mala_czarna Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 To teraz i Ostatnia Szansa jest podejrzana???????? Quote
LILUtosi Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Z tego co ja wyczytałam to prawie wszystko wypłacili na pensję dla członków zarządu. Średnia zarobku dla kazdej osoby to 3 tyś zł Quote
mala_czarna Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Chwila, chwila. Jeśli członkowie Fundacji zajmują się tylko i wyłącznie pracą w Fundacji, czyli nie mają żadnego innego źródła utrzymania, to o co chodzi? I tak z ciekawości zapytam: dlaczego Agata zainteresowała się tak nagle Ostatnią Szansą, i dlaczego wpisała ją na Czarne Kwiatki? Bo zdaje się, też jakieś pretensje miała do Vivy i Korabiewic. Sory, ale ten wątek niedługo w ogóle będzie bez sensu. Quote
Agata Balu Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Napisałam ponieważ PSYgarnij to filia Ostatniej Szansy Quote
:: FiGa :: Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='mala_czarna']Chwila, chwila. Jeśli członkowie Fundacji zajmują się tylko i wyłącznie pracą w Fundacji, czyli nie mają żadnego innego źródła utrzymania, to o co chodzi? I tak z ciekawości zapytam: dlaczego Agata zainteresowała się tak nagle Ostatnią Szansą, i dlaczego wpisała ją na Czarne Kwiatki? Bo zdaje się, też jakieś pretensje miała do Vivy i Korabiewic. Sory, ale ten wątek niedługo w ogóle będzie bez sensu.[/QUOTE] Ostatnia szansa udostepnila swoje konto Psygarnij do zbierania 1%, [B]ale nie znaczy to ze ma znalezc sie na czarnych kwiatkach. [/B]Wiele fundacji, w tym nasza, dalo sie nabrac na ich "tyle z zycia prywatnego poswiecamy dla bezdomnych psow". Zaloze osobny watek dla tych... bo nieswiadomie ktos moze namieszac fundacjom ktore znalezc sie tu nie powinny. Quote
:: FiGa :: Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='Agata Balu']Napisałam ponieważ PSYgarnij to filia Ostatniej Szansy[/QUOTE] Agata, wiesz cos wiecej na ten temat? Zalozylam watek, na razie na szybko i roboczo. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248044-Co-wiecie-o-Psygarnij?p=21437981#post21437981[/URL] Quote
aida Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='Agata Balu']Napisałam ponieważ PSYgarnij to filia Ostatniej Szansy[/QUOTE] [B]Zaczym napiszesz głupotę zastanów się 100 razy. Jeżeli Ostatnia Szansa byłaby filią to znalazłby się wpis w KRS. Według FB to portal społecznościowy [/B] Quote
Kejciu Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Zasady na psygarnij są opisane - każdy ma prawo je ustalać - nie promują fotografów i ja to rozumiem - ogłaszam tam wszystkie psiaki którym szukamy domów - ogłaszam psiaki z Fundacji która ma fotografa - i co było logo ale fotograf zgodził się na wycięcie loga i umieszczenie zdjęć psiaka bo psiak jest tu najważniejszy - więc czemu obwiniać psygarnij a nie fotografa który na wycięcie logo się nie godzi?czy fotograf też ma to gdzieś czy pies znajdzie dom czy nie?pewnie większość tak bo biorą kasę i tyle...a i tak wiele osób zdjęcia z reklamą umieszczają na innych ogłoszeniowych portalach więc reklamę za free mają.... Psygarnij dostają dziennie kilkaset maili i próśb ze zdjęciami psiaków do ogłoszeń - gdybym miała sama tyle maili ogarniać też pewnie na inne zapytania nie miałabym czasu odpisywać - zawsze psy zgłaszam wg. ich jasno określonej instrukcji i nigdy nie zdarzyło mi się aby ogłoszenie nie zostało umieszczone - sprawą adopcji i wizyt PA i POA zajmujemy się same i nie było żadnych problemów Quote
