pinkmoon Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Aga, nie chwaliłaś się że macie stowarzyszenie! :razz: powiedz coś więcej :razz: Quote
agnieszka32 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 pinkmoon napisał(a):Aga, nie chwaliłaś się że macie stowarzyszenie! :razz: powiedz coś więcej :razz: Na razie stowarzyszenie jest nieformalne, ale czynimy już pewne kroki, by je zarejestrować i działać :cool3: Quote
ageralion Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Zapraszam na bazarek dla naszych TTB, na ktorym mozna kupic dysk zewnetrzny firmy Verbatim o pojemnosci 160GB http://www.dogomania.pl/threads/184122-2-5-calowy-przeno%C5%9Bny-dysk-twardy-USB-firmy-Verbatim-160-GB-(do-30.04) Quote
bebcik Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 i jak Bandit po kastracji? Wszystko w porządku? Żadnych problemów? Quote
dusje Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Wlasnie przed chwila zadzwonil do mnie ex wlasciciel lalunia. Sadzac po jego akcencie gosc nie jest rodowitym Holendrem, raczej Turek ewentualnie inna nacja zblizona do krajow muzulmanskich. W tle slyszalam kilku chlopa szprechajacych w jezyku podobnym do tureckiego. Dziwne - oni nie toleruja psow :roll: Wersja goscia - sprzedalem Bandyte w Polsce, bylem tam niedawno. Paszport oddalem nowemu wlascicielowi i dostalem za psa pieniadze. Pies jest urodzony w NL i podobno ma wszystkie szczepienia, czyli wscieklizna i wirusowki. Gosc nie byl w stanie podac daty szczepien, ale dal mi namiary do kliniki w ktorej Bandyta mial je robione. Sprawdze :razz: Jesli to rzeczywiscieTuras - nie bede robic kuku bo moze mi sie trafic nieszczesliwy wypadek np. Ci ludzie sa nieobliczalni i dzialaja z reguly w grupie. Mam nr jego komorki. Quote
agnieszka32 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 dusje - jesteś niesamowita :crazyeye: Ciekawa jestem, czy klinika potwierdzi wersję tureckiego osobnika... Quote
Rybka_39 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 dusje napisał(a):Wlasnie przed chwila zadzwonil do mnie ex wlasciciel lalunia. Sadzac po jego akcencie gosc nie jest rodowitym Holendrem, raczej Turek ewentualnie inna nacja zblizona do krajow muzulmanskich. W tle slyszalam kilku chlopa szprechajacych w jezyku podobnym do tureckiego. Dziwne - oni nie toleruja psow :roll: Wersja goscia - sprzedalem Bandyte w Polsce, bylem tam niedawno. Paszport oddalem nowemu wlascicielowi i dostalem za psa pieniadze. Pies jest urodzony w NL i podobno ma wszystkie szczepienia, czyli wscieklizna i wirusowki. Gosc nie byl w stanie podac daty szczepien, ale dal mi namiary do kliniki w ktorej Bandyta mial je robione. Sprawdze :razz: Jesli to rzeczywiscieTuras - nie bede robic kuku bo moze mi sie trafic nieszczesliwy wypadek np. Ci ludzie sa nieobliczalni i dzialaja z reguly w grupie. Mam nr jego komorki. A nie dał Ci danych osoby której psa sprzedał? Quote
ageralion Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 dusje dziekuje, niezly z Ciebie Sherlock Holmes ;) Pytalam dziewczyn z TOZu i ten Holender, co byl u nich kompletnie nie byl podobny do Turka... ciekawe co powie weterynarz o szczepieniach i paszporcie... Quote
ageralion Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 Bandit juz w poczekalni TOZ http://www.gareon.netarteria.pl/?id=poczekalnia_new_psy Quote
dusje Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Rybka_39 napisał(a):A nie dał Ci danych osoby której psa sprzedał? Hehe, nawet nie pytalam znajac polska wersje zdarzen. Teraz kolejne informacje: Pies byl szczepiony w klinice Oost Groningen w miejscowosci Winschoten / tel. 0597 414 227; z Pl 0031 597 414 227/. Lalus urodzil sie w Lutym 2007 czyli ma 3 lata. Szczepienia: wscieklizna 18 Lipiec 2007 . Szczepienie jest wazne do 18 Lipca 2010!!!!! To slowa wetki. Chyba ze z wrazenia zle zrozumialam i powinno byc 2009 bo przeciez to sie szczepi co roku, nieprawda? Chyba ze byl to NOBIVAC RABIES - to wszystko sie zgadza. Co 3 lata powtorka. We wrzesniu 2009 uplynal termin waznosci szczepien na wirusowki i szczepienia na kaszel kenelowy / sa to 2 od siebie niezalezne szczepionki/. Wetka potwierdzila, ze facet jest obcokrajowcem i spikal po angielsku, ale nie dopytywalam o szczegoly, jako ze ochrona danych ja tez obowiazuje. Najwazniejsze, ze wiemy juz cos o szczepieniach. Gdyby ktos z Was chcial sie skontaktowac z klinika z ramienia TOZ i uzyskac np. nazwe szczepionki przeciw wsciekliznie to podam maila do kliniki. Quote
