Iza!!! Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Lu_Gosiak napisał(a):dzis akurat podalismy Charliemu Fiprex, zeby pojechal juz zabezpieczony....ale dziękuje bardzo za propozycje:) a to się spóźniłam :) Quote
Lu_Gosiak Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Iza!!! napisał(a):a to się spóźniłam :) za 3 miesiące będzie potrzebował kolejnego, wiec jak najbardziej możesz posłać:) Quote
anawa Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Lu_Gosiak napisał(a):za 3 miesiące będzie potrzebował kolejnego, wiec jak najbardziej możesz posłać:) Lu Gosiak, jeśli to na kleszcze, to za miesiąc.......... Na pchły to świństwo działa 3 miesiące ale na kleszcze tylko jeden miesiąc :( Quote
Lu_Gosiak Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 anawa napisał(a):Lu Gosiak, jeśli to na kleszcze, to za miesiąc.......... Na pchły to świństwo działa 3 miesiące ale na kleszcze tylko jeden miesiąc :( no to tym bardziej potrzebujemu Iza!!!.......racja Aniu:) a swoja droga kleszczy przynajmniej u nas jest sporo i mimo Fiprexu moj psiak ma wbite dziady!! Quote
Iza!!! Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Tylko że on ma datę ważności do 06.2010 - nie wiem, czy za miesiąc można go jeszcze dać? Quote
anawa Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Lu_Gosiak napisał(a):no to tym bardziej potrzebujemu Iza!!!.......racja Aniu:) a swoja droga kleszczy przynajmniej u nas jest sporo i mimo Fiprexu moj psiak ma wbite dziady!! Miałam wykład od swojego weta: kropelki wcale nie muszą uchronić psa od złapania kleszcza ale zabiją opitego drania przed upływem 24 godzin. Do zarażenia babeszjozą dochodzi po 24 godzinach więc pies jest bezpieczny. Bardziej przed samym złapaniem kleszcza chroni obróżka, bo wydziela zapach kleszczom niemiły ale ta z kolei nie chroni przed babeszą...... Najlepsze więc podwójne zabezpieczenie....... Quote
polubek Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 ufffffffff dobijam do charliego. niestety mogę podbijać tylko chopoka do góry banerek super mówi wszystko Quote
Lu_Gosiak Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 witajcie!!! Charli niedawno w końcu opuścił swoja klatkę i pojechał z Patrykiem do lepszego życia:multi::multi::multi: w takim razie można już wpłacać deklaracje miesięczne;) bo nie dopytalam, ale pewnie w przyszlym tygodniu trzeba bedzie zaplacic za miesiac pobytu JESZCZE RAZ OGROMNE DZIEKI DLA WSZYTSKICH - UDALO SIE!!!!!!!! Quote
bela51 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Charli chłopaku, bardzo sie ciesze. Nie pomogłam Ci finansowo, bo juz nie wyrabiam z deklaracjami, ale całym sercem byłam z Tobą. Quote
beataczl Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 az na sercu lzej, jak dobrze ze pojechał , bardzo się cieszę.... Quote
viola005 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 No to niespodzianka :lol:, gratuluje, Malgosiu, wiem,jak Ci to lezalo na sercu! I jak szybko! :lol: To w Przebieczanach jest juz 9 dogomaniackich pensjonariuszy w zgranym stadku! No po prostu dogo zdominowalo hotelik! :lol: Dziekuje wszystkim, ktorzy sie przyczynili do kolejnego sukcesu dogo, a Charliemu zycze szczescia na nowej drodze zycia!:loveu: Acha, to trzeba by chyba zmienic tytul watku,nie? Quote
ilon_n Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Super wieści!! Taka radość, że Charlie jest już w 'sanatorium' ;) Quote
Lu_Gosiak Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 wiesci z hoteliku: "Charli mnie zadziwia. Praktycznie cały czas spaceruje zwiedzając nowe > miejsce. Sam nie podchodzi do innych zwierząt. Jak coś do niego podejdzie, > np. kura reaguje bardzo spokojnie. Chyba jest bardzo zdziwiony, ze moze > swobonie chodzić gdzie mu się podoba. Jest bardzo dzielny. Mam nadzieje, że > samodzielnie dozowany ruch wzmocni mu mięśnie i jego biedne nóżki lepiej go > będą nosiły."\ takie maile moglabym dostawac srednio co pare godzin potrafia podniesc na duchu:):):)Charli pewnie teraz spokojnie sobie spi w suchym miejscu:multi::multi::multi: Quote
