_Goldenek2 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Kobieto, jesteś bezczelna. Oddaj kasę, którą Ci płaciliśmy. Quote
zerduszko Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 DORA1020 napisał(a):Ale te osoby o tym wszystkim wiedza i mimo to umieszczaja tam swoje psiaki i nie bardzo je interesuje,ze inne ciotki plakaly,bo stracily tam swoje psiaki:-( eh...to tylko pisanina,a zycie to brutal To było do przewidzenia, taka sama wyst. była z hotelikiem megi1, do Obornik też niebawem znów zjadą tłumy psów.... Mam nadzieję, ze te osoby zdają sobie sprawę, ze ryzykuję nie swoim dobrostanem tylko tych psów.... tak łatwiej.... Quote
maja602 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 AlinaS napisał(a):Psów hotelowych dogomaniackich u mnie nie ma i z pewnością nie nie będzie. Jeśli chodzi o Sabę toto Saba też nie należy do fundacji tylko jest mim psem adoptowanym w marcu 2009roku.Nie jest psem hotelowym tylko po prostu wróciła do domu !!! Do Jaktorowa. Czy o Sabę będziesz dbała tak samo jak o Aldo? Czy też bedzie miała takie domowe warunki jak Aldo, na którym zarabiałaś? BIEDNA SABA !!! Quote
maja602 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Może dobrze byłoby utworzyć wątek pod nazwą "Hoteliki, które trzeba omijać szerokim łukiem". Jako pierwszy "domowy" hotelik AlinyS z podaniem danych adresowych. Quote
zerduszko Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 maja602 napisał(a):Może dobrze byłoby utworzyć wątek pod nazwą "Hoteliki, które trzeba omijać szerokim łukiem". Jako pierwszy "domowy" hotelik AlinyS z podaniem danych adresowych. Uważaj, bo za to można bana dostać :eviltong: Quote
maja602 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 zerduszko napisał(a):Uważaj, bo za to można bana dostać :eviltong: Co dostać? Quote
akacha Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 widze, ze wiele osób pyta i jest zadziwionych, dlaczego Saba trafiła pod opiekę AlinaS znowu, wiec aby nie odpowiadac każdemu z osobna, i nie nakrecac niepotrezbnych domysłow wklejam to, co odpisałam juz dwóm osobom. Tak, to ta sama osoba. Pomogła Sabie, gdy ta najbardziej tego potrzebowała. nie wiem jakie byly powody sytuacji, która jest opisana, dlatego nie chcę oceniać. poprosiła nas o pomoc dla swoich psów i ją otrzymała, jak również wydalismy Jej psy spowrotem z uwagi na to, ze przy odbiorze były w doskonałej kondycji, dodatkowo bardzo przywiązane do swojej Pani. Dodam jeszcze, ze to nie ma nic wspólnego z hotelem, przebaczaniem, itp. sprawami. Z przebywania naszego psa w hotelu absolutnie nie byłam zadowolona, sunia została odbrana po krótkim czasie chudsza niz przyjechała, brudna. Dlatego jestem przeciwna temu, aby AlinaS prowadziła hotel i sama jej usług nigdy nie polecę i nie oddam tam psa. Jednak inaczej ma sie sprawa z Saba, ktorą adoptowała i którą doprowadziła do rozkwitu ze stanu prawie śmierci głodowej i oswoiła dzikusa. Saba była w doskonałej kondycji, co potwierdzają osoby, ktore ją odbierałay i osoby, u których była na tymczasie. Doskonała to może przesadne stwierdzenie w sytuacji, gdy sunia jest za gruba i nalezy jej się dieta. Ale radosna, sierść błyszczaca zdrowa. Czesto staję przy adopcjach w sytuacji, gdy nie jestem pewna jak postapić. Wówczas kieruję się WYŁACZNIE DOBREM PSA, ABSOLUNIE NIE ZWAŻAJĄC UWAGI NA INTERES LUDZKI. Dlatego uznałam, że Saba, ktora swoją Pania kocha (bardzo tęskniła w DT, o czym byłam informowana), ma małe szanse na adopcję (wiek i czasem niepokorne zachwania), jest dobrze utrzymana, adrowa i szczesliwa, a w obecnej