Czarne Gwiazdy Posted June 8, 2006 Author Posted June 8, 2006 A ta Twoja miniaturka ma rodowód? Quote
LeCoyotte Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Ze wzgledów ekonomicznych nie ma, ale jest z pewnej hodowli. Wiadomo - bez rodowodu pieski sa tansze, a ona nie bedzie wystawiana. Quote
Elitesse Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 ToB napisał(a):nazywa sie "Nad Cedronem" zna ktoś? ja juz kilka razy slyszalam o tej "hodowli" szkoda ze to kolejny przyklad jak to ludzie produkuja bezpapierowe szczeniaki :shake: Quote
orsini Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 ToB napisał(a):to cos zlego, ze bez rodowodu? chyba nie nie no skad, przeciez sa tansze te szczeniaki:)))))))))))))))))) Quote
Agnieszka K. Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Elitesse napisał(a):ja juz kilka razy slyszalam o tej "hodowli" szkoda ze to kolejny przyklad jak to ludzie produkuja bezpapierowe szczeniaki :shake: Ja też słyszałam. A czy przypadkiem czarny piesek adamm ' a (tego od uspienia szczeniaków) nie był tez z tej "hodowli"? Quote
Czarne Gwiazdy Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 tob, to jak bez rodowodu to się nie dziw, że mało ma wspólnego ze wzorcem, to, że "hodowla" ma nazwę nie znaczy, że pies nie jest jakaś krzyżówką, prawda? Może nawet jeden z rodziców to nie sznaucer... A dlaczego złego to sobie poczytaj i nie rozpętujcie kolejnej wojny ;) http://www.rodowod.republika.pl/ http://www.rodowodowy.xt.pl/ Quote
LeCoyotte Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Ja sie nie dziwie, bo nie pisalem, ze ma malo wspolnego ze wzrocem. Jedyna wada to ze jest troche wyzsza, co nie musi byc spowodowane genami i tyle:lol: A krzyzowka nie jest, znam jej rodzicow (rodowodowych:)) A Wasze miniaturki ile mierzą i ważą? Quote
Pink Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Wzrost jest przewaznie spowodowany genami :evil_lol: ale nie tym czy pies po dwoch sznaucerach ma papiur czy nie :cool3: widzialam troche przerosnietych miniatur z papiurami.... mini maja to do siebie ze zdarza sie przerosniecie wzorca i to nie zadko, szczegolnie jak w papierach maja jakiegos hamerykanca. Quote
jambi Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='ToB']Ja sie nie dziwie, bo nie pisalem, ze ma malo wspolnego ze wzrocem. Jedyna wada to ze jest troche wyzsza, co nie musi byc spowodowane genami i tyle:lol: A krzyzowka nie jest, znam jej rodzicow (rodowodowych:)) A Wasze miniaturki ile mierzą i ważą? sory ToB, ale wzrost jest "spowodowany" m.in. genami , udało mi się kiedys ujrzeć miniaturke cz/s chłopczyka, który mierzył ... 42 cm! a było to na wystawie - pies total rodowód, uzyskał ocene (!!!) wybitnie obiecującą :-? - łoczywiście made in usa :cool1: a co do rozmiarów - moje miniaturki mierzą : 31 cm i 6,7 kg wagi, i 30 cm (a więc dolna granica ale ja takie preferuje) i 6 kg wagi. Obie to suczki, czarnule :p Pomimo że różnica wzrostu to tylko 1 cm, różnica w wadze to już prawie kilogram, ale mała Mi jest bardzo szczupłą dziewczynką z (niestety) drobną kością) stąd ta róznica :) Quote
Elitesse Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 ja mam w domu mutanta bo 10 kg wazy :evil_lol: Quote
LeCoyotte Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 42 cm.. ale mutant:lol: no ja wiem, ze jest spowodowany głównie genami, ale sposobem odżywiania chyba także, to mialem na myśli pisząc, że 'nie musi' :eviltong: Quote
