mala_czarna Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 elmira napisał(a): Piszmy o faktach, a nie o domniemanej chorobie. W końcu rozsądny głos. Quote
_Goldenek2 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Wiesz.... Ja nigdy u AlinyS nie byłam. Moja pomoc na dogomanii ogranicza się do dawania pieniędzy. Na codzień działam w organizacji Szansa - na pomoc goldenom i to mi zajmuje dostatecznie dużo czasu. Chyba jednak się wycofam z działalności tutaj (mam jeszcze jednak sporo deklaracji stałych i muszę poczekać aż te psy znajdą domy), bo cały czas powtarzam: dobre serce to za mało. Dla mnie osobiście jest rzeczą niepojętą jak można oddać psa do hoteliku, którego się nie sprawdziło. Jak można wyadoptować psa bez sprawdzenia domu i bez podpisania umowy adopcyjnej..... I nie zależy mi, abyś napisała "w końcu rozsądny głos". Bez Twojej opinii wiem, że jestem rozsądna :). Quote
mala_czarna Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Ja też u Aliny nie byłam dlatego nie pisze, że ma problem alkoholowy. I to by było na tyle :) Quote
Kinia1984 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 ja nie mam pojecia czy alina ma problem alkoholowy. Bylam u niej 3 razy i ani razu nie wyczulam alkoholu i nic nie wskazywalo na to ze moze byc pod wplywem. Ostatnia wizyta przy zabieraniu Jarka i leszka wskazywala tylko na to ze jest pod wplywem jakis lekow...ale alkoholu nigdy nie czulam przynajmniej ja. A jesli ktos czul to niech tu napisze po prostu...Po wygladzie tez nie ma zamiaru osądzac... Quote
elmira Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Dziewczyny, ale cała ta dyskusja jest krzywdząca, ponieważ po raz kolejny wychodzi problem choroby. Ja , Panią Alinę widziałam raz , chyba w marcu, kiedy wiozłam Staszka do Krakowa. Pani Alina podczas naszego kontaktu była trzeźwa, mówiła jasno, nie pokładała się. Kontakt był, jak najbardziej poprawny i grzeczny. Wyluzujmy, ok? A po Staszka byłam ok . 5 am, więc chyba osoba chora miała by problem wstać o tej godzinie. Quote
mala_czarna Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 zerduszko napisał(a):Jeśli szef przyłapie Cię z tym napitkiem w pracy, a opiekując się psami za pieniądze AlinaS w takowej była, to zapewne poklepał by Cię po głowie, bo to tylko jeden, zimny Desperado. Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Nadal nie widzę tu nikogo, kto jasno i wyraźnie napisałby, że Alina ma problem alkoholowy. Quote
_Goldenek2 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Więc skończmy o tym pisać i po bólu. Nikt nie napisał, że tak jest.... Sugestie bywają różne, bo ludziom w głowie się nie mieści, że ktoś kto mówi, że kocha zwierzęta - naraził je na taki byt. AlinaS chcąc przyciągnąć klientów sugerowała, że lepszej opiekunki od Niej to ze świecą szukać....Potem sugerowała, że odda pieniądze.... Sugestie, sugestie.... Kto chce oddawać psy dalej do AlinyS - niech oddaje i bierze to na własne sumienie i płaci swoimi pieniędzmi. Quote
obraczus87 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 _Goldenek2 napisał(a):Kto chce oddawać psy dalej do AlinyS - niech oddaje i bierze to na własne sumienie i płaci swoimi pieniędzmi. Dokładnie tak. Każdy z nas wie jakie warunki są teraz u Aliny. I do tej osoby należy decyzja czy umieści psa u Aliny; jednakże wtedy ta osoba musi liczyć się z tym, że jak będzie jakiś problem, niewiele osób pomoże. Quote
