Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tez chętnie dowiem się ,kto teraz oddaje do Popielarni psy -kiedy cala prawda o tym pseudoschronie-pseudohoteliku u AlinyS - wyszla w końcu na jaw ?? Jakim prawem umieszczane są tam znow psy -na pobyt ktorych zbiera się pieniądze zebrane od niczego nieswiadomych ludzi dobrej woli ,ktorzy ofiarują je w dobrej wierze -na ratowanie psów -a nie na umieszczanie ich w kolejnym "prywatnym schronie" ,czy pseudohoteliku -jak ten w Popielarni czy w Obornikach Sl.?

Nie będziemy skladać się na oplacanie tzw. prywatnych schronow -pseudohotelikow ,gdzie krzywdzone i poniewierane są psy .
Przynajmniej ja mam takie zdanie i nie mam zamiaru przykladac ręki do tego procerderu .
Dodam ,że mam na mysli -oczywiście- wylącznie psy z dogomanii -a nie żadne prywatne psy .
A tym bardziej prywatne psy tej kobiety ,bo to jej sprawa i jej psy.

• Replies 754
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

olga7 napisał(a):
Ja tez chętnie dowiem się ,kto teraz oddaje do Popielarni psy -kiedy cala prawda o tym pseudoschronie-pseudohoteliku u AlinyS - wyszla w końcu na jaw ?? Jakim prawem umieszczane są tam znow psy -na pobyt ktorych zbiera się pieniądze zebrane od niczego nieswiadomych ludzi dobrej woli ,ktorzy ofiarują je w dobrej wierze -na ratowanie psów -a nie na umieszczanie ich w kolejnym "prywatnym schronie" ,czy pseudohoteliku -jak ten w Popielarni czy w Obornikach Sl.

Nie będziemy skladać się na oplacanie tzw. prywatnych schronow -pseudohotelikow ,gdzie krzywdzone i poniewierane są psy .
Przynajmnie ja mam takie zdanie i nie mam zamiaru przykladac ręki do tego procerderu .

Żeby pisać trzeba najpierw wiedzieć co zresztą nie jest trudne wystarczy prześledzić wątki lub dopytać. Jeśli nie masz czasu prześledzić to może wstrzymaj się z wypowiedzią na temat PŁATNYCH psów z dogomanii które znowu przyjechały nabijać moją kieszeń. Najpierw przeszukaj wątki dowiedz się a później pisz! Niedoinformowanie nie jest powodem do pomówień co zresztą jest niezgodne nie tylko z regulaminem dogomanii ale również z kodeksem karnym

Posted

Ellig napisał(a):
Jak brakuje argumentow to zostaje tylko straszenie P.AlinoS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja nie straszę i po sądach ciągać ani siebie ani nikogo nie mam zamiaru ( szkoda mojego zdrowia i czasu). Stwierdzam tylko fakt a regulamin dogomanii nie ja opracowałam który mówi między innymi - cytat:

3. OPINIA, KRYTYKA
Jeśli chcesz przedstawić opinię na temat kogoś/czegoś, niech będzie to opinia oparta na Twoich osobistych doświadczeniach, poparta dowodami, a także podpisana Twoim imieniem i nazwiskiem. Każda inna jest niewiarygodna. Krytyka anonimowa będzie usunięta, wobec czego zastanów się zanim zaczniesz kogoś krytykować z imienia i nazwiska lub w sposób jednoznacznie identyfikujący. Publikowanie danych osobistych i teleadresowych, a także prywatnych wiadomości innych osób jest zabronione.
Cytat:
5. POSTY
5.1. Zabrania się pisania postów o treści:
a) obraźliwej
b) niecenzuralnej
c) niezgodnej z prawem

Klawiatura wytrzyma wszystko co się pisze jednakże są to treści publiczne i każdy powinien się z tym liczyć