adamm Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 :evil_lol:Agnieszka K. napisał(a):Ja też słyszałam. A czy przypadkiem czarny piesek adamm ' a (tego od uspienia szczeniaków) nie był tez z tej "hodowli"? ...jest z tej hodowli i co z tego? Quote
Agnieszka K. Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 adamm napisał(a)::evil_lol: ...jest z tej hodowli i co z tego? A to, że to nie hodowca, a producent szczeniąt - raz z papierem, a raz bez.:angryy: Niestety, niektóre "hodowle" są znane nie ze swojej pracy hodowlanej, ale głównie z tego, np. że suka ma 2 razy w roku szczenięta - raz z papierami a raz bez, lub też z tego, że sprzedają szczenieta przed wystawami. Quote
marisia Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Elitesse napisał(a):ja mam w domu mutanta bo 10 kg wazy :evil_lol: Niemożliwe :loveu: , moje psy mają po 35 cm w kłębie: starszy waży 9kg a młodszy 8,5kg, więc skąd Twój waży aż 10kg :hmmmm: , chyba, że dołożyłaś ciężarek 3kg :lol::lol::lol: Quote
grallinka Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 a nasz rokus mierzy 39 cm wazy 11kg i jest podróbka sznaucera;) ostatni pies bez rodowodu moj:) hehe. to jest szaro czarny sznaucer podróbka:) oto nasz rokus hehe:gdzies mial moze sznaucera...moze babcia...?ale najbardziej powalajacy to jest jego czarny kolor:)ale jak byl maluszkiem to byl czarny:) Quote
Elitesse Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 marisia napisał(a):Niemożliwe :loveu: , moje psy mają po 35 cm w kłębie: starszy waży 9kg a młodszy 8,5kg, więc skąd Twój waży aż 10kg :hmmmm: , chyba, że dołożyłaś ciężarek 3kg :lol::lol::lol: nawet wet byl zdziwiony :) ale to klocek z niego ! Quote
Pink Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 wet mial felerna wage... napewno pozyczyl od zony :evil_lol: Quote
grallinka Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 alez ja nie mowie ze nie:) rokus jest kochanym pieskiem ktory byc moze zacznei startowac w obedience jest plinym uczniem ktory za czlowiekiem w ogien pojdzie:)no i trenuje razem z afganem naszym coursingi:) do wystaw mamy nieokrzesanego afgana:) Quote
Czarne Gwiazdy Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 ...czy to az tak wazne ze twoj sznaucerek nie jest do konca idealny,mysle ze nie tylko po to mamy pieski w domach aby podziwiac ich wyglad zgodny z wzorcem (chociaz milo sie patrzy jak piesek wyglada pieknie). sa jeszcze inne rzeczy ktore moze sa wazniejsze niz sam wyglad-wiernosc ,oddanie itp.Ofkors, ale to topic dotyczący wyglądu ;) Quote
LeCoyotte Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Pisalem juz na forum Pielegnacja Sierści ale jakoś nikt nie chce odpowiedzieć ;) Napisze jeszcze raz: Co zrobic z bialymi wlosami? Wiem, ze to sa martwe i latwo sie ich pozbyc np na grzbiecie, ale co zrobic jak jest ich pelno na brodzie?? Nie sa cale biale, tylko w kilku miejscach tak po ok 0,5 cm, Probowalem je wyciagnac ale mocno sie trzymaja (wiekszosc) Quote
Pasavera Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 ToB moja Figa tak ma :lol: Próbowałam je wyrywać, wyczesywać itp., ale te białe włoski (a właściwie końcówki włosów) dalej są więc dałam sobie z tym spokój :-) Fiśka nie jest wystawiana, więc nie muszę się tym martwić ;) Takie ma i już, a nie chcę próbować przycięcia brody, bo nie wiem, czy to cos da... Można by ewentualnie zafarbować :lol: Tak czy inaczej ja nie będę jej nic z tym robić :evil_lol: Ma to ma :roll: Quote
Recommended Posts