trzecia osoba wysłała za dwa miesiące i mam nadzieję, że wyśle za kolejne dwa i dlatego jej nika tutaj nie piszę.

Dostałam wpłatę od Ingrid44 - 20 zł :loveu:
od paulinken - 10 zł :loveu:

Bardzo dziękuje Rambuś za kasiurkę !!!

Syla zgłoś to na CK deklarowiczów,żeby już nikogo nie zrobiły w konia te osoby

Posted

Atomowka napisał(a):
Syla zgłoś to na CK deklarowiczów,żeby już nikogo nie zrobiły w konia te osoby

Z tego co wiem i obserwuję, to wpłacają, tam gdzie deklarują.Jedynie jak wejść na Ladymonia0610, to na profilu sporo jest przypomnień w tym stylu.Może Rambuś pójdzie do domku i niepotrzebne będę takie drastyczne metody.Jak nie pójdzie to wtedy można na CK.

Posted

Syla napisał(a):
Z tego co wiem i obserwuję, to wpłacają, tam gdzie deklarują.Jedynie jak wejść na Ladymonia0610, to na profilu sporo jest przypomnień w tym stylu.Może Rambuś pójdzie do domku i niepotrzebne będę takie drastyczne metody.Jak nie pójdzie to wtedy można na CK.

Jak uważasz ale ja sądzę, że powinno się ostrzegać innych ludzi. Skoro ktoś bywa na dogo, nie odpisuje na PW ani na wiadomości w profilu to jest lekceważenie innego człowieka i olewanie psa. Ale oczywiście Ty pilnujesz kasy więc Ty rządzisz:P

Posted

Atomowka napisał(a):
Jak uważasz ale ja sądzę, że powinno się ostrzegać innych ludzi. Skoro ktoś bywa na dogo, nie odpisuje na PW ani na wiadomości w profilu to jest lekceważenie innego człowieka i olewanie psa. Ale oczywiście Ty pilnujesz kasy więc Ty rządzisz:P

To nie tak Atomowka.Zbieram na 3 pieski i tylko u Rambusia, to od samego początku kuleje.U Ladymonia0610 wpiszę dzisiaj i z linkiem tutaj.Może ruszy...Nienawidzę żebrać o kasę.
Proszę o linka na CK.Jak już mnie ruszy to dokładnie i na całego :mad::evil_lol:

Posted

Syla nie martw sie ,jak bedzie trzeba to doloze pieniazki albo zrobimy jakis bazarek. Hotelik oplacic trzeba .[/QUOTE]

Nie martwię się Ingrid44....tylko pytana udzielam odpowiedzi :lol:Znikam do Kapsliczka powpisywać wpłaty :lol::loveu:

Posted

Arktyka napisał(a):
oki juz dostalam e-mail tego pana i wyslalam mu wiadomosc z moim nr telefonu proszac o kontakt telefoniczny.

....

Facet odpowiedział?

Posted

ten facet wogole jest jakis dziwny....podalam mu swoj numer telefonu , ma moj e-mail, wiec ma mozliwosc kontaktu w roznej formie i nic....do Fiks ktora wyslala 2 dni wczesniej ode mnie email tez nie odpisal....pewnie probuje szczescia i zawraca tylek innym wolontariusza wystawiajacym psa na allegro...dla mnie facet jest niepowazny...
to samo bylo ze Szczotkiem , wpierw e-mail , a po odpowiedzi wolontariuszek o przeprowadzeniu wizyty przedadopcyjnej zero odzewu z jego strony....moze myslal ze jak powie ze chce psa , to bez sprawdzania dziewczyny przywiaza pieska i final...

to jest moja wiadomosc wyslana do niego;

[FONT=Arial]Witam Pana, jestem domem tymczasowym dla psa o imieniu Rambo.Wyrazil Pan chec zaadoptowania pieska. Prosze o nr. telefonu w celu ustalenia wizyty przedadopcyjnej, co jest warunkiem w adopcji zwierzat.[/FONT]
[FONT=Arial]Pozdrawiam Serdecznie[/FONT]

[FONT=Arial]Anna xxxxxxxxxxx-tu bylo moje nazwisko;)[/FONT]
[FONT=Arial]tel. 883 763 977[/FONT]

Posted

Arktyczko kochana, czyli mam do dosłania 33,80 zł.Jutro rano, bo dopiero wylazłam z banku :angryy:Przy okazji pytam, czy tamten facet się odezwał :razz:Niepoważni ludzie i tyle, tak , jak Akrum napisała.

Posted

do mnie facet sie nie odzywal, ale podpytaj tez Mysie i Fiks moze do nich sie odezwal....

Sylwiu nie denerwuj sie , ja dopiero nie dawno co skonczylam skanowac wszystkie zalegle rachunki moich podopiecznych...i jeszcze jak na zlosc skaner mi szwankowal:diabloti:

Posted

Arktyka napisał(a):
do mnie facet sie nie odzywal, ale podpytaj tez Mysie i Fiks moze do nich sie odezwal....

Sylwiu nie denerwuj sie , ja dopiero nie dawno co skonczylam skanowac wszystkie zalegle rachunki moich podopiecznych...i jeszcze jak na zlosc skaner mi szwankowal:diabloti:

Chyba dobrze, że nie mam skanera, dzisiaj bym się na nim, na pewno wyżyła.Denerwowałam się, bo byłam w moim banku.Czynsz, opłaty, rachunki i ch... mi zostało.Mogło być gorzej....chociaż długów na razie nie mam.Jutro podeślę Ci kochana 33,80.To po prostu inny bank i jutro inny dzień :lol:

Posted

Mysia_ napisał(a):
do mnie też się nie odezwał....

Mysiu, może zmieniłabyś temat wątku?Coś, że w DT i szuka DS.O depresji już przecież dawno zapomniał...tylko temat został...