Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

elmira napisał(a):
No zmiana jedzenia to będzie. Z przyczyn obiektywnych. Co do kąpania, to też zobaczę, w jakiej Fifi będzie formie.
Trzeba tez pomyśleć nad zakupem leków dla małego. Mi w domu zostały jakieś cuda na stawy, po moim staruszku. No i pampersy.

proponuje arthroflex.ile kasy trzeba na leki?,ciocia pisz konkretnie,cenami.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

elmira napisał(a):
No zmiana jedzenia to będzie. Z przyczyn obiektywnych. Co do kąpania, to też zobaczę, w jakiej Fifi będzie formie.
Trzeba tez pomyśleć nad zakupem leków dla małego. Mi w domu zostały jakieś cuda na stawy, po moim staruszku. No i pampersy.

40 zł pampersy kosztują

Posted

jostel5 napisał(a):
Jeszcze tylko wtorek,środa,czwartek...To już ostatnie "łańcuchowe" dni Fifiego :) ! Chciałabym go zobaczyć wykąpanego ,na zielonej trawie i BEZ NICZEGO na szyi...Staruszek bardzo niezdarnie chodzi-zatacza się,przewraca,ale jest wyjątkowo ciekawski !Myślę,że taki widok wzruszy każdego,kto zobaczy,jak Fifi koślawo,ale dzielnie tupta z nosem przy ziemi ...Niech już by był ten piątek!

Wlasnie tak nam sie wszystim marzy... a najlepsze to, ze te marzenia sie spelnia!!! :-)
My sie denejwujemy i liczymy dni a Fifi nawet nie ma pojecia ze w piatek bedzie wolny!!! ;-)

Posted

[quote name='elmira']No zmiana jedzenia to będzie. Z przyczyn obiektywnych. Co do kąpania, to też zobaczę, w jakiej Fifi będzie formie.

Wet powiedział,że zmiana jedzenia-absolutnie tak!Mały powinien jeść chudo,bez żadnych kości i kosteczek,najlepiej ryż,chude mięso,warzywa.Zauważyłam,że suchego nie lubi-może dlatego,że nie ma prawie zębów.Z wielką przyjemnością zjadał saszetki z czymś dobrym dla szczeniaków (jagnięcina chyba-z galaretką :)) ...
Ogólnie rzecz biorąc-apetyt ma i lubi miękkie.
Jeśli chodzi o niekontrolowane sikanie,to robi to wtedy,gdy np.szczeka...To pewnie wysiłek powoduje nietrzymanie moczu.W samochodzie sikania nie było (trzymałam go na kolanach) ,u weta-mimo,że badanie trwało długo -też nie.Przed lecznicą biegał i sikał na początku.Wyglądało to tak,jakby "szkoda mu było czasu" na sikanie w miejscu,bo oto WOLNOŚĆ i tyyyle trzeba zobaczyć!
Jeśli chodzi o kąpiel-weterynarz powiedział,że Fifulek wręcz jej wymaga i ma to być kąpiel bardzo ciepła z mydłem siarkowym. Psiaczek jest bardzo ufny-gdy trzymałam go na rękach mocno się przytulał,"zaglądał" w oczy ...Bardzo lubi pieszczotki ,kiedy się go dotyka,drapie,głaszcze- aż zamiera z wrażenia.Myślę,że za obecność człowieka obok siebie odda wszystko i nawet kąpiel sprawi mu przyjemność.

Aha i jeszcze leki:1 tabl.Arthroscanu dziennie,Karsivan-1/2 tabletki co 12 godzin,Rimadyl też 1/2 tabl.co 12 godzin lub 1 tabletka dziennie ,a do tego wzmacniający Augastrin.
W lecznicy dostał przeciwzapalny METACAM i Catosal.
Jest odrobaczony ,trzeba go odpchlić,ale ,by to zrobić,potrzebna jest kąpiel.

Elmira,może wziąć dla niego receptę na leki od weta Iwanickiego?

Posted

elmira napisał(a):
Będzie miał gotowane:) Poprosimy o recepty:)

Elmira,okazuje się,że te fifusiowe leki są przeznaczone wyłącznie dla zwierząt ,a co za tym idzie- receptą na nie można sobie co najwyżej podetrzeć to i owo...W "ludzkiej" aptece takowej się nie zrealizuje...
Fifi ma dostawać Rimadyl ALBO Augastrin-nie równocześnie!

Posted

jostel5 napisał(a):
Elmira,okazuje się,że te fifusiowe leki są przeznaczone wyłącznie dla zwierząt ,a co za tym idzie- receptą na nie można sobie co najwyżej podetrzeć to i owo...W "ludzkiej" aptece takowej się nie zrealizuje...
Fifi ma dostawać Rimadyl ALBO Augastrin-nie równocześnie!

gotowane to chyba kurczaczek?

Posted

elmira napisał(a):
Będzie miał gotowane:) Poprosimy o recepty:)

U mnie też będzie miał gotowane,bo gotuję dla moich staruszków.Fifek będzie jadł to co one:)

Posted

elmira napisał(a):
Pewnie się pierdołka nie spodziewa, co go czeka:)

Oczywiście przywieziesz Fifka osobiście do mnie,no nie?:)Bo byśmy se pogadały o tym i owym i o dupie maryni:cool3:

Posted

Renata5 napisał(a):
Oczywiście przywieziesz Fifka osobiście do mnie,no nie?:)Bo byśmy se pogadały o tym i owym i o dupie maryni:cool3:

No pewnie, najbardziej mnie interesuje o tej ... Maryni:lol:

Posted

obraczus87 napisał(a):
WCzoraj otrzymałam wpłate od WASABI - 62,42zł, przekierowałam na konto :)

Dzisiaj powinna byc wpłata na koncie Fifiaczka ;)

Ale z Fifka zamożny pan się robi:)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Nioooo ;) bogacz normalnie będzie ;)

No, ludzie z Fifka beda!! ;-) Wykapany, wyczesany, najedzony i wymiziany!! Jeszcze dwa dni i Fifek bedzie mial cudowna niespodzianke:-)
Jak sie mowilo??: "Starosc nie radosc!"... U Fifulka bedzie wlasnie na odwrot:loveu:

Posted

obraczus87 napisał(a):
Aaaa dziewczyny poprawcie w rozliczeniu nick wasabi ;)

Poprawiony!:) Mylą mi się te cyferki przy nickach ...:) Najlepiej jest mieć "5" ;)

Posted

majku33krakow napisał(a):
wez go na raczki jak bedziesz w schronie i powiedz mu na uszko to ze nowe zycie bedzie miał.

Już mu naszeptałam ;) .Uwierzył i czeka...