andzia69 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='ageralion']Bandit juz w poczekalni TOZ http://www.gareon.netarteria.pl/?id=poczekalnia_new_psy a co to znaczy w "poczekalni"? Quote
agnieszka32 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='andzia69']a co to znaczy w "poczekalni"? Czyli na liście psów oczekujących na adopcję. cyt ze strony TOZu Poczekalnia jest miejscem, w którym zwierzęta domowe mogą znaleźć swoich nowych właścicieli. Z różnych powodów (zgon, choroba, wyjazd właściciela) nie mogą już cieszyć się swoim dotychczasowym właścicielem. Chcąc uchronić je przed pobytem w schronisku, pośredniczymy w adopcji zwierząt, które obecnie znajdują się u dotychczasowych właścicieli, lub pod nasza opieką. Adopcja zwierząt z wykorzystaniem POCZEKALNI jest bezpłatna. Quote
agnieszka32 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='Alicja']Czyli w ,,poczekalni ,, jest bezpieczny ?? Nie, Alicja - po prostu więcej ludzi o tych psach usłyszy i mają o wiele większą szansę na adopcję - większość ludzi szukając psa pierwsze swoje kroki (przynajmniej w Szczecinie) kieruje do TOZu. Bardzo TOZowi dziękujemy za pomoc. Quote
ageralion Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 dusje napisał(a):Najwazniejsze, ze wiemy juz cos o szczepieniach. Gdyby ktos z Was chcial sie skontaktowac z klinika z ramienia TOZ i uzyskac np. nazwe szczepionki przeciw wsciekliznie to podam maila do kliniki. W schronisku nikt nie bezie i tak sluchal, tylko go na wyjscie zaszczepia na wscieklizne. Nawet Fluka/Bena zaszczepili pomimo, ze wyraznie mowilysmy, ze zabieramy go prosto na stol operacyjny...:shake: Czyli nasz lobuziak urodzil sie 3 lata temu :cool3: Jesli wlasciciel z czipa jest obcokrajowcem, to znaczy, ze faktycznie psa sprzedal, bo u nas byl z nim Holender z rodzinka :-( Quote
bebcik Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 O losie, na dogo nawet speców od wywiadu międzynarodowego mamy :) A jak Bandi dzisiaj? Quote
dusje Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 ageralion napisał(a):W schronisku nikt nie bezie i tak sluchal, tylko go na wyjscie zaszczepia na wscieklizne. Nawet Fluka/Bena zaszczepili pomimo, ze wyraznie mowilysmy, ze zabieramy go prosto na stol operacyjny...:shake: Czyli nasz lobuziak urodzil sie 3 lata temu :cool3: Jesli wlasciciel z czipa jest obcokrajowcem, to znaczy, ze faktycznie psa sprzedal, bo u nas byl z nim Holender z rodzinka :-( No nie bardzo. Ten facet z ktorym rozmawialam powiedzial mi, ze to on byl w Polsce i ze sprzedal tam psa. Skad wiadomo ze facet w schronie to byl Holender? Malo wazne wlasciwie, ale czy komus pokazywal swoj paszport? Poza tym ten gosc mieszka w NL wiec moze juz z rozbiegu okresla samego siebie Holendrem, hehe. Quote
ageralion Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 dusje napisał(a):Skad wiadomo ze facet w schronie to byl Holender? Malo wazne wlasciwie, ale czy komus pokazywal swoj paszport? Poza tym ten gosc mieszka w NL wiec moze juz z rozbiegu okresla samego siebie Holendrem, hehe. Nie w schronisku, tylko w TOZie. Nie wiem skad ta pewnosc, ze byl Holendrem, moze gadali miedzy soba w tym jezyku... sadze ze faktycznie to juz nie istotne w tym momencie ;) A jak sie miewa Bandit dowiemy sie jutro... Quote
bebcik Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Jutro, jutro, a ja tu czekam i się martwię ;) Quote
ageralion Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 bebcik napisał(a):Jutro, jutro, a ja tu czekam i się martwię ;) Ostatnie dni kazda z nas miala zabiegane. Enigma ma problemy z psem, ja z synem i psem, Aga nie lepiej... jutro postaram sie umowic z Magda do schroniska, a jesli nie wypali to obiecuje zadzwonic i zapytac co u chlopaka... Quote
bebcik Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 wiem jak to jest. Kłopoty chodzą stadami.... najważniejsze że Bandi jest raczej bezpieczny.. Quote
agnieszka32 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Bandit ma szansę na fajny domek... Trzymajcie kciuki ;) Quote
Enigma79 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Trzymamy,trzymamy. Zaraz dzwonię po raz 4 w tym tygodniu do schronu ;) oby się chłopakowi poszczęściło (i nie tylko jemu) Quote
agaga21 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 agnieszka32 napisał(a):Bandit ma szansę na fajny domek... Trzymajcie kciuki ;):kciuki: :kciuki: :kciuki: zdradzisz jakies szczegóły?:cool3: Quote
Recommended Posts