Olga7 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Ja osobiście uważam jednak ,że nie powinno się umieszczać psów w takich pseudohotelikach -jak Popielarnia i Oborniki Sl. ,gdyż nie po to z duzym trudem zbierane są pieniądze na pomoc takim psom -a potem te psy poniewierają się tam bez opieki ,normalnego wyżywienia i nawet wody w misce albo są więzniami wepchanymi do klatek niewiele większych od tych psów ! Po co narażac te psy na kolejne schrony -ale już prywatne i to za spore nasze pieniądze -spoleczne ?? Jaki ma sens wpychanie psów z jednego schronu ,czy ulicy -do drugiego ?? To jest nieuczciwe i nienormalne wtedy z naszej strony -bo tylko skazujemy te psy na dalszą krzywdę -kto wie ,może nawet na gorsze warunki i niebezpieczenstwo pogryzienia ,zagryzienia czy utraty zdrowia -a najlepszym wypadku . Tak jak bylo to w Popielarni i Obornikach Sl. To lepiej już niech te psy zostaną tam gdzie byly -bo wpychajac ich do takich pseudohoteli jak te -wcale ich nie ratujemy ! A za to dajemy niezle zarabiac na tym interesie takim nieuczciwym i niesolidnym ludziom bez sumienia . Bo dla takich ludzi ta "pomoc bezdomnym psom- to tylko zwykly interes -nic więcej . I do tego kosztem tych bezbronnych psów -oraz wszelkich darczyńców -zarowno z dogo jak i tych spoza dogo . Dość już dorabiania się na bezdomnych psach oraz na nas -darczyńcach !! Najwyższy czas to ukrócić -inaczej wiele ludzi z dogo zniechęci to to wszelkiej pomocy bezdomnym psom -i nie będzie już wcale żadnych funduszy na oplacanie nawet tych solidnych ,rzetelnych hotelikow . A jak wiem z ostatnich swoich rozmów -niejedna osoba jest zaszokowana i wstrząśnieta tym jak bezwględnie i bez sumienia potrafią niektorzy ludzie wykorzystywać sytuację bezdomnych psów oraz takich darczyńców na te cele -jak my -uczciwi o dobrych sercach -dogomaniacy. To nie tylko moje zdanie -niestety-ale wielu bardzo osób. Chyba ,że ktoś tam umieszcza swoje psy -za swoje prywatne pieniądze -a to jego sprawa . Wiele jednak ludzi nie umiescilo by tam nigdy żadengo psa -wiedząc na jaki los i by może go skazać -a to już sprawa sumienia danego czlowieka ,ktory za los tego psa odpowiada. Ja bym nie miala sumienia -skazać na to psa . Quote
Olga7 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 [quote name='kkanarekk']Zakładam wątek w związku z sytuacją jaka zaistniała w Hoteliku u ALinyS - wszystkich zainteresowanych odsyłam do wątku: http://www.dogomania.pl/threads/148872-DOMOWY-Hotelik-dla-ps%C3%B3w.-Brak-miejsc/page33 Wątek ma na celu zebranie wszystkich osób, które trzymały swojego psa w tym pseudo hoteliku. Później chcemy : 1. pomóc psiakom trafić do nowych hotelików 2. zastanowić się nad sposobem w jaki możemy odzyskać stracone pieniądze 3. zgłosić całą sytuację do Urzędu Skarbowego aby zajął się hotelikiem ALiny 4. zastanowić się nad pozwem zbiorowym Rezerwuję pierwsze 5 postów, żeby wkleić wszystkie psiaki i relacjonować sytuację na bieżąco. Tak w skrócie wygląda sytuacja: AgnieszkaP - /z forum rottka/ Cytat : No i się nabrałam ,oddalam tam Agata. Kasia P dwa swoje rottki ,pewnie napisze w jakim stanie je odebrała i co zobaczyła. Napisze co dzisiaj zobaczyłyśmy. Rano godz 9.00 Hotel Popielarnia 26. Domekw oknach szczekajace psy, na podwórku syf od kup, w miskach resztki zaschnietej kaszy, w drewnianych komórkach bez okien szczekajace psy i wystawiajace nosy przez szpary ,w blaszanym garazu wyjace psy garaz to puszka ktora sie nagrzewa nawet nie chce myslec co tam jest w poludnie, Czegoś takiego nie widzialam Nie wiem co jest w domku w sieni gdzie podobno był Agat wybita szyba stercza jej resztki rozwalone szkło na schodach po ktorych wychodzą psy. Zgodnie z mailem Aliny S szybe Agat wybil w czwartek!!!!! Mam zdjecie zaraz wysle joawie zeby wstawila Nie mam pojecie co jest w domu Nawet nie chce mysleć. Jak można tak oszukiwać ludzi!!! i brac takie pieniedze za opiekę Jaki domowy hotel!!! SYF I OSZUSTWO Jaka całodobowa opieka!!!!!!! JEDEO WIELKIE KŁAMSTWO Dołączam zatem do grona oszukanych i naciągniętych osób. I na koniec ciekawostka: wjeżdża z rana do AlinaS Agnieszka P, osoba z całkiem innej Fundacji i pakuje mojego psa do wozu. Bez mojej informacji, bez zadnego upoważnienia, papieru, niczego. I co sie dzieje? AlinaS, kotra miała pod opieka mojego psa, za którego miała zapłacone z