juli88 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='kejciu']Zasady na psygarnij są opisane - każdy ma prawo je ustalać - nie promują fotografów i ja to rozumiem - ogłaszam tam wszystkie psiaki którym szukamy domów - ogłaszam psiaki z Fundacji która ma fotografa - i co było logo ale fotograf zgodził się na wycięcie loga i umieszczenie zdjęć psiaka bo psiak jest tu najważniejszy - więc czemu obwiniać psygarnij a nie fotografa który na wycięcie logo się nie godzi?czy fotograf też ma to gdzieś czy pies znajdzie dom czy nie?pewnie większość tak bo biorą kasę i tyle...a i tak wiele osób zdjęcia z reklamą umieszczają na innych ogłoszeniowych portalach więc reklamę za free mają.... Psygarnij dostają dziennie kilkaset maili i próśb ze zdjęciami psiaków do ogłoszeń - gdybym miała sama tyle maili ogarniać też pewnie na inne zapytania nie miałabym czasu odpisywać - zawsze psy zgłaszam wg. ich jasno określonej instrukcji i nigdy nie zdarzyło mi się aby ogłoszenie nie zostało umieszczone - sprawą adopcji i wizyt PA i POA zajmujemy się same i nie było żadnych problemów[/QUOTE] kejciu nie przeczytałaś tego co napisałam :) info o fotogrfach pojawiło się po tej "aferze", a nawet jakby, to spoko, nikt nie powiedział, że bez tego zdjęcia ogłoszenie psa wisieć nie może. Było 8 zdjęć z czego jedno z logo fotografa. Usunęli zdjęcie fotografa ale i wszelkie dane o psie i dane kontaktowe... ogłoszenie wisi jako "przykład" - kto ucierpiał na tym? Pies, bo nie fotograf. Więc ukarali psa, nikogo innego. A zasady nie do końca są jasne, oczywiście zgadzam się, że zasady muszą być i nigdzie temu nie zaprzeczyłam. Ale określenie "kilkaset" to kilkaset, a nie max 500 :roll: Quote
Agatq Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 najlepsze jest to, że najpierw zamazali podpis fotografa, a potem mu pisali, że ja to zrobiłam :> tutaj chodzi bardziej o ich kłamstwa, a nie o zasady Quote
Bonsai Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='kejciu']Zasady na psygarnij są opisane - każdy ma prawo je ustalać - nie promują fotografów i ja to rozumiem - ogłaszam tam wszystkie psiaki którym szukamy domów - ogłaszam psiaki z Fundacji która ma fotografa - i co było logo ale fotograf zgodził się na wycięcie loga i umieszczenie zdjęć psiaka bo psiak jest tu najważniejszy - więc czemu obwiniać psygarnij a nie fotografa który na wycięcie logo się nie godzi?czy fotograf też ma to gdzieś czy pies znajdzie dom czy nie?pewnie większość tak bo biorą kasę i tyle...a i tak wiele osób zdjęcia z reklamą umieszczają na innych ogłoszeniowych portalach więc reklamę za free mają.... Psygarnij dostają dziennie kilkaset maili i próśb ze zdjęciami psiaków do ogłoszeń - gdybym miała sama tyle maili ogarniać też pewnie na inne zapytania nie miałabym czasu odpisywać - zawsze psy zgłaszam wg. ich jasno określonej instrukcji i nigdy nie zdarzyło mi się aby ogłoszenie nie zostało umieszczone - sprawą adopcji i wizyt PA i POA zajmujemy się same i nie było żadnych problemów[/QUOTE] A ja się nie zgadzam. Logo na zdjęciu nie służy tylko do promocji, a przede wszystkim - do ochrony praw autora. Ja robię zdjęcia psom do adopcji, to moje hobby i przy okazji pomoc psom - czy dlatego, że ktoś sobie ubzdurał, że ja na tym zarabiam, mam ograniczać swoje prawa? [quote name='Bonsai']Wow, nie chce mi się wierzyć w to, co piszesz. :) Sama robię zdjęcia psom do adopcji i zawsze je podpisuję i nie po to, by promować swoją działalność (z której z resztą żadnych dochodów, to bardziej hobby + pomoc psom). Nie chcę jednak, by