NusiaiJa Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 ocelot napisał(a):Szkoda, ale... już wiedzą, ze ma być szczepiony i kastrowany:) Aniu "molestuj" ;) weta aby dobrze zrobił kastrację. Jak coś to będziemy dzwonić, on już łapke ma chorą nic więcej już nie musi! Quote
E-S Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Jeszcze trochę chłopak pocierpi, ale już niedługo :) na szczęście. Ewa Quote
Selenga Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 ocelot napisał(a):a ktoś może potrafi allegro cegiełkowe? Można się zwrócić do Fundacji Serce Serc o udostępnienie konta i pomoc w zebraniu pieniędzy. Tylko trzeba by napisać do fundacji informację o co chodzi, gdzie i pod czyja opieka jest pies - chociażby to co na wątku. No i koniecznie napisać kto będzie się kontaktował żeby uzgodnić sposób przekazania pieniędzy, bo mieliśmy takie sytuacje, że wystawialiśmy aukcje a potem musieliśmy szukać chętnych do otrzymania kasy a przecież my nie swoje pieniądze przekazujemy tylko darczyńców, nie możemy ich zdefraudować na inny cel. Jeśli sytuacja jest na prawdę bardzo ciężka, można uzyskać pożyczkę od fundacji - pieniądze wykładane są teraz a zwrot jest z cegiełek. Można też zadzwonić - może być szybciej Ta fundacja wszystkie zebrane pieniądze przekazuje dla zwierzaka dla którego były zbierane, nie pobiera żadnych haraczy i nie przejmuje psa. Jedyny wymóg to rozliczenie fakturami, ale tego się nie da przeskoczyć bo to wymóg prawny a nie wymysł fundacji Kontakt do fundacji jest na stronach: http://www.kundelpolski.pl/index.php...d=42&Itemid=56 http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=15595621 i bezpośrednio do p. Janusza Orzechowskiego mogę podać na PW Jak będzie wszystko z p.Januszem uzgodnione, to ja aukcję przygotuję w 1 dzień Jak już Gabryś będzie w DT, to może warto napisać do p. Teresy Borcz - ona ma bardzo dobre metody rehabilitacji, również do samodzielnego wykonywania. Quote
ocelot Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Selenga dzięki za podpowiedz. ale myślę, że do fundacji zwrócimy się z prośbą jak będzie znana wiarygodna sytuacja łapki, bo naszym specjalistom to ja nie wierzę. Może być po prostu tak, że to stara sprawa i nic się zrobić nie, wtedy pieniążki nie będa potrzebne. A jeśli się okaże, że mozna coś podziałać wtedy będziemy szukać pieniędzy u fundacji. Czy ja dobrze cioteczki myślę? Na dzień dzisiejszy w sumie niewiele wiemy A może lepiej już? Kurcze poradźcie mi. Quote
ocelot Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 luka1 napisał(a):jest koło was jakiś dobry ortopeda? Jest w Piotrkowie, ale nie wiem czy schron go wyda, żeby jechać i zdiagnozować. Quote
zerduszko Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Selenga napisał(a): Jak już Gabryś będzie w DT, to może warto napisać do p. Teresy Borcz - ona ma bardzo dobre metody rehabilitacji, również do samodzielnego wykonywania. Do p. Teresy to zawsze się mogę wprosić na nauki :diabloti: Myślę, że przede wszystkim musimy wybrać klinikę, gdzie go będziemy diagnozować/leczyć. Zrobię rozeznanie do kogo warto się z łapką udać. Malawaszka, a ten dr co Angela do niego jeździ z Daffi i Beżykim> Quote
malawaszka Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 to w Katowicach Dr Gierek - ja polecam konsultację u Niego Quote
togaa Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Kolejny Kudłacz.....!!! Zmartwiałam czytając watek, ale widzę że chłopak wychodzi na prostą.... Gdyby potrzebna była rehabilitacja łapeczki, to w Katowicach jest p.Halina profesjonalna ,psia rehabilit. Ale trzeba by DT pomóc w wożeniu na zabiegi itp... Quote
ocelot Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Czekamy z prośbą do fundacji jak go ortopeda obejrzy czy już teraz próbujemy? Quote
