tripti Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 piękny wyciągniety kabanosik!:) jaką radość może sprawić psia kupka i siusiu:)!!! czekamy na wieczorne relacje! Quote
obraczus87 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Kana,podaj mi proszę na PW swoje dane i adres. Chciałabym wysłać Ci karmę dla Majeczki. Nie będzie to niewiadomo jaka ilość, ale zawsze coś :) Chciałabym wysłać 3kg HILL'S. Karmę podarowała mi Cioteczka Ellig - do wykorzystania na "moje" bidy :) Ellig - dziękuję raz jeszcze :) Quote
tripti Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Martuś - dzięki, że wybrałaś Majkę, bo tych bid u Ciebie pod dostatkiem... Quote
Kana Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Dziękujemy za karmę! Zaraz poślę pw. My właśnie wróciłyśmy od Izy. Ogólne wrażenie - dobre. Sunia oceniana na 2 lata może ciut mniej. Ciąża - już za polową, jeszcze jakieś 2-2,5 tygodnia do porodu. Uszka czyste, narządy wporządku, brak jakichkolwiek ale :) Aborcyjna + szczpeienia = 150 zl. Sunia pojutrze jedzie na 7 rano na aborcyjną!!!! :bigcool: Dziękuje ciociu Izo za tak szybką pomoc ;) Dziewczyny czy ta skarbonka pokryje te koszty, jeżeli nie to zbieramy a jeżeli tak to jaką część. Quote
Abrakadabra Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Kana - Super! Chyba Tripti miała zaklepaną kolejkę dla Majeczki (Tripti - jeśli to nie Ty - sorrY ,,,) Quote
Kana Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Mala zostanie prześwietlona dokladnie jak będzie spala. Iza ją będzie miala caly piątek w lecznicy więc mala będzie w dobrych rękach. Przy okazji sprawdzimy czy nie ma chipa i zachipujemy. Quote
tripti Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 ufff to dobrze, ale ta Iza to dobre serce musi mieć, może opłaca się do niej hurtem na sterylki jeździć:) Abra tak wstawiłam ją do kolejki jest na początku wątku, tylko trzeba rozczytać się w zasadach, bo ja narazie wpłaciłam do skarbonki 20 zł i nie deklarowałam, że to będzie stała deklaracja, a chyba tylko przy stałych jest 100% zwrotu, a tak 75%, ale nie jestem pewna, trzeba doczytać zasady i spełnić te warunki co do faktury. Quote
Atomowka Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 No i super, że już za chwilkę będzie po. Cieszę się niezmiernie, że Majka trafiła do Ciebie Kano.:loveu: Mi też się kojarzy, że Tripti zajęła kolejkę Majce na sterylkę i z tego co kojarzę to chyba pisała, żeby napisać na tym wątku sterylkowym koszt zabiegu i coś jeszcze. Ale to niech Tripti już dokładnie napisze co i jak. Ooo widze, że Tripti już napisała:eviltong: Quote
Kana Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Tripti moja Ty pomocniczko moglabym Cie mianować na pomocniczkę sterylkową ? Zajmiesz się tym? Muszę wiedzieć na kogo faktura i ile mamy w końcu a ile jakby co trzeba dozbierać. Oj Iza to złota kobieta! Zawsze moje psiaki przyjmuje z rozwartymi rękoma! Czy to dzień czy noc... Czasami to po prostu proszę jej żeby nie dawała żadnych rabatów bo splajtuje przeze mnie :lol: Byłyśmy przed chwilą na dworze ! Sunia zrobiła kupe i siusiu!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pochodziła trochę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale się ciesze! :bigcool: Quote
Atomowka Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 A jak dzisiaj sunie tak ogólnie się zachowuje? Już trochę się przyzwyczaiła do Ciebie? Próbujesz na smyczce ją coś uczyć czy nie chcesz jej jeszcze stresować? Quote
Kana Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Przede wszystkim nic praktycznie nie chce robić zważywszy na jej błogosławieństwo ;) Nie daj boże sunia by się zestresowała i jakieś komplikacje niepotrzebne by z tego wynikły. Wystarczy że jest bardzo ale to bardzo uległa i po prostu przy ostrzejszym ruchu pada na plecy kolami do góry. Na smyczy jak idziemy posiedzieć na trawce jest zawsze. Więc można powiedzieć że bez stresowo się uczymy na niej chodzić. W domu jak do niej podchodzę i cieplutko mówię macha ogonkiem! :) Uwielbia siedzieć ze mną na balkonie. Często za mną chodzi po pokoju i balkonie. Ogólnie cały czas odpoczywa i regeneruje siły. Widać że ta ciąża bardzo ją męczy i osłabia. Jest bardzo przestraszona, nauka wszystkiego nam trochę zajmie ale jestem nią zachwycona :loveu: Nie ma w sobie totalnie żadnej agresji, jest bardzo spokojna, lękliwa ale przy tym widać że chce .. widać , że zależy jej na kontakcie z czlowiekiem. I czasami mimo tego stresu próbuje sama z siebie nawiązać z nim kontakt ;) Jestem dobrej myśli. Tu potrzeba czasu, spokoju i cierpliwości. Quote