były łamane moje prawa, tj. ktoś skopiuje moje zdjęcie i wykorzysta np. na swojej stronie, a niekoniecznie mogę mieć na to ochotę, bo np. strona dotyczy szkolenia psów, którego nie chciałabym promować i nie chciałabym mieć nic wspólnego. Wrzucając niepodpisane zdjęcia na jakąkolwiek stronę, ktoś mógłby powiedzieć, że nie mógł dotrzeć do źródła, do autora i zapytać go o zgodę na wykorzystanie. W ten sposób zdjęcie mogłoby się rozpowszechnić kompletnie bez kontroli. Mimo, że robię zdjęcia psom do adopcji, to gdyby ktoś mnie poprosił o usunięcie podpisu - nie zgodziłabym się.[/QUOTE] Quote
Rewelacja Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='Agata Balu']Napisałam ponieważ PSYgarnij to filia Ostatniej Szansy[/QUOTE] To bardzo ciekawe. A możesz mi pokazać na podstawie czego te bzdury wypisujesz? Quote
Kejciu Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Fotograf raczej wie w jakim celu robi zdjęcie psu = w celu znalezienia domu - za chwilę okaże się że większość osób robiąca zdjęcia psiakom i umieszczająca logo na fotach nie zgodzi się na wykorzystywanie ich w ogłoszeniach bo niektóre portale tego nie akceptują jeśli na zdjęciu takie logo jest - i co wtedy?ja nie mam problemu z udostepnieniem wszystkich zdjęć jakie robię psiakom i kociakom - byle tylko pomogły w znalezieniu domu - ale fakt moje zdjęcia nie są tak ładne bo robię zwyczajnym aparatem i nie mam wiedzy w dziedzinie fotografii, nie spędzam nad nimi godzin na obrabianiu bo najzwyczajniej obrabiać nie umiem - dlatego nigdy nie zrobiłabym nikomu żadnej akcji w stylu praw autorskich bo to zwykłe cyfrowe strzały z mojej strony. Quote
Bonsai Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='kejciu']Fotograf raczej wie w jakim celu robi zdjęcie psu = w celu znalezienia domu - za chwilę okaże się że większość osób robiąca zdjęcia psiakom i umieszczająca logo na fotach nie zgodzi się na wykorzystywanie ich w ogłoszeniach bo niektóre portale tego nie akceptują jeśli na zdjęciu takie logo jest - i co wtedy?[/QUOTE] Nie sądzę, by poważne portale ogłoszeniowe wprowadziły takie obostrzenie, bo po co? No chyba, że wymyślą lepszy pomysł na zabezpieczenie praw autorskich fotografa, to w porządku (np. zdjęcie będzie absolutnie niekopiowalne, ale takiego sposobu jeszcze nie wymyślili raczej). Robię zdjęcia psom do ogłoszeń, dziś poświęciłam na to cały dzień i bardzo chciałabym, żeby zaowocowało to nowymi domami dla tych psów, w tym celu udostępniam zdjęcia, pozwalam je wklejać w celu ogłoszeniowym bądź ogólnie - pomocy psom. :) Jednak wkurzyłabym się, gdyby moje zdjęcie, bez mojej zgody pojawiło się np. na stronie tresury psów wykorzystującej do tego kolczatki, czy karcenie zwierząt. W każdym razie EOT, nie zaśmiecajmy już wątku. ;) Quote
Rewelacja Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='LILUtosi']Z tego co ja wyczytałam to prawie wszystko wypłacili na pensję dla członków zarządu. Średnia zarobku dla kazdej osoby to 3 tyś zł[/QUOTE] A to coś złego że średnia zarobku to 3 tyś zł? Kokosy? Quote
LILUtosi Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Prawda jest taka że fundację powstają jak grzyby po deszczu, zbierają kasę po to żeby osoby miały z czego żyć. Pensja 3tys to dla mnie kokos. Chyba założę fundację. Fundację z którymi ja współpracuję nie wypłacają sobie wynagrodzeń. Ale żeby było jasne - nie jestem w stroną w sporze, nie znam, nie współpracuję z nimi więc nie będę oceniać. Po prostu to akurat mnie zdziwiło. Quote