sytuacji skołowana i smutna, ma prawo do dalszego szczescia i swojego domu bez wzgledu na ludzkie błędy, za ktore zapłaciły psy, niektóre, jak widac nawet tym, co najcenniejsze, własnym zyciem. Nie znając sytuacji, która do tego doprowadziła, nie podejmuję się rzucania kamieniami, pozostawiam to osobom, ktore bardziej sa w sytuacji obeznane i uznaja, że tak właśnie nalezy postąpić, a kierując się dobrem Saby, zwróciłam ją jej Pani. Co więcej miałam pełne poparcie w tym działaniu domu tymczasowego (zrezygnowano z opłaty hotelowej, o ile mi wiadomo, dlatego tak teraz nazywam miejsce, w ktorym przebywała Saba), który na bieżąco obserwował smutek suni i radość z odzyskania domu. Możemy sie z kimś nie zgadzać, iść do sądu, jeśli uważamy, ze sa do tego przesłanki, ale nie możemy byc potworami dla psów, bo sa z góry skazane na porażkę w nierównej walce z nami. Jesli ktos ma konstruktywne pytania to swietnie, jesli zamierza robić kąśliwe uwagi, to puszczam je mimo uszu, bo mi szkoda na nie czasu. Zapewne osoby, które krytykuja moją decyzję uważają, ze miejsce Saby powinno być w domu tymczasowym lub hotelu, w ostatecznosci w schronisku, gdzie mogłaby spędzić w którymś z tych miejsca ostatnie lata swojego życia. Ja mam inne zdanie, jak sądzę, na szczęście - dla Saby. Quote
_Goldenek2 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Zgadzam się , że najważniejsze jest dobro psa. I mam tylko nadzieję, że ta kobieta zapewni chociaż swojemu psu, Sabie to co powinniśmy dawać swoim zwierzętom. Dzięki za wyjaśnienie. Mam też nadzieję, że skoro DT Saby nie wziął od AlinyS żadnych pieniędzy to i Ona pokaże, że ma resztki honoru i odda pieniądze za niewykorzystany pobyt psów. Chyba nie żądam za wiele? Resztę pozostawiam własnemu sumieniu AlinyS. Quote
Olga7 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 maja602 napisał(a):Może dobrze byłoby utworzyć wątek pod nazwą "Hoteliki, które trzeba omijać szerokim łukiem". Jako pierwszy "domowy" hotelik AlinyS z podaniem danych adresowych. To chyba b.dobry pomysł -a takim wątkiem o zlych dt i hotelikach ,ktore nie można darzyć zaufaniem . Nie każdy bowiem tu na dogo ma czas i cierpliwość oraz wie ,gdzie sprawdzić dany dt czy hotelik-wertować wiele postów na tzw.Czarnych kwiatkach .A nawet chyba nie ma takich informacji na wątku Czarne kwiatki -nie jestem juz teraz pewna .Jest wykaz dt oraz hotelików -oraz wątki poszczegolnych hotelikow. A niby dlaczego zerduszko pisze do Maja602 ,że może dostać bana ? Za co ? Za to ,że pilnuje uczciwości i solidności w temacie hotelików ? Nie widzę absolutnie żadnego powodu -a przeciwnie : ma b.dobry pomysł i trzeba to wykonać . Bana za to -winna dostać taka niesolidna osoba prowadząca taki pseudohotelik -jak ta kobieta. Wiemy juz ,że rottka Saba wrócila do niej ,bo jest jej psem -adoptowala go wczesniej i ma do tego prawo ,by go odzyskac -choć wczesniej pozbyla się bez skrupułów wszystkich chyba swoich psow. Jej prywatne psy byly zadbane -wykarmione i napojone .Nie tak jak bezdomne psy z dogo -powierzane jej "opiece". Dlatego też już żaden pies z dogo ani inny bezdomny -nie powinien tam nigdy trafić .Chyba ,że go sama przygarnie i będzie go utrzymywać -ale los takich psów może tam być także niepewny -nigdy nie wiadomo co je może spotkać. Powierzane tam psy nie mogą tam mieć zapewnionego bezpieczeństwa , warunków ani opieki oraz należytej karmy i wody -jak się okazalo niedawno. Quote
