tripti Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Kochaniutka mi działa jak kliknę na obrazek, a jak mi działa, to innym to już musi śmigać;) oj dziewczyny takie młode, a tu już takie deklaracje:) Quote
Abrakadabra Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 tripti napisał(a):Kochaniutka mi działa jak kliknę na obrazek, a jak mi działa, to innym to już musi śmigać;) oj dziewczyny takie młode, a tu już takie deklaracje:) Kana, słabo klikasz :) - mnie też się otwiera... Jutro od rana zasilam gromadę trzymaczy kciuków za Maję. Quote
ania z poznania Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Trzymamy jutro kciuki i czekamy na relację :)! Quote
tripti Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 [quote name='Odi']Abrakadabra i Kana - wielkie uznanie dla Was :modla:, bo gdyby nie Wasza tu obecność to nadal byśmy się przerzucały postami, a ciąża rośnie i dojrzewa ... Abrakadabra, mam taki sprawdzony pomysł na dzikuski, które nie są jeszcze nauczone czystości w domu: podłogę w pomieszczeniu dziczka wykładam papierami i gazetami i wymieniam te papierzyska, które zostały zanieczyszczone. Rozumiem, że jutro wieczorem lub w nocy Sunia trafi w objęcia Kamy. To chyba Tripti zapisała Sunię do "skarpety" sterylkowej. Teraz moja prośba do Kany, która pewnie od poniedziałku będzie szukać lecznicy do wykonania sterylizacji, aby zabieg sterylizacji był robiony w narkozie wziewnej, co może podnieść cenę zabiegu, ale jest bezpieczniejsze dla Pacjentki. Zobowiązuję się ze swej strony dołożyć stówę, aby tylko Sunia szybko i bezpiecznie została wysterylizowana. w związku z tym, że musimy dozbierać do sterylki i wypadałoby też w zamian jakiś gorsik wrzucić, to mam pytanie czy ta deklaracja chociaż w części jest jeszcze aktualna? P.S. ja też dorzucę się, tylko zastanawiam się na jakie konto czy Kany czy skarbonki. Quote
Kana Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Cena sterylki się nie zmienia bez względu na formę zabiegu. Powiem o wziewnej jutro a jak Iza zrobi to już niech ona decyduje. To nie pierwszy pies którego jej oddaje pod nóż i jestem spokojna że Iza zrobi to porządnie. Brakuje nam 38 zl. Lepiej tą brakującą kwotę przeslać na razie do mnie. soema napisala ze mamy wrzucic do skarbonki te 38 zl a oni pokryją w calości ( chyba że źle skumalam ) więc dozbierajmy to na moim koncie co byśmy pojedynczo nie wysylali na konto fundacji. Tripti dopisałam dane wszystkie na wątku skarbonkowym. P.S Ręce mi opadają z wyczesywania :lol: Quote
ania z poznania Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Kana, tylko zostaw jej chociaż trochę włosów, ok :diabloti:? Quote
tripti Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 tak widziałam:) dziękuje:) czyli piszesz, że zakwasy będzie miała;) ja prześlę Tobie w takim razie 20 zł, poproszę konto na pw, czekamy jeszcze na decyzję co do deklaracji od Odi, bo dobrze by było, aby Majka miała też jakiś grosik w swojej skarpecie, jestem też za tym, aby oprócz tych 38 zł chociaż ciupkę dorzucić, tak żeby nie tylko brać, ale i dać:) Quote
Kana Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Już leci pw. Jak ktoś będzie chcial to pisać ;) Tripti ma rację, trzeba w razie czego uzbierać jakiś grosik na małą. Ania, jej włosy zostawię ale nie te martwe i puch :lol: Bez kitu zdjęcia tego nie pokazują ale jej sierść wygląda tragicznie. Ale spoko doprowadzę ją do normalności i za jakiś czas będzie ładnym gładkowłosym kundelkiem o czyściutkiej i mięciutkiej sierści ;) Bo teraz to jak shelti wygląda .. serio :loveu: Quote
Abrakadabra Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 [quote name='tripti']tak widziałam:) dziękuje:) czyli piszesz, że zakwasy będzie miała;) ja prześlę Tobie w takim razie 20 zł, poproszę konto na pw, czekamy jeszcze na decyzję co do deklaracji od Odi, bo dobrze by było, aby Majka miała też jakiś grosik w swojej skarpecie, jestem też za tym, aby oprócz tych 38 zł chociaż ciupkę dorzucić, tak żeby nie tylko brać, ale i dać:) Jutro z rana skontaktuję się z Odi w sprawie obiecanego przez nią dofinansowania. Sama pewnie tez coś dorzucę, ale dopiero w sobotę powiem ile. Jeśli Odi podtrzyma swoją deklarację, rozumiem, że ma dokonać wpałty na konto podane w wątku sterylkowym? Z adnotacją, że dla Majeczki? Ps.Sorry, miałam trudny dzien..... Quote
