Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj przesiedzialm pol dnia z Karolem na telefonie :evil_lol: Nasz Bandytek jest przekochany poprostu. Poznal mnie przez telefon, jak uslyszal moj glos to cala komorke wylizal :loveu:
Ogolnie w domu jest grzeczniutki i uwaga uwaga!! mieszka z kotem :evil_lol: Na poczatku bylo roznie miedzy nimi ale teraz jedza z jednej miski :roll: Karol znalazl na niego sposob. Jak lobuz rozrabia, to dostaje kaganiec na pysk, wtedy z asta robi sie ratlerek :diabloti: Nasz pieknis zostal puszczony w lesie bez smyczki (juz miesiac minal, ale szybko zlecialo...) zobaczyl sarne i w dluga za nia ale na komende pieknie wrocil do Karola :loveu: Wsrod ludzi chodzi wylacznie w kagancu i na smyczy, wola nie ryzykowac, bo Bandyta niewiadomo czemu nie przepada za okolicznymi "wiesniakami" :niewiem: Dzisiaj lowili ryby, bo maja rzeke kilka metrow od domu i staw poniemiecki z 10 gatunkami ryb... dla mnie bomba :cool3: Dobra ja tu gadu gadu a foteczki czekaja :eviltong:

Dzisiejsze rybki

To poniemieckie jeziorko

Chyba widzialam kotecka...

...tak, widzialam kotecka :evil_lol:

I filmik :cool3:

[video=youtube;joqzKoivzX4]http://www.youtube.com/watch?v=joqzKoivzX4[/video]

• Replies 457
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aha zapomnialam dopisac. Karol szuka towazyszki dla Bandita, mlodej suni bullteriera (jego ukochana rasa, amstaffy to milosc Basi). Nie obila sie Wam o uszy odpowednia sunka?

Posted

Ale wspaniałe wiadomości!!
Ale proszę, niech uważają z tym spuszczaniem ze smyczy w lesie - nawet najlepiej wyszkolony i odwoływalny pies może nie wrócić na zawołanie, gdy pobiegnie za sarną... Wiem coś o tym :( A miesiąc to naprawdę niewiele...

Posted

[quote name='agnieszka32']Ale wspaniałe wiadomości!!
Ale proszę, niech uważają z tym spuszczaniem ze smyczy w lesie - nawet najlepiej wyszkolony i odwoływalny pies może nie wrócić na zawołanie, gdy pobiegnie za sarną... Wiem coś o tym :( A miesiąc to naprawdę niewiele...[/QUOTE]
Oni uwazaja ale nie maja ogrodzonych miejsc, gdzie Bandyta moglby sie swobodnie wyszalec. Karol dzisiaj kilka razy wspominal, ze bardzo go kochaja i dziekowal za tak wspanialego psa. Nie pozwola, zeby stala mu sie krzywda :)

Posted

[quote name='ageralion']Oni uwazaja ale nie maja ogrodzonych miejsc, gdzie Bandyta moglby sie swobodnie wyszalec. Karol dzisiaj kilka razy wspominal, ze bardzo go kochaja i dziekowal za tak wspanialego psa. Nie pozwola, zeby stala mu sie krzywda :)[/QUOTE]

Marta, ja wiem, że oni go kochają, to widać :) Ja rozumiem, że pies musi się wybiegać, ale nie w lesie bez linki... Ja to piszę tylko w trosce o bezpieczeństwo Bandita ;) Jeśli możesz, poproś ich o podanie adresu, zamówię im 20 metrową linkę, pies będzie wybiegany i bezpieczny ;) Aaa, i niech mu też adresówkę do obroży przyczepią, też mogę zamówić ;)

Posted

Nareszcie Karolowi internet zalapal i udalo mu sie wyslac filmiki :multi: Oczy mi sie spocily na pierwszym ale drugi poprawil mi humor :evil_lol:

[video=youtube;CfPANVMmxpU]http://www.youtube.com/watch?v=CfPANVMmxpU[/video]

[video=youtube;VY5hQfgx1eA]http://www.youtube.com/watch?v=VY5hQfgx1eA[/video]