naddatkiem, pozwala na to bez mrugnięcia okiem i w ogóle mnie o tym nie informuje. Nie wykonała żadnego telefony, nie wysłała smsa, maila, gołębia pocztowego NIC! Wydała komuś mojego psa bez słowa, nie pytając o nic... jeżeli ktoś ma tam swoje psy (jeszcze), niech będzie przygotowany na podobną sytuację . Nie chciałam tu nic wczesniej pisać, zanim nie pojawi się relacja Agnieszki po jej naocznej wizycie. Jak będa zdjęcia, zamieszcze je na naszym forum też. Na pewno stanowią ciekawy materiał. To zdjęcia warunków w jakich trzymane są psy: Aby takie osoby i takie pseudohoteliki jak ten- u AlinyS albo u pseudo-weta w Obornikach Sl. nie mialy prawa egzystencji . Nie możemy na to przyzwalać -nawet gdy tupet -arogancja i cynizm takich ludzi są tak ogromne -jak ich interes na tych bezdomnych psach i NAS -darczyńców !! Nie możemy -nawet nieświadomie -przyczyniać się do tolerowania takich sytuacji i takich bezwględnych ,wyrachowanych ludzi bez sumienia i skrupułów -bo krzywdzimy nie tylko te bezbronne ,bezdomne psy ale i samych siebie -ludzi poświęcających wiele swego zdrowia i czasu oraz b.często pieniędzy -na to by pomagać bezdomnym ,porzuconym psom . Quote
DORA1020 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 A Oborniki? Czy tam nadal dziala ten "hotelik",ja nawet na zdjecia nie moge patrzec,psiaki,w takich malutkich klatkach i to przerazenie w oczach,nic nie wiem o Obornikach,nie bylo tam naszych psiakow,ale tam to dopiero tragedia. Quote
Olga7 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Viola005 - wątek hoteliku AlinyS : "W miare bezpieczne miejsce, Kinia, byloby ok, gdyby nie kosztowalo 400zl miesiecznie i gdyby w krotkim czasie nie przeksztalcilo sie w prywatna firme Aliny S., gdzie placacy za hotelowanie swoich podopiecznych dogomaniacy (i byc moze inni) sa OSZUKIWANI, a psy WIEZIONE W BLASZAKACH I SZOPACH. Gdyby chociaz jeszcze lataly wolno po trawie! Moze widzialas "mile zlego poczatki", ale ze apetyt rosnie w miare jedzenia, to doszlo do obecnej koszmarnej sytuacji. Przykladowe 10 psow "hotelowanych" po 400zl miesiecznie daje zarobek 4 tys zl! Trzeba natychmiast zabrac jej psy! Nawet do schronu, jezeli nie ma na dzis dt lub normalnego hotelu, bo za schron sie nie placi i nie ma sie goryczy w pysku, ze sie zostalo nabitym w butelke! Mozna wtedy szukac tymczasu lub innego hotelu. Psy, na ktore ja place deklaracje stale sa w dwoch swietnych hotelach, u Wiosny i w Przebieczanach, duzo taniej niz u AlinyS, mamy zawsze reportaze ze zdjeciami, ciagle ktos jezdzi w odwiedziny, nie ma ze nie wpuszcza, jeszcze ugoszcza. Podaje przykladowy link: http://www.dogomania.pl/threads/1822...my-DS!/page130 Ja juz zamiescilam na nk ostrzezenie, podaje link i tresc, kopiujcie i zamieszczajcie u siebie: http://nasza-klasa.pl/profile/10137547/gallery/album/2 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- OSTRZEZENIE! DOGO UWAGA! OSZUSTWO! Alina S. - Jaktorow/Popielarnia k Zyrardowa - rzekomy "domowy hotelik" "Saba" okazuje sie byc bezduszna przechowalnia mnostwa psow w szopach i blaszanym garazu http://www.dogomania.pl/threads/1488...-miejsc/page32 http://forumrottweiler.vot.pl/viewtopic.php?p=69552 ZABIERAJCIE SWOJE PSY HOTELOWANE U TEJ OSZUSTKI ZA DOGOMANIACKIE PIENIADZE! -------------------------------------------------------------------------------------------------------- I ODBIERZCIE JEJ PSY! Nie wolno nam tego podarowac, to jest trzecie oszustwo na dogo w tym roku, podwaza wiarygodnosc calego portalu, dogomania stoi na uczciwosci i zaufaniu! " ----------------------------------------------------------------------------------------------------- To cytat posta Violi005 - z wątku pseudohoteliku u AlinyS -w Popielarni -oczywiscie. Ujmuje dużo treści z tego o czym piszemy tu ostatnio znow. Sama prawda. Quote