zerduszko Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 olga7 napisał(a):A niby dlaczego zerduszko pisze do Maja602 ,że może dostać bana ? Za co ? Za to ,że pilnuje uczciwości i solidności w temacie hotelików ? Tak, dokładnie za to bany poleciały. Przecież nie wolno szargać dobrego imienia koleżanek i kolegów :diabloti: Quote
maja602 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Słuchajcie ja poważnie pytam co mogę dostać. Nie wiem co to jest ban i z czym go się je. Jestem osobą poważną i osiągnęłam taki wiek, że przestałam się wielu rzeczy bać. Uważam, że gorszą rzeczą niż proponowany przeze mnie wątek o złych hotelikach jest wątek reklamujący pseudohotelik, gdzie psy umierają lub giną bez wieści. Tam konsekwencji nie było. ???? Można też, dla równowago założyć wątek hotelików godnych polecenia. Mnie pieniądze, które wzięła AlinaS nie interesują, Aldo życia nie odzyska (mimo, że czuję z tego powodu żal ale także złość), ale staram się zrobić coś, co sprawi, że inne psy z podobnego powodu nie odejdą za tęczowy most. Dzięki olga7 za to, że mnie popierasz. Człowiek czuje się silniejszy gdy wie, że jest ktoś, kto myśli podobnie. Quote
Olga7 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 A o czyim dobrym imieniu piszesz cioteczko zerduszko ? Bo jeśli ktoś nadwyręża zaufanie tak dużej liczby osób i ludzi spoza dogo -np. kupujących na allegro i bazarkach cegielki i towar -aby pomagać ratować psy -oraz prywatnie wplaca na ten cel swoje pieniądze -to chyba nie bardzo jest w chwale i majestacie swego utraconego dobrego imienia -i stracił swoją dobrą opinię ? Na dobre imię i opinię trzeba sobie chyba zapracować i zasluzyć ,jesli oferuje się takie uslugi -odplatnie zresztą -jak hotelowanie bezdomnych, ale ratowanych przez cale grupy ludzi -bezbronnych psów czy kotow. To ogromna praca wielu ludzi z dogo -poświecająch swój czas ,zdrowie oraz często swoje pieniądze też. Nikt tu przecieć nikogo nie obraża,jesli pisze ,że niesolidne DT i hoteliki powinny mieć także swoje wątki -tzw.Czarne kwiatki -gdzie wpisuje się np.ludzi ,ktorym nie można wydać psa do adopcji albo niedotrzymujących deklarowanych wplat na psy . Trudno-konsekwencje swojego postępowania trzeba ponosić.Nie można być niesolidnym -bo za takie uslugi -jak obiecywana opieka i hotelowanie psów -placone są spore pieniadze ze spolecznych zbiorek -nie tylko na dogo ale i wplat na allegro ,bazarkach oraz prywatnych wplat na dane konto dla danego psa. Przynajmniej ja tak uważam -ale każdy może mieć swoje zdanie. Przecież nikt nie żądał tam luksusów ,ani tej Eukanuby -jednak można bylo oczekiwać uczciwości i solidności,bo to chyba normalne.No i opieki nad tymi psami oraz normalnego karmienia -a to chyba nie są wygórowane oczekiwania.Niechy by tam bylo skromnie ,ale z sercem-zamiast wygórowanych obietnic. Quote
mala_czarna Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Olga, zerduszko to ironicznie napisała ;) Leca bany za mówienie prawdy. Quote
lika1771 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 mala_czarna napisał(a):Olga, zerduszko to ironicznie napisała ;) Leca bany za mówienie prawdy. Dokładnie cioteczko Quote
Olga7 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 No chyba ,że w taki sensie bylo to napisane.Bo na tym dogo to juz czasem czlowiek boi się wlasnych myśli -nie tylko tego, co pisze.Nigdy nic nie wiadomo -co go za to spotka :roll:. Nikt się jeszcze taki nie urodzil ,co by każdemu dogodził ..itd. Na wszelki wypadek -zrozumialam to jako straszenie Maji ..:cool3: A pomysł z wątkiem pozytywnych i negatywnych dt i hotelikow -jest chyba wart realizacji. Dlaczego nie ? Quote
