elmira Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Renata5 napisał(a):No to Fifek zwiedzi trochę świata:) Moje staruszeczki już wygrzewają kosteczki na słoneczku,wprawdzie niezbyt długo,bo jeszcze chłodno jest,ale na słoneczku nie jest tak źle. No Fifulec,niedługo zwalisz ten łańcuch i będziesz sie byczył u Cioci Elmirki:) Oj zwiedzi, zwiedzi:) Ale jak pomyślę sobie, że zostanie uwolniony z tego łańcucha, to skaczę z radości. dzwoniła do mnie Jostel. Jutro Pudi idzie do swojego domu do Lubartowa!:) Quote
Lionees Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 elmira napisał(a):Oj zwiedzi, zwiedzi:) Ale jak pomyślę sobie, że zostanie uwolniony z tego łańcucha, to skaczę z radości. dzwoniła do mnie Jostel. Jutro Pudi idzie do swojego domu do Lubartowa!:) Same dobre wieści:) Quote
jostel5 Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 Dobre wieści,dziewczynki,owszem,ale t.zw.STRESA mam jak siedem choler! Będę jutro w schronie,bo nowa pani Pudi sama tam nie trafi...Przy okazji wymiziam Fifka i resztę.Pudinka jest trochę chora,wet powiedział,że w warunkach domowych (czyt.w ciepełku) sunia ma szansę na szybki powrót do zdrowia.Pani oczywiście już o tym wie i chce niunię zabrać MIMO WSZYSTKO...To bardzo dobrze rokuje,prawda? Ale i tak mam cykora... Quote
kinga_kinga7 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 jostel5 napisał(a):Dobre wieści,dziewczynki,owszem,ale t.zw.STRESA mam jak siedem choler! Będę jutro w schronie,bo nowa pani Pudi sama tam nie trafi...Przy okazji wymiziam Fifka i resztę.Pudinka jest trochę chora,wet powiedział,że w warunkach domowych (czyt.w ciepełku) sunia ma szansę na szybki powrót do zdrowia.Pani oczywiście już o tym wie i chce niunię zabrać MIMO WSZYSTKO...To bardzo dobrze rokuje,prawda? Ale i tak mam cykora... Pani wydaje się wporządku,skoro chce zabrać Pudi,mimo choroby i ją leczyć:) Quote
wasabi81 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Dzien Dobry Fifi!! My wszystkie nie mozemy sie doczekac 30.04!!!!:-) [quote name='jostel5']Dobre wieści,dziewczynki,owszem,ale t.zw.STRESA mam jak siedem choler! Będę jutro w schronie,bo nowa pani Pudi sama tam nie trafi...Przy okazji wymiziam Fifka i resztę.Pudinka jest trochę chora,wet powiedział,że w warunkach domowych (czyt.w ciepełku) sunia ma szansę na szybki powrót do zdrowia.Pani oczywiście już o tym wie i chce niunię zabrać MIMO WSZYSTKO...To bardzo dobrze rokuje,prawda? Ale i tak mam cykora... Trzymam kciuki baaaaaaaaaaaaardzo mocno!!:kciuki::kciuki: Quote
jostel5 Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Wróciłam właśnie ze schroniska po dniu pełnym emocji ! Pudi pojechała do domku w Lubartowie,Bolek-do Warszawy...Tak bym chciała,by psiaki już zawsze były szczęśliwe i bezpieczne...Myślę,że będą...:) A Fifi,wyobraźcie sobie,mnie poznał! Kiedy szłam między budami , "rozszczekał się" strasznie,ale kiedy mnie powąchał-ogonek poszedł w ruch! Dzisiaj też Fifulec stał się oficjalnie moim psiakiem-ma już przygotowaną "wypiskę" ze schronu ,z której jasno wynika,że został zaadoptowany! Dziadzio bardzo lubi drapanie pod bródką-wyciągnięta szyja i zmrużone oczka to widok,który powala,bo temu psu tak niewiele potrzeba do szczęścia! No i bardzo smakuje mu szczenięce żarełko,wsuwał,aż mu się uszy trzęsły!:) Quote
Syla Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 To super, że inne psiaczki znajdują swoje domki.Fifiaczek!!! Tak o nim pięknie piszesz jostel5.Ty go kochasz.On Ciebie też.Śliczny jest i fajnie, że dziadeczka czeka lepsze życie.Pozdrawiam i podrap go, ode mnie, tam gdzie, tak bardzo lubi. Quote
jostel5 Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Oj,Syla!;) Fifi, podrzucaj dupinkę! Hop,do góry! Quote
mimiś Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Elmirko, to Fifi będzie u ciebie? -to sie dziadkowi uda ło!! Quote
obraczus87 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 FIFIACZKU jestes wspaniały!!! Drapanie pod bródka... niedługo bedziesz miał to codziennie :) Quote
kinga_kinga7 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 dostałam 50 zł od majku33krakow,dziękuje:) Quote
