Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']info z LOKALNA24.pl

[FONT=verdana]data zamieszczenia [/FONT]
[FONT=verdana]2010-05-18 17:55:00 [/FONT]

[FONT=arial]W schronisku dla zwierząt czuwają pracownicy[/FONT]

[FONT=verdana] [/FONT]

Zagrożone zalaniem jest schronisko dla bezdomnych zwierząt przy ul. Gliwickiej w Kędzierzynie. Żaden pies na razie nie ucierpiał. Na miejscu są wszyscy pracownicy placówki.

- Nie ma żadnego zagrożenia dla życia naszych podopiecznych – uspokaja Teresa Rosiak, pracownik schroniska. – Kilka szczeniaków zabraliśmy już do zaprzyjaźnionego gospodarstwa, a w razie potrzeby ewakuować będziemy pozostałe zwierzęta. Cały czas jesteśmy na miejscu i kontrolujemy sytuację.

W razie kryzysowej sytuacji pracownikom placówki pomagać będą wolontariusze oraz służby ratownicze.w razie czego trzeba być jednak przygotowanym na szybką ewakuację. Matko, jakby nieszcześć nie było dość;(

Posted

tam się niczego nie dowiemy na miejscu. podali w radiu park że trwa ewakuacja, z innego źródła wiem, że jedyne co zrobią to puszczą psy na łąkę prawdopodobnie. która nie wiadomo czy nie będzie zalana, wg nieoficjalnego źródła nie uratują psów. niczego konkretnego nie mogę się dowiedzieć

Posted

ktoś w komentarzu pod artykułem

http://opole.gazeta.pl/opole/1,35086,7902505,Fala_kulminacyjna_przyjdzie_do_Kedzierzyna_w_nocy.html

napisał, że zwierzęta zostały ewakuowane :roll:

Z tego co piszecie, też jest pełno sprzeczności. Jest już odcięte i nie można sie tam dostać, czy nie?
Jeżeli tam są ludzie, to chyba oznacza, że jeszcze schronisko nie jest odcięte od świata. (podczas powodzi w Opolu 13 lat temu mój ojciec prawie 10 dni był odcięty, więc wiem, czym grozi pozostanie w miejscu otoczonym wodą...)
No chyba, że to blef, że ktoś z psami czuwa, albo faktycznie, w tym miejscu wody przewidują niewiele.....

Posted

pietrucha204 napisał(a):
tam się niczego nie dowiemy na miejscu. podali w radiu park że trwa ewakuacja, z innego źródła wiem, że jedyne co zrobią to puszczą psy na łąkę prawdopodobnie. która nie wiadomo czy nie będzie zalana, wg nieoficjalnego źródła nie uratują psów. niczego konkretnego nie mogę się dowiedzieć
nieeeeeeeeeee! to nie może być prawda:placz:

Posted

diuna_wro napisał(a):
ciotki z kędzierzyna! nie da się tam pojechać i sprawdzić?

Czy Ty wiesz co to jest POWÓDŹ? Jesteś z Wrocławia, więc powinnaś wiedzieć ..