Posted

A czy w Popielarni zostały wprowadzone jakieś zmiany na lepsze? Może warto wyciągnąć wnioski i coś poprawić?
Nie mam osobistych doświadczeń związanych z tym miejscem - nie podobały mi się te zabudowania, fakt, że psiaki nie mają tam całodobowej opieki a szczególnie to, że każde pytanie innych dogomaniaczek o cokolwiek jest ignorowane. I właśnie głównie z tego ostatniego powodu nie oddałabym do Ciebie psa, Alino, bo Twój publiczny wizerunek, tu na forum, przez Ciebie samą jest zaniedbany.
Zapytam więc przenośnią: czy jeśli widzę w sklepie towar, który nie wygląda zachęcająco - mam go kupić, żeby móc powiedzieć, że jest kiepski?
Mam święte prawo pisać, że mi się nie podoba - na podstawie tego, co widze na zdjęciach na forum. To jak najbardziej moje osobiste doświadczenie i nie mam zamiaru tego testować na jakimkolwiek psie, żeby zaspokoić Twoją wizję regulaminowego pisania.

Zadbaj o to miejsce, zadbaj o swoją opinię sama.

Posted

No to prosze w takim razie napisac co sie stalo z Korkiem,bo ze uciekl nie wierze ani ja,ani osoby,ktorym Korek lezy na sercu.Gdyby tak bylo Korek by sie znalazl,to nie igla w stogu siana,byly ogloszenia,byla nagroda,byl szukany w pobliskich schronach,bylo dawane ogloszenie w lokalnej prasie i co,gdzie jest Korek,to dla nas bardzo wazne.Kobieta,starsza pani,ktora dokarmiala go w Tomaszowie nie wie,ze on zaginal,oddala go w nasze rece,bo nam ufala i teraz co mamy jej powiedziec,no prosze napisac co?Ze uciekl z platnego hoteliku,gdzie mial miec tak dobrze,mial byc pilnowany,karmiony i kochany,i co?Za to placilysmy,to nie byla darmowa opieka,prosze napisac prawde,ktora w tej sytuacji nam sie nalezy.

Posted

AlinaS napisał(a):
Żeby pisać trzeba najpierw wiedzieć co zresztą nie jest trudne wystarczy prześledzić wątki lub dopytać. Jeśli nie masz czasu prześledzić to może wstrzymaj się z wypowiedzią na temat PŁATNYCH psów z dogomanii które znowu przyjechały nabijać moją kieszeń. Najpierw przeszukaj wątki dowiedz się a później pisz! Niedoinformowanie nie jest powodem do pomówień co zresztą jest niezgodne nie tylko z regulaminem dogomanii ale również z kodeksem karnym

AlinoS wyjaśniłaś, że wróciła do ciebie Saba, która jest adoptowanym przez ciebie psem, a więć twoim psem. Dbaj o nią, bo tak jak każde żywe stworzenie, odczuwające ból fizyczny i psychiczny zasługuje na godziwe warunki życia.
Natomiast faktem jest, że o inne psy, które zostały oddane pod twoją opiekę i za którą to opiekę brałaś wynagrodzenie, NIE ZADBAŁAŚ.
Skoro tak dobrze znasz przepisy prawne to chyba wiesz, że to nie jest działanie zgodne z prawem.
Pytanie olgi7, kto z dogomaniaków oddaje do ciebie psy, nie jest pomówieniem lecz tylko pytaniem i nie podlega pod K.k.