Olga7 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 wątek o skandalicznym pseudoschronie - pseudoweta w Obornikach Sl. : http://www.dogomania.pl/threads/188525-Hotelik-w-Obornikach-Slaskich-watek-roboczy-i-tymczasowy Szeregi piętrowych klatek dla psów -nawet kroliki mają często większe klatki . Szok i niedowierzanie. To" biznes weta "z Oborników Sl.-zawodowe podejscie do zwierząt-jak widać . Podłość ludzka nie zna granic !!! Quote
viola005 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 [quote name='_Goldenek2']Ja powiem tylko tyle, że nigdy nie dam już ani jednej złotówki na psa, którego oddaje się AlinieS lub do Obornik Śląskich Ja tez nie. Dokladnie teraz sprawdzam, gdzie i jak sa hotelowane "moje" zadeklarowane psy. Niech ta przykra sprawa stanie sie nauczka, czas wyciagac wnioski. Pamietajcie o watku zaufanych hoteli: http://www.dogomania.pl/threads/186573 Dodam jeszcze, ze wiekszy akcent bede od dzis klasc na profilaktyke, czyli na sterylki (bannerek w moim podpisie - funkcjonuje tam skarbonka dotujaca potrzebujace bezdomne suki). Quote
avii Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 [quote name='viola005']Ja tez nie. Dokladnie teraz sprawdzam, gdzie i jak sa hotelowane "moje" zadeklarowane psy. Niech ta przykra sprawa stanie sie nauczka, czas wyciagac wnioski. Pamietajcie o watku zaufanych hoteli: http://www.dogomania.pl/threads/186573 ............. Całkowicie popieram , również przeglądam pod tym kątem " swoje"" deklaracje i jednorazowe zadeklarowane deklaracje ... za ciężko pracuje od rana do wieczora by nabijać kieszeń różnym cwaniakom i bajko-opowiadaczom ..a w realu głowa boli .. niech sie wezma do uczciwej roboty a nie szukają łatwego zarobku na dogomanii a dogomaniakom- darczyńcom dedykuje ku przestrodze " GŁUPICH NIE SIEJĄ , SAMI SIĘ RODZĄ "" -- wiwisekcja zatem warunków na które łozymy jak najbardziej wskazana .. Quote
lika1771 Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 avii napisał(a):Całkowicie popieram , również przeglądam pod tym kątem " swoje"" deklaracje i jednorazowe zadeklarowane deklaracje ... za ciężko pracuje od rana do wieczora by nabijać kieszeń różnym cwaniakom i bajko-opowiadaczom ..a w realu głowa boli .. niech sie wezma do uczciwej roboty a nie szukają łatwego zarobku na dogomanii a dogomaniakom- darczyńcom dedykuje ku przestrodze " GŁUPICH NIE SIEJĄ , SAMI SIĘ RODZĄ "" -- wiwisekcja zatem warunków na które łozymy jak najbardziej wskazana .. Dokładnie:lol: Quote
Olga7 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Wszyscy chyba wiemy ,że gdy pies jest w sprawdzonym ,zaufanym hoteliku -to mozemy być spokojni ,że krzywda tam się psom nie dzieje .Sa wątki poszczególne i są relacje fot. z danych hotelikow -no i bywając tam często różne ciotki i wujowie . Jednak te nowsze hoteliki -mniej nam znane -także te Dt musimy jakoś -pośrednio choćby -doglądać -a bywajace tam ciotki prosić o relacje i fot. -bo nie każdy z nas ma czas , drugie auto i fundusze na to by jezdzić po kraju i odwiedzać nasze psy w hotelikach i dt . Quote
_Goldenek2 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Pomóżcie proszę http://www.dogomania.pl/threads/1893...tro-intestinal Quote
DORA1020 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 A ja zapraszam na bazarek -dla Nerusia http://www.dogomania.pl/threads/189315-Bluzki-i-bluzeczki-kolczyki-zapineczki.-procenty-i-majteczki-dla-Nero-do-29-lipca!! Quote
Wisełka Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Skubana AlinaS znowu działa!!! W Metrze zamieściła ogłoszenie!!!! Przypadkiem zobaczyłam i "domowy hotelik" skojarzył mi się z nią, sprawdziłam nr telefonu i to ONA!! "Domowy hotel dla zwierząt, 15-25zł/doba. Profesjonalna opieka" :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Quote
esperanza Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Wstyd! Czy jest jakaś szansa, by zamknąć ten pseudohotel? Quote
Recommended Posts