zerduszko Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 ocelot napisał(a):Czekamy z prośbą do fundacji jak go ortopeda obejrzy czy już teraz próbujemy? Myślę, że można wstępnie porozmawiać, ale allegro cegiełkowe lepiej wypuscic, jak już będzie wiadome ile i na co potrzeba. Czyli najpierw diagnoza, tylko dobrze żeby od początku było wiadome na kogo brać fakturki. Togaa - ta Pani rehabilitowała Lolusia?? Quote
togaa Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Tak, to Ona. Pani Halinka Markiewicz. K-ce. Okolice Placu Andrzeja... Cudowna osoba. Tylko że to kawał drogi Rybnik - Katowice. Musiałaby sie skrzyknąc grupka osób chetnych do wożenia na zabiegi, jak to bylo u Lolka. Sama nie dasz rady.... Quote
ocelot Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 W takim razie dzisiaj napiszę maila do Fundacji. Wczoraj mnie zmogła migrena już nie dałam rady. Quote
malawaszka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 w górę Gabryś! Pomoc dalej jest potrzebna Quote
zerduszko Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 togaa napisał(a): Tylko że to kawał drogi Rybnik - Katowice. Musiałaby sie skrzyknąc grupka osób chetnych do wożenia na zabiegi, jak to bylo u Lolka. Sama nie dasz rady.... Z Loluś był wożony codziennie? Przez jak długi okres czasu? Quote
GrubbaRybba Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Zaznaczam sobie wątek. Nie mam czasu na przejrzenie całego wątku, ale myślę, że dobrym pomysłem jest napisanie do malawaszki. Ten psiak taki trochę do sznupka podobny. A już na pewno da się z niego sznupka zrobić. Quote
Nes2009 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Deklaruje comiesieczna deklaracje narazie 20 zl. W kazdej chwili jak bede miala doplyw to wysylam nastepne pieniazki. Prosze o numer konta. Quote
malawaszka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Nes2009 napisał(a):Deklaruje comiesieczna deklaracje narazie 20 zl. W kazdej chwili jak bede miala doplyw to wysylam nastepne pieniazki. Prosze o numer konta. superrrrr :klacz: Quote
zerduszko Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 GrubbaRybba napisał(a): A już na pewno da się z niego sznupka zrobić. Zrobimy :loveu: Pisałyście do Figu, czy ja mam napisać? Od którego można go już wyciągnąć?? Kto zbiera kasę?? Quote
ocelot Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 zerduszko napisał(a):Zrobimy :loveu: Pisałyście do Figu, czy ja mam napisać? Od którego można go już wyciągnąć?? Kto zbiera kasę?? Nie pisałam, bo ja jestem nieco z obiegu wyłączona.... przepraszam Was bardzo, ale jadę na lekach. Migrena dziadowska. zerduszko dasz radę zbierać pieniążki na Gabrysia? Quote
zerduszko Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 ocelot napisał(a):Nie pisałam, bo ja jestem nieco z obiegu wyłączona.... przepraszam Was bardzo, ale jadę na lekach. Migrena dziadowska. To mam się tym zając ja?? ocelot napisał(a):zerduszko dasz radę zbierać pieniążki na Gabrysia? Jeśli muszę ;) Quote
E-S Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Jeśli możesz Zerduszko to musisz ... ja np. z uwagi na zawód nie mogę mieć żadnych wpłat na konto. A Gabryś bardzo potrzebuje pomocy biedactwo prześliczne kudłate - ani chybi sznaucerowate ;) Quote
ocelot Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Zaraz do Figu napiszę. Dopóki jeszcze myslę i kojarzę. Wczoraj dogrywałam wyciągnięcie Rysia ze schronu i na tym się skupiałam. Migreny mam nie do opisania i zamiast do DT zadzwoniłam do Danii, ale się chyba wszystko udało?:) Quote
Nes2009 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Jak mam w poniedzialek przelac pieniazki musze miec numer konta. A wypadaloby wiedziec gdzie mam je wyslac...)))) Quote
Recommended Posts