E-S Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 To dawajcie znaki zaraz jak będzie coś wiadomo, please.... Quote
zerduszko Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Ja nic nie wiem :roll: Chyba zakłócenia na łączach ;) Quote
ocelot Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 W poniedziałek to nic nie wyjdzie. Ania, któa miał go dowieźć do trasy nie może się skontaktować z siostrą Figu. Nastawiamy się więc na piątek. Ale wtedy Anka może po 15. No nic będziemy dzwonić i próbować. Quote
zerduszko Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Mam nadzieje, że to tylko z powodu majówki http://www.dogomania.pl/threads/180882-Bartu%C5%9B!!!-Po-%C5%9Bmierci-pani-wyrok-oddalony!-Ale-w-spadku-padaczka-i-pusty-dom....-%28-%28?p=14595607&viewfull=1#post14595607 Quote
ocelot Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 A ja jutro sprawdzam czy nam się chłopak uspokoił.... Quote
zerduszko Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 [quote name='ocelot']A ja jutro sprawdzam czy nam się chłopak uspokoił....[/QUOTE] Dziś wywianowałam do nowego domu mojego tymczasika, więc nie będzie strasznie :) Szkoda, ze ciągle musi czekać :( Quote
ocelot Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [quote name='zerduszko']Dziś wywianowałam do nowego domu mojego tymczasika, więc nie będzie strasznie :) Szkoda, ze ciągle musi czekać :([/QUOTE] zerduszko będziemy kombinować z piątkiem. Jesli się nie uda poprosimy Fundacje. Troszkę mi kamień z serca spadł, że tymczasik w domku, gdyż nie chciałabym, żebyś awantury i afery psie miała w domu. Quote
zerduszko Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Awantury mi są niestraszne, ale dla spokoju psów wolałabym żeby atmosfera była czysta ;) Rozumiem, że on nie jest odrobaczony, odkleszczony?? To przy okazji jak będe przechodzić koło weta, to mu kupię tabletkę i fiprex. Quote
ocelot Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [quote name='zerduszko']Awantury mi są niestraszne, ale dla spokoju psów wolałabym żeby atmosfera była czysta ;) Rozumiem, że on nie jest odrobaczony, odkleszczony?? To przy okazji jak będe przechodzić koło weta, to mu kupię tabletkę i fiprex.[/QUOTE] odrobaczony i odkleszczony to on powinien teoretycznie być. Dzisiaj nie widziałam go, nie wyszliśmy z psami na spacer bo nie niedziela. Kierownik zaczyna kręcić, że dom tymczasowy mu niepotrzebny bo staje na łapie. Takiego wała go tam zostawię. Quote
zerduszko Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Nic nie napisze. To kupować tabletkę i fiprex? Ile on może ważyć?? Moja Lizka tak szczęśliwą, że nie ma obcych w domu, biedna nie wie co ją czeka ;) Quote
ocelot Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [quote name='zerduszko']Nic nie napisze. To kupować tabletkę i fiprex? Ile on może ważyć?? Moja Lizka tak szczęśliwą, że nie ma obcych w domu, biedna nie wie co ją czeka ;)[/QUOTE] dwie godziny pod bramą schroniska, jestem wściekła i przepełniona żalem. Kup na wszelki wypadek. z 10 kg? Niech się cieszy przemijającą chwilą:) Quote
Figu Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Strasznie się zakręciło z tym dzisiejszym wyjazdem. Dlaczego nie dzwoniłyście do mnie? W każdym razie piątek aktualny. Podjadę po niego, nie bójcie się :) Quote
ocelot Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 [quote name='Figu']Strasznie się zakręciło z tym dzisiejszym wyjazdem. Dlaczego nie dzwoniłyście do mnie? W każdym razie piątek aktualny. Podjadę po niego, nie bójcie się :)[/QUOTE] Ania próbowała dodzwonić się do twojej siostry. Figu a o której będziesz w okolicach Tomaszowa? Zresztą Twój numer dam Ani, bo to ona musi go wyciągnąć. problemem jest godzina kurcze. Anka może po 15, ale mamy opcje też od 12:) Quote
ocelot Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 zerduszko podaj numer telefonu póki dogo hula... Quote
zerduszko Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Mój nr 519 186 694. Prosze tez o nr do Figu - to ona będzie chłopaka wiozła? O której on będzie w Katowicach, żebym z pracy zdążyła wrócić... Quote
