Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koruś Kochana, rano Elmirka wyjeżdża z sunią z Warszawy do Wrocławia. Ile się jedzie? Jostelek wyjeżdż żeby dowieźc ją do Elmiry o 4 rano. Więc pewnie będzie około 14, 00 15,00??? wszystko zalezy od warunków na drodze. Powrót do Warszawy wieczorem. Dać Ci do Elmirki telefon wrazie czego?

Z Wrocka jedzie juz sama do Ciebie, czyli do Wałbrzycha. Weźmie Totika i rusza w powrotną drogę.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bo się nie zmieszczą...Elmi wiezie naszemu Beziowi duuużą wyprawkę,a poza tym Bezio (ten z mojego bannerka) jest agresorem-Elmi musi najpierw zawieźć go do dt we Wrocławiu i trochę to potrwa,niestety... Córcia Moni ma 6 lat.:)

Nie martw się,będzie dobrze! Elmira to psiara i boksiara;) całą gębą!

Posted

jostel5 napisał(a):
Zmieszczą się! Nie pojedzie w bagażniku,bo Elmira bagażnika jako takiego nie ma...To taki samochód ,no...fajny...:)

ok :) bo Totik lubi lezec na kanapie i spac w podrozy, a droga daleka. to dorzuce te karme :)

Posted

Kapsel napisał(a):
I Totik pojedzie z powrotem sam tzn, bez psów! ;););)

Hihi, Totik za kierownicą, łapa na biegach, i okulary słoneczne, żeby go śnieg nie raził:cool1::cool1::cool1::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Jagoda1 napisał(a):
A potem? Gardło było zdrowe;)?

Chorowała na różne choroby, ale przeziębiła się tylko raz. Była zahartowana, bo nie żałowałam jej długich spacerów i zabaw z innymi psami. Wracała umorusana w glinie lub mokra od śniegu....jak się nie docenia czasu teraźniejszego, ale dopiero gdy odejdą.....

Posted

Jagoda1 napisał(a):
Wiem coś o tym... Mam trzecią boksię, każda z nich inna, a jednak takie same;)

....niesety, dałam sobie odebrać kierownicę. Teraz i syn załuję, bo przy wnuku i bokserze trzeba mieć samochód...

Posted

Totis wlasnie troche sniegu zjadl. jak sie bawil z tym retrieverem, zasapal sie i zaczal jesc snieg.
w nocy tez mial te odruchy, slyszylam pozniej lizanie, moze zwymiotowal i zjadl. ja juz prawie spalam. ale rano nie bylo zadnego sladu po wymiocinach.

a dzis tz zauwazyl, ze Totik bardzo oczy mruzy, jakby spal na siedzaco. przemylam mu oczy rumiankiem, nie mam swietlika. stwierdzilismy, zr to od sniegu. slonce mocno dzis swieci, pewnie mu porazilo oczy i podraznilo. slepaczek nie mruzy oczu...

wiec nowy domku oszczedzaj spacerki w sloneczne dni, zwlaszcza, gdy sie w sniegu swiatlo odbija.

niewidomi po cos przeciez nosza wlasnie przyciemniane okulary...

czy dogomaniackie slepaczki maja takie problemy ze swiatlem?? nigdy o tym nie slyszalam.

wrocilismy z ostatniej naszej dluzszej rundki :(......................................

Totik dzis zjadl makaron z serem bialym na slodko. wiecej jesc nie dostaje, zeby w aucie znow nie zaczal wymiotowac. choc dzis ochoty na to nie mial juz. moze rzeczywiscie to od sniegu...

oj, totis......:(

Posted

To są oczy obolałe, mój trze o posłanie i śnieg. Kora nie przemywaj rumiankiem, lepiej zwykłą przegotowaną ciepłą wodą. Moja Kara po kąpieli w miejskiej rzece zachorowała na oczy i wtedy dowiedziałam się że nie wolno. Rumianek jest dobry na skórę, ale na powłokę oka zbyt silny...

Posted

andegawenka napisał(a):
To są oczy obolałe, mój trze o posłanie i śnieg. Kora nie przemywaj rumiankiem, lepiej zwykłą przegotowaną ciepłą wodą. Moja Kara po kąpieli w miejskiej rzece zachorowała na oczy i wtedy dowiedziałam się że nie wolno. Rumianek jest dobry na skórę, ale na powłokę oka zbyt silny...

dziekuje bardzo za porade!!! wiec myjemy ciepla woda. dam znac Domkowi o tym.

Posted

:smile:

kora78 napisał(a):
dziekuje bardzo za porade!!! wiec myjemy ciepla woda. dam znac Domkowi o tym.

Nie ma za co, bo to polecenie od naszego weta. Mojemu ślepaczkowi dał:krople CINCOL i maść Gentamicin WZF 0.3 % - maść.:smile:

Posted

andegawenka napisał(a):
:smile:

Nie ma za co, bo to polecenie od naszego weta. Mojemu ślepaczkowi dał:krople CINCOL i maść Gentamicin WZF 0.3 % - maść.:smile:

ale to na to zapalenie po brudnej wodzie?
czy na porazenie od slonca?