Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Julaszek zaczyna pokazywać swój sznupkowy charrakterrek :cooldevi:

Dziś mieliśmy gości - więc siedzieliśmy na tarasie, Julka z Dropsem w domu - i kto się darł NON STOP??!! Nie Drops - darła się Julka! :mad: i niecałą godzinę po długim spacerze zesikała się w domu - duuża kałuża była - to mnie martwi... teraz już na pewno pojedziemy na badanie krwi i spróbuję złapać mocz, tylko muszę się zorientować czy jest sens robić to teraz jak bierze antybiotyk :niewiem:

No więc poznajemy się - kilka razu była też zaczepna do moich psów - generalnie panienka nie daje sobie w kaszę dmuchać - no w końcu sznup jest sznup :loveu:

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mojej adoptowanej Idze też się zdarza, szczególnie pod wpływem stresu, nie mówiąc o tym jak idzie do mojej mamy gdzie są dwie suczki i kot, była dwa razy i za każdym razem na jej koncie po 1 kałuży, jak do nas przyszła też, ostatnio jak była w stresie (sąsiadka przyszła) też się zsiusiała i nie byo to wynikiem infekcji, daj jej czas przy zapaleniu siusiała by często nawet co 10 minut, można zobaczyć np. czy reaguje po nospie, przy zapaleniu pęcherza daje się nospę i jest od razu lepiej i widać że psiak mniej siusia (przy jej wielkości 1/2 tabletki nospy najlepiej o przedłożonym działaniu).

Posted

zauważyłam własnie, że stres powoduje, ze sikanie się pojawia bo nocki spokojnie przesypia bez sikania, a to przeciez więcej godzin, a jak tylko wyjdę i zostaje w domu z psami moimi to sika, no i szczeka - nic to - to dopiero drugi dzien więc zobaczymy co będzie dalej, dywanów nie mamy :lol: parkietów tym bardziej :lol: mam tylko nadzieję, ze to nic powaznego bo u mojej Pepy taki sikanie okazało się być poważną chorobą wymagającą leków do końca zycia

Posted

ooooooooo no to masz kolejną pięknotkę na stanie ;)

jestem pewna, że szybko ludzia znajdzie bo przecudna :loveu:

idę grzebać Ci w galerii - koty podziwiać :diabloti:

Posted

zerduszko napisał(a):
Wasia - ale ładnie ja rozkręciłaś :evil_lol:

to nie ja :obrazic:

dziś kaszelku było jakby mniej na szczęście, oby tak dalej.... kurcze tak bym chciała ją wykąpać w hexodermie, a tu lipa...

Posted

malawaszka napisał(a):
dziś kaszelku było jakby mniej na szczęście, oby tak dalej.... kurcze tak bym chciała ją wykąpać w hexodermie, a tu lipa...

Ale masz marzenia :razz:

Posted

maciaszek napisał(a):
a wiadomo już skąd ten kaszel? Czy to kenelowy?

cały czas mam nadzieję, że się przeziębiła jak była w klinice, padały deszcze i mokła na spacerach - mam wielką nadzieję, że to nie kennelowy, obserwuję moje psy i tfu tfu odpukać! nie kaszlą i oby tak zostało :roll:

Posted

Najbardziej Juleńka potrzebuje zdrowia, na ogłoszenia za wcześnie bo nie wiem co dokładnie jej dolega no i może nie będą w ogóle potrzebne - zobaczymy - poza guzami, chorą skórą, chorymi uszami i słabym wzrokiem :roll: jutro albo we wtorek zabiorę ją do weta bo chcę pokazać te oczka i uszy bo nie mam czym uszu zakraplać a trzeba bo codziennie czyszczę i wyciągam dużo błota śmierdzącego :( więc pieniążki sa potrzebne cały czas bo nie wiadomo ile to potrwa i ile będzie kosztowało wszystko :niewiem:

Posted

Ja nie mam za wiele ale moge dac narazie 30 zł jednorazowo , szkoda mi takiej pięknisi i poproszę od razu numer konta , jak będę mogła w miarę możliwości postaram się cos podrzucic co miesiąc ale nie mogę zdeklarowac stałej regularnej kwoty.

Posted

nie ma za co , żałuję że nie mogę dac więcej , finansowo mnie nie stac a na DT nie ma szans z wielu powodów choc ubolewam nad tym ogromnie, a sznaucerki to moja ukochana rasa ... i prawdziwe i mieszane

Posted

Kochana to głównie dzięki takim datkom da się coś robić - więc nie mów, że mało bo to nie jest mało - każda złotówka to dużo! Ja mogę dać jej swoją opiekę i dom i serce, ale nie stać mnie już na finansowanie kolejnego chorego psa więc razem dajemy radę :) Każdy daje coś od siebie i tak to się kręci :Rose:

Posted

malawaszka napisał(a):
Kochana to głównie dzięki takim datkom da się coś robić - więc nie mów, że mało bo to nie jest mało - każda złotówka to dużo! Ja mogę dać jej swoją opiekę i dom i serce, ale nie stać mnie już na finansowanie kolejnego chorego psa więc razem dajemy radę :) Każdy daje coś od siebie i tak to się kręci :Rose:

:klacz::klacz::klacz:

Posted

Dziś Julę poobcinałam - te włoski jej fajnie z wierzchu wyglądały, a pod spodem takie nieładne filce poklejone tym jej okropnym łupieżem :shake: w ogóle ma bardzo rzadziutkie włoski i takie liche, ale jak tylko zwalczymy infekcję gardła to zacznę jej kąpiele lecznicze i mam nadzieję, że włoski odrosną raz dwa - jak ten łupież zejdzie to wyrównam maszynką bo teraz odważyłam się tylko na nożyczki więc Jula powygryzana przez mole :lol: ale przynajmniej już nic jej nie ciągnie, jutro spróbuję rozczesać brodę i zobaczymy ile się uda uratować bo też tam nieciekawie, ale laska odżyła - biega po domu i od razu żwawsza się zrobiła :) i tak słodko kuperkiem kręci :lol:

Voila - Julka po bitwie z molami :lol: grzywka też do dopracowania bo nie bardzo tam chciała sobie pozwolić gmerać za jednym razem - pewnie przez ten słaby wzrok, no i uszka bolą :shake:

Posted

Mi się bardziej podobała przed obcięciem, w tych bujnych włochach :D ale rozumiem, ze tak trzeba było.

maciaszku,a z konta katowickiego Julka dostała pomoc finansową?

Posted

[quote name='__Lara']Mi się bardziej podobała przed obcięciem, w tych bujnych włochach :D ale rozumiem, ze tak trzeba było.

maciaszku,a z konta katowickiego Julka dostała pomoc finansową?

dostała dostała - 100 zł :)

No te włosy niestety były posklejane, chore i w ogóle - trudniej byłoby kąpać i suszyć - ona musi nowymi zarosnąć, no i sznup jest sznup ;)