Soema Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 9 listopad 2010r. TOTIK wraca z adopcji!! Dotychczasowi właściciele wyjeżdżają....:angryy: Potrzebne DT ! Pomóżcie! Mamy tydzień.... 4 grudzień. Elmirka zawiozła z DT Kory78 Totika do DS w Warszawie :multi: Nasza niezawodna, wrażliwa Kapsel dowiedziała się, że w jednym ze schronisk przebywa niewidowidzący bokser, który po kwarantannie ma zostać uśpiony.. Jak to ona, poruszyła niebo i ziemię i Totik już jest bezpieczny w DT. Koszt pobytu to 250zł plus leczenie. jeśli ktoś chciałby wesprzeć ślepaczka prosimy kierować wpłaty na Fundacja "SOS bokserom" ul. Mrówcza 77a 04-857 Warszawa nr konta: 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000 tytuł : "dogomania nick - Totik" Quote
Kapsel Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Totik - niewidomy bokserek :-( ma około 2 latek :shake:. Błąkał się po jednym ze śląskich miast. Wyobraźcie sobie Kochani, jaki musiał być przerażony, gdy tak chodził nie wiedząc gdzie iść, gdzie jego pan? :-( Został znaleziony i przywieziony do schroniska na Śląsku co prawda wzorcowego, ale takiego w którym jedna tylko z wolontariuszek może wejść i pomagać psiakom. Został umieszczony na kwarantannie i wtedy to wolontariuszka zauważyła, że Tofik nie umie trafić do boksu, do budy, wchodzi do miski z wodą :shake: Wolontariuszki bały się, że po kwarantannie jak trafi na boksy ogólne jak niechcący trafi na inne psy może być gryziony przez nie i do miski też się nie dopcha i schron wtedy może go uśpić!!! :-( :-(:-( Trzeba było działać natychmiast i wyciągać niewidomego Totika ze schronu!!! Zwróciłam się do Fundacji SOS Bokserom o ratunek dla niewidomego boksia!!!! Reakcja ze strony Fundacji była natychmiastowa!!! Znaleziono mu DT, a wspaniałe wolontariuszki ze schronu wyciągnęły Totika ze schronu natychmiast po kwarantannie i przewiozły własnym transportem do DT. Za co serdecznie im dziękujemy :Rose: W związku z tym, że DT jest płatny 250 zł+ koszty leczenia, a boksio nie ma szczepień, ani nie został przebadany przez weta i okulistę, leci mu ropa z oczka :-( zwracamy się z prośbą do wszystkich, którym los niewidomego Totika leży na sercu o pomoc w utrzymaniu bokserka i jego leczeniu.:modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla: Wpłaty prosimy wpłacać na konto: Fundacja "SOS bokserom" ul. Mrówcza 77a 04-857 Warszawa nr konta: 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000 nr konta w standardzie IBAN : PL 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000 kod SWIFT: KRDBPLPW z dopiskiem dla Totika i nick z dogo Quote
Kapsel Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Wpłaty jednorazowe maj 2010 Wunia - 20zł - wpłacone Ellig - 25 zł -wpłacone Andegawenka 50 zł -wpłacone Ilio_n - 20 zł -wpłacone Rybka_39 - 10 zł Evelynkaa - bazarek -118 wpłacone Bjuta - 20 zł -wpłacone Agnieszka 103- 10 zł - wpłacone Ulka18- 15zł -wpłacone Chita - 15 zł- wpłacone Anetta 10 zł- wpłacone Arktyka ..... Izabela124 - 20 zł- wpłacone Justysiek .... Kamila28 -20 zł -wpłacone Livka - bazarek -80 zł wpłacone Miła od Gucia- 15 zł - wpłacone Forum Basseciarzy - 100 zł - wpłacone Agata76 - 10 zł - wpłacone Maruda666 - 30zł - wpłacone kamucha- 30 zł - wpłacone Elik .....- kumiko- bazarek Nikki .... Aimez_moi -15 zł - wpłacone Ewa&Duffel - 20 zł - wpłacone Jola+Rani+Sari 15 zł - wpłacone Marta0731 - 20 zł - wpłacone Katrinko- 10 zł - wpłacone Koleżanka Delph - 100 zł. wpłacone Allora - 50 zł -wpłacone Maruda666 - bazarek - 32,50 zł Maruda666 - bazarek - 140,00 zł- wpłacone Razem: 978 zł :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Deklaracje stałe: Maruda666 - 20 zł - wpłacone kaczadupka - 15 zł - wpłacone Havana - 15 zł. (przez 3 miesiące) - wpłacone Olutka55- 10 zł - wpłacone Razem: 60 zł. :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Wunia Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Soema']Nasza niezawodna, wrażliwa Kapsel dowiedziała się, że w jednym ze schronisk przebywa niewidowidzący bokser, który po kwarantannie ma zostać uśpiony.. Jak to ona, poruszyła niebo i ziemię i Totik już jest bezpieczny w DT. [/QUOTE] Nic dodać nic ująć ;) Jestem już Kapselku ;) Quote
okey7 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Boksio śliczny i jeszcze w sile wieku .Nawet nie widzący da sobię radę przy własnym człowieku. Quote
