Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wojtuś']Dzięki Żeberka za zaproszenie:)
Żal mi tego Bolusia,
dla niego to tylko domek,
Z pozdrowieniami:)[/QUOTE]

Oby sie udało ten domek odnaleźć... :)

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Atomowka']Bardzo możliwe, że nie było tu złych intencji ale jak już się robi ogłoszenia to z rzetelnymi informacjami. Myślicie, że na takie ogłoszenie w ogóle ktoś by zareagował i zadzwonił? Nie wydaje mi się, więc szkoda tylko cennego czasu[/QUOTE]

Też mi się tak wydaje... gorzej, jak ktoś zobaczy Bolusia na innym ogłoszeniu i skojarzy z tamtym - komu wtedy wierzyć?

Posted

dlatego zawsze podkreślam że ważne jest, żeby aktualne ogłoszenia wstawiać na pierwszą stronę i choć jeden link w całości do danego ogłoszenia, wtedy są od razu dostepne namiary kontaktowe i tekst i łatwiej się odnaleźć i nie ma potem takich dziwnych sytuacji jak w tym wypdku.
Tamto ogłoszenie o "szczekaczu" tylko zniechęca ludzi, a jak ktoś teraz zobaczy moje ogłoszenie i tej drugiej dogomaniaczki o "szczekaczu" porówna i co?
na jednym fajny, miło i cichy piesio, na drugim szczekający, wiek się różni, ale zdjęcia te same i nie zadzwoni, bo będzie myślał że coś kręcimy i chcemy ukryć...
Jak już robić ogłoszenia to z wiarygodnymi i prawdziwymi informacjami, a nie tak.

Posted

i zawsze trzeba podawać namiary kontaktowe do osób, które znają danego psa,któremu robi się ogłoszenie, a nie do siebie.
Owszem, czasami niektóre portale wymagają przy zakładaniu konta podania mojego maila i nr kontaktowego i one w razie co służą jak ktoś kliknie na "skontaktuj się z ogłoszeniodawcą", ale w treści ogłoszenia zawsze, ale to zawsze podaje pogrubioną czcionką namiary kontaktowe na osobę, która zna psa bezpośrednio i która jest odpowiedzialna za jego adopcje, a nie tak...

Ja wiem, może chciała dobrze, ale trzeba uważać na to, co się robi.

Posted

[quote name='zeberka4']Jeszcze nie zbierałam deklaracji na hotel,myslałam z Boluś znajdzie domek, jezeli chodzi o hotele patrzyłam w necie z wielkopolski bo wołałabym miec go blisko, wpadł mi hotel brzdąc w Poznaniu,nie znam tylko cen ale wyczytałam na forum ze pewnien facet był raz umówiony na wizyte i pani z którą się umówił była pijana!
Wiec On raczej odpadnie, ogólnie ceny sa wysokie bo nawe25-40zł doba,
kwota jest na 1 stronie jaką Bolus ma na koncie :D[/QUOTE]
mysle .,ze trzeba szukac hoteliku i deklaracji,skoro psiak nie moze zostac tam gdzie teraz przebywa,( oczywiscie tak na wszelki wypadek).Bedzie to dla niego straszne przezycie ,no ale co zrobic... w miedzyczasie dalej szukac domku...fajny ten Bolus szkoda chlopaka...

Posted

Dziękuję zeberka za zaproszenie do Bolusia. Jestem tutaj od jakiegoś czasu, ale może nie pisałam wiele, bo nie
mam nic konkretnego do zaoferowania ...Finansowo nie wspomogę teraz, bo zbieamy na " posag" dla Lisia i Pieguski z Obornik: mam też inne zobowiązania..
Link porozsyłam dalej i odwiedzać Bolka będę...
Sprawa ogłoszenia Bolka bez Waszej wiedzy- bo Wy się nim zajmujecie, prawda?- jest dla mnie nieczysta i podejrzana. Tak nie postępuje się, a my życzymy psiakowi
sprawdzonego i szczęśliwego domku.
Link działa, tylko trzeba go skopiować i wkleić.

Dopisuję, bo widzę link do Mestudio. Tam jedzie Lisio i Pieguska

Posted

Nie może,nie może, szukamy wszędzie dosłownie,juz czasami nie wiem co robić... eh możemy mieć jedynie nadzieję że Ktoś zwróci na takiego malca uwagę i zakocha sie w nim

Posted

[quote name='zeberka4']http://www.dogomania.pl/threads/184254-Kocie-cude%C5%84ka-do-adopcji-w-Chrzanowie-zdrowe-chore-z-wadami-genetycznymi?p=14546754&viewfull=1

nie wiem czemu nie chodzi,mi wchodzi kurde

http://www.dogomania.pl/threads/184254-Kocie-cudeńka-do-adopcji-w-Chrzanowie-zdrowe-chore-z-wadami-genetycznymi?p=14546754&viewfull=1

Dopiero teraz przeczytałam;( wątek powyżej jest głównie kotków moich znajomych, tych
które zaoferowały tymczas w Chrzanowie a ogłoszenie dała ich znajoma (one nie mają komputera),
miała tylko zdjęcie (jedno z wielu) więc reszte sobie wymyśliła ale napewno nie było w tym złych intencji;(

Pieska posłały również do lokalnej gazety, bez imienia "szczekacz".