maja602 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Myślę, że jest to dobra metoda, aby wyeliminować ludzi nieuczciwych. Takich, dla których prowadzenie hoteliku to tylko interes a dobro "gości hotelowych" się nie liczy. Żeby nie trafić na taką czarną listę, wiele z osób prowadzących hoteliki zadba o dobre warunki bytowania zwierząt i inaczej bedzie traktować osoby odwiedzające. Jeśli z tego powodu dostanę bana ( w daszym ciągu nie wiem jakie są konsekwencje ) to będę wiedziała, że to nie dla mnie. Quote
anett Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Dziewczyny jest już wątek, który ma na celu zebranie sprawdzonych, uczciwych DT i hotelików - powstał właśnie po sprawie AlinyS: http://www.dogomania.pl/threads/186573-Domy-tymczasowe-i-hoteliki-wpisujcie-tylko-sprawdzone Przydałyby się jeszcze takie Czarne Kwiatki DT i hotelików - tu następny kandydat, uważajcie proszę: http://www.dogomania.pl/threads/188525-Hotelik-w-Obornikach-Slaskich-watek-roboczy-i-tymczasowy piętrowe klatki w piwnicy w "hotelu" w Obornikach: stare ONki po przejściach, z zaawansowanymi zwyrodnieniami stawów, trzymane w klatkach w ciemnej piwnicy bez okna!! a tu stan w jakim zostały odebrane pierwsze psy: http://www.dogomania.pl/threads/188525-Hotelik-w-Obornikach-Slaskich-watek-roboczy-i-tymczasowy/page14 Quote
viola005 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 DORA1020 napisał(a):Oj chyba mylisz sie:shake: doszly mnie sluchy,ze u Aliny znowu sa psy,umiescily je tam dogomaniaczki,ktore byly nawet tutaj na watku i byly zadowolone z opieki nad swoimi pieskami i daly tam znowu jakies psiaki,wiem to od osoby,ktora wyslala mi maila, i watek gdzie o tym sie pisze,ale ja niestety nie mam czasu zajrzec na ten watek/na razie/ prosze o podanie linku do tego watku, chce wiedziec, KTO oddal psy do AlinyS po ujawnieniu jej nieuczciwego postepowania z dogomaniackimi psami dlaczego AlinaS nie dostala bana na dogo? kto mi to wyjasni? Quote
avii Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 viola005 napisał(a):prosze o podanie linku do tego watku, chce wiedziec, KTO oddal psy do AlinyS po ujawnieniu jej nieuczciwego postepowania z dogomaniackimi psami dlaczego AlinaS nie dostala bana na dogo? kto mi to wyjasni? osobiście tez chcę wiedzieć jako darczyńca na dogo kto wie niech wklei link tutaj a dlaczego AlinaS nie dostała bana ? -- może nikt o to nie wystapił do moda ?? Quote
Olga7 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Już dawno powinno być postawione to pytanie -dlaczego tej osoby nie wykluczono dożywotnio z tego forum ? Przyznaję też ,że ja sama radzilam ciotkom by wystąpily do moda o zamknięcie wątku by uniemożliwić tej AlinieS moderację jej wątku.Co prawda-nie mialaby chyba żadnych podstaw i szans by jakiś mod zmoderowal jej wątek -ale na wszelki wypadek uniemożliwiono to jej. Do tej pory nie zostala ona zbanerowana -i nie rozumiemy dlaczego ? Za calokosztal jej dzialania zasłużyła na to na pewno. Oburzające jest to ,że kilka jej zwolenniczek -umieszcza tam znow psy za pieniądze zbierane na dogo i na allegro. Jakim prawem tak postępują ? Jesli chcą koniecznie nabijać kieszenie tej osobie -niech robią to za swoje ,prywatne pieniądze.I dlaczego na wątku danego psa nic pewnie oficjalnie nie piszą o tym ,że umieszczają tam znow psy z dogo ?? Wiadomo dlaczego-bo nie wszyscy by to przemilczeli i bylby szum-i slusznie. Quote
maja602 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Watek założyłam. Jakie będą tego konsekwencje? Napisałam prawdę i innych o to proszę. http://www.dogomania.pl/threads/188887-Domy-tymczasowe-i-hoteliki-które-trzeba-omijać anett proszę napisz coś o tym hoteliku, którego wątek wkleiłaś. Już będą dwa CZARNE KWIATKI. Quote