Kapsel Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Wunia']Nic dodać nic ująć ;) Jestem już Kapselku ;)[/QUOTE] Dziękuję Wuniu, ale Ty szybka jesteś jak błyskawica, ja zanim kliknę, zanim włożę okulary, zanim przeczytam i napiszę to trochę czasu musi upłynąć :smile: Quote
Alicja Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Jestem Kapselku ....Totik jest Cudny :loveu: musi sie chłopaczkowi poszczęścić Quote
Wunia Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Kapsel']Dziękuję Wuniu, ale Ty szybka jesteś jak błyskawica, ja zanim kliknę, zanim włożę okulary, zanim przeczytam i napiszę to trochę czasu musi upłynąć :smile:[/QUOTE] bo ja jestem Wunia-Błyskawica :D Quote
Kapsel Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Napisałam dużo informacji o ślepaczku i mi zżarło :placz::placz::placz::placz::placz: Jutro napisze nie mam dziś siły.... Dziekuję Kochane że jesteście :loveu::loveu::loveu: Quote
Maruda666 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Też już jestem. Fajny boksio, taki gentelmen w sile wieku ;). On jest już w dt? Nie wiem ile, ale coś co miesiąc dorzucę. Quote
kizimizi Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 ja również witam na watku tej slicznoty :) Tradycyjnie powysyłam offy z prośbą o finansowe wsparcie Quote
Kamila28 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Ja też jestem Kapselku :) Ty jesteś cudowna, jak dobrze że te boksie mają taką kochaną ciotunię Bokserk jest śliczny, będziemy robić wszystko, żeby znalzał domek, a czemu on oślepł, przecież to jeszcze dość młody psiak???? Quote
andegawenka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Jestem Kapselku....alllle piękności Totik:siara: Quote
kach Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 :shake:boze taki śliczny i ślepy?co mu się stało??przeciez to pies nie stary...śliczny jestes ogłoszenie moge dac do gazety dla ciebie trzeba wyjątkowego domku szukac Quote
Kapsel Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='ageralion']Kapselku swietna robota :multi:[/QUOTE] ehhhhh Martuś :oops::oops::oops: gdyby nie Wy Kochani nic bym nie zrobiła!!! Dziękuję że jesteście tutaj na wątku ślepaczka i że pomożecie w utrzymaniu ślepaczka bo czuję się odpowiedzialna za niego i ciąży na moim serduchu jego los :-( co z nim będzie, czy znajdzie domek, czy znajdą się pieniązki na jego utrzymanie i leczenie??? Strasznie mnie to gnębi i spać przez to nie mogę :shake: Quote
ageralion Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Kapsel']ehhhhh Martuś :oops::oops::oops: gdyby nie Wy Kochani nic bym nie zrobiła!!! Dziękuję że jesteście tutaj na wątku ślepaczka i że pomożecie w utrzymaniu ślepaczka bo czuję się odpowiedzialna za niego i ciąży na moim serduchu jego los :-( co z nim będzie, czy znajdzie domek, czy znajdą się pieniązki na jego utrzymanie i leczenie??? Strasznie mnie to gnębi i spać przez to nie mogę :shake:[/QUOTE] To witam w klubie bezsennych nocy :diabloti: Kapselku pedz do szaf i szefek i szukaj rzeczy, ktorych juz nosic/urzywac nie bedziesz, a sa w super stanie i bazarek wystawimy dla chlopaka ;) Quote
andegawenka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Kapsel, pamiętasz Panią Elę z Ełku? Żeby taką skołować:loveu: Najpierw był niewidomy Hektor ['] a później wzięła niewidomego Ischiego....z Norką bo to była para nierozłączka. Cudo Kobieta:loveu: Quote
kaczadupka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 hej, dostalam maila od Kapselki, melduje sie na wątku i deklaruje 15 PLN co miech na tego biedaka... Quote
Evelynkaa Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 To jest nie możliwe żeby takie cudo wylądowało w schronisku, patrząc jeszcze na jego ciałko to raczej wskazuje że wcale nie bywał głodny. Może jakiegoś grosza poślę ale postaram się zrobić jakiś bazarek dla Totika. Quote
ilon_n Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Witam Totika, ostatnio mam sporo do czynienia z niewidzącym bądź niedowidzącymi psiakami .. właśnie szykujemy jednego do badań wzroku, bo może jest szansa na przywrócenie .. specjalista od oczu również przydałby się Totikowi .. dr Garncarz jeździ czasem do większych miast w PL na takie badania .. warto sprawdzić .. Quote
Recommended Posts