Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli ktoś jest go w stanie przywieźć do Krakowa, to możecie go podrzucic do mnie na dom tymczasowy.
Jest buda Aszota z kojcem. Jak sie dogada z Aszotem to może spać w domu, jesli nie, to niestety, zostanie mu buda z kojcem ale wieczorami moze być wypuszczany do biegania.
Niestety, nie moge sie nim zajmować i jakiekolwiek spacery itd to może 2 razy w tygoniu. Ale regularnie 2-3 razy dziennie miska, woda i dobry kontakt z człowiekiem (moi rodzice myslę) będzie miał.

Posted

Zaraz koło mojego bloku jest parking z przeuroczym właścicielem, który bardzo kocha psy:loveu: . W tej chwili na parkingu jest tylko 12 letni Pajda ale do poprzedniego roku był także MAX - Podhalańczyk, kiedy Max umarł właściciel rozmawiał ze mną że chciałby wziąć znów Podhalańczyka bo to psy pełne łagodności i mówił że bardzo mu brakuje Maxa ( kiedy mi opowiadał o jego śmierci łzy mu płynęły po policzkach). Może to jest pomysł na dom dla niego? Psy na tym parkingu zawsze są najważniejsze dostają dobrze jeść, mają swój teren który nie jest zamknięty i mogą po nim biegać a oprócz tego mają postawiony olbrzymi kojec z dobrze ocieplonymi budami, są tam 4 osoby które się zmieniaja , ale zawsze ktoś jest, p. Maciek przyjeżdża specjalnie do psów codziennie rano i wieczorem z jedzeniem (przyjeżdża na rowerze bo mieszka parę bloków dalej), a potem zawsze woła psy i one biegły na spacer za jego rowerem. Może porozmawiać z p. Maćkiem czy jest jeszcze zainteresowany, a myślę ,że tak. Wiem, że to nie dom z ogrodem, dlatego zadecydujcie czy mam w ogóle pytać.

Posted

Cholera, gdyby to byla suka to moze jeszcze bym ja upchenla do kojca z Harnasiem. Jesli bede mogla jakos pomoc - to dajcie znac. Wydaje mi sie ze moze lepiej byloby umiesicic psa chociaz tymczasowow w schronisku. Na pewno i takbedzie mu lepiej niz u tych ludzi!

Posted

Fretko co z tym domkiem nad morzem? Ja jestem z Gdyni - jesli moge jakos pomoc do daj znac. Jesli ci ludzie beda potrzebowali jakies pomocy przy podhalanie w pierwszych dniach sluze pomocą!

Posted

Rafka , domek tymczasowy juz jest , u Kasie:loveu:
Teraz tylko trzeba czekać na odzew Frotki
Do mnie piszą ludzie w sprawie kaukazo-bernardyna,
będę reklamować podhalana,
na kaukaza jest chetny pan , ma juz jednego psa , mieszańca bernardyna i koty , dom z ogrodem , nie wiemy , czy nasz kaukazopodobny zgodzi się z drugim psem , jeśli nie , będę tego pana gorąco zachęcać do wzięcia podhalańczyka

Posted

Rozumiem,że moja propozycja jako dom stały dla niego odpada?? Nikt w tej sprawie się nie wypowiedział. Czy czytacie wszystkie posty czy tylko wybrane ??

Posted

Ivory napisał(a):
Rozumiem,że moja propozycja jako dom stały dla niego odpada?? Nikt w tej sprawie się nie wypowiedział. Czy czytacie wszystkie posty czy tylko wybrane ??

Nie denerwuj się tak ;). Frotka pracuje do nocy prawie a potem biega za psimi sprawami, ale na bank się odezwie jak tylko dopadnie do komputera. Wszystko jest jak najbardziej aktualne. A tak na marginesie czy ta firma jest na ul. Kamiennej?

Posted

Ivory, na pewno jak Frotka bedzie na dogo to wezmie pod uwage Twoja propozycje :multi: troszke cierpliwosci, najcudowniej by bylo od razu domek docelowy i to w dodatku sprawdzony :loveu:

Posted

Ivory - spokojnie :razz:
nikt się nie wypowiada, bo na razie nie możemy skontaktować się z Frotką. Jak tylko się do mnie odezwie, to jadę po niego!!!!
Choć myśle, że lepiej będzie jak chłopaka podleczy i podtuczy się u Kasie...
ale decyzję musi podjąć Frotka

Posted

Sorry. Tylko czytam dalsze posty i nikt nie powiedział TAK, NIE chciałam żeby każdy się wypowiedział. Ja wiem że super jak każdy piesek trafał by do domu z ogrodem i najwspanialszymi ludźmi. Tylko,że dużo tych wspaniałych ludzi nie mieszka w domach z ogrodem. Co do lokalizacji obiektu to jest w Warszawie na Bielanach. A ja mieszkam obok i codziennie idąc parę razy z moją Suczką przechodzę obok, bo ten parking jest na wprost od wyjścia z mojej furtki. Miałby tam dużo wolności i swojego pana, bo mimo że p. Maciek nie siedzi tam 24h na dobę to przyjeżdża 2 razy dziennie i spędza ten czas na zabawie , spacerach, pieszczeniu i dokarmianiu swoich ulubieńców, a oprócz tego pracuje tam jego córka też psiara.:loveu: Także przepraszam jeszcze raz że się uniosłam:cool3:
Czekam w takim razie na decyzję FROTKI i oczywiście jeżeli Kasie może się nim zająć na tymczasówce to wspaniale bo tu jeszcze by chodziło o transport, więc od rozmowy z p. Maćkiem toczyłoby się to jeszcze parę dni.

Posted

Wspaniale, że jest aż takie zainteresowanie psiakiem i aż tyle propozycji domków :loveu:

Numer komórki podany na pierwszej, czy drugiej stronie wątku to numer Frotki. Jeśli dostała smsa to na pewno się odezwie, gdy będzie miała chwilkę. Być może dopiero wieczorem, ale na pewno nie zignoruje żadnej propozycji pomocy.

Posted

Tutaj tez ponowię pytanie do Camary. A co z podhalanką z Łodzi? Czy ma już dom? Skoro jest już tylu chętnych na podhalana, to może i tej biedulce można pomóc?

Danka

Posted

Może jestem przewrażliwiona, ale odpowiedź na forum molosów nie prztypadła mi do gustu:mad: ani me ani be gdzie , po co tylko dowieźcie mi go pod W-wę a potem co?? Nowy i nie wiadomo do czego szuka molosów!

Posted

Ivory napisał(a):
Może jestem przewrażliwiona, ale odpowiedź na forum molosów nie prztypadła mi do gustu:mad: ani me ani be gdzie , po co tylko dowieźcie mi go pod W-wę a potem co?? Nowy i nie wiadomo do czego szuka molosów!

Ivory - nie przejmuj się, przecież Frotka czy Kasie nie oddadzą nikomu Białaska bez sprawdzenia, czy dom jest odpowiedni - Ciebie też w razie czego sprawdzą ;) , tak myślę :???:

Danka