Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
dzis akurat podalismy Charliemu Fiprex, zeby pojechal juz zabezpieczony....ale dziękuje bardzo za propozycje:)

a to się spóźniłam :)

• Replies 626
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
za 3 miesiące będzie potrzebował kolejnego, wiec jak najbardziej możesz posłać:)

Lu Gosiak, jeśli to na kleszcze, to za miesiąc.......... Na pchły to świństwo działa 3 miesiące ale na kleszcze tylko jeden miesiąc :(

Posted

anawa napisał(a):
Lu Gosiak, jeśli to na kleszcze, to za miesiąc.......... Na pchły to świństwo działa 3 miesiące ale na kleszcze tylko jeden miesiąc :(

no to tym bardziej potrzebujemu Iza!!!.......racja Aniu:) a swoja droga kleszczy przynajmniej u nas jest sporo i mimo Fiprexu moj psiak ma wbite dziady!!

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
no to tym bardziej potrzebujemu Iza!!!.......racja Aniu:) a swoja droga kleszczy przynajmniej u nas jest sporo i mimo Fiprexu moj psiak ma wbite dziady!!

Miałam wykład od swojego weta: kropelki wcale nie muszą uchronić psa od złapania kleszcza ale zabiją opitego drania przed upływem 24 godzin. Do zarażenia babeszjozą dochodzi po 24 godzinach więc pies jest bezpieczny. Bardziej przed samym złapaniem kleszcza chroni obróżka, bo wydziela zapach kleszczom niemiły ale ta z kolei nie chroni przed babeszą...... Najlepsze więc podwójne zabezpieczenie.......

Posted

witajcie!!!
Charli niedawno w końcu opuścił swoja klatkę i pojechał z Patrykiem do lepszego życia:multi::multi::multi:

w takim razie można już wpłacać deklaracje miesięczne;) bo nie dopytalam, ale pewnie w przyszlym tygodniu trzeba bedzie zaplacic za miesiac pobytu
JESZCZE RAZ OGROMNE DZIEKI DLA WSZYTSKICH - UDALO SIE!!!!!!!!

Posted

No to niespodzianka :lol:, gratuluje, Malgosiu, wiem,jak Ci to lezalo na sercu!
I jak szybko! :lol: To w Przebieczanach jest juz 9 dogomaniackich pensjonariuszy w zgranym stadku! No po prostu dogo zdominowalo hotelik! :lol:

Dziekuje wszystkim, ktorzy sie przyczynili do kolejnego sukcesu dogo, a Charliemu zycze szczescia na nowej drodze zycia!:loveu:

Acha, to trzeba by chyba zmienic tytul watku,nie?

Posted

wiesci z hoteliku:
"Charli mnie zadziwia. Praktycznie cały czas spaceruje zwiedzając nowe
> miejsce. Sam nie podchodzi do innych zwierząt. Jak coś do niego podejdzie,
> np. kura reaguje bardzo spokojnie. Chyba jest bardzo zdziwiony, ze moze
> swobonie chodzić gdzie mu się podoba. Jest bardzo dzielny. Mam nadzieje, że
> samodzielnie dozowany ruch wzmocni mu mięśnie i jego biedne nóżki lepiej go
> będą nosiły."\

takie maile moglabym dostawac srednio co pare godzin potrafia podniesc na duchu:):):)Charli pewnie teraz spokojnie sobie spi w suchym miejscu:multi::multi::multi:

Posted

anawa napisał(a):
Miałam wykład od swojego weta: kropelki wcale nie muszą uchronić psa od złapania kleszcza ale zabiją opitego drania przed upływem 24 godzin. Do zarażenia babeszjozą dochodzi po 24 godzinach więc pies jest bezpieczny. Bardziej przed samym złapaniem kleszcza chroni obróżka, bo wydziela zapach kleszczom niemiły ale ta z kolei nie chroni przed babeszą...... Najlepsze więc podwójne zabezpieczenie.......

apropo kleszczy...Aniu przeczytalam wczoraj to co napisalas i jakos mnie noga zaswedziala...patrze a tam kleszcz wbity:mad::mad: i mysle se cholera, ze tez se obrozki nie zalozylam:evil_lol::evil_lol:

Posted

No widzisz............... nam też by się przydało jakieś zabezpieczenie............ Obróżka? Czemu nie............. byle by była.............. złota :evil_lol:

Posted

Tak bardzo się cieszę ,że Charliś już w "sanatorium" Bardzo mi żal jednoczesnie ,że nie ucaluje tego kochanego łebka.... nie zobaczę tych skodkich miodowych oczu....ale wiem że przecież Mu lepiej niz w zawilgotnialym boksie . Charlisiu... bądz szczesliwy. A do cioteczek sprawujacych teraz opiekę nad chlopakiem.... uwazajcie na wklucia... On już ostatnio poplakiwal jak podawalm mu podskornie nivalin. Mysle ,że jest skluty juz w kazde mozliwe miejsce. A nivalin naprawdę mu pomaga więc.... poprostu trzeba. A co do milgamy to najlepiej podaje mu się ją na lezaco. Co prawda ona jest z lignokainą ale On ja juz ja nieraz odczuwał. Proszę ucalowac naszego chlopaczka.... i poprosimy o nowe foteczki z nowego miejsca.

Posted

dzwonilam dzis znowu do hoteliku:D:D i Charli noc przespal w domu:lol:, rano byl na spacerku potem luzem biegal po podworku.....p.Agnieszka mowi, ze Charli caly czas chodzi, co jest szokiem bo bylam pewna ,ze wiekszosc czasu jednak bedzie lezal....ale nie...widocznie nadrabia i cieszy sie wolnoscia i co najwazniejsze, p.Agnieszka mowi, ze nie zarzuca juz tak tylnymi łapami...z innymi zwierzakami bez problemow sie dogaduje:loveu:

Posted

[quote name='beataczl']oj, super wiadomości, tylko tak dalej, nadrabiaj Charlie, nadrabiaj . Widac ,ze tak mu dobrze i ze jest szczesliwy.Super!
Chyba jego pierwsza noc w domu od lat....[/QUOTE]
noo chyba tak...ale zachowuje czystosc i podobno nie ma z Nim najmniejszych problemow:):)

Posted

[quote name='beataczl']a ja nr konta poprosze na Charlie i na Tolka, bo całą skrzynkę posprzatałam...( nie umiem usuwac pojedynczo, zeby zostalo to co trzeba..)[/QUOTE]
nr na Charliego jest w pierwszym poście......apropo konta umowilam sie z P.Agniszka z hoteliku, ze do 10 kazdego miesiaca bedziemy placic za hotel... jest jeszcze 10 dni maja do zapłacenia...prosze w przelewach o nick i miesiac, ktory oplacacie:)