Posted

AlinaS -jak zwykle stara sie zastraszyć kazdego swoim tupetem oraz cynicznym podejściem do każdego ,kto ma jakieś zastrzeżenia i wątpliwości oraz krytyczne uwagi . Masz chyba kilku swoich doradców -widzę -i pomagają ci w cytowaniu punktów regulaminu.
A czy ty sama -stosowalaś się caly czas do tego regulaminu ? I jak wyglądają twoje rozliczenia oraz uzasadnienia ? Dlaczego uśmiercono Aldo ?
Dlaczego twoj rottek odgryzl bokserowi z dogo -szczękę ? Dlaczego zginął lub zaginął Korek od Dory ? Dlaczego psy siedzialy tam bez opieki -glodne i bez wody ? Gdzie są tam te pokoiki -jeden na dwa psy -w tej chalupie ??
Dlaczego tam byly takie rażące zaniedbania -psy byly trzymane w szopach -bez dobrej opieki -bez odpowiedniej karmy oraz wody ??
Takich pytań bylo b.duzo na wątku tego "pseudohotelu" oraz także są na tym wątku .
To nie my mamy się bac odpowiedzialności -lecz ty .Bo my nie jesteśmy winni tym rażącym zaniedbaniom oraz temu ,że pobieralaś spore spoleczne pieniądze za to ,czego tam wcale nie zapewnilaś . Nie bylo tam żadnej p.Iwonki czy innej -a jesli byla to b.krotko i rzadko czasem.I takich bajek bylo z twojej strony wiecej .Pisalam już o tym w grudniu -na tamtym wątku -ale z pomocą kilku twoich koleż. zostalam zakrzyczana -niestety.
A teraz sytuacja jest odwrotna -i to ty masz się tlumaczyć z tego ,czego jesteś winna .Nie my .
Mam nadzieję ,że osoby ,które zapowiadaly podjęcie odpowiednich kroków i postępowań -zrobily to i zrobią nadal.
Nie będzie juz tolerowania i przymykania oczu na to by różni ludzie skladali się mozolnie i z trudem nieraz oplacali takie prywatne "schrony " i pseudohoteliki jak ten oraz ten w Obornikach S. Nie po to ciezko nieraz zaoszczędzone pieniądze -czasem wręcz uciulane- są zbierane na ratowanie bezdomnych psów ,by psy byly tylko zwyklym narzędziem -sposobem na dorabianie się ich kosztem . Bo takie wykorzystywanie bezdomnych ,bezbronnych psów w tym celu jest niemoralne ,nieetyczne oraz nieuczciwe.

Posted

olga7 napisał(a):
AlinaS -jak zwykle stara sie zastraszyć kazdego swoim tupetem oraz cynicznym podejściem do każdego ,kto ma jakieś zastrzeżenia i wątpliwości oraz krytyczne uwagi . Masz chyba kilku swoich doradców -widzę -i pomagają ci w cytowaniu punktów regulaminu.
A czy ty sama -stosowalaś się caly czas do tego regulaminu ? I jak wyglądają twoje rozliczenia oraz uzasadnienia ? Dlaczego uśmiercono Aldo ?
Dlaczego twoj rottek odgryzl bokserowi z dogo -szczękę ? Dlaczego zginął lub zaginął Korek od Dory ? Dlaczego psy siedzialy tam bez opieki -glodne i bez wody ? Gdzie są tam te pokoiki -jeden na dwa psy -w tej chalupie ?? I gdzie ta niby Eukanuba ?
Dlaczego tam byly takie rażące zaniedbania -psy byly trzymane w szopach -bez dobrej opieki -bez odpowiedniej karmy oraz wody ??
Takich pytań bylo b.duzo na wątku tego "pseudohotelu" oraz także są na tym wątku .
To nie my mamy się bac odpowiedzialności -lecz ty .Bo my nie jesteśmy winni tym rażącym zaniedbaniom oraz temu ,że pobieralaś spore spoleczne pieniądze za to ,czego tam wcale nie zapewnilaś . Nie bylo tam żadnej p.Iwonki czy innej -a jesli byla to b.krotko i rzadko czasem.I takich bajek bylo z twojej strony wiecej .Pisalam już o tym w grudniu -na tamtym wątku -ale z pomocą kilku swoich koleż. zostalam zakrzyczana -niestety.
A teraz sytuacja jest odwrotna -i to ty masz się tlumaczyć z tego ,czego jesteś winna .Nie my .
Mam nadzieję ,że osoby ,które zapowiadaly podjęcie odpowiednich kroków i postępowań -zrobily to i zrobią nadal.
Nie będzie juz tolerowania i przymykania oczu na to by różni ludzie skladali się mozolnie i z trudem nieraz oplacali takie prywatne "schrony " i pseudohoteliki jak ten oraz ten w Obornikach S. Nie po to ciezko nieraz zaoszczędzone pieniądze -czasem wręcz uciulane- są zbierane na ratowanie bezdomnych psów ,by psy byly tylko zwyklym narzędziem -sposobem na dorabianie się ich kosztem . Bo takie wykorzystywanie bezdomnych ,bezbronnych psów w tym celu jest niemoralne ,nieetyczne oraz nieuczciwe.

