Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piszę w wielkim skrócie, bo bardzo się spieszę. Przede wszystkim BARDZO DZIĘKUJĘ wszystkim zaangażowanym w ratowanie tego psa.

Camara przywozi psa jutro do Krakowa. Pies idzie od Kasie, do domu tymczasowego. Zobaczymy jaki będzie jego stan i jak będzie się czuł. Jeżeli jego stan będzie bardzo zły - pies zostanie w Krakowie do momentu, gdy będzie się nadawał do dalszego tranposrtu a wtedy pojedzie do Fundacji Emir pod Warszawą. Jeżeli stan będzie zły, ale nie tragiczny - pierwszym możliwym transportem wyślemy go na leczenie do Fundacji Emir . Jeżeli stan będzie w miarę dobry, po doprowadzeniu psa do przywoitego stanu (u Kasie) - szukamy mu domu. Ivory - Twoja propozycja jest dobra, tylko napisz proszę w jakim mieście jest to miejsce o którym piszesz? Z uwagi na transport nie ukrywam, że wolałabym, żeby pies poszedł do Krakowa. Jutro w programie "Kundel bury" będzie jego zdjęcie i Kiwi będzie o nim mówić. Poza tym - w sobotę Pani Redaktor Hejda zgodziła się nagrać materiał z udziałem naszego podhalana. Może to zwiększy jego szanse na adopcję. Rafka - jeżeli nie uda się znaleźć domu w okolicach Krakowa to dalsza adopcja jak najbardziej wchodzi w grę. Na razie - sprawa otwarta. W pierwszej kolejności psa musi obejrzeć lekarz.

Ivory - jeżeli parking o którym piszesz jest w okolicach Krakowa - napisz mi jutro sms. Oddzwonię.

• Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Albo ja już nic nie umiem, albo coś nie tak z tym serwerem, bo w poprzednim poście wstawiłam fotki i nic nie widać:shake: :shake: :angryy: Może ktoś mi na pw napisać jak tu wstawić te zdjęcia?:shake:

Ps. Już wiem jak:):)

Posted

Witam wszystkich. Frotka masz wiadomość ode mnie na prv.
Tak jak napisała mag.da parking jest na Bielanach w W-wie. Dzięki mag.da.
ja jestem na necie tylko od pn.-pt w godz od 8.00 do 15.00
Jeżeli podhalan nie będzie miał odzewu i będziecie chciały to wkraczam do akcji i kontaktuje się z p. Maćkiem- nie chce mu robić teraz płonnych nadziei.Pozdrawiam, oczywiście postaram się być na bieżąco ale w weekend może być mały problem z dostępem do netu.

Posted

A ja wiem, ze za 2 i pół godziny Camara wyrusza z odsieczą z Krakowa po psiaka.
Około 18-19 planowany przyjazd do Krakowa.
Oby nie było problemów.

Posted

Kasie jak psiaczek dojedzie to zróbcie mu zdjecia, poroznmawiam z p.Anią, jak będzie wszystko dobrze z psem to damy go w piatek do dziennika....myślę że z " takim życiorysem " szybko znajdzie dom i zadzwoni poł Krakowa.

Może szkoda go wozic pod Warszawę (Fundacja Emir) ....jak możemy znaleźć mu fajny dom na miejscu.

Frotko zróbcie zdjecia tym psiaka które zostały....

I błagam nastrasz tym imbecyli, że będą kontrole, żeby następna bida do nich nie trafiła.

Posted

Przede wszystkim ORGOMNIE dziękuję:

CAMARZE i JEJ SYNOWI za przywiezienie psa. Gdyby został tam jeszcze parę dni mogłoby go już nie być :klacz:

KASIE za wspaniały dom tymczasowy :klacz:

DUNAJ jest przesympatycznym, pięknym psem (niższym niż przeciętny owczarek podhalański). Pięknie jeździ samochodem, jest grzeczny, nie stwarza żadnych problemów. Na razie jest bardzo słaby - nie może ustać na łapach, przewraca się, słabnie, w kilku miejscach ma odleżyny. Weterynarz, który go oglądał stwierdził, że Dunaj na nic nie choruje. Jest jedynie straszliwie wygłodzony i bardzo osłabiony. Pies został odpchlony. Jutro zostanie odrobaczony. Ma książeczkę zdrowia. Zdaniem weterynarza, mimo osłabienia, nadaje się do adopcji "od zaraz".

Tutaj jeszcze "na starych śmieciach":

" class="ipsImage" alt="">

Ważenie u weterynarza. Dunaj waży 24 kg. Jest tak słaby, że położył się na wadze i nie miał siły wstać:

Posted

Frotko a jak te dwa co zostały, czy możemy jakoś pomóc w kontrolach u tych ludzi, czy jest na nich jakaś metoda....o rany ,,,,brak mi słów....

Posted

W domku tymczasowym łapki same prowadzą do miski :

Posted