Jump to content
Dogomania

Jaka sierść na łapach Ci się bardziej podoba?  

71 members have voted

1. 1. Jaka sierść na łapach Ci się bardziej podoba?

• Bujna, gęsta, długa
      39
    • Taka normalna, nie za dużo, nie zamało...
      35
    • Króciutka
      3
    • Obojętne mi to całkowicie
      0
    • Nie mam zdania
      1

Recommended Posts

• Replies 419
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ToB napisał(a):
nazywa sie "Nad Cedronem"
zna ktoś?

ja juz kilka razy slyszalam o tej "hodowli" szkoda ze to kolejny przyklad jak to ludzie produkuja bezpapierowe szczeniaki :shake:

Posted

Elitesse napisał(a):
ja juz kilka razy slyszalam o tej "hodowli" szkoda ze to kolejny przyklad jak to ludzie produkuja bezpapierowe szczeniaki :shake:

Ja też słyszałam. A czy przypadkiem czarny piesek adamm ' a (tego od uspienia szczeniaków) nie był tez z tej "hodowli"?

Posted

Ja sie nie dziwie, bo nie pisalem, ze ma malo wspolnego ze wzrocem. Jedyna wada to ze jest troche wyzsza, co nie musi byc spowodowane genami
i tyle:lol:
A krzyzowka nie jest, znam jej rodzicow (rodowodowych:))
A Wasze miniaturki ile mierzą i ważą?

Posted

Wzrost jest przewaznie spowodowany genami :evil_lol: ale nie tym czy pies po dwoch sznaucerach ma papiur czy nie :cool3: widzialam troche przerosnietych miniatur z papiurami.... mini maja to do siebie ze zdarza sie przerosniecie wzorca i to nie zadko, szczegolnie jak w papierach maja jakiegos hamerykanca.

Posted

[quote name='ToB']Ja sie nie dziwie, bo nie pisalem, ze ma malo wspolnego ze wzrocem. Jedyna wada to ze jest troche wyzsza, co nie musi byc spowodowane genami
i tyle:lol:
A krzyzowka nie jest, znam jej rodzicow (rodowodowych:))
A Wasze miniaturki ile mierzą i ważą?

sory ToB, ale wzrost jest "spowodowany" m.in. genami , udało mi się kiedys ujrzeć miniaturke cz/s chłopczyka, który mierzył ... 42 cm! a było to na wystawie - pies total rodowód, uzyskał ocene (!!!) wybitnie obiecującą :-? - łoczywiście made in usa :cool1:

a co do rozmiarów - moje miniaturki mierzą : 31 cm i 6,7 kg wagi, i 30 cm (a więc dolna granica ale ja takie preferuje) i 6 kg wagi. Obie to suczki, czarnule :p Pomimo że różnica wzrostu to tylko 1 cm, różnica w wadze to już prawie kilogram, ale mała Mi jest bardzo szczupłą dziewczynką z (niestety) drobną kością) stąd ta róznica :)

Posted

:evil_lol:

Agnieszka K. napisał(a):
Ja też słyszałam. A czy przypadkiem czarny piesek adamm ' a (tego od uspienia szczeniaków) nie był tez z tej "hodowli"?

...jest z tej hodowli i co z tego?

Posted

adamm napisał(a):
:evil_lol:
...jest z tej hodowli i co z tego?

A to, że to nie hodowca, a producent szczeniąt - raz z papierem, a raz bez.:angryy:

Niestety, niektóre "hodowle" są znane nie ze swojej pracy hodowlanej, ale głównie z tego, np. że suka ma 2 razy w roku szczenięta - raz z papierami a raz bez, lub też z tego, że sprzedają szczenieta przed wystawami.

Posted

Elitesse napisał(a):
ja mam w domu mutanta bo 10 kg wazy :evil_lol:

Niemożliwe :loveu: , moje psy mają po 35 cm w kłębie: starszy waży 9kg a młodszy 8,5kg, więc skąd Twój waży aż 10kg :hmmmm: , chyba, że dołożyłaś ciężarek 3kg :lol::lol::lol:

Posted

a nasz rokus mierzy 39 cm wazy 11kg i jest podróbka sznaucera;)
ostatni pies bez rodowodu moj:) hehe.
to jest szaro czarny sznaucer podróbka:)
oto nasz rokus hehe:gdzies mial moze sznaucera...moze babcia...?ale najbardziej powalajacy to jest jego czarny kolor:)ale jak byl maluszkiem to byl czarny:)

Posted

marisia napisał(a):
Niemożliwe :loveu: , moje psy mają po 35 cm w kłębie: starszy waży 9kg a młodszy 8,5kg, więc skąd Twój waży aż 10kg :hmmmm: , chyba, że dołożyłaś ciężarek 3kg :lol::lol::lol:

nawet wet byl zdziwiony :) ale to klocek z niego !

Posted

alez ja nie mowie ze nie:) rokus jest kochanym pieskiem ktory byc moze zacznei startowac w obedience jest plinym uczniem ktory za czlowiekiem w ogien pojdzie:)no i trenuje razem z afganem naszym coursingi:)
do wystaw mamy nieokrzesanego afgana:)

Posted

...czy to az tak wazne ze twoj sznaucerek nie jest do konca idealny,mysle ze nie tylko po to mamy pieski w domach aby podziwiac ich wyglad zgodny z wzorcem (chociaz milo sie patrzy jak piesek wyglada pieknie). sa jeszcze inne rzeczy ktore moze sa wazniejsze niz sam wyglad-wiernosc ,oddanie itp.
Ofkors, ale to topic dotyczący wyglądu ;)

Posted

Pisalem juz na forum Pielegnacja Sierści ale jakoś nikt nie chce odpowiedzieć ;) Napisze jeszcze raz:
Co zrobic z bialymi wlosami? Wiem, ze to sa martwe i latwo sie ich pozbyc np na grzbiecie, ale co zrobic jak jest ich pelno na brodzie?? Nie sa cale biale, tylko w kilku miejscach tak po ok 0,5 cm, Probowalem je wyciagnac ale mocno sie trzymaja (wiekszosc)

Posted

ToB moja Figa tak ma :lol: Próbowałam je wyrywać, wyczesywać itp., ale te białe włoski (a właściwie końcówki włosów) dalej są więc dałam sobie z tym spokój :-) Fiśka nie jest wystawiana, więc nie muszę się tym martwić ;) Takie ma i już, a nie chcę próbować przycięcia brody, bo nie wiem, czy to cos da... Można by ewentualnie zafarbować :lol:
Tak czy inaczej ja nie będę jej nic z tym robić :evil_lol: Ma to ma :roll: