agnieszka32 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 A ja mam wspaniałe wiadomości na temat Bandita (po wizycie w schronisku Asi -mojej koleżanki behawiorystki)!!!:multi::multi::multi: Przed chwilą z nią rozmawiałam i jest lepiej, niż przypuszczałyśmy - musimy koniecznie szukać dla Bandita DT - bez innych psów, może być z suczką. DT musi być doświadczony. Wszystko opisze Ageralion, bo ona bidulka spędziła dzisiaj pół dnia w schronisku (Marta, wielkie podziękowania dla Ciebie :loveu:), a ja niestety - uziemiona w pracy... Ale o wszystkim wiem :cool3: I nic nie powiem :eviltong: Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 A wlasnie ze nic nie napisze :evil_lol: Quote
agaga21 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 ageralion napisał(a):A wlasnie ze nic nie napisze :evil_lol: no jak to? my czekamy! Quote
andzia69 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 ageralion napisał(a):A wlasnie ze nic nie napisze :evil_lol: a nie pisz;) ja tam swoje wiedziałam wcześniej:eviltong: Quote
agaga21 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 andzia69 napisał(a):a nie pisz;) ja tam swoje wiedziałam wcześniej:eviltong: a ja nic nie wiem i ciągle trzymam kciuki i nie wiem czy mam nadal trzymać:placz: Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Tak to :eviltong: Nie wiem nawet od czego zaczac. Tak duzo informacji dostalam o Norwegu, ze polowy nie pamietam :evil_lol: Asia opisze mi chlopaka i wysle na maila (do schroniska tez ten opis pojdzie, bo kierowniczka prosila :cool3:). Ogolnie cala wizyta z Asia w schronisku byla dla mnie ogromna lekcja. Dziewczyna jest bezbledna a jej podejscie do psiakow i rady, bezcenne :loveu: Pierwsze co zrobila jak podeszla do krat boksu, tu kucnela do nich tylem i dalej gadala ze mna (bandit nie uciekl) :evil_lol: Czesem cos tam powiedziala do Bandita. Potem coraz wiecej sie nim interesowala, az w koncu dal sie poglskac po fafelku. Smaczkow nie chcial. Wyraznie sie mnie bal i zapytalam dlaczego. Powod byl prosty - bo stoje :crazyeye: Jak kucnelam chlopak wyraznie sie uspokoil. Okazalo sie, ze TTb (i nie tylko) czuja sie bardzo zagrozone, kiedy sa zamkniete w niewielkim pomieszczeniu bez szans ucieczki, a ktos nad nimi stoi oczy wlepia :splat:Teraz jak o tym pomysle, to przeciez powinno byc oczywiste ;) Wzielysmy go na spacer. Poza boksem to wulka energii, wesoly radosny piekny :loveu: Troche nie okrzesany, ma problemy z tarmoszeniem smyczki i skakaniem na ludzi by dac buziaka. Nie reaguje na koty agresja ale jakby jakiegos dopadl to mogl by mu zrobic krzywde swoja zywiolowoscia (jak sie go wymeczy, to bedzie zupelnie inaczej). Pieknie dogaduje sie z suczkami - sprawdzilam go na Chudzince :evil_lol: Wiecej grzechow nie pamietam :eviltong: jak dostane profil Bandita, to wkleje. Jak on strasznie plakal jak go zostawilysmy w boksie :placz: On bardzo szuka swojego ludzia, bardzo szybko opatrza sobei kogos na wlasciciela. To pies jednego czlowieka, ktorego broni i bedzie kochal calym sercem. A no i to pies pracujacy, dla czlowieka aktywnego, ktory bedzie z nim pracowal, bawil sie, spedzal duzo czasu. Szkolenia agility itp wskazane... podstawowe szkolenie posluszenstwa tez, bo chlopak ma silny charakter i ogromna inteligencje...:loveu: Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 kamilqax95x napisał(a):a jaka była reakcja pracowników :D Reakcja na co? Quote
Rybka_39 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 morbital, morbital, a tu zalękniony aniołek..nieokrzesany:evil_lol: Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Mam duuuuuuuuuuzo zdjec i je w wiekszosci powstawiam, bo one pieknie pokazuja jakim wspanialym psem jest Bandit (na to imie psiak nie reaguje wogole). Aha i jeszze jedno. Bandit moze cierpiec na lek separacyjny, wiec potrzeba doswiadczonego DT, ktory bedzie potrafil wprowadzic mu klatke albo dom z suczka :roll: To zaczynam: Sposob na rekawiczke genialny :loveu: Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Zobaczcie jak on probue szybko wyjsc z klatki... Na wolnosci :D Wciaz niepewne oczy.. Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Ciaganie smyczki... to wymaga dopracowania... Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Sztacham sie wolnoscia :evil_lol: szalenstwa na trawce Klotnik maly :loveu: Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Probujemy na ile da sie zdominowac Nawet mu sie podobalo Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Tu juz bylo za dlugo...co za duzo, to nie zdrowo ;) Nie wolno... Usmiechniety pychol :loveu: Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Ktos go uczyl komendy pilnuj z miedzy nog... Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Cudowny pysio :loveu: Zabka :evil_lol: Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Ta radosc na pyszku :D Zalotne spojrzenie..are you talking to me? KONIEC Quote
agaga21 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 ten wzrok mówiący :"to co, zabierzesz mnie juz do domu?" :( wspaniały pies! mam nadzieję, że po dzisiejszym dniu zdejmą z niego łatke agresora. http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/S8x92dFh7XI/AAAAAAAAEEA/3YDyYf_bC5g/DSC_0264.JPG Quote
ageralion Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Chce mi sie ryczec... on tak plakal i skakal na drzwi boksu... Aska odrazu powiedziala, ze za dwa dni on znow wroci do poprzedniego stanu zalamania... nienawidze durnych ludzi :angryy: Quote
Recommended Posts