Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oo tak, mała uwielbia głaskanie;)..... pewnie nikt nigdy tego nie robił. tez tak mówiłam ze ma około 1,5 roku. pewnie była typowym "wiejskim" pieskiem:-(.... szkoda mi jej bo to w sumie psie dziecko jeszcze. mój Pucuś też ma około 1,5 roku i jedyny czym żyje to zabawa:evil_lol:- tak powinno byc też w jej przypadku..
mówiłam że nie rusza na smyczy:shake: a jak ja wczoraj wsadzałam do samochodu to też piszczała- bałam się że mnie ugryzie

atmówka prześlij mi na PW numer konta

• Replies 659
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kana']Mam transport w poniedzialek 7 maja.
Ale:
- sunia musi być w transporterze
żeby nie uciekla, i nic sobie nie zrobila, oraz zeby nie latala po aucie bo nie będzie mial kto jej trzymać.
- trzeba sunie dowieźć do Rudki bądź do Warszawy i wpakować ją do auta jak Buell będzie już jechal do Gdańska.

Dziewczyny pomóżcie...

Kana, jesteś wielka :Rose:!
Nigdzie nie byłoby jej lepiej niż u Ciebie!

Posted

Sunia już do mnie jedzie.
Jestem w stałym kontakcie z przewoźnikami :lol:

Atomówka przejrzyj moje wątki a zobaczysz że ja wręcz gnębię nowościami codziennymi moich tymczasów :D
Jeszcze będziecie nas miały dość :loveu:

Czekam na sunie z niecierpliwością...
Kocyki wyprane, podusie są, posłanko i szeleczki też, zabaweczki, miski i moje rączki czekają ;)

Posted

Odi napisał(a):
Czekam na relację z powitania Suni w życzliwych progach domu Kany.

pofarciło się małej:) i koleżankę fajną będzie miała:) a wiecie co, tak sobie pomyślałam, że może wątek przejęłaby Kana - jakby chciała i jakby fibi zgodziła się, to łatwiej będzie z organizacją itd, operowanie tytułem. Co sądzicie?

Posted

tripti napisał(a):
pofarciło się małej:) i koleżankę fajną będzie miała:) a wiecie co, tak sobie pomyślałam, że może wątek przejęłaby Kana - jakby chciała i jakby fibi zgodziła się, to łatwiej będzie z organizacją itd, operowanie tytułem. Co sądzicie?

Uważam, że to sensowny pomysł, ale decyzję powinny podjąć Fibi i Kana.

Posted

szczerze to bardziej mi to na rękę.... same widzicie jak "często" ostatnio mam czas bywac na dogo

niedawno wróciłam z pracy, nawet specjalnie kompa odpaliłam zeby zobaczyć co u suni???

Posted

A więc!!!!!
Po pierwsze przepraszam! :evil_lol:
Przepraszam że tak długo czekaliście aż napiszę radosną nowiną z przybycia suni do mnie!
Po 16 razem z moją znajomą od ratowania wszelakich stworzeń odebraliśmy niunię z samochodu Tomka. :cool3:
Po zajrzeniu w transporterek naszym oczom ukazała się obsiusiana, obrzygana, trzęsąca się galareta o przerażonych lecz błyszczących oczkach :loveu:
Niunia była bardzo zestresowana podróżą więc bez zbędnych gadek zapakowaliśmy sunie do nas i pojechałyśmy do mnie.
Po 17 byłyśmy już u mnie, malutka na jamnisie powarczała ale zapewne ze stresu więc żeby się wyciszyła wsadzilam ją do lazienki wylożonej podkladami ( dzięki Abra :loveu:) a sunia przy mnie po kilku sekundach wyszła i się położyła na podkłady w rogu.
Kontenerek wyjęłam coby więcej miejsca malutka miała.
Przycupnęłam przy niej i zaczęłam powolutku głaskać i po cichutku do niej mówić.
Chyba się wyluzowała bo po kilkunastu sekundach zaczęła merdać nieśmiało ogonkiem :multi: :fadein:
Dalam jej wodę i po moim wyjściu z łazienki wychłeptała całą i zjadła całą michę jedzonka - pysznego mięska z suchym royalem co by małą trochę dowartościować. :Cool!:

Jest masakrycznie brudna, śmierdząca i wyczerpana. :(:(
Ciąże widać gołym okiem lecz w zaawansowanym stopniu jeszcze nie jest.

Dzisiaj dam jej spokój, chcę żeby dziewczyna zapamiętała jak najbardziej pozytywnie nasz pierwszy kontakt, więc kąpiel czeka ją jutro a my wytrzymamy w tym smrodku :evil_lol::grab:
Mała trochę zestresowała się na widok jamniczki więc także przełożymy bezpośrednie spotkanie.
Na razie sunia musi dobrze odespać stresy, wypocząć i nabrać sil. :glaszcze:

Po drugie : Bardzo chętnie przejmę wątek. Zwłaszcza że Fibi jest rzadko na dogo.
Jeżeli Fibi się zgadza, czy mogłabyś poprosić o to moda ? Bo ja nie wiem jak :oops:

Wybaczcie ide posiedzieć chwile przy klusce :sweetCyb:

P.S nie opuszczajcie nas! :Rose:

Posted

Boże ! Kana - kocham Cię i chcę mieć z Tobą dzieci!!!!