Kana Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Nie nie, lepiej do mnie... muszę się upewnić ile musimy wplacić na konto sterylkowe. Quote
tripti Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 do Kany wszystko wpłacamy, bo tak będzie najprościej:) ja już dostałam, ten sam bank to jak jutro zrobię to od razu będzie, dobry bank;) Quote
Kana Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Jak ktoś by jeszcze chcial to proszę dać znać, wyślę pw/ Niemniej jednak Majka będzie w fantastycznych rękach aczkolwiek trochę się denerwuję :( Tak bidulka leży od kilku dni, widać że ta ciąża ją męczy... Ale przynajmniej będzie lżejsza do noszenia :) P.S Dzisiaj przyklejona w moje nogi zrobila ze mną kilkanaście kroków na trawie!!! :loveu: Quote
Abrakadabra Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Kana napisał(a):Jak ktoś by jeszcze chcial to proszę dać znać, wyślę pw/ Niemniej jednak Majka będzie w fantastycznych rękach aczkolwiek trochę się denerwuję :( Tak bidulka leży od kilku dni, widać że ta ciąża ją męczy... Ale przynajmniej będzie lżejsza do noszenia :) P.S Dzisiaj przyklejona w moje nogi zrobila ze mną kilkanaście kroków na trawie!!! :loveu: Lżejsza pewnie będzie - nie ma dwóch zdań :) Mam nadzieję, że z kluchy przeobrazi się w śliczą panienkę z "wcięciem w talii"! Kana, nie narzekaj z tym wnoszeniem, wiesz ile ludzie płacą za możliwość targania ciężarów na siłowni? :evil_lol: A Ty do jutra masz za free :evil_lol: Korzystaj moja droga, korzystaj. Ps. Poproszę na Pw Twój nr konta + dokładne dane adresowe. Quote
dagmara86 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Trzymam kciuki za Majeczkę i czekam na wieści Quote
tripti Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 chyba wszystko już trwa, bo to dziwne, żeby jeszcze Kany nie było ;) trzymam kciuki!!! Quote
Kana Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Cioteczki kochane..! I wujkowie ?? :loveu: Już po zabiegu ! Kciuki się przydały.. oj przydały! Wszystko bylo ok.. ale ( tego słowa w takich momentach nie lubię! ) sunia miała.... 8 szczeniaków!!!! Byl około 6 tydzień ciąży...szczeniaki były duże... Mamy zajebiste szczęście że się zdecydowaliśmy ją ciachnąć na już! ( Za co dziękuje Izie gdyż pokrzyżowałam jej plany! ) Istniało duże prawdopodobieństwo że Majka miałaby problem z porodem gdyż szczeniaki były zbyt wyrośnięte... Czizas... ale ulga. Teraz Maja dochodzi do siebie w pokoju Izy, u której będzie siedziala do wieczora. A ja się dziwiłam co ona taka ciężka :oops: Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków! Quote
obraczus87 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Kana ufff dobrze, że wszystko się udało.... i że ta sterylka się tak szybko odbyłą. Nie wiem co by było gdyby...... :roll: Majeczko, teraz szybko dojdziesz do siebie i bedziesz poznawać zycie :) Quote
Niebieska713 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Super,ze juz po wszystkim..i sunia dochodzi do siebie..A w jakiej lecznicy miala robiona ta sterylke? Quote
tripti Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Niebieska713 napisał(a):Super,ze juz po wszystkim..i sunia dochodzi do siebie..A w jakiej lecznicy miala robiona ta sterylke? mam takie wrażenie, że to pytanie już było i padła nawet odpowiedź;) dobrze, że już po.... bidula... taka mała, pewnie dorwał ją jakiś większy psiak. Quote
obraczus87 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Niebieska713 napisał(a):Super,ze juz po wszystkim..i sunia dochodzi do siebie..A w jakiej lecznicy miala robiona ta sterylke? Tak tak, juz Kana dała odpowiedź. Quote
Niebieska713 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 obraczus87 napisał(a):Tak tak, juz Kana dała odpowiedź. To nakierujcie mnie Cioteczki,bo ja nie moge znalezc... Quote
tripti Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Przychodnia weterynaryjna Zwierzyniec s.c. w Gdyni Sunia nadal prosi i zbiera grosiki do swojej skarpety, tak tylko przypomnę:) Quote
Kana Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Tak się cieszę że już po wszystkim. Dobrze że nam się udalo ! Quote
ania z poznania Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Taka mała sunieczka i osiem szczeniaków :crazyeye::crazyeye:?????? Jak dobrze, że już po wszystkim! Quote
tripti Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 osiem i to dużych:( ale teraz to już będzie jej leciutko.... i Kanie też lżej:) Quote
Recommended Posts