Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niom... ale najpierw sprawdzą schron, a tam jest mnóstwo takich kundelków, więc mogą czasami coś wybrać...
oni nie patrzą na wiek, ani na zaniedbanie psa, byle dogadał się z ich pieskiem, którego kochają nad życie :)
oni bardzo troskliwie dbają o swoje zwierzaczki, ich sunia odeszła niedawno mając 14 lat, mocną cukrzycę i była bez jednej nerki przez 2 lata.

aha, a jak Boluś do kotów, bo oni mają 4 koty. domek z ogródkiem.

Posted

znajomi dotarli do poznańskiego schroniska, teraz idą na poszukiwania - z jakim efektem, napisze później.
pokazałam im Azorka też.
w razie co jak wyjdą z pustymi rękami z poznańskiego schroniska, to bedą się z Tobą zeberka kontaktować w sprawie Azorka, skoro Boluś nie jest dla kotów.

Posted

niestety... ani Boluś ani Azorek nie załapią się na nowy domek. Znajomi ze schroniska wyjechali nie z jedną, ale z dwoma suńkami.
jedna starsza i siwa, druga utyka na łapkę...
zaskoczyli mnie swoją decyzją, nie spodziewałam się tego po nich, ale starsza sunia im się bardzo spodobała, a ta druga - ich dziecko sobie ją wybrało, przykleiło się do kraty, a sunia wpatrywała się ponoć oczkami nie w nich, ale w ich córeczkę (ok. 10 lat ma)... mówili mi przez telefon,że dziewczynka siedziała tak z 10 min, wpatrywała się w te smutne oczęta suni, a sunia w oczka córki i tak w bezruchu tkwiły.... no i co mieli zrobić, jak córka powiedziała - mamusiu, ja w tych oczkach widzę naszą poprzednią sunię....
No i w ten sposób wzbogacili się o 2 sunie, zamiast jednej :)

Przykro mi, że szansa dla Azorka, czy BOlusia przepadła...

Posted

Boluś, szczęście było tak blisko...pieseczku, nie potrafię ci pomóc, ani zabrać do siebie;mogę tylko bywać u ciebie wirtualnie i mieć nadzieję, że na ciebie tez czeka domek...