Posted

Pierwszy filmik rewelacja, jeszcze z narratorem z offu :D
Niuniek cudownie wygląda, szczęśliwy, roześmiany i wyluzowany... i to jest ten agresywny, dziki pies - cukiereczek :loveu:

Posted

xmartix napisał(a):
zapisuję się

Zapraszam do lektury :) Sluchajcie, zaczelismy z Karolem szukac towarzyszki bulinki dla Bandyty i zobaczcie jaka piekna sunia trafila do xmatrix :loveu: Moze to akurat bedzie ta? :cool3:

Posted

a mi sie wydaje ze ta sunia to troszke za szybko...:shake:
niech najpierw lepiej bandita poznają, niech się pies ma szansę pokazać ze swojej prawdziwej strony. wiadomo, że psy dopiero po kilku tygodniach często zaczynają w nowym domu być sobą.

Posted

agaga21 napisał(a):
a mi sie wydaje ze ta sunia to troszke za szybko...:shake:
niech najpierw lepiej bandita poznają, niech się pies ma szansę pokazać ze swojej prawdziwej strony. wiadomo, że psy dopiero po kilku tygodniach często zaczynają w nowym domu być sobą.

No ja tez sie nastawiam na dluzsze szukanie, bo ta sunia raczej zostanie na stale w DT :) Jest przeslodka...

Posted

bull-gang napisał(a):
Filmiki cudowne choc ostatni napewno troszke bolesny:) bandit jeszcze miekkiego pyska nie ma ale jak widac z czasem. ;)
swietnie trafil. super ze problemy minely

Asiu witamy na dogomani :) Ciesze sie, ze sledzisz losy swojego chrzesniaka ;) Dzisiaj sie dowiedzialam, ze Bandyta zaczyna sie wyciszac, nie wiem moze hormony po kastracji sie uspokajaja i zaczyna powoli zachecac psy do zabawy. Karol robi to wszysko powoli i ostroznie, bo jak sie jakis kudlacz napnie i zaczyna szczekac, to Bandyte nerwy ponosza i nie pozostaje dluzny.

Posted

przypuszczam ze odszczekiwac sie bedzie . chyba ze juz z wiekiem sie wyciszy. puki co to typowy samiec a e bez jajek . no coz :) wazne zeby karol nauczyl sie go wyciszac i kierowac uwage na cos innego.
Coby nie bylo ja jestem dobrej mysli:) chyba lepiej nasz bandyta trafic nie mogl:)

Posted

Oby wiecej takich domkow i zycie stanie sie piekne :) Ja sie juz nie mogbe doczekac konca wakacji, kiedy prawdopodobnie bede mogbla osobiscie wymiziac Bandyte :multi: No ale sie nie podniecam narazie, bo mi zylka pierdzaca peknie :eviltong: Za to macie prezenta :cool3: Kocham dostawac takie mmsy :loveu:

Posted

ageralion napisał(a):
Oby wiecej takich domkow i zycie stanie sie piekne :) Ja sie juz nie mogbe doczekac konca wakacji, kiedy prawdopodobnie bede mogbla osobiscie wymiziac Bandyte :multi: No ale sie nie podniecam narazie, bo mi zylka pierdzaca peknie :eviltong: Za to macie prezenta :cool3: Kocham dostawac takie mmsy :loveu:

buhahaaha....

Posted

Czesc Wszystkim :lol:

Wydarzyla sie ciekawa rzecz ;byly pan Bandyty zadzwonil do mnie przez pomylke i juz sie chcial wylaczyc alem se go przytrzymala na drutach :evil_lol:

Okazuje sie, ze gosc jest Szkotem / podobno/, widocznie musi sie obracac w miedzyn. towarzystwie bo za te glosy w tle, w egzotycznym jezyku dam glowe. Niewazne.
Pytalam goscia w jakim jezyku przemawial do psa i powiedzial, ze po polsku byly kontakty :evil_lol:

Gosc uprzejmie wyjasnil, ze gdyby byly jeszcze jakies pytania odnosnie psa, to mam dzwonic.
No to tyle. Pozdrawiam. Trzymaj sie Bandyto :multi: