majku33krakow Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 elmira napisał(a):No zmiana jedzenia to będzie. Z przyczyn obiektywnych. Co do kąpania, to też zobaczę, w jakiej Fifi będzie formie. Trzeba tez pomyśleć nad zakupem leków dla małego. Mi w domu zostały jakieś cuda na stawy, po moim staruszku. No i pampersy. proponuje arthroflex.ile kasy trzeba na leki?,ciocia pisz konkretnie,cenami. Quote
majku33krakow Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 elmira napisał(a):No zmiana jedzenia to będzie. Z przyczyn obiektywnych. Co do kąpania, to też zobaczę, w jakiej Fifi będzie formie. Trzeba tez pomyśleć nad zakupem leków dla małego. Mi w domu zostały jakieś cuda na stawy, po moim staruszku. No i pampersy. 40 zł pampersy kosztują Quote
wasabi81 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 jostel5 napisał(a):Jeszcze tylko wtorek,środa,czwartek...To już ostatnie "łańcuchowe" dni Fifiego :) ! Chciałabym go zobaczyć wykąpanego ,na zielonej trawie i BEZ NICZEGO na szyi...Staruszek bardzo niezdarnie chodzi-zatacza się,przewraca,ale jest wyjątkowo ciekawski !Myślę,że taki widok wzruszy każdego,kto zobaczy,jak Fifi koślawo,ale dzielnie tupta z nosem przy ziemi ...Niech już by był ten piątek! Wlasnie tak nam sie wszystim marzy... a najlepsze to, ze te marzenia sie spelnia!!! :-) My sie denejwujemy i liczymy dni a Fifi nawet nie ma pojecia ze w piatek bedzie wolny!!! ;-) Quote
kinga_kinga7 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Mój piesek na stawy ma DERMAPHARM ArtroTine zdrowe stawy Quote
jostel5 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 [quote name='elmira']No zmiana jedzenia to będzie. Z przyczyn obiektywnych. Co do kąpania, to też zobaczę, w jakiej Fifi będzie formie. Trzeba tez pomyśleć nad zakupem leków dla małego. Mi w domu zostały jakieś cuda na stawy, po moim staruszku. No i pampersy. Wet powiedział,że zmiana jedzenia-absolutnie tak!Mały powinien jeść chudo,bez żadnych kości i kosteczek,najlepiej ryż,chude mięso,warzywa.Zauważyłam,że suchego nie lubi-może dlatego,że nie ma prawie zębów.Z wielką przyjemnością zjadał saszetki z czymś dobrym dla szczeniaków (jagnięcina chyba-z galaretką :)) ... Ogólnie rzecz biorąc-apetyt ma i lubi miękkie. Jeśli chodzi o niekontrolowane sikanie,to robi to wtedy,gdy np.szczeka...To pewnie wysiłek powoduje nietrzymanie moczu.W samochodzie sikania nie było (trzymałam go na kolanach) ,u weta-mimo,że badanie trwało długo -też nie.Przed lecznicą biegał i sikał na początku.Wyglądało to tak,jakby "szkoda mu było czasu" na sikanie w miejscu,bo oto WOLNOŚĆ i tyyyle trzeba zobaczyć! Jeśli chodzi o kąpiel-weterynarz powiedział,że Fifulek wręcz jej wymaga i ma to być kąpiel bardzo ciepła z mydłem siarkowym. Psiaczek jest bardzo ufny-gdy trzymałam go na rękach mocno się przytulał,"zaglądał" w oczy ...Bardzo lubi pieszczotki ,kiedy się go dotyka,drapie,głaszcze- aż zamiera z wrażenia.Myślę,że za obecność człowieka obok siebie odda wszystko i nawet kąpiel sprawi mu przyjemność. Aha i jeszcze leki:1 tabl.Arthroscanu dziennie,Karsivan-1/2 tabletki co 12 godzin,Rimadyl też 1/2 tabl.co 12 godzin lub 1 tabletka dziennie ,a do tego wzmacniający Augastrin. W lecznicy dostał przeciwzapalny METACAM i Catosal. Jest odrobaczony ,trzeba go odpchlić,ale ,by to zrobić,potrzebna jest kąpiel. Elmira,może wziąć dla niego receptę na leki od weta Iwanickiego? Quote
elmira Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Będzie miał gotowane:) Poprosimy o recepty:) Quote
jostel5 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 elmira napisał(a):Będzie miał gotowane:) Poprosimy o recepty:) Elmira,okazuje się,że te fifusiowe leki są przeznaczone wyłącznie dla zwierząt ,a co za tym idzie- receptą na nie można sobie co najwyżej podetrzeć to i owo...W "ludzkiej" aptece takowej się nie zrealizuje... Fifi ma dostawać Rimadyl ALBO Augastrin-nie równocześnie! Quote