Chciały już teraz zacząć ogłaszać pieska w naszej okolicy na wypadek, gdyby trafił do nich;(
Posłałam poprawiony tekst na gumtree jak ta Pani będzie na necie zmieni.

Ogłoszenia u nas daje kto akurat jest wolny, często dalej przesyłane dane i informacje
przekazywane z "ucha do ucha" niejednokrotnie w pośpiechu ulegają "obróbce".

Imię "Szczekacz" wynikło z tego gdyż takie mu dałam imię "robocze"
Przepraszam za przekłamanie danych, zostaną jaknajszybciej zmienione.

Posted

[quote name='Iwona77']Dopiero teraz przeczytałam;( wątek powyżej jest głównie kotków moich znajomych, tych
które zaoferowały tymczas w Chrzanowie a ogłoszenie dała ich znajoma (one nie mają komputera),
miała tylko zdjęcie (jedno z wielu) więc reszte sobie wymyśliła ale napewno nie było w tym złych intencji;(

Pieska posłały również do lokalnej gazety, bez imienia "szczekacz".

Chciały już teraz zacząć ogłaszać pieska w naszej okolicy na wypadek, gdyby trafił do nich;(
Posłałam poprawiony tekst na gumtree jak ta Pani będzie na necie zmieni.

Ogłoszenia u nas daje kto akurat jest wolny, często dalej przesyłane dane i informacje
przekazywane z "ucha do ucha" niejednokrotnie w pośpiechu ulegają "obróbce".

Imię "Szczekacz" wynikło z tego gdyż takie mu dałam imię "robocze"
Przepraszam za przekłamanie danych, zostaną jaknajszybciej zmienione.[/QUOTE]

Dobrze ze informacje zostaną zmienione, według Mnie nie mozna okłamywac ludzi,ale rozumiem ze ta osoba nie miała złych intencji,dziękuję równiez za ogłaszanie pieska bo to teraz jest bardzo wazne,ciesze sie ze wszystko się wyjasniło.

Posted

No to się porobiło
Trzeba ustalić, kto będzie robił gumtree

Pisałam na PW do zeberki, że moge ja i jeszcze mu na tydzień wyróżnię

edit: to ja poczekam, żeby zamieszania nie było znowu
Jeśli to nie ja będę robić to wyślę kasę na wyróżnienie, ok?

Posted

[quote name='Atomowka']Po co ktoś zrobił Bolkowi takie ogłoszenie? Żeby ludzi zniechęcić do jego adopcji? Ludzie są podli, no ale to już wiemy[/QUOTE]normalnie płacze;( wybaczcie ale przecież można było zapytać;( nic ostatnio wszyscy przewrażliwieni widocznie. Ustalmy, że my już nie robimy ogłoszeń.

Posted

dziewczyny tylko bez histerii ;) sprawa wyjasniona ogłoszenie bedzie zmienione Boluś w sytuacji podbramkowej nie wiadomo co robić ludzie sie denerwują :)
tyle rąk i głów do pomocy powinny byc tylko pozytywne fluidy

Posted

[quote name='Iwona77']normalnie płacze;( wybaczcie ale przecież można było zapytać;( nic ostatnio wszyscy przewrażliwieni widocznie. Ustalmy, że my już nie robimy ogłoszeń.
No fakt, że ostatnio wszyscy nerwowi. Nie przejmuj sie.
Liczą sie intencje, ale zapytać i ustalic też dobrze.

Zrobiłam na Poznań, siedzi na pierwszej, jak spadnie, wyróżniam.
http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Maly-wesoly-piesek-Bolus-W0QQAdIdZ207056488

aha - konstruktywna krytyka może być - nie mam weny do tekstów zazwyczaj, a dzisiaj to już zupełnie.
Ra_dunia tu się kręciła, ona pisze fajne;)

Posted

[quote name='ewatonieja']dziewczyny tylko bez histerii ;) sprawa wyjasniona ogłoszenie bedzie zmienione Boluś w sytuacji podbramkowej nie wiadomo co robić ludzie sie denerwują :)
tyle rąk i głów do pomocy powinny byc tylko pozytywne fluidy[/QUOTE]

Nie ma co sie martwić Iwono, chciałas dobrze ale tak wyszło. Jak bedzie zmienione to bedzie dobrze :)

Chcciałas pomóc ale tak wyszło, to prawda ze kazdy jest nerwowy.

Posted

najwazniejszy jest cel-Bolus i domek dla niego! sytuacja wyjasniona i kazda pomoc sie przyda:)
a jaki jest plan na dzien dzisiejszy?

Posted

[quote name='IVV']najwazniejszy jest cel-Bolus i domek dla niego! sytuacja wyjasniona i kazda pomoc sie przyda:)
a jaki jest plan na dzien dzisiejszy?[/QUOTE]
plan tzn?
bo nie bardzo kumam :D

Posted

plan jest taki, że ogłaszamy i ogłaszamy i szukamy domku
i w międzyczasie zeberka zaczyna wołać o deklaracjea my wspólnie szukamy jakiegoś hoteliku
kto może niech drukuje ogłoszenia i rozwiesza na mieście