ocelot Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Liczę na cud i nie ukrywam na pomoc. Jaką nie wiem. Liczę, że się ponowi cud Czarusiowy. W jego sprawie napisał do mnie schroniskowy weterynarz, a to co dzisiaj zobaczyłam wygląda tak: maleńki, skołtuniony, jak nieboskie stworzenie stworek.... Kudły, kudły i jeszcze raz kudły. Nawet ślepek nie widać. Pewnie kiedyś miał dom... może ktoś go kochał. Może. Potem się błąkał długo,po sierści widać. Kto by chciał chorego, kalekiego psiaka? Pod tą sierścią kryje się piękny pies, ale... trzeba mu pomóc. Zresztą to nie największy problem Gabrysia. Gabryś ma niedowład przedniej łapki. Wygląda tragicznie... Potrzebny mu fryzjer i dobry weterynarz i diagnoza. Proszę pomóżcie. U nas w schronisku taki psiak ma szansę tylko do końca kwarantanny. weterynarz o Gabrysiu: "Pies z kolei jest młody, przyjacielski, zkudlony, chłopczyk, ma przykurcze łapy przedniej lewej, brak wyczuwalnej krepitacji (objaw złamania) ani jakichś niestabilności kończyny w bezwładnym odcinku, z kolei ma niedorozwój mięśni całej kończyny i nie obarcza jej w ogóle nosząc podwinięta od nadgarstka w górę. prawdopodobnie jest po starym złamaniu albo innym urazie który uszkodził tkanki miękkie co dało powyższy efekt. Trudno stwierdzić coś więcej. " Tu łapka, albo niedowład, albo krótsza... Na tym zdjęciu też łapinkę widać. Quote
AlinaS Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Zapisuję - on z pewnością nie ma żadnej szansy w ogólnym kojcu Quote
ocelot Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 DEKLARACJE STAŁE: Asia (skarpeta kudłaczy) - 50 zł./mies. Pani Mariola (skarpetka kudłaczy) - 50 zł./mies. Nes2009 - 20 zł./mies RAZEM: 120 zł. spadek po Atosie 230 zł. WPŁYWY: -140 zł Ivv -20 zł Nes2009 -100 zł skarpeta kudłaczy -180 zł patija -130 zł mshume Wydatki: - 20 zł obroża p. pchłom i kleszczom. Saldo: 550 zł Wydatki Gabrysiowe: - obroża p. kleszczom - 20 zł - odrobaczenie + badanie - 24 zł - wizyta wet. + advocate - 48 zł - karma Josera - 76 zł (do rozliczenia jak Gabryś znajdzie dom) - Biostymina - 15 zł Razem: 183 zł Wpływy razem: 570 zł 570 - 183 = 387 zł Quote
ocelot Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 E-S napisał(a):Ocelot wklej jeszcze ze 4 puste posty jako rezerwację wiesz, rozliczenia, foty, potrzeby, wydatki te rzeczy, potem nie będzie tego można znaleźć na wątku. Ewa dzięki za podpowiedz. Ten jako pierwszy. Quote
ocelot Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 ale zobaczcie jak on strasznie wygląda... jaką ma sierść. Quote
E-S Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 ocelot napisał(a):ale zobaczcie jak on strasznie wygląda... jaką ma sierść. Makabrycznie, na dzień dobry do strzyżenia i golenia ... Łapka na pewno sparaliżowana, czy może np. złamana ? Albo coś.... Quote
ocelot Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 według informacji od weta sparaliżowana. Quote
E-S Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Kurcze blade no ... miejsca mu już chyba trzeba szukać i deklarek ? Quote
leni356 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 E-S napisał(a):Kurcze blade no ... miejsca mu już chyba trzeba szukać i deklarek ? Zdecydowanie. Czasu niewiele :( Quote
ocelot Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Tak miejsce i deklaracje bardo potrzebne. Quote
Awit Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Jaka bida zaniedbana, a jeśli łapka sparaliżowana to dlaczego? Złamanie i ucisk, ucisk na nerwy w kręgosłupie? Quote
ocelot Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Awit napisał(a):Jaka bida zaniedbana, a jeśli łapka sparaliżowana to dlaczego? Złamanie i ucisk, ucisk na nerwy w kręgosłupie? Nie wiem Awit. Poprosiłam weta, żeby mi wszystko napisał. Quote
patija Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Tak na szybko banerek, na czas póki psinka nie ma bardziej "twarzowych" zdjęć :);) Quote
E-S Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Znalazłam to, ale dopiero od maja: http://www.dogomania.pl/threads/182931-Hotelik-na-A-lAE-sku-okolice-BAE-dzina-czy-sAE-chAE-tni Edit: U AlinyS jest jeszcze chyba ostatnie miejsce ... http://www.dogomania.pl/threads/148872-1-wolne-miejsce-DOMOWY-Hotelik-dla-psA-w-RA-wnieA-chwilowe-interwencyjne-przechowanie/page31 Quote
ocelot Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 U AlinyS jest jest nasz Czaruś. pani Alino? ale deklaracji nadal brak. Quote
E-S Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Holender ja jestem teraz w takiej sytuacji, że nic nie zadeklaruję, za nic po prostu ... już mam problem ze wywiązaniem ze starych deklaracji :( Quote
E-S Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Ocelot, a możesz dopisać w tytule wątku: sparaliżowana łapka - PILNIE DEKLARACJE !!! Quote
ocelot Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 E-S napisał(a):Ocelot, a możesz dopisać w tytule wątku: sparaliżowana łapka - PILNIE DEKLARACJE !!! dobrze dopisuję, Quote
Recommended Posts