jostel5 Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 [quote name='kinga_kinga7']dostałam 50 zł od majku33krakow,dziękuje:) Bardzo dziękuję w imieniu Fifiego,majku33krakow i już dopisuję Twoją wpłatę...:) Fifcio ma już trochę na koncie,biedakiem nie jest,ale przydałyby się stałe deklaracje... Quote
elmira Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Mimisiu, Fifi będzie u mnie kilka dni, a potem jedzie do Renata5. Dzięki Majku! Jostel, dzięki wielkie za Pudi. Już wczoraj czytałam, ale miałam problemy z napisaniem czegokolwiek na forum. Quote
jostel5 Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 elmira napisał(a):Mimisiu, Fifi będzie u mnie kilka dni, a potem jedzie do Renata5. Dzięki Majku! Jostel, dzięki wielkie za Pudi. Już wczoraj czytałam, ale miałam problemy z napisaniem czegokolwiek na forum. O,jak dobrze,że się odezwałaś,ULGA! Martwiłam się o Ciebie...Wyobraźnię mam pokaleczoną! Quote
elmira Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Ja tez przeszłam traumę, bo nie mogłam nic napisać;) Nie martw się na zapas. Dzięki za troskę:) Quote
jostel5 Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 Jeszcze tylko wtorek,środa,czwartek...To już ostatnie "łańcuchowe" dni Fifiego :) ! Chciałabym go zobaczyć wykąpanego ,na zielonej trawie i BEZ NICZEGO na szyi...Staruszek bardzo niezdarnie chodzi-zatacza się,przewraca,ale jest wyjątkowo ciekawski !Myślę,że taki widok wzruszy każdego,kto zobaczy,jak Fifi koślawo,ale dzielnie tupta z nosem przy ziemi ...Niech już by był ten piątek! Quote
majku33krakow Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 jostel5 napisał(a):Jeszcze tylko wtorek,środa,czwartek...To już ostatnie "łańcuchowe" dni Fifiego :) ! Chciałabym go zobaczyć wykąpanego ,na zielonej trawie i BEZ NICZEGO na szyi...Staruszek bardzo niezdarnie chodzi-zatacza się,przewraca,ale jest wyjątkowo ciekawski !Myślę,że taki widok wzruszy każdego,kto zobaczy,jak Fifi koślawo,ale dzielnie tupta z nosem przy ziemi ...Niech już by był ten piątek! odrazu go nie mozna kompac Quote
jostel5 Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 [quote name='majku33krakow']odrazu go nie mozna kompac Dlaczego nie można?On musi dostać preparaty przeciwpchelne i przeciwkleszczowe,a wet mówił,że można je nałożyć na czystą skórę bez łojotoku.Nie myślałam,żeby go kąpać natychmiast,raczej dopiero wtedy ,gdy odpocznie po podróży i stresie z nią związanym. Quote
majku33krakow Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 [quote name='jostel5']Dlaczego nie można?On musi dostać preparaty przeciwpchelne i przeciwkleszczowe,a wet mówił,że można je nałożyć na czystą skórę bez łojotoku.Nie myślałam,żeby go kąpać natychmiast,raczej dopiero wtedy ,gdy odpocznie po podróży i stresie z nią związanym. przez 2 tyg musi nie byc kapany,ja tak miałem z moją sunią,nie kompałem jej tylko odrazu wyczesa łem i po 2 tyg kompałem dopiero,zmiane jedzenia nie odrazu Quote
kinga_kinga7 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 jostel5 napisał(a):Jeszcze tylko wtorek,środa,czwartek...To już ostatnie "łańcuchowe" dni Fifiego :) ! Chciałabym go zobaczyć wykąpanego ,na zielonej trawie i BEZ NICZEGO na szyi...Staruszek bardzo niezdarnie chodzi-zatacza się,przewraca,ale jest wyjątkowo ciekawski !Myślę,że taki widok wzruszy każdego,kto zobaczy,jak Fifi koślawo,ale dzielnie tupta z nosem przy ziemi ...Niech już by był ten piątek! też chciałabym go takiego zobaczyć:) Quote
jostel5 Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 majku33krakow napisał(a):przez 2 tyg musi nie byc kapany,ja tak miałem z moją sunią,nie kompałem jej tylko odrazu wyczesa łem i po 2 tyg kompałem dopiero,zmiane jedzenia nie odrazu Aha!No to Elmira zdecyduje...:lol: Quote
elmira Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 No zmiana jedzenia to będzie. Z przyczyn obiektywnych. Co do kąpania, to też zobaczę, w jakiej Fifi będzie formie. Trzeba tez pomyśleć nad zakupem leków dla małego. Mi w domu zostały jakieś cuda na stawy, po moim staruszku. No i pampersy. Quote
Recommended Posts