Lu_Gosiak Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 anawa napisał(a):Miałam wykład od swojego weta: kropelki wcale nie muszą uchronić psa od złapania kleszcza ale zabiją opitego drania przed upływem 24 godzin. Do zarażenia babeszjozą dochodzi po 24 godzinach więc pies jest bezpieczny. Bardziej przed samym złapaniem kleszcza chroni obróżka, bo wydziela zapach kleszczom niemiły ale ta z kolei nie chroni przed babeszą...... Najlepsze więc podwójne zabezpieczenie....... apropo kleszczy...Aniu przeczytalam wczoraj to co napisalas i jakos mnie noga zaswedziala...patrze a tam kleszcz wbity:mad::mad: i mysle se cholera, ze tez se obrozki nie zalozylam:evil_lol::evil_lol: Quote
anawa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 No widzisz............... nam też by się przydało jakieś zabezpieczenie............ Obróżka? Czemu nie............. byle by była.............. złota :evil_lol: Quote
beataczl Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 super wiadomości o Charlie, niech sobie chodzi na słoneczku i gdzie chce swobodnie, w koncu... Rzeczywiscie łapki moga się wzmocnic. Quote
nescca Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Tak bardzo się cieszę ,że Charliś już w "sanatorium" Bardzo mi żal jednoczesnie ,że nie ucaluje tego kochanego łebka.... nie zobaczę tych skodkich miodowych oczu....ale wiem że przecież Mu lepiej niz w zawilgotnialym boksie . Charlisiu... bądz szczesliwy. A do cioteczek sprawujacych teraz opiekę nad chlopakiem.... uwazajcie na wklucia... On już ostatnio poplakiwal jak podawalm mu podskornie nivalin. Mysle ,że jest skluty juz w kazde mozliwe miejsce. A nivalin naprawdę mu pomaga więc.... poprostu trzeba. A co do milgamy to najlepiej podaje mu się ją na lezaco. Co prawda ona jest z lignokainą ale On ja juz ja nieraz odczuwał. Proszę ucalowac naszego chlopaczka.... i poprosimy o nowe foteczki z nowego miejsca. Quote
Lu_Gosiak Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 dzwonilam dzis znowu do hoteliku:D:D i Charli noc przespal w domu:lol:, rano byl na spacerku potem luzem biegal po podworku.....p.Agnieszka mowi, ze Charli caly czas chodzi, co jest szokiem bo bylam pewna ,ze wiekszosc czasu jednak bedzie lezal....ale nie...widocznie nadrabia i cieszy sie wolnoscia i co najwazniejsze, p.Agnieszka mowi, ze nie zarzuca juz tak tylnymi łapami...z innymi zwierzakami bez problemow sie dogaduje:loveu: Quote
beataczl Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 oj, super wiadomości, tylko tak dalej, nadrabiaj Charlie, nadrabiaj . Widac ,ze tak mu dobrze i ze jest szczesliwy.Super! Chyba jego pierwsza noc w domu od lat.... Quote
Lu_Gosiak Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='beataczl']oj, super wiadomości, tylko tak dalej, nadrabiaj Charlie, nadrabiaj . Widac ,ze tak mu dobrze i ze jest szczesliwy.Super! Chyba jego pierwsza noc w domu od lat....[/QUOTE] noo chyba tak...ale zachowuje czystosc i podobno nie ma z Nim najmniejszych problemow:):) Quote
beataczl Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 a ja nr konta poprosze na Charlie i na Tolka, bo całą skrzynkę posprzatałam...( nie umiem usuwac pojedynczo, zeby zostalo to co trzeba..) Quote
Lu_Gosiak Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='beataczl']a ja nr konta poprosze na Charlie i na Tolka, bo całą skrzynkę posprzatałam...( nie umiem usuwac pojedynczo, zeby zostalo to co trzeba..)[/QUOTE] nr na Charliego jest w pierwszym poście......apropo konta umowilam sie z P.Agniszka z hoteliku, ze do 10 kazdego miesiaca bedziemy placic za hotel... jest jeszcze 10 dni maja do zapłacenia...prosze w przelewach o nick i miesiac, ktory oplacacie:) Quote
Recommended Posts