Do zastrzeżeń i uwag nic nie mam każdy może je mieć. Ja mówiłam tylko że zanim się coś napisze to trzeba wiedzieć a nie znawiać , zmyślać i naprawdę apeluję do Ciebie zanim coś napiszesz bądź łaskawa pisać o tym co wiesz, widziałaś i a nie co ci się zdaje. Przeczytaj łaskawie wątek Pedra bez brody a okaże się że niestety nie stracił jej u mnie .(niestety dla ciebie i wszystkich żądnych sensacji)A jeśli chodzi o to konkretne pomówienie to ostrzegam każdy ma swją cierpliwość . Prosiłam zanim napiszesz to sprawdź. To jest już poważne pomówienie

Posted

ocelot napisał(a):
Alino Ty masz jeszcze odwagę się odzywać?
Nie wstyd Ci? Po prostu zwyczajnie po ludzku?

Niech każdy pisze o tym co wie a nie o tym co mu się wydaje. Zgłosiłam do moderatora naruszenie regulaminu przez Olga7

Posted

To jest po prostu kpina, żeby po czymś takim szanowna Pani stała na straży prawa i porządku. I zobaczycie, ze tak jak w przypadku hoteliku u megi1 polecą bany dla innych użytkowników. Az mi niedobrze się robi, jak widzę te wpisy.

Posted

Matko jedyna, :roll: co sie dzieje na dogo? Ci przeciwko ktorym powinno sie toczyc postepowanie sadowe, za znecanie sie nad zwierzetami, do tego za pieniadze dogomaniakow maja czelnosc kogos straszyc sadem, i modem. Wedlug mnie i napewno nie tylko, powinnas dostac bana dozywotniego, mamy nadzieje ze i modzi podziela nasze zdanie.

Posted

No i teraz okazuje się ,że osoba ,która już wtedy -pod koniec maja -powinna został wykluczona z dogo za calokształ - teraz atakuje ludzi ,ktorzy stanęli w obronie krzywdzonych zwierząt oraz nas -oplacających pobyty takich bezdomnych psów ?
Czy to nie na odwrót powinno byc jednak ? Ukarać należy winnych -a nie obrońców i pokrzywdzonych !!
Taka postawa AlinyS-to dowod nie tylko niesolidności i bezkarności ,ale i tupetu oraz cynizmu z jej strony .

Posted

Jesli ten bokser nie u was stracil brodę -to wycofam te slowa -Wiedzą o tym lepiej konkretne ciotki -ja moglam coś zle zrozumiec ,ale taka inf. do mnie wczesniej dotarla .Tylko ,że nie ten fakt jest tu nawazniejszy -to tylko jeden z wielu.Jesli to nieprawda- to wyjasni się sprawa -w oparciu o slowa ludzi ,ktorzy znają prawdę. Zajmijmy sie może ważniejszymi problemami dot. psow ,które byly w tym hoteliku. I caloksztaltem tego problemu -tej konkretnej sprawy :dzialalności hoteliku w Popielarni i rzetelnością wykonywania obiecywanych tam uslug .

Np. cos się stalo ze slepym ALDO ? Zostal zagryziony ?? Co się stalo z sunią Zuzią od Dory po sterylce -bo zmarła -po infekcji albo pogryzieniu ? Co się stalo z Korkiem -bo zaginąl nagle ?? Itd.

Posted

Wierzyc mi sie nie chce..po prostu zwyczajnie wierzyc misie nie chce w to co sie tu dzieje, zaczynam tracic wiare w ludzi i w sens pomocy poprzez dogomanie, bo jesli spolecznosc forumowa ma przymykac oko na okrucienstwo, jesli ma przyzwalac na trzymanie psow w skandalicznych warunach to ja tu chyba nie pasuje. Myslalam ze laczy nas milosc, empatia i chec pomocy..najwyrazniej mylilam sie...