viola005 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 nadal czekam na odpowiedz na moje pytanie - kto umieszcza psy z dogo u AlinyS druga prosba: prosze mnie pouczyc, jak wystepuje sie do moderatora o zbanowanie uzytkownika, chodzi mi o strone techniczna i formalna i trzecia: gdzie moge znalezc regulamin tego portalu, bo na stronie glownej forum http://www.dogomania.pl/forum.php klikam na niego bez skutku od tygodni, niezmiennie wychodzi kartka "ten link wyglada na uszkodzony" funkcjonowanie techniczne portalu pozostawia wiele do zyczenia, organizacyjne rowniez, teraz dochodzi coraz bardziej narastajaca problematyka nieuczciwosci - bardzo mocno sie zastanawiam nad pozostaniem na tym portalu, bo w czasie mojego tu zaledwie 3 miesiecznego pobytu zauwazylam multum negatywow, ktore uderzaja bezposrednio we mnie, poniewaz jestem zadeklarowana na hotelowanie 15 psow i rewelacje typu Popielarnia lub Oborniki (a jest ich wiecej) sprawiaja, ze przestaje miec ochote na takie wydatki przed zalogowaniem sie na dogo wplacalam regularnie na kilka fundacji prozwierzecych, moze tedy droga, a nie placic za psy wyciagane ze schronow bezplatnych do platnych, gdzie bede ze swojej chudej nauczycielskiej pensji wzbogacac mlodych byznesmenow zaczelam sie wnikliwie i wrecz podejrzliwie przygladac zdjeciom "moich" zadeklarowanych psow z hoteli, na ktore sie skladam z innymi dogomaniakami, zaczelam zadawac na watkach pytania, ktore moga sprawic niezasluzona przykrosc uczciwym osobom prowadzacym hotele i dt dla psow dla mnie warunkiem funkcjonowania hotelu dla zwierzat jest mozliwosc odwiedzenia psa bez umawiania sie, totalna jawnosc, przezroczysta uczciwosc w finansach, platnosc z dolu, a nie z gory, obowiazek regularnego zdawania sprawy z postepow i stanu zdrowia psa oraz zamieszczania aktualnych zdjec nie twierdze, ze wszystkie nieuczciwosci sa wina dogomanii, uwazam jednak, ze skoro nieuczciwosc w ogole kwitnie w spoleczenstwie, to dogo jako portal i platforma spolecznosciowa powinno przedsiewziac odpowiednie kroki minimalizujace to zjawisko przynajmniej w dogomaniackich szeregach Quote
DORA1020 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Robi sie tutaj tez wiele dobrego,a hoteliki nie wszystkie sa takie jak u Aliny S czy w Obornikach.Moj staruszek Dorek jest u Astaroth i ja jestem bardzo zadowolona,ze on tam jest,nie mozna zakladac,ze wszedzie jest zlo,a Twoje deklaracje sa dla psiakow,nie dla ludzi i pewnie niejednemu uratowaly zycie.Co do linku,napisze do Joanny maila,poniewaz ona chyba nie jest zalogowana na dogo,tylko moze czytac watki,i wlasnie o tym przeczytala i do mnie napisala,poniewaz bardzo lezal jej na sercu los Koreczka.Wiec do niej napisze,jak mi odpowie,zamieszcze tutaj info. Quote
DORA1020 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 A te psiaki w klatkach to koszmar,ludzie nie oddawajcie tam swoich psow,oni chyba nie maja serca,zeby tak katowac psy,sami niech powchodza do tych klatek:angryy: Quote
mmd Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Violu nawet nie myśl o odchodzeniu z dogomanii, bo po pierwsze - trafiło Ci się w takim momencie i taka sytuacja, ale jest tu mnóstwo fantastycznych ludzi, po drugie właśnie Twoje drążenie wielu spraw przyczyni się - mam nadzieję - do uporządkowania tego, z czym mamy do czynienia. Kto i dlaczego miałby rozdawać bany za pisanie źle o złych hotelikach - doprawdy nie mam pojęcia... Quote
Recommended Posts