tripti Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 ale wiecie co, to jest na wierzch na ranę, a tu chodzi o to (przynajmniej tak mi lekarz wytłumaczył działanie gąbki), że ją wkłada się na ranę i zaszywa razem, a ona stopniowo wchłania się, chyba że coś pokręciłam:) Quote
Kapsel Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 U mnie dwa razy pudło i to z dobrych poznańskich źródeł klinicznych. Jeszcze jutro jedna szansa i ewentualnie w środę mam obiecane że się "osoba postara", zobaczymy! Quote
fioneczka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 no i niestety, bardzo mi przykro ale szpital na który liczyłam że może pomóc, nie może pomóc bo oni nie stosują tego na swoich oddziałach :shake: miałam nadzieję że uda mi się coś załatwić :sad: mam nadzieję że uda się pomóc psince w inny sposób, bądź komuś uda się załatwić to "cudo" Quote
Mysza2 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='tripti']ale wiecie co, to jest na wierzch na ranę, a tu chodzi o to (przynajmniej tak mi lekarz wytłumaczył działanie gąbki), że ją wkłada się na ranę i zaszywa razem, a ona stopniowo wchłania się, chyba że coś pokręciłam:)[/QUOTE] To samo mnie też tłumaczyli. U mnie niestety z kilku źródeł na razie pudło. W ostateczności złożymy się jakoś myślę. Ale jeszcze w dwóch miejscach mają mi się postarać. Bardzo wszystkim dziękujemy za chęć pomocy. Proszę próbujcie też jeszcze:):) Quote
carolinascotties Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='carolinascotties'][B]Figa ma racje - [/B][B] zajrzyjcie proszę - w tym dokumencie - na 26 sytronie jest opis dzialania Collatampu EG [/B]- [url]http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:uTj2SIvAk7QJ:www.viamedica.pl/gazety/gazeta6/zamow_art_pdf.phtml%3Fid%3D45%26indeks_art%3D433+Collatamp+EG&hl=pl&gl=pl&pid=bl&srcid=ADGEESifxKwWGiBPIyaguug3V2RWVsnN7Ogrtvq0M4_9rO0zf_xQeNo86ssk1ARGrt3HvHqb27S0UrUXKC19lSf6gHcMIHg5yuDOaB4Ky-1K9zTuh0pIezyWvOZ-UzGVdwu-oKsE5rpq&sig=AHIEtbSDElK-4LqmRvPx47O7HiEijGSZwg[/url][/QUOTE] to moze byc ten Collatamp, czy nie? :) Quote
czerda Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 jutro wysyłąm świerzą gąbkę 10x10 , tylko proszę o adres Quote
tripti Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='carolinascotties']to moze byc ten Collatamp, czy nie? :)[/QUOTE] a to coś się wkłada do środka i zaszywa? ja tak jak pisałam dam odpowiedź jutro popołudniu. Quote
carolinascotties Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='czerda']jutro wysyłąm świerzą gąbkę 10x10 , tylko proszę o adres[/QUOTE] [B] czerda - [/B] [url=http://www.fodey.com/generators/animated/ninjatext.asp][img]http://r9.fodey.com/2108/54ae020c8f2b48398ff6126752f2dfbe.0.gif[/img][/url] [B] ile trzeba zaplacic za gabke? pytam - bo trwa bazarek na chlopaka - wiec mozna bedzie pokryc koszt.[/B] Quote
tripti Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 wow udało się!! gratulacje czerda!!! czyli już odwołać poszukiwania? Quote
Mysza2 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='czerda']jutro wysyłąm świerzą gąbkę 10x10 , tylko proszę o adres[/QUOTE] Czerda :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Nie mam słów :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Na dogo to same anioły chyba są a nad Volwerinem anioł stróż a czerda so anioł do kwadratu Quote
carolinascotties Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 az mnie scisnelo w gardle.... jakze milo mi bedzie usunac gąbkowy podpis!!! Quote