Bonsai Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='LILUtosi']Prawda jest taka że fundację powstają jak grzyby po deszczu, zbierają kasę po to żeby osoby miały z czego żyć. Pensja 3tys to dla mnie kokos. Chyba założę fundację. Fundację z którymi ja współpracuję nie wypłacają sobie wynagrodzeń. Ale żeby było jasne - nie jestem w stroną w sporze, nie znam, nie współpracuję z nimi więc nie będę oceniać. Po prostu to akurat mnie zdziwiło.[/QUOTE] Ale podana kwota 3300 zł to kwota brutto - w 2011 na rękę dostali średnio 2366,29 zł, a w 2012 - 1599,53 zł. Quote
LILUtosi Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='Bonsai']Ale podana kwota 3300 zł to kwota brutto - w 2011 na rękę dostali średnio 2366,29 zł, a w 2012 - 1599,53 zł.[/QUOTE] Może i tak ale średnio oznacza że prezesi dostali więcej a inni może i po 500zł. Ale to nie moja sprawa, już nie będę zabierać głosu w tej sprawie bo były to tylko luźne dygresję. Quote
malagos Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Ja też mam takie zdanie, ze fundację często zakłada się dla zysku prezesa, a nie dla pomagania zwierzętom (znam jedną - prezes kupuje sobie auto i remontuje mieszkanie!). Bardziej wiarygodne są stowarzyszenia, jest wieksza kontrola. Quote
magda_38 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 To my jesteśmy dziwną fundacją, bo u nas wszystkie pieniądze przeznaczamy na psy, a wszyscy w fundacji pracują za darmo, niejednokrotnie dokładając kasę ze swoich prywatnych pieniędzy.Więc dla nas pensja 3tys to astronomia. Quote
juli88 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Psygarnij napisali do mnie w sprawie mojego postu. Oficjalnie prostuje swojego posta, bo najwidoczniej źle coś odczytałam Informacja o tym, że PSYGARNIJ [B]nie umieszcza[/B] podpisu fotografa było wcześniej od 2012r. i przepraszam, co nie zmienia faktu, że usunięto całe ogłoszenie psa. Quote
Agata Balu Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='Rewelacja']To bardzo ciekawe. A możesz mi pokazać na podstawie czego te bzdury wypisujesz?[/QUOTE] Na podstawie strony Internetowej [url]http://www.psygarnij.pl/[/url] Quote
andzia69 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 (edited) [quote name='Agata Balu']Na podstawie strony Internetowej [URL]http://www.psygarnij.pl/[/URL][/QUOTE] ale to, że OS udostępnila nr konta nie oznacza przecież, że Psygarnij to jakaś filia OS!!! Wiele organizacji nie mających statusu OPP korzysta z nr ko innych organizacji posiadających OPP w celu zbierania pieniędzy. Edited October 20, 2013 by andzia69 Quote
dusje Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='LILUtosi']Może i tak ale średnio oznacza że prezesi dostali więcej a inni może i po 500zł. Ale to nie moja sprawa, już nie będę zabierać głosu w tej sprawie bo były to tylko luźne dygresję.[/QUOTE] Mnie zas poza w/w szczegolnie zauroczyly przyznane premie /za co?....... za wyjatkowy wklad nagrodzonych dzialaczy fundacji w dzialalnosc na rzecz psow? :cool3: Teraz tylko patrzec, jak do wydatkow dojda trzynastki i mundurowki :evil_lol:, a na koniec wplynie wniosek do wladz panstwowych o przyznanie Krzyza Zalugi :multi: Quote
kate11 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='magda_38']To my jesteśmy dziwną fundacją, bo u nas wszystkie pieniądze przeznaczamy na psy, a wszyscy w fundacji pracują za darmo, niejednokrotnie dokładając kasę ze swoich prywatnych pieniędzy.Więc dla nas pensja 3tys to astronomia.[/QUOTE] niejednokrotnie? a pamietasz Grysa? 7tys z mojej kieszeni..... Quote
Recommended Posts