Posted

Przepraszam bardzo ....ale czy OWA pani nie powinna była już dawno zostać ZBANOWANA ?!?!? Mało już było nieszczęścia , kłamstw i biedy ?? Mało psów zdrowie straciło żyjąc w podlejszych warunkach aniżeli w niejednym schronie ??

Ludzie złoci ..moze jeszcze za chwile ta kobieta będzie domagać sie przeprosin z naręczem róż jako trędowata :roll:

AlinoS przeciez miałas się leczyć :roll: sama pisałaś że jedziesz do szpitala :roll:

Posted

AlinaS napisał(a):
Niech każdy pisze o tym co wie a nie o tym co mu się wydaje. Zgłosiłam do moderatora naruszenie regulaminu przez Olga7

A ja oraz kilka poważnych innych osób -zglasza już także prośbę o uniemożliwienie dostępu do dogomanii AlinieS. . Już po ujawnienu prawdy o tym hoteliku powinno to natychmiast nastapić .Dziwne ,że tak się nie stalo już wtedy.

Zgłaszam to także na wątku i proszę o poparcie mej prośby przez osoby ,ktore walczą z wszelką krzywdą bezbronnych ,bezdomnych zwierząt.
Kto uważa ,że taka moja prośba jest sluszna -niech poprze ją w opinii wyslanej do moda /podam na pw/ .

Posted

Napisz AlinoS jakie są Twoje przypuszczenia odnośnie śmierci Aldo.
Napisz też, dlaczego nie powiadomiłaś nikogo (oprócz firmy utylizującej zwłoki- brawo za szybkie działanie i bez porozumienia) o jego śmierci.
Dlaczego czekałaś aż ktoś do Ciebie zadzwoni?
Czy nie uważasz, że Twoim obowiązkiem jest powiadomić, że Aldo nie żyje?

Posted

esperanza napisał(a):
Napisz AlinoS jakie są Twoje przypuszczenia odnośnie śmierci Aldo.
Napisz też, dlaczego nie powiadomiłaś nikogo (oprócz firmy utylizującej zwłoki- brawo za szybkie działanie i bez porozumienia) o jego śmierci.

Czekamy i czekamy?

Posted

Sprawa suni po sterylce była wyjaśniana na jej wątku. Zajrzyj - poczytaj
Aldo nie był już najmłodszym psem choć mimo ślepoty jeszcze całkiem żwawym i sprawnym pewnego rankajak zajrzałam do pokoju po prostu już odszedł. Prawdopodobnie serce choć przy jego temperamencie nic wcześniej nie wskazywało na problemy.
Jeśli chodzi zaś o Korka zginął. Tego dnia był listonosz i albo ja albo on nie domkneliśmy furtki. Dziwny i dla mnie jest fakt że go nie ma ponieważ nie miał tendencji o ucieczek ( może w okolicy była jakaś sunia z cieczką ? - nie wiem i do tej pory nie potrafię tego racjonalnie wytłumaczyć.
Oczywiście że co nie napiszę i tak każdy z Was ma swoją wersję wydarzeń i dorobi swoją teorię a ja niestety faktów nie zmienię.

Posted

Alicja napisał(a):
Przepraszam bardzo ....ale czy OWA pani nie powinna była już dawno zostać ZBANOWANA ?!?!? Mało już było nieszczęścia , kłamstw i biedy ?? Mało psów zdrowie straciło żyjąc w podlejszych warunkach aniżeli w niejednym schronie ??

Ludzie złoci ..moze jeszcze za chwile ta kobieta będzie domagać sie przeprosin z naręczem róż jako trędowata :roll:

AlinoS przeciez miałas się leczyć :roll: sama pisałaś że jedziesz do szpitala :roll:

Od tamtego momentu minęło półtora miesiąca i leczę się dalej tyle że już w domu

Posted

esperanza napisał(a):

Ponawiam pytanie, bo może nie zauważyłaś.