jambi Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Nes2009']Co to znaczy nieadopcyjny??[/QUOTE] to w tym przypadku oznacza zwykle psa, który pomijając jego walory zewnętrzne tudzież wiekowe (no zwykle sa to psy "obciążone" jakimś problemem: młode, ładne, grzeczne, przytulaśne itp. ), trafił po wielu perypetiach do tzw. "Domu Tymczasowego", któryż to dom zakochał się w psie na zabój i z wielkim natężeniem nieustaje w poszukiwaniu mu nowego domu stałego, ... czyniąc to jednakże z dużą dozą krytycyzmu i daleko pojętej ostrożności...:p li tylko i wyłącznie dla dobra psa ... co by nie trafił w niepowołane ręce... no bo przecież nie można... no jak już tyle siedzi w DT to jeszcze niech posiedzi, co szkodzi? :roll: ...i całe dnie poświęcając na rozgłaszanie swojego "tymczasowicza" jednocześnie zaklinając o jeszcze jeden wspólny dzień... no a zerduszko, malawaszka, E-S i założę się, że sporo innych są właśnie ofiarami tego systemu ... :megagrin: Quote
Nes2009 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 No ja wcześniej widać tarfiłam na takiego " nieadopcyjnego" Była wizyta, wszystko ok. Mieliśmy jechać po sunie a tu telefon ze ja za daleko mieszkam... Może dobrze się stało bo od 3 tygodni mam śliczną Goye:) Zapomniałam dodać. Słyszałam ciągle w słuchawce dlaczego Ona a nie inny psiak. No i weź wytłumacz, że się zakochałas... Gdyby tak DT były tańsze... ale ja rozumiem, czas, wkład sercowy... Quote
malawaszka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Nes2009'] Gdyby tak DT były tańsze... ale ja rozumiem, czas, wkład sercowy...[/QUOTE] u nas za DT nikt nie płaci - ani u mnie, ani u Zerduszka :grins: bezpłatnych tymczasów jest mało - za mało - więc może Nes2009 - przyłącz się do nas - daj DT jakiemuś psiakowi w potrzebie :loveu: Quote
zerduszko Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Nes2009']No ja wcześniej widać tarfiłam na takiego " nieadopcyjnego" Była wizyta, wszystko ok. Mieliśmy jechać po sunie a tu telefon ze ja za daleko mieszkam... Może dobrze się stało bo od 3 tygodni mam śliczną Goye:) Zapomniałam dodać. Słyszałam ciągle w słuchawce dlaczego Ona a nie inny psiak. No i weź wytłumacz, że się zakochałas... Gdyby tak DT były tańsze... ale ja rozumiem, czas, wkład sercowy... Ale tak poważnie to miałam całkiem co innego nieadopcyjny znaczy, Lizka moja taka nieadopcyjna jak ja biskup ;) wprawdzie na początku nie nadawała się do adopcji, ale wyprostowaliśmy szybko... Ja się jej chciałam pozbyć, ha! poważnie, tylko co ja poradzę, że ani 1 tel., ani maila... nawet głupiego :shake: Mój mąż szanowny to chciał widzieć jej ogłoszenia, bo od początku mnie o kombinacje posądzał. A ja zaklęłam telefon i tyle było z jego dozoru :evil_lol: Ja to bym wolała żeby tymczasy=psy były tańsze :diabloti: Miałam takiego jednego drogiego chłopaka, na którego leczenie 100% sponsoringu z dogo miałam.... ale przez tydziń ze 150 zł conajmniej wydałam na inne rzeczy (2*dziennie podróż do weta, tony ręczników papierowych, pralka latała codziennie, podłogi non stop myłam). Spałam tyle co przy noworodku. O nerwach i stresie nie wspomnę, też zwierzaków moich. Tudzież mój ostatni złoty tymczas - wycieczka po niego do Sosnowca kosztowała (a właściwie będzie, jak nazbieram) ponad 1000 zł... wychodząc z tym parowozem z samochdo do domu, zgubiłam klucze od samochodu :oops: Quote
ocelot Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 My tu w Tomaszowie mamy już plan na jutro opracowany:) zerduszko kochana dogadałaś sie z Figu jak chłopaka odebrać? Quote
Nes2009 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Czemu taki drogi transport z Sosnowca? Może my jakoś byśmy mogli pomóc. Nas droga np z Krakowa do Katowic potem do Bielska i spowrotem kosztuje 60 zł. To nie tak dużo. Jak bede miała swoj osobisty dom do bede miala i tymczas. Goya do mnie trafiła po 2 dniach w DT. Ona miała szczęście i ja też. Już nie wyobrażam sobie spania bez niej w łóżku. A moja niedoszła domowniczka nadal w DT szuka swojego Pana. Wszyscy rezygnują z niej bo bardzo droga w utrzymaniu. A DT kosztuje miesiecznie chyba 300 zł... Quote
zerduszko Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='ocelot']My tu w Tomaszowie mamy już plan na jutro opracowany:) zerduszko kochana dogadałaś sie z Figu jak chłopaka odebrać?[/QUOTE] Dogadałam się, ze jutro się dogadamy :razz: Nes2009 - transport drogi z powodu tych kluczy nieszczęsnych :roll: A poka wątek tej suni? Ja to bym nie dała płatnemu DT o wyborze domu decydować ;) Quote
Recommended Posts