obraczus87 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Witam Majeczke i Cioteczki :) KANA, jak mi się uda, to jeszcze dzisiaj wyslę karmę. Dokładnie 3 kg Hillsa oraz 2x700g Hillsa :) Quote
malagos Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Z Majeczki jeszcze będą ludzie, zobaczycie! to co, jutro rano kciukasy zaciskamy? Quote
tripti Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 i ja się przywitam:) z tego co doczytałam to skarbonka zwróci 75%, bo ja ją zgłosiłam, a nie mam tam stałej deklaracji tylko jednorazowe, więc jeżeli któraś z Was ma stałą to można małą przepisać, ale myślę, że te 25% to damy radę i tak cena jest taka, że ja chyba pojadę tam osobiście i zrobię kolejkę pod gabinetem:))) Odi pisała jeszcze kiedyś na wątku, że może coś suni dorzucić do sterylki, jak narkoza będzie wziewna... a teraz? Kana - potrzebny adres kliniki, cena za sterylkę, datę znam:))) trzeba to wkleić oficjalnie na wątku. Quote
Kana Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Cena sterylki to 150 zl. Bo szczepienia to Iza malej w prezencie zrobi :loveu: Tripti ja w tej kolejce już od dawna stoję :evil_lol: Najgorsze bylo jak Iza musiała wyjechać a ja musialam zrobić pilnie sterylkę to tej samej wielkościowow suni zrobiłam za 300 zl... I to z rabatem!! :roll:, Nazwę i Adres chceta? zaraz napisze do Izy i poproszę bo ja nie wiem :cool3: ja wiem jak trafić żeby być w tej kolejce ale jak to się nazywa... :lol: Wczoraj Majka zwiedzała dom Izy i na początku się bala ale potem z ciekawością zwiedzała wszystkie kąty a także przywitała się z psiakami :) Dzisiaj znów Ładnie zrobiła siusiu na dworze :multi::multi::multi: a potem czekala aż na rączki wezmę :loveu: Dzisiaj pierwszy raz drzemała na plecach :razz: Co mnie bardzo cieszy gdyż znaczy że czuje się jak u siebie i odstresowana :p Ale po rekonwalescencji nie będzie zmiłuj się i ruszymy pelną parą z socjalizacją! :diabloti: Po obliczeniu tych 75 % wychodzi że skarbonka pokryje nam 112,50 zl. Liczmy że te 112 zl. Czyli brakuje 38 zł :) Quote
obraczus87 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Super wieści :) naprawdę. :) Kana daj znać jak dojdzie karma. Tylko nie smiej się ze sposóbu zapakowania :diabloti: nie miałam mozliwości zapakować karmy inaczej :diabloti: Quote
Sankja Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Kana, OBOWIĄZKOWO zrób zdjęcie tej zapakowanej przez obraczus87 karmy! Też chcemy widzieć co wymodziła :p Quote
obraczus87 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Sankja napisał(a):Kana, OBOWIĄZKOWO zrób zdjęcie tej zapakowanej przez obraczus87 karmy! Też chcemy widzieć co wymodziła :p WYmodziła i poszła na łatwizne :D kartonu żadnego nie miałam :diabloti: ale liczy sie wnetrze przecież :evil_lol: Quote
Kana Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 I tak będę się śmiać Wracam do wyczesywania martwego wlosa... masakra ]:-> Quote
tripti Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 jak Wam idzie szczotkowanie? bardzo ubyło Majki? fakturka za sterylkę na tą fundację: Fundacja "SOS BOKSEROM" * ul. Mrówcza 77a 04-857 Warszawa NIP: 952-206-26-60 a z tego co Soema napisała to 38 zł po prostu zwrócimy do skarbonki. Quote
Kana Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Suuper!! Zaniosę jutro dane do wysylki. Czy faktura ma być wystawiona na fundację? Czy fundacja mi przeleje pieniądze? Quote
tripti Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 ja to rozumiem tak: faktura na fundację, podaną powyżej i tam wysłana - fundacja opłaci, a my zwrócimy do skarbonki 38 zł, bo faktura będzie wystawiona na 150 zł. Na początku wątku sterylkowego jest tam to wyjaśnione, a mam w podpisie sygnaturkę jakby cos:) Quote
Kana Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Masz w podpisie ale nie podlinkowane :P Wyczesywanie.. tragicznie :D Sypiemy się :) Quote
Recommended Posts