wasabi81 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='czerda']jutro wysyłąm świerzą gąbkę 10x10 , tylko proszę o adres[/QUOTE] Wow!!:multi::multi::multi: Quote
Kapsel Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='czerda']jutro wysyłąm świerzą gąbkę 10x10 , tylko proszę o adres[/QUOTE] Hura!!!!!!!!!!!!!!!!! Czerda :buzi::buzi::buzi::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool: Quote
Jolanta08 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Czerda,nie wiem jak to zrobiłaś ale wielkie dzięki:Rose::calus: Quote
Mysza2 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='czerda']a kiedy ma być operacja?[/QUOTE] CYT Kaa "Operacja będzie uzgodniona po tym jak Volwerin będzie jeszcze przeleczony antybiotykiem i lekiem przeciwzapalnym. Jak się okazało że weterynarze się znają dr. Fabisz powiedział tylko że jak pies będzie gotowy do operacji to niech do mnie Grzesiek zadzwoni , ja go zrobię , a przed samą operacją powtórzymy RTG w 2 ujęciach. A na koniec rzekł , jedżcie do domu nic u mnie nie płacicie, tylko pozdrówcie Grześka . A teraz bardzo ważna rzecz, dr. kazał nam skombinować przed operacją gąbkę goramycynową to taka maluśka gąbeczka nasączona antybiotykiem ,używana w hirurgii , podobno daje najlepsze efekty przy takich operacjach jak Volwerina . Problem w tym że taka gąbeczka 4 cm x 5 cm kosztuje 450 zł . Dlatego kazał popróbować ją załatwić , jeśli ktoś ma znajomych lekarzy np. może być taka po terminie do pól roku np. wycofana z oddziału hirurgicznego. Może też to być gąbka używana w stomatologi , nasączona antybiotykiem , podobno jest ogromna różnica w cenie , a też się nadaje. Możecie popytać , może znacie jakichś lekarzy?" Quote
Lolalola Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 dzis poslalam obiecane pieniadze!!!!!!!!!!!!!!!Trzymaj sie piesiu:) Quote
kaa Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='czerda']jutro wysyłąm świerzą gąbkę 10x10 , tylko proszę o adres[/QUOTE] Czerdo nie wiem jak ją zdobyłaś, bo o nią wszędzie bardzo trudno , ale ogromnie Ci dziękuje :Rose: :buzi: zaraz wyśle Ci adres :) . Volwerinek jest od dziś znów na lekach , dostał antybiotyk tym razem do łykania Dalacin i przeciwzapalnie- przeciwbólowo Melowen . Pytałam jak długo będzie na lekach , ma wybrać do końca opakowania ,a potem zostanie zbadany i jeśli wet uzna że to wystarczy zadzwoni do dr. Fabisza ustalić dokładny termin, jeśli uzna że jeszcze nie, pewnie dostanie dokładkę antybiotyku. Zobaczymy jak to się potoczy , w każdym razie antybiotyk wyłyka gdzieś w tydzień. Melowen starczy na 2 tyg. Jak się skończy antybiotyk będzie badanie. Quote
Mysza2 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='Lolalola']dzis poslalam obiecane pieniadze!!!!!!!!!!!!!!!Trzymaj sie piesiu:)[/QUOTE] :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Volwerin pięknie podaje zdrową łapkę i bardzo dziękuje:):):) Quote
TERESA BORCZ Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Czerdo jesteś napewno czarodziejką, Wiem to napewno bo tyle miejsc przeszukałam ja i wszyscy znajomi bliżsi i dalsi i na nic a Tobie się udało!!!!Dobrze że Cię ma Volwek. To juz teraz reszta "przyspieszenia" w zdrowieniu w lapkach Volwa. TRZYMAJ SIE PSINKO!! Quote
monika55 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Przy takich opiekunkach nic zlego stac sie nie moze.:loveu: Quote
Recommended Posts