U mnie klusia też warczała na zwierzaki. Na Bafrę (Biafrę? ) Tomka również.
Fajnie, że coś wszamała - ja z premedytacją nie dałam jej jeść (oprócz małej porcji goowanego kurczaczka wczoraj wieczorem...(ale malutko jej dałam - naprawdę!!) aby odbyło się bez komplikacji wymiotnych.

Kana? Jak możesz myśleć, że Cię opuścimy?

Posted

no śmierdzi niemiłosiernie biedactwo, sąsiad pytał czy jakiegos prosiaczka nie wiozłam w tym samochodzie;)

bidulka, podróż musiała być dla niej horrorem.... niestety nie wie ze to dla jej dobra

co do ciąży- jakies 1,5 miesiąca temu miała cieczke... wiec dużo juz jej nie zostało chyba:roll:

na pudelke mojej cioci też warczała, ale jak byli następny raz to dała sobie spokój.

noo ja to wogóle nic nie umiem robic na dogo:oops: oprócz zakładania wątków:eviltong:

Posted

Wspaniałe nowiny - Maleńka zakotwiczyła w DT :klacz:

Dziewczyny - Fibi:Rose: ; Abrakadabra :Rose: ; Kana :Rose:
Dla Pana Tomka z Rodziną również podziękowania i ukłony :modla:

Posted

Zaraz spróbuje napisać do moda jakiegoś ;)

Abra jeden problem.. nienawidzę dzieci!! :evil_lol::evil_lol:
Wole mieć 3 takie dzikusy niż choć jednego bobasa ! :lol:

P.S piszę tak na wszelki wypadek bo często jak pies trafia do darmowego dt to już nie myśli się o dalszej pomocy.
A niestety ja, a raczej sunia na pewno będzie jej potrzebować!

Czuje że sunia jest kochaną przylepą! Trzeba dać jej tylko szansę.
Zrobię co mogę! ;)

Posted

No to miodzio. Sunia bezpieczna więc i pewnie my wszystkie trochę odetchnęłyśmy. Mała dziś sobie pojadał, wyśpi się w ciepełku i jutro będzie gotowa do "pracy". Kąpanie, mycie, socjalizacja toż tu sama przyjemność:eviltong: Popróbuj jutro coś z imieniem suńki, oby w końcu przestała być kluską. Cieszę się ogromnie, że tak sprawnie się wszystko udało!
Dziewczyny jesteście CUDOWNE :loveu:

P.S Kana jak to tak bez dzieci, a skąd maja się brać następne pokolenia dogomaniaków??:eviltong:

Posted

Narobię... jakoś inaczej! Coś wymyślę :P :lol:

Wszystko powolutku. Nie chce żeby przez moje widzimisię sunia straciła do mnie zaufanie :)

Imię jutro ! Obiecuje!

P.S Sunia Tomka - Bafra :loveu:

Posted

jakie sprawozdanie!!!!:) dobrze, że już wszystko dobrze:) czyli Abra jeszcze w wyprawkę pampersową małą wyposażyła:)))
fibi - chyba skrobnij jakąś wiadomość do któregoś moda - pianka czy maupa4 z prośbą o przepisanie wątku na Kanę, wklejasz link do wątku i chyba nawet nie musisz podawać powodu:)

Posted

Napisałam prośbę do Pianki o zmianę prowadzącego wątek z Fibi na Kana, ale nie wiem czy prośba osoby postronnej zostanie uwzględniona.

Posted

no zaraz napisze

a mi od rana ciśnienie skacze bo dzis miałam okazje obejrzeć sobie jak do amstaffa mojego sąsiada jeden chłopak przywiózł swoja sunię:angryy: na nic sie zdała kłótnia, tylko nerwy straciłam a do takich ludzi nic nie dotrze- prawnie tez ich nie mozna postraszyć..

sorry ze zasmiecam wątek naszej lali;) ale musze to z siebie wyrzucić, a moja mama niestety w pracy:eviltong:

Posted

Ciotki - tak jak pisze Kana:
znalezienie DT dla psa dosyć często oznacza przerzucenie zainteresowania na kolejne psiaki w potrzebie...
Kolejne pokrzywdzone psiaki, kolejne biedy...
Fakt, że sunia jest już bezpieczna u Kany, nie znaczy, że odpuszczamy wątek i zostawiamy ją samą z biedną klusią - Prawda?

Ps. Kana -co do dzieci :) Też nie za bardzo lubię..