majku33krakow Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 jostel5 napisał(a):Elmira,okazuje się,że te fifusiowe leki są przeznaczone wyłącznie dla zwierząt ,a co za tym idzie- receptą na nie można sobie co najwyżej podetrzeć to i owo...W "ludzkiej" aptece takowej się nie zrealizuje... Fifi ma dostawać Rimadyl ALBO Augastrin-nie równocześnie! gotowane to chyba kurczaczek? Quote
jostel5 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 majku33krakow napisał(a):gotowane to chyba kurczaczek? ...i ryżyk,i warzywko! Majku,dzięki za podnoszenie Fifcia! Quote
Lionees Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 elmira napisał(a):Będzie miał gotowane:) Poprosimy o recepty:) U mnie też będzie miał gotowane,bo gotuję dla moich staruszków.Fifek będzie jadł to co one:) Quote
elmira Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Pewnie się pierdołka nie spodziewa, co go czeka:) Quote
Lionees Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 elmira napisał(a):Pewnie się pierdołka nie spodziewa, co go czeka:) Oczywiście przywieziesz Fifka osobiście do mnie,no nie?:)Bo byśmy se pogadały o tym i owym i o dupie maryni:cool3: Quote
elmira Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Renata5 napisał(a):Oczywiście przywieziesz Fifka osobiście do mnie,no nie?:)Bo byśmy se pogadały o tym i owym i o dupie maryni:cool3: No pewnie, najbardziej mnie interesuje o tej ... Maryni:lol: Quote
obraczus87 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 WCzoraj otrzymałam wpłate od WASABI - 62,42zł, przekierowałam na konto :) Dzisiaj powinna byc wpłata na koncie Fifiaczka ;) Quote
elmira Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 obraczus87 napisał(a):WCzoraj otrzymałam wpłate od WASABI - 62,42zł, przekierowałam na konto :) Dzisiaj powinna byc wpłata na koncie Fifiaczka ;) Ale z Fifka zamożny pan się robi:) Quote
obraczus87 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 elmira napisał(a):Ale z Fifka zamożny pan się robi:) Nioooo ;) bogacz normalnie będzie ;) Quote
wasabi81 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 obraczus87 napisał(a):Nioooo ;) bogacz normalnie będzie ;) No, ludzie z Fifka beda!! ;-) Wykapany, wyczesany, najedzony i wymiziany!! Jeszcze dwa dni i Fifek bedzie mial cudowna niespodzianke:-) Jak sie mowilo??: "Starosc nie radosc!"... U Fifulka bedzie wlasnie na odwrot:loveu: Quote
obraczus87 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Aaaa dziewczyny poprawcie w rozliczeniu nick wasabi ;) Quote
kinga_kinga7 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 dostałam wpłatę od Wasabi81 62,42 zł Dziękuję razem z Fifkiem:) Quote
jostel5 Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 obraczus87 napisał(a):Aaaa dziewczyny poprawcie w rozliczeniu nick wasabi ;) Poprawiony!:) Mylą mi się te cyferki przy nickach ...:) Najlepiej jest mieć "5" ;) Quote
obraczus87 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 jostel5 napisał(a):Poprawiony!:) Mylą mi się te cyferki przy nickach ...:) Najlepiej jest mieć "5" ;) Hehehe ;) FIFI niedlugo juz!!!!!!! Quote
jostel5 Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Gdyby dziadzio wiedział,że to już tuż tuż:),pewnie pakowałby manatki! Quote
majku33krakow Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 jostel5 napisał(a):Gdyby dziadzio wiedział,że to już tuż tuż:),pewnie pakowałby manatki! wez go na raczki jak bedziesz w schronie i powiedz mu na uszko to ze nowe zycie bedzie miał. Quote
jostel5 Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 majku33krakow napisał(a):wez go na raczki jak bedziesz w schronie i powiedz mu na uszko to ze nowe zycie bedzie miał. Już mu naszeptałam ;) .Uwierzył